2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Banális kampányhibák – Fél tucat határozattal szabott ki bírságot a polgármester- és képviselőjelöltekre a HVB

Illés György Cinó  |  2019. 09. 16., 15:11

A négy polgármester-jelölt közül három ajánlásgyűjtői ívei sem kerültek vissza maradéktalanul a Helyi Választási Irodába a törvény szabta határidőig, és egy egyéni választókerületi, valamint egy nemzetiségi önkormányzati képviselőre is ugyanezért a kötelezettségszegésért rótt ki bírságot a kalocsai Helyi Választási Bizottság (HVB) a pénteki határozatával.

Az ajánlásgyűjtő íveket legkésőbb a jelöltállítás bejelentésének hétfő délután négy órai határidejének lejártáig, a föl nem használt íveket másnap a hivatali idő végéig lehet szankciók nélkül benyújtani.

A jelölteknek mindegyik ívet, a fel nem használtakat is vissza kell szolgáltatniuk, és amennyiben ezt elmulasztják, vagy késedelmesen teszik meg, akkor a HVB ívenként 1000 forintos bírságot szab ki.

DR. FIVIG GÉZA KIVÉTELÉVEL MINDEGYIK POLGÁRMESTERJELÖLTNÉL KINT RAGADT 1-2 ÍV, AZ EGYÉBKÉNT VÉRPROFI KAMPÁNYSTRATÉGA HÍRÉBEN ÁLLÓ DR. BAGÓ ZOLTÁN JELÖLŐSZERVEZETE, A SZÍVBŐL KALOCSÁÉRT EGYESÜLET PEDIG TÍZ AJÁNLÁSGYŰJTŐ ÍVVEL IS ADÓS MARADT.

Ezzel egyébként ők a rekorderek e téren.

A POLGÁRMESTERJELÖLTET ÁLLÍTÓ JELÖLŐSZERVEZETEK KÖZÜL CSAK A FIDESZ – KDNP – KALOCSA JÖVŐJÉÉRT EGYESÜLET VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉGE NEM MULASZTOTT.

A többieknek, illetve jelölőszervezeteiknek kisebb-nagyobb bírságokkal kell szembenézniük.

Összefoglalva:

  • A dr. Bagó Zoltán polgármesterségének támogatására szolgáló gyűjtőívek közül tíz darabbal nem számoltak el határidőig, a mulasztásért tízezer forintos bírságot kell fizetnie a Szívből Kalocsáért Egyesületnek.
  • Bolvári Ferdinánd jelölőszervezete, a Békés Kalocsáért Egyesület két ívet nem szolgáltatott vissza a polgármesterjelölt-állítást szolgáló okiratok közül, amiért kétezer forintos bírságot kell fizetniük.
  • Faragó László jelölőszervezete, a Szövetségben Városunkért Egyesület és az MSZP választási szövetsége egy ívvel maradt adós, őket ezerforintos bírsággal sújtotta a HVB.
  • Fekete Zsombor független jelöltként egy ívvel adott le kevesebbet a fölvetteknél, amiért a HVB ezer forintos bírságot szabott ki a polgármesterjelöltre.

Fekete Zsombor egyébként – egyedüliként – fellebbezést nyújtott be a nyilvántartásba vételi kérelmét elutasító HVB határozat ellen.

Két egyéni képviselőjelölt is mulasztott

A Békés Kalocsáért Egyesület színeiben induló Király Róbert egy ívét nem szolgáltatta be időben, a roma nemzetiségi önkormányzat képviselői helyéért Roma Polgárjogi Mozgalom B.A.Z. Megyei Szervezetének jelöltjeként induló Kertész István szintén egy ívvel nem számolt el idejében. Ezért a HVB mindkettejük jelölőszervezeteit ezer-ezer forintos bírsággal sújtotta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>