2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Banális kampányhibák – Fél tucat határozattal szabott ki bírságot a polgármester- és képviselőjelöltekre a HVB

Illés György Cinó  |  2019. 09. 16., 15:11

A négy polgármester-jelölt közül három ajánlásgyűjtői ívei sem kerültek vissza maradéktalanul a Helyi Választási Irodába a törvény szabta határidőig, és egy egyéni választókerületi, valamint egy nemzetiségi önkormányzati képviselőre is ugyanezért a kötelezettségszegésért rótt ki bírságot a kalocsai Helyi Választási Bizottság (HVB) a pénteki határozatával.

Az ajánlásgyűjtő íveket legkésőbb a jelöltállítás bejelentésének hétfő délután négy órai határidejének lejártáig, a föl nem használt íveket másnap a hivatali idő végéig lehet szankciók nélkül benyújtani.

A jelölteknek mindegyik ívet, a fel nem használtakat is vissza kell szolgáltatniuk, és amennyiben ezt elmulasztják, vagy késedelmesen teszik meg, akkor a HVB ívenként 1000 forintos bírságot szab ki.

DR. FIVIG GÉZA KIVÉTELÉVEL MINDEGYIK POLGÁRMESTERJELÖLTNÉL KINT RAGADT 1-2 ÍV, AZ EGYÉBKÉNT VÉRPROFI KAMPÁNYSTRATÉGA HÍRÉBEN ÁLLÓ DR. BAGÓ ZOLTÁN JELÖLŐSZERVEZETE, A SZÍVBŐL KALOCSÁÉRT EGYESÜLET PEDIG TÍZ AJÁNLÁSGYŰJTŐ ÍVVEL IS ADÓS MARADT.

Ezzel egyébként ők a rekorderek e téren.

A POLGÁRMESTERJELÖLTET ÁLLÍTÓ JELÖLŐSZERVEZETEK KÖZÜL CSAK A FIDESZ – KDNP – KALOCSA JÖVŐJÉÉRT EGYESÜLET VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉGE NEM MULASZTOTT.

A többieknek, illetve jelölőszervezeteiknek kisebb-nagyobb bírságokkal kell szembenézniük.

Összefoglalva:

  • A dr. Bagó Zoltán polgármesterségének támogatására szolgáló gyűjtőívek közül tíz darabbal nem számoltak el határidőig, a mulasztásért tízezer forintos bírságot kell fizetnie a Szívből Kalocsáért Egyesületnek.
  • Bolvári Ferdinánd jelölőszervezete, a Békés Kalocsáért Egyesület két ívet nem szolgáltatott vissza a polgármesterjelölt-állítást szolgáló okiratok közül, amiért kétezer forintos bírságot kell fizetniük.
  • Faragó László jelölőszervezete, a Szövetségben Városunkért Egyesület és az MSZP választási szövetsége egy ívvel maradt adós, őket ezerforintos bírsággal sújtotta a HVB.
  • Fekete Zsombor független jelöltként egy ívvel adott le kevesebbet a fölvetteknél, amiért a HVB ezer forintos bírságot szabott ki a polgármesterjelöltre.

Fekete Zsombor egyébként – egyedüliként – fellebbezést nyújtott be a nyilvántartásba vételi kérelmét elutasító HVB határozat ellen.

Két egyéni képviselőjelölt is mulasztott

A Békés Kalocsáért Egyesület színeiben induló Király Róbert egy ívét nem szolgáltatta be időben, a roma nemzetiségi önkormányzat képviselői helyéért Roma Polgárjogi Mozgalom B.A.Z. Megyei Szervezetének jelöltjeként induló Kertész István szintén egy ívvel nem számolt el idejében. Ezért a HVB mindkettejük jelölőszervezeteit ezer-ezer forintos bírsággal sújtotta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés