2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Arnold Adrien tanár a FIDESZ-KDNP és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület 7. számú választókerületi jelöltje

Arnold Adrien tanár a FIDESZ-KDNP és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület 7. számú választókerületi jelöltje
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 14., 23:19

Jánosi György, Kalocsa Város Önkormányzatának egyéni, 7. számú választókerületében mandátumot szerzett önkormányzati képviselő lemondás útján megüresedett helyére szeptember 20-án, vasárnap választanak új képviselőt a körzet szavazópolgárai. Ahogy a tisztségéről megnövekedett munkahelyi feladatai miatt lemondott képviselőre, úgy a helyét betöltendőre is a FIDESZ-KDNP pártszövetség helyi szervezetei és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület tett javaslatot Arnold Adrien német nemzetiségi nyelv- és biológia tanár, a kertvárosi Fényi Gyula Általános Iskola intézményvezető-helyettese személyében.

A két kormányzópárt helyi szervezetei és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület július 14-én, 17 órakor tartottak jelöltbemutató sajtótájékoztatót a Kubikus parkban.

Arnold Adrien jelöltön kívül az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, dr. Filvig Géza polgármester, úgyis, mint a KDNP helyi szervezeténsek elnöke, Simon Zoltán alpolgármester, a FIDESZ helyi csoportjának elnöke és dr. Grabarits István, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület elnöke volt jelen.

A sajtótájékoztatót dr. Filvig Géza nyitotta meg, majd Font Sándor mutatta be Arnold Adrient, mint a FIDSZ-KDNP helyi szervezetei és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület közös jelöltjét, akit mint mondta, az egyes szervezetek külön szavazásával is megerősítettek a jelötségben.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta:

UGYAN EZ A JELÖLŐSZERVEZET A MÚLT ÉVI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSON KÉTHARMADOS TÖBBSÉGET SZERZETT. AZ IDŐKÖZI VÁLASZTÁS EGY OLYAN MÉRFÖLDKŐ ÉS MÉRCE LESZ, AMIKOR AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN ELVÉGZETT MUNKÁT IS ÉRTÉKELIK AZOK, AKIK ELMENNEK VÁLASZTANI.

Nyugodtan mondhatom, bizakodva állunk a választás elé, mert ha a pályázati felületeket nézem, akkor a kalocsai vállalkozók már most többszörösen annyi pályázatot nyújtottak be, és részben már nyertek is, mint az elmúlt egész négy évben.”
Ha azt nézem, hogy azok a kitűzött célok, amelyeket 2019-ben a jelenlegi jelölő koalíció megfogalmazott; a munkahelyteremtés a legfontosabb Kalocsán, a város fel kell helyezni Magyarország turisztikai térképére, hiszen olyan értékei vannak, amelyekkel más városok nem büszkélkedhetnek, az ezeréves épített örökség, a Duna közelsége, a hungarikumok a népművészettel, a kalocsai paprikával erősödtek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Fontos a fiatalok azon szándékának erősítése, hogy azt érezzék, semmivel nem hátrányosabb állampolgárok, ha Kalocsán képzelik el a jövőjüket, itt vállalnak gyermeket és ehhez igénybe veszik a kormány gyermekvállalást segítő pályázatait.” – mondta a képviselő.

Hozzátette:

Ahhoz a négy célkitűzéshez, amelyet tavaly a jelölőszervezet meghirdetett, most egy olyan jelöltet ajánl a hármas jelölőszervezet, akivel a kalocsai városvezetés erősebb lesz, Kalocsa erősödni fog, hiszen jó irányba mennek a dolgok, amit mindenki láthat az elmúlt kilenc hónap alapján. Bízom benne, miután megismerték a jelöltet, Önök is azt mondják, hogy tényleg a lehető legjobb választás volt Arnold Adrien jelölése”- zárta szavait az országgyűlési képviselő.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Arnold Adrien bemutatkozása során elmondta: Kalocsán 20 éve élek, mind a családi életem, mind a munkám a városhoz köt, ezért is nagyon fontos számomra Kalocsa város jövője.

Húsz éve dolgozom a mai nevén Fényi Gyula Általános iskolában, mint német nemzetiségi nyelvi szaktanár, öt éve pedig mint intézményvezető-helyettes. Munkahelyem a 7. számú választókerületben található.” A sok év alatt lehetőségem nyílt arra, hogy megismerjem, beszélgessek az itt élő gyermekekkel, szüleikkel, nagyszüleikkel, és e beszélgetések során nem csak iskolai dolgokról, hanem a közélettel kapcsolatos kérdésekről, mindennapi életükről is információkat szereztem.

2010 óta a kalocsai Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja vagyok, immár a második ciklusban az elnöki pozíciót töltöm be. Úgy gondolom, megválasztásom esetén zökkenőmentesen integrálódhatok egy már jól működő városi önkormányzatba. Tapasztalataimmal, ötleteimmel segíthetem a város vezetését.” Családanyaként és pedagógusként nagyon fontosnak tartom a gyermekeket, illetve a családi egységet. Ezért célom, hogy egy olyan városban éljünk, ahol a szülőknek itt helyben megoldott a munkahelyük, ahol a nagyszülők, idősek, nem egyedül, hanem támogatva érzik magukat.
Ahol a családok együtt, egymást segítve élhetnek.

Ehhez szükség van a bölcsődék, az óvodák, az általános iskolák és a kulturális intézmények színvonalas üzemeltetése, hogy a fiatal házaspárok szívesen maradjanak Kalocsán.” Legfontosabb számomra a 7. számú választókörzet, hiszen nap mint nap ide járok dolgozni és gyermekem is itt tanul. Célom, hogy ezt a körzetet fejlesszem, az itt megjelenő problémákra, kérdésekre megoldást találjak. Egy élhető, esztétikus és biztonságos körzet megteremtése a célom.

Tudom, hogy az itt élőknek a problémái közé tartozik az úthálózat, az esővíz elvezetés, az árkok karbantartása, közlekedési táblák felújítása, vagy a járdaszegélyek javítása. Ezekről a problémákról az itt élők személyes beszélgetések, illetve kérdőívek segítségével ki tudják fejteni véleményüket, mert mindenkinek a véleménye számít!

Most érzem azt az erőt, és családi támogatást, hogy a város és a közösség érdekében a terveimet, az ötleteimet megvalósítsam. Amennyiben a választók megtisztelnek bizalmukkal, mind a város, mind a körzet érdekeit legjobb tudásom szerint képviselem.” Megválasztásom első lépéseként egy munkacsoportot szeretnék létrehozni, melyek a fiatalok itthon maradásának kérdésével foglalkozik. Személyiségemből, munkámból adódóan úgy gondolom, hogy jó kapcsolatot tudok a fiatalokkal létesíteni, és segíteni tudom őket az elhelyezkedésben, itthon maradásban és problémáik megoldásában.

Rögtön egy meghívást is szeretnék tolmácsolni: jövő héten, csütörtökön, július 23-án 19 órától várjuk azokat a fiatalokat egy eredményváró bulira, akik az idei évben érettségiztek és a főiskolai, egyetemi ponthatárokat várják. Mindenkit sok szeretettel hívunk az E.T. Pizzériába!” Úgy gondolom, hogy az önkormányzati munka és a 7. számú választókörzet velem erősebb lesz! – zárta bemutatkozását a jelölt, Arnold Adrien.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírekDr. Filvig Géza a továbbiakban kifejtette:

Igen, Kalocsa Adriennel erősebb lesz! Arnold Adrien már fiatalon igazgató-helyettes, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Mindkét területen annyi tapasztalat és információ jut a birtokába, amellyel hatékonyan tudja a 7. számú körzet képviseletét ellátni, az önkormányzati munkát segíteni.” És hogy mivel tudja még az önkormányzat munkáját segíteni?

A női szemlélettel. Amit a női szempárt meglát, azt nem biztos, hogy mi férfiak is észrevesszük, vagy olyan hatékonysággal kezeljük. Fontos, hogy az önkormányzatban a női képviselők számát erősítsük.” Fontos még a mosoly! Azt gondolom, Adrien mosolya mindig pozitív benyomást kelt. Akivel találkozik, akivel beszél, attól mosolyt kap vissza. Nagy fejlesztési lehetőségek előtt áll Kalocsa mind a hídépítés, mind a Paks II., illetve, mivel a kormány jóvoltából kiemelt fejlesztési térségbe tartozik a város.

Most különösen kell a jó meglátás, a hatékonyság, a gyors, pontos és eredményorientált döntéshozatal a képviselő-testületben, mert ezekkel a fejlesztésekkel az egész város és a lakosság nyerni fog!” Amikor Adrient megismertem, már akkor láttam benne a nagy érdeklődést és elhivatottságot városunk iránt.

Azt gondolom, hogy a 7. számú választókörzetben lakók is Adriennel nyerik és kapják a legtöbbet. Ezért szeretném kérni a 7. számú választókörzet szavazót, hogy szeptember 20-án, az időközi választáson szavazzanak Arnold Adrienre, mert higgyék el, Kalocsa Arnold Adriennel erősebb!”zárta beszédét a polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés