2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Banális kampányhibák – Fél tucat határozattal szabott ki bírságot a polgármester- és képviselőjelöltekre a HVB

Illés György Cinó  |  2019. 09. 16., 15:11

A négy polgármester-jelölt közül három ajánlásgyűjtői ívei sem kerültek vissza maradéktalanul a Helyi Választási Irodába a törvény szabta határidőig, és egy egyéni választókerületi, valamint egy nemzetiségi önkormányzati képviselőre is ugyanezért a kötelezettségszegésért rótt ki bírságot a kalocsai Helyi Választási Bizottság (HVB) a pénteki határozatával.

Az ajánlásgyűjtő íveket legkésőbb a jelöltállítás bejelentésének hétfő délután négy órai határidejének lejártáig, a föl nem használt íveket másnap a hivatali idő végéig lehet szankciók nélkül benyújtani.

A jelölteknek mindegyik ívet, a fel nem használtakat is vissza kell szolgáltatniuk, és amennyiben ezt elmulasztják, vagy késedelmesen teszik meg, akkor a HVB ívenként 1000 forintos bírságot szab ki.

DR. FIVIG GÉZA KIVÉTELÉVEL MINDEGYIK POLGÁRMESTERJELÖLTNÉL KINT RAGADT 1-2 ÍV, AZ EGYÉBKÉNT VÉRPROFI KAMPÁNYSTRATÉGA HÍRÉBEN ÁLLÓ DR. BAGÓ ZOLTÁN JELÖLŐSZERVEZETE, A SZÍVBŐL KALOCSÁÉRT EGYESÜLET PEDIG TÍZ AJÁNLÁSGYŰJTŐ ÍVVEL IS ADÓS MARADT.

Ezzel egyébként ők a rekorderek e téren.

A POLGÁRMESTERJELÖLTET ÁLLÍTÓ JELÖLŐSZERVEZETEK KÖZÜL CSAK A FIDESZ – KDNP – KALOCSA JÖVŐJÉÉRT EGYESÜLET VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉGE NEM MULASZTOTT.

A többieknek, illetve jelölőszervezeteiknek kisebb-nagyobb bírságokkal kell szembenézniük.

Összefoglalva:

  • A dr. Bagó Zoltán polgármesterségének támogatására szolgáló gyűjtőívek közül tíz darabbal nem számoltak el határidőig, a mulasztásért tízezer forintos bírságot kell fizetnie a Szívből Kalocsáért Egyesületnek.
  • Bolvári Ferdinánd jelölőszervezete, a Békés Kalocsáért Egyesület két ívet nem szolgáltatott vissza a polgármesterjelölt-állítást szolgáló okiratok közül, amiért kétezer forintos bírságot kell fizetniük.
  • Faragó László jelölőszervezete, a Szövetségben Városunkért Egyesület és az MSZP választási szövetsége egy ívvel maradt adós, őket ezerforintos bírsággal sújtotta a HVB.
  • Fekete Zsombor független jelöltként egy ívvel adott le kevesebbet a fölvetteknél, amiért a HVB ezer forintos bírságot szabott ki a polgármesterjelöltre.

Fekete Zsombor egyébként – egyedüliként – fellebbezést nyújtott be a nyilvántartásba vételi kérelmét elutasító HVB határozat ellen.

Két egyéni képviselőjelölt is mulasztott

A Békés Kalocsáért Egyesület színeiben induló Király Róbert egy ívét nem szolgáltatta be időben, a roma nemzetiségi önkormányzat képviselői helyéért Roma Polgárjogi Mozgalom B.A.Z. Megyei Szervezetének jelöltjeként induló Kertész István szintén egy ívvel nem számolt el idejében. Ezért a HVB mindkettejük jelölőszervezeteit ezer-ezer forintos bírsággal sújtotta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK