2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Bolvári Ferdinánd a Békés Kalocsáért Egyesület polgármester-jelöltje – Sajtótájékoztató önfényező bemutatkozással

Zsiga Ferenc  |  2019. 03. 05., 20:44
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Nem éppen bőbeszédű sajtómeghívót kapott szerkesztőségünk a minap, amelyben a Békés Kalocsáért Egyesület napirend, tárgy meghatározása nélkül invitált bennünket az egyesület sajtótájékoztatójára. Nagy fantázia nem kellett ahhoz, hogy e nélkül is kitaláljuk: nagy valószínűséggel dr. Bálint József itt is megerősíti a képviselő-testületi ülésen elmondottakat, miszerint sem polgármester-jelöltként, sem önkormányzati képviselő-jelöltként nem indul az őszi önkormányzati választáson. Már a sajtótájékoztató elején bizonyosságot nyert, amit az egyesület megalakulásakor feszegettünk: a számos baloldali, egyébként több tiszteletre méltó embert, mások mellett a jelentős népszerűségvesztésen átesett MSZP, DK tagokat is a soraiban tudó egyesület célja, hogy Békés Kalocsáért Egyesület név alatt tömörülve, gyakorlatilag baloldali jelölő-szervezetként működjenek. Ekkor ezt a felvetést azzal hárították, hogy ugyan vannak a soraikban baloldaliak, de nem mindenki az, a jelölést pedig majd meglátják, első a város… – de most kibújt a szög a zsákból.

A sajtótájékoztatót Facebook oldalunkon élő videó adásban közvetítettük.

Erre figyelemmel frissiben most csak néhány fontos részletét foglaljuk össze annak a mintegy fél órás sajtótájékoztatónak, amit több fontos kérdést érintően később részleteiben is kibontunk. Nem tagadva, a videofelvétel iránti érdeklődés felkeltése érdekében a Bolvári Ferdinánd polgármester-jelöltnek feltett kérdéseinket lentebb írásban is közreadjuk.

A sajtótájékoztatót Réfy Vilmos, a Békés Kalocsáért Egyesület elnöke nyitotta meg, majd azt mondta: miután dr. Bálint József kijelentette, hogy nem kíván indulni az őszi önkormányzati választáson, az egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy Bolvári Ferdinándot, az egyesület elnökségi tagját bízzák meg az önkormányzati választásokra való felkészüléssel. Ez egyben azt is jelenti, hogy

A BÉKÉS KALOCSÁÉRT EGYESÜLET POLGÁRMESTER-JELÖLTJE BOLVÁRI FERDINÁND.

Az egyesület ebben a szellemben folytatja a megkezdett egyeztetéseket a kalocsai pártok és civil szervezetek vezetőivel.


Forrás: KALOhírek

Réfy Vilmos ezt követően Bálint Józsefnek adta át a szót.

A polgármester előadta:

Nekem sok szerepem nincs már a mai sajtótájékoztatón, hiszen a képviselő-testületi ülésen bejelentettem a szándékom. Ám most a nagyobb nyilvánosság adta lehetőséggel élve itt is kijelentem, hogy a 2019. évi helyhatósági választáson sem polgármester-, sem képviselő-jelöltként nem indulok. Sőt, befejeztem a közszereplői tevékenységemet!

CSAK ARRA VÁLLALKOZOM, HOGY AZ OKTÓBERI VÁLASZTÁSOKIG ÚGY VEZETEM A VÁROST, HOGY AZT A LEENDŐ POLGÁRMESTERNEK TISZTA SZÍVVEL ÉS TISZTA KÉZZEL TUDJAM ÁTADNI.

Sem a pártegyeztetéseken, sem a Békés Kalocsáért Egyesület politikai tevékenységében nem veszek részt. Tagságomat nem adom fel, mert az egyesület karitatív munkáját azért támogatom. A jövőben nem kívánok a közélettel foglalkozni.
– zárta mondanivalóját dr. Bálint József.


Forrás: KALOhírek

Bolvári Ferdinánd polgármester-jelölt ezt követően kicsit a jelenlévőket is meglepve, a Facebook közvetítésnek köszönhetően utólag velünk is megosztott vélemények szerint a valódi politikai élettől, szintértől és realitásoktól távoli, túlságosan idealisztikus beszédet olvasott fel.

Egy helyen különösen felkapták a fejüket, mert alaposan felrúgta azt a szabályt, hogy magunkkal kapcsolatban várjuk meg mások dicséretét! A magát kimondva is a Márki-Zay Péter Magyarország Mindenkié ellenzéki mozgalom szimpatizánsai közé soroló polgármester-jelölt szó szerint a következőt mondta:

Ha valaki kérdezi, milyen polgármester lennék, csak azt tudnám mondani: Olyan polgármestere leszek Kalocsának, mint amilyen gyermeke voltam a szüleimnek, mint amilyen férje vagyok a feleségemnek, mint amilyen apja vagyok a gyermekeimnek, és amilyen képviselő voltam az elmúlt négy évben.

Többek számára

EBBEN SEMMI SZERÉNYSÉG, SEMMI, A KÖZSZOLGÁLATHOZ NÉLKÜLÖZHETETLEN ALÁZAT, VISZONT KIDERÜL BELŐLE, HOGY EGY KIFOGÁSTALAN, GYERMEKKORÁTÓL A KAMASZKORÁN ÁT A FELNŐTT KORÁIG TARTÓ, ÖNMAGÁTÓL NEM KICSIT MEGDICSŐÜLT, KÉT LÁBON JÁRÓ TÖKÉLETESSÉG PÁLYÁZIK A POLGÁRMESTERI FUNKCIÓRA.

Aki a saját véleménye formálásához információt akar, nézze meg a videofelvételt!


Forrás: KALOhírek

Az alábbiakban, Bolvári Ferdinánd polgármester-jelöltnek feltett kérdéseinket olvashatják. A válaszokat vagy visszahallgatják, vagy azok egy részét cikkünk folytatásában olvashatják.

1. Mennyire érzi magát felelősnek abban, hogy az önkormányzat által megrendelt közvélemény-kutatás szerint a képviselő-testület munkáját a lakosság az ötös skálán 2,7-re értékelte? A választásokon talán ezért sem induló polgármester Önnel láthatóan és köztudottan „kéz a kézben járt", többen sérelmezik is, hogy kvázi alpolgármesterként viselkedik.

2. A funkcióban lévő, magát függetlennek mondó polgármester testületen belül és azon kívül is elszigetelődött, nem tudott megfelelő támogatottságot szerezni sem magának, sem a városnak. Miből gondolja, hogy végzettségeit tekintve is szerényebb kvalitásokkal, a közvélemény szemében nyilvánvalóan a baloldalhoz, ellenzékhez sorolt, a Márki-Zay Péter nevéhez köthető Mindenki Magyarországa mozgalom szimpatizánsaként, baloldali támogatással ez Önnek sikerülhet?

3. A város nagy hagyományokkal rendelkező sportegyesületei sérelmezik, hogy Ön gyakorlatilag a saját maga által gründolt, baráti társaságához tartozó kör, a Gerillakertészek 250 millió forintot költhetnek el „csónakázási célokra.” Mindez a saját házához közel, a Damjanich utcában valósulna meg. Mennyire tartja igaznak az állítást, hogy önös, kapzsi érdekek állnak e mögött?
Ilyen polgármester-jelölttől mit várhatnak majd azok az egyesületek, amelyek országosan is ettől sokkal többet letettek az asztalra?

4. Kérem, mondja el nekünk, milyen végzettségei vannak pontosan, hol, milyen gyakorlatot, tapasztalatot szerzett bármilyen olyan területen, amit esetleges polgármesterré választása esetén kamatoztatni tudna!

5. A korábban öt alkalommal polgármesterré választott Török Gusztáv Andor a közösségi médiában nem annyira burkoltan „adócsalónak” nevezte, egy másik ilyen állítás szerint „feljelentő leveleket” írogat. Ezen állítások miatt kért elégtételt, vagy tett jogi lépéseket, hogy ez a helyére kerüljön?

6. A jelenlegi kormányzati ciklus további három évre szól. Ha Ön nyíltan is az ellenzéki szerepet megtestesítő, Mindenki Magyarországa mozgalomnak dokumentáltan és elismerten is szimpatizánsa, miként tud majd szót érteni bárkivel azok közül, akikkel a város fejlesztéseiről kormányzati szinten kellene tárgyalnia? Akkor most Ön független, vagy kimondottan a baloldal polgármester-jelöltje? Öntsön tiszta vizet a pohárba!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK