2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az MSZP és a DK mellett más pártokkal is együttműködne – Angeli Gabriella az EP és az önkormányzati választási kampányról

Illés György Cinó  |  2019. 03. 14., 10:23

Angeli Gabriella kalocsai önkormányzati képviselőt arról kérdeztük, hogy az előttünk álló két kampánnyal kapcsolatban hogy látja, saját szerepvállalását, a pártok közti együttműködés lehetőségeit, de a jelenlegi polgármesterhez fűződő munkakapcsolatának megromlásáról, annak okairól is beszélt.


Forrás: Illés György Cinó

Ma tárgyalják a kalocsai költségvetést, amelyet a Városházán a patkó bal oldalán ülők közül egyedül Angeli Gabriella nem szavazott meg, amikor február 11-én először bocsátotta azt vitára Bálint József polgármester. Ez azonban elegendő volt, hogy a javaslat nem kapjon kellő támogatást. Ez is jelzi a Bálint és Angeli közti kapcsolat megomlását.

Akkor munkatársunknak Angeli úgy nyilatkozott, hogy a bemutatott pénzügy tervet azért nem támogatta, mert kampányköltségvetésnek tartja, vagyis számos olyan tételt lát benne, amit szerinte nem, vagy kisebb forrás mellérendelésével szabadna csak szerepeltetni, ezért attól tartott, hogy a rendelet értelmében sok adóforint folyhat ki fölöslegesen, vagy pazarlóan a városi büdzséből, és a következő önkormányzat nagyon nehéz helyzetben veheti majd át a stafétát.

Mivel a mai testületi ülés előtt a polgármester és Filvig Géza, a Fidesz- KDNP bejelentett polgármesterjelölt-aspiránsa közös sajtótájékoztatót tartja, ami előrevetíti, hogy a városvezetés és a kormánypárti képviselőcsoport közt valamiféle megállapodás születhetett, így egyáltalán nem biztos, hogy a mai szavazáson perdöntő lesz Angeli szavazata.

Ebben a légkörben kérdeztük az MSZP tavalyi országgyűlési képviselő-jelöltjét a polgármesterhez fűződő munkakapcsolata mellett általános politikai kérdésekről, tekintettel az országos és a helyi közéletben kibontakozó együttműködésre a Jobbik és az őt korábban támogató MSZP, illetve a DK közt, noha ez az együttműködés teljesen lehetetlennek tűnt még egy-két évvel ezelőtt is.

Az idő tájt a baloldali pártok részéről az akkori nemzeti radikális pártot illetően hangoztatott megjegyzésekről bármit el lehetett mondani, csak azt nem, hogy „baráti”, és viszont. Ez azonban megváltozott, amint az kiderül az alábbiakban Angeli Gabriellának a KALOhírek kérdéseire adott válaszaiból is:


Forrás: Illés György Cinó

– [KH] Az országgyűlési választások óta eltelt majdnem egy év az országos és a helyi politikában is elég komoly változásokat, átrendeződést hozott, sok minden történt. Hogyan értékeli ezeket a változásokat?

– [A. G.] Pontosítaná, kérem, hogy mire gondol?

– Egyrészt a helyi politikai élet vonatkozásában arra, ami ma már nem titok, hogy a polgármesterrel és köreivel megromlott az Ön kapcsolata.

– Bálint József polgármester úrral kapcsolatban én nagyon sajnálom, hogy idáig jutottunk, és nem tudunk egymással együtt dolgozni, de Bálint József nem úgy vezeti a várost, ahogy mi azt 2014-ben elképzeltük, és megbeszéltük.

– Konkrétumokat tud mondani, hogy álláspontjuk szerint mi az, amiben eltért a polgármester a megbeszéltektől?

– Ez egy bonyolult kérdés, és lehetne elemezni, felsorolni hosszan, hogy mely döntései voltak azok, amelyek véleményem szerint nem a város érdekeit szolgálták. Olyan sok van, hogy egy telefonos interjú keretében ezt nagyon nehéz lenne kifejteni, most nem is kívánok vállalkozni rá, de szívesen összegyűjtöm. Ez úgyis szerepelt a terveim közt, hiszen arra számítottunk, hogy Bálint József polgármesternek majd el kell mondanunk, hogy mely döntések azok, amelyekkel mi nem értettünk egyet, és szerintem nem a város érdekében születtek. Most ugyan kiderült, hogy nem indul a polgármester jelöltségért, de úgy vélem, hogy akkor is szembesítenünk kell majd vele.

– Akkor erre a későbbiekben visszatérünk. Az országos politikával összefüggésben nagy újdonság, hogy a Jobbik és az MSZP, illetve a DK között intenzív, korábban alig elképzelhető együttműködés látszik kibontakozni. Hogyan értékeli ezt, tekintettel arra, hogy mindkét említett két baloldali párttal intenzív volt az együttműködése? Hogyan látja a saját szerepét ebben folyamatban?

– Most is szoros a kapcsolatunk ezekkel a pártokkal, változatlanul együtt dolgozunk az MSZP-vel és a DK-val is. De én bárkivel tudok együtt dolgozni, aki a város érdekében szeretne előrelépni, fejlődni, és a lakosság érdekeit szolgálja. Véleményem szerint mindegy, hogy valaki baloldali, jobboldali, vagy melyik párthoz tartozik, legyen akár jobbikos, LMP-s, vagy momentumos. Jó lenne, ha meg tudnánk valósítani azt az összefogást, amiről országos hírekben is szó van.

– Van ebben már valami előrelépés?

– Beszélgettünk már a pártok képviselőivel, volt találkozók, de erről többet még nem szeretnék mondani.

– Hogy látja a Jobbikkal való együttműködés lehetőségét az őszi választásokon itt, helyben?

– A magam részéről tudnék együtt dolgozni azokkal jobbikos képviselőkkel, akikkel már eddig is többször beszélgettünk a város jövőjét illetően. Számomra nem az a fontos, hogy ki melyik párthoz tartozik.

– Az Európa Parlamenti választásokat megelőző kampányban fog valamilyen szerepet vállalni?

– Segíteni fogom mindenképpen az EP kampányt. Jelenleg én az MSZP és a DK sokkal szoktam együtt dolgozni. Bármilyen feladatra megkérnek, azt én nagyon szívesen elvégzem.

– Csakhogy tudtommal ezek a formációk különböző jelölteket támogatnak.

– Természetesen, külön listát fognak indítani. Ha arra gondol, hogy személy szerint bármelyik párt mellett ki fogok-e állni, arra még nem tudok választ adni, de én szívesen segítem mindkettőjüket.

– Nemrégiben úgy nyilatkozott portálunknak, hogy bizonyos körök jelezték, számítanak Önre polgármesterjelöltként. Van-e előremozdulás e téren? Esetleg fontolgatja-e, hogy független jelöltként megméreti magát polgármester-, vagy képviselőjelöltként?

– Független jelöltként, úgy, hogy egyedül indulok, biztos nem. A támogatást eddig is a baloldali pártoktól kaptam, én ezt eddig is felvállaltam, és számítok is rájuk a jövőben, de most még e téren nincs előrelépés. Úgy gondolom, hogy jelen pillanatban az európai parlamenti választások a fontosak, az önkormányzati választási kampányt pedig az EP választások után kellene elindítani.

– Tehát akkor e kérdésre május második feléig, június elejéig ne is várjunk Öntől egyértelmű választ?

– Úgy gondolom, hogy az EP választásokig nálunk nem lesz ezzel kapcsolatban semmiféle bejelentés. De ha nem én leszek az a jelölt, akit választanak, akkor is beállok mögé, és együtt fogunk dolgozni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés