2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Bakondi György: Hazánk elszánt a migrációs politika folytatásában – Solti fórum a Nemzeti Konzultációról

Zsiga Ferenc  |  2017. 05. 18., 14:43

A kormány elszánt az eddigi migrációs politika folytatásában, továbbra sem engedi a tömeges, agresszív és ellenőrizés nélküli beáramlást az országba. Ugyanakkor Magyarország központi, felső korlát nélküli tömeges elosztást, betelepítést sem akar. Ezért kéri a kormány, hogy a hónap végéig meghosszabbított újabb nemzeti konzultációban minél többen vegyenek részt, minél többen nyilvánítsanak véleményt – mondta Bakondi György, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója május 17-én, szerdán Solton, a művelődési házban, a nemzeti konzultációról tartott országjáró körút újabb állomásán, amelyen a migrációs nyomásról mintegy 200 ember előtt beszélt.

A fórumon számos, döntően jobboldali érzelmű kalocsai lakos, illetve Fidesz tag is részt vett, így az eseményt megnyitó Font Sándor országgyűlési képviselő a népes hallgatóság között őket is köszönthette. A közélet iránt érdeklődők számára is sok újdonságot rejtő, végig jó hangulatú előadás esszenciáját adta mindannak, ami migrációs ügyben 2015 óta történt az országban és a világban.

A korábban a katasztrófavédelem élén álló tábornok azzal indított: a kritikákkal ellentétben Magyarország szolidáris a szenvedőkkel, a bajban lévőkkel, de mindazokkal is, akik az európai értékeket, az európai lakosság biztonságát védik. A kormány ezért küld segítséget Macedóniába és más országokba, hogy az illegális migráció elleni küzdelemhez ott nyújtson segítséget. A kormánynak az az álláspontja, hogy a rászorulóknak védelmet kell adni, de nagy tömegek ellenőrizetlen beáramlását meg kell akadályozni. A válság övezetek problémáit nem szabad behozni Európába, azokat humanitárius segítséggel ott kell megoldani, ahol keletkeztek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint elhangzott: azért építettünk kerítést a saját költségünkön a déli határszakaszra, hogy történelmi hagyományainkhoz híven, Európát védjük. Ezt a bennünket kezdetben erősen bíráló osztrákok magyar mintára ugyancsak megtették, de ott „szárnyas kapunak” nevezik. Franciaországban a határt Calais-nál fallal, kerítéssel védik, de a kritikus helyeken Spanyolországot is kerítés védi. Ám ezeket a kerítéséket a kettős mérce miatt nem kifogásolják. Az a „jó”, míg a magyar a „rossz” kerítés.

Bakondi György szerint ugyanez a helyzet a tranzitzónába telepített konténer szállásokkal is. Franciaországban ünnepelték a kihelyezésüket, nálunk kifogásolják, holott ott az érintettek rendezett körülmények között várhatják meg a menekültügyi eljárás lefolytatását.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A tábornok a kirívó, a „hüledezve olvastam” példák között említette, hogy a Helsinki Bizottság beperelte Magyarországot Strasbourgban két bangladesi migráns miatt, akiknek menekültügyi kérelmét elutasították. A bíróságon Magyarország veszített. Az indoklás szerint azért, mert nem mérlegelte, hogy ha visszaküldi őket Szerbiába, akkor az visszaküldési hullámot indít el, és végül Görögországba jutnának vissza, ahol viszont embertelenül bánnak velük. Abba a Görögországba – jegyezte meg némi iróniával a hangjában –, amely ugyancsak az EU, a Schengeni-, ráadásul az euró övezet és a NATO tagja.

Bakondi György rámutatott: jól látszik, hogy az EU nem védekezik igazán. Ennek egyik oka, hogy a migránshullám előtt a nemzetállamok létszámcsökkentést hajtottak végre a rendvédelmi szerveknél, de a titkosszolgálatoknál is, ahol a humán erőforrás helyett a technikai eszközök, a lehallgatás került előtérbe. Ezeknek a szerveknek Európa szerte most folyik a megerősítése, jogköreik kibővítése, a belső határellenőrzés szigorítása.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az eladó kitért arra is: százezer számra vannak olyanok Európában, akikről nem tudni, kik és honnan jöttek, de kihasználják a kontinens által nyújtott szociális hálót. Magyarországot azért támadják az illegális migrációra adott válaszai miatt, mert szeretné megakadályozni Soros György azon elképzelésének valóra váltását, amely szerint évente egymillió migráns Európába beengedése indítaná el a kontinens gazdasági fellendülését.

Bakondi György hozzátette: továbbra sem akarjuk, hogy mások mondják meg, kik éljenek Magyarországon, nem akarjuk, hogy a közbiztonság romoljon, a munkaerőhiány megoldását pedig nem a migránsok behozatalával szeretné megoldani a kormány.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy természetesen a schengeni vívmányok fontos értéket jelentenek, Magyarország pedig abban érdekelt, hogy ezek a gazdasági, társadalmi és politikai vívmányok fennmaradjanak. Magyarország külső határellenőrzése azt jelenti, hogy a schengeni szabályoknak megfelelően védjük meg hazánkat és Európát.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Egy világtérképen illusztrálva az előadó azt is bemutatta: ha a jelenlegi helyzet állandósul, 2035-ig az illegális migrációval visszafordíthatatlanul megváltozik Európa kultúrája és népessége, amit a kormány nem akar. Mint megemlítette, jelenleg 3,5 millió migráns várakozik Törökországban és a becslések szerint legalább 800 ezer van úton, Európa felé.

Bakondi György a több mint egy órás előadás, az őt méltató taps végén a feltett kérdésekre válaszolt.

A nemzeti konzultáció fórumát országgyűlési képviselőnk azzal zárta, hogy emlékeztetett: május 31-ig nemcsak azoknak a nemzeti konzultációban való részvételére számítanak, akik szerint nincs rendjén, hogy bevándorlók milliói ellenőrizetlenül érkezzenek Európába, nem szeretnék, ha Brüsszel betelepítési programokat kényszerítene Magyarországra. A nemzeti konzultációban legalább ilyen súllyal esik latba, hogy az ország továbbra is hazai kézben tarthassa az adók, bérek, rezsidíjak meghatározását. Ezek olyan aktuális és lényeges kérdések, amelyek Magyarország jövőjét befolyásolják – mondta mintegy zárszóként Font Sándor a Solton megtartott nemzeti konzultációs fórumon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.