2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Bumeráng, avagy mennyi az annyi? – Magóné kilenc jogcímes „miniszteri” fizetéséről, álláshalmozásokról a testületi ülésen

Bumeráng, avagy mennyi az annyi? –  Magóné kilenc jogcímes „miniszteri” fizetéséről, álláshalmozásokról a testületi ülésen
Illés György Cinó  |  2021. 09. 04., 18:23

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) korábbi igazgatója, jelenleg a DK előválasztási képviselőjelöltje, aki a Baja Város Önkormányzatának dolgozik, miközben megyei közgyűlési képviselő is, mégis jut ideje aktívan kampányolni a Bács-Kiskun megyei 3. számú, Kalocsa-Kiskőrös országgyűlési egyéni választókerületben. Így akaratlanul is célkeresztjébe került Király Róbert önkormányzati képviselőnek, az Új Világ Néppárt előválasztási képviselő-jelöltjének, amikor a képviselő a Szentháromság téri fakivágások kapcsán tartott előválasztási nagygyűlésen azt rótta föl a Kalocsai Innovációs Központ (KIK) vezetőjének, hogy „álláshalmozó”. A múlt heti testületi ülésen viszont kiderült, a DK jelöltjére már korábban is jellemző volt, hogy nem kizárólag egy jogcímen jut javadalmazáshoz közpénzből, ugyanis a kulturális intézmény átszervezéséről szóló napirend vitája során dr. Filvig Géza polgármester összevetette a KIK munkatársainak fizetését a korábbi intézményvezető által felvett, ránézésre is hatalmas összegekkel.

Mindenekelőtt jegyezzük meg, hogy a DK színeiben induló képviselőjelölt, dr. Magóné Tóth Gyöngyi a 2019-es önkormányzati választások után távozott az akkor Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár néven működő közintézmény éléről, miután a DK listájáról a megyei közgyűlés képviselője lett. Ez a poszt ugyanis akkori pozíciójával összeférhetetlen volt. Ettől függetlenül a Szentháromság téri, engedély nélküli fakivágások kapcsán összehívott, de inkább előválasztási nagygyűlésként megvalósult demonstráción mégis azt mondta, azért távozott az intézményvezetői székből, mert a Fidesz átvette a városvezetést Kalocsán. Ám valójában a két megbízatás összeférhetetlensége miatt kellett választania a két poszt között, miközben ő már 2019-ben is a politikai karriert választotta - noha a Gyurcsány-roadshow július 13-án tartott kalocsai rendezvényén azt mondta, újonc a politikában, és még soha nem kapott politikai természetű felkérést.

A Szentháromság téri tüntetésen Király Róbert azt is fölrótta az önkormányzat közművelődési feladatait átvevő KIK vezetőjének, hogy „álláshalmozó”, hiszen, a Király által elmondottak szerint kalocsai állása mellett a bátaszéki képviselő testületnek is tagja, és néhány héten belül a Tolna megyei közgyűlés társadalmi alelnöke lesz”. Pedig, amint láthattuk, a KKKK korábbi vezetője e téren sem állt rosszabbul.

Ezen előzmények után került sor a kalocsai városházán a közművelődési feladatoknak a KIK-hez való átszervezésének megvitatására a múlt szerdai képviselő-testületi ülésen. Erről korábban már önálló cikkben tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ebben a cikkünkben – tekintettel a jogos közérdeklődésre – a városi közművelődés csúcsvezetői által fölvett jövedelmeket tesszük közzé a polgármester Szabó Balázs képviselő felvetésére elmondott válasza alapján.

Mennyi az annyi?

A fizetések kérdését ezúttal Szabó Balázs így hozta elő:

A polgármester úr említette, hogy 2019-ben a választók szavaztak valamire. Igen, szavaztak. De kérdezem én, erre? Egymillió-kétszázezer forintos divízióvezetői fizetésekre?” „NINCSEN 1.200.000 FORINTOS FIZETÉSE SENKINEK. AZ INNOVÁCIÓS KÖZPONT KFT.-NÉL. EZ EGY ERŐS CSÚSZTATÁS”

– mondta Filvig Géza, hozzátéve

valóban van ott egy munkatárs, aki hatszázezer forintos megbízási szerződéssel látja el a feladatát, és nem a személynek a foglalkoztatására, hanem egy pályázati feladatnak a kiszolgálására vannak különböző tárgyi szolgáltatásai. EZÉRT ABSZOLÚT INKORREKT VOLT EZT AZ ÖSSZEGET ÚGY KIHOZNI, HOGY NEM NÉZTÉK MEG A SZERZŐDÉS TARTALMÁT, NEM NÉZTÉK MEG A TELJESÍTÉSI IGAZOLÁSOKAT, HOGY EZ MIRE VONATKOZIK

– jelentette ki Filvig Géza, hozzátéve:

Tehát, az egy álhír, hogy 1.200.000 forintért dolgozik valaki! Ez nem igaz, ez egy hazugság!” A polgármester tényszerűen közölte, hogy az ügyvezető igazgatónak bruttó 600 ezer forint a bére, és értelemszerű, hogy a beosztottak sem keresnek ennél többet, ahogy ez más munkahelyeken is természetes.

De azért beszéljünk már a bérekről! Érdekes véletlen: kapunk egy közadat igénylést, mert Király képviselő úr mindent kikér 2019. október 14-étől. Hát, kérem szépen, előtte is volt élet Kalocsán, és voltak foglalkoztatások, voltak kifizetések. A Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója 2019. januárjában 874.900 forintot vett fel, 2019. februárjában 891.700-et. Igen, dr. Magóné Tóth Gyöngyiről beszélek. 2019. márciusában 891.700 forintot vett fel.” – Jelentette ki a polgármester.

EZ ÖSSZESEN KÖZEL 2.660.000 FORINT NEGYEDÉV ALATT.

Ehhez a polgármester még hozzáfűzte:

És nézzük csak a táblázatot: kilenc jogcímen vette föl ezt a fizetést!”A 2019. október 14-e előtti szerződéseket és kifizetéseket is érdemes kikérni, csak úgy összehasonlításból – szúrta még oda Király Róbert képviselőnek Filvig Géza, megismételve, hogy

„AZ 1.200.000 FORINTOS BÉR NEM IGAZ, AZ EGY ÁLHÍR, AMELLYEL INDULATOKAT GERJESZTENEK.”

Borítókép: illusztráció

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés