2023. 11. 28. kedd
Stefánia
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Burai Krisztiánnal kampányolt a Szívből Kalocsáért Egyesület – Bemutatkozott és programot ismertetett Bagó Zoltán csapata

Illés György Cinó  |  2019. 10. 03., 10:00
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Jelentős késéssel, mintegy háromnegyed órával a hat órára tervezett kezdési időpont után köszöntötte dr. Bagó Zoltán az érsekkerti szabadtéri színpad nézőterén gyülekező, 18 év körüli átlagéletkorú közönséget. A tinik kedvence, az énekes sztár, Burai Krisztián koncertje ugyanis rengeteg középiskolás korú fiatalt vonzott a múlt heti rendezvényre a szerényebb lélekszámban megjelent választókorú érdeklődők mellett. Az ily módon igen vegyes korosztályi összetételű közönség előtt a továbbiakban a Szívből Kalocsáért Egyesület polgármesterjelöltje és a jelölőszervezet egyéni választókerületekben állított jelöltjei is mondtak néhány mondatot önmagukról bemutatkozásként, és ismertették a város jövőjét és az egyes körzeteket illető terveiket.

A meghirdetett kezdési időpontra összegyűlt bő százfős közönség az előadóművész késése miatt szintén jókora csúszással kezdődött koncert elejéig a többszörösére dagadt, mutatva, hogy a nem kis részben még szavazati joggal sem rendelkező közönség jelentős hányadát a politikai üzenetek iránti kíváncsiság helyett a zenés kísérőprogram hozta ki az Érsekkertbe.

A kampányfórum narrátoraként is közreműködő Bagó Zoltán többször figyelmeztetni is kénytelen volt a nézőtér hátsó részében beszélgető, dohányzó fiatalokat, hogy zajongásukkal ne zavarják a jelöltek bemutatkozását.

Bagó Zoltán polgármesterjelölt köszöntőjében emlékeztetett a nyár folyamán zajlott programsorozatukra, amellyel azt akarták megmutatni, hogy miként lehet értelmes szórakozási lehetőséget biztosítani a város lakóinak, köztük a fiataloknak is, aki számára három koncertet is szerveztek.
Bagó 1975-ben született Kalocsán, majd érettségi után a szegedi JATE jog és államtudományi karán szerzett diplomát. Ezt követően politikai pályán vállalt szerepet, minek folyamán volt megyei önkormányzati képviselő, megyei alelnök, önkormányzati képviselő, aztán országgyűlési majd EP képviselő is.

Öt éve abbahagyta a pártpolitizálást, azóta vállalkozóként, üzleti tanácsadóként és ügyvédi társaságban dolgozott, mígnem háromnegyed éve kalocsaiak keresték meg azzal az elképzeléssel, hogy induljon polgármesterjelöltként, mert az ismertté vált jelöltekkel nem voltak elégedettek.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

E csapattal elkészítették a programjukat, és azt nyomtatott formában is közreadták, a nézőtéren most is megtalálható volt a székekre tett táskákban, apró ajándéktárgyak mellett.

A továbbiakban az egyéni választókerületi jelöltek bemutatkozása következett.

Gyarmati-Simigh Dórát, az 1. választókerület képviselőjelöltjét a turisztikai kérdések szakértőjeként mutatta be Bagó.
Ezt követően a képviselőjelölt mondta el, hogy a kalocsai Ének-Zenei Általános Iskola után a Dózsa Szakközépiskolában közgazdasági szakon tanult, majd Kecskeméten szerzett szakképesítést marketing és menedzser szakon, azt követően a Szolnoki Gazdasági Főiskolán, majd a Dunaújvárosi Főiskolán marketig-közgazdász szakon folytatta tanulmányait.

Kalocsára visszatérve hitelügyintéző és irodavezető lett egy helyi vállalkozásnál, majd a Hotel Kalocsa értékesítésvezetője lett, ahol később szállodaigazgatóként dolgozott. Ezt követően több szállodánál marketingstratégiai tanácsadóként, marketing tervezőként tevékenykedett, 2014-ben pedig egy Zrt. kereskedelmi vezetője lett.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Megszerzett tapasztalatait szeretné a város javra fordítani, a városmarketing terén kamatoztatni.
Programjának egyik pontja, hogy a Szentháromság teret minél előbb visszaadja város lakosainak, illetve Magyar exportfejlesztési Ügynökség révén kalocsai hungarikumokat szeretne külföldi piacokra eljuttatni, a kalocsai vállalkozások bevonásával.

Dr. Zsigmond Katalin ügyvéd (2. sz. vk) Dunapataji család kalocsai születésű sarja, aki a gimnáziumot városunkban, a jogi egyetemet Szegeden végezte el, majd visszatért Kalocsára, itt dolgozik ügyvédként és itt él tősgyökeres férjével és családjukkal a Martinovics utcában. Két lányuk Kalocsán jár iskolába. Ügyvédi praxisa előtt jegyzőként dolgozott Dunaszentbenedeken, majd körjegyzőként Foktőn is, így az önkormányzati munka már nem ismeretlen számára, ahogyan a pályázatírásban és -menedzselésben, településmenedzselésben, a gazdaság fejlesztése terén is gyakorlatot szerzett – ezt szeretné a város javára fordítani a Szívből Kalocsáért Egyesület színeiben.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Céljai közt említette a Kalocsa Szíve projekt folytatását, többek közt az Érsekkert újabb funkciókkal való gazdagításával, a Mócsy – Selyemerdő sarkon lévő játszótér rendbetételével, utak járdák felújításával, csapadékvíz-elvezetés megoldásával.
Fontosnak vélte a bölcsődei férőhelyek bővítését, valamint a Kunszt utcai óvoda kiváltását, a kórház és környéke parkolási gondjainak megoldását.

Turi Tibor(3. sz. vk.) zenetanár 1953-ban született Kalocsán, és itt járt általános iskolába, majd Budapesten végezte középiskoláit. A katonaságnál két éven át katonazenészként szolgált, ami a későbbiekben nagy előny volt számára, mivel sokat gyakorolhatott, ami a zenei pályára inspirálta.

Baján ének-zenepedagógia szakon végzett, majd Kalocsán az Állami Zeneiskolában helyezkedett el, amelynek ’79-től ’92-ig igazgatóhelyettese volt, ekként rálátása van a közművelődés, koncertek világára. ’82 és ’86 között a zeneművészeti főiskolát is elvégezte trombita szakon. Büszkén szólt azokról a volt diákjairól, akik sikeresen boldogulnak a zenei pályán, amelyre ő indította útjukra őket.

A közéleti munka sem ismeretlen számára, 12 évig önkormányzati képviselő volt, 2002-ben polgármesterjelöltként indult a választásokon, több önkormányzati bizottság munkájában is részt vett. Ott végzett munkájából kiemelte a diákok erdélyi kirándulásainak szervezését, amelynek révén a száz éve elszakított területekkel, az ottani gyönyörű tájakkal ismerkedhettek a kalocsai fiatalok.

A fiatalok helyben boldogulásának elősegítésére a munkahelyteremtést és a kulturális programok szervezését tartotta kiemelten fontos feladatnak, a saját körzetében pedig az egyrészt a meglévő épületállomány önkormányzati hozzájárulással, állami forrás becsatornázásával történő felújítását, energetikai korszerűsítését, másrészt a köztisztaság javítását, közterületek, parkok karbantartását és az ehhez való forrásbiztosítást, harmadrészt a sportinfrastruktúra fönntartását és folyamatos fejlesztését tartotta kiemelt feladatnak.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Bagó Zoltán ezt az uszoda problémakörével egészítette ki, amire, mint mondotta, a következő ciklusra vonatkozóan kétmilliárd forint van elkülönítve.

Farkas Sándort (4. sz. vk.) a vagyongazdálkodás letéteményeseként mutatta be Bagó. A jelölt 1971-ben született, a Rokkanttelep lakója, homokmégyi és részteleki szülők Kalocsán alapított családjának sarja, nős, két leánygyermek apja. A középiskolát Szegeden, a főiskolát Pécsen végezte, majd egy évig Kalocsán volt sorkatona.

Fontosnak vélte a vállalkozások, főleg a kkv-k, valamint a sportélet, a sport szakosztályok támogatását. Célként említette a vasútállomás és környékének rendbetételét és a kalocsai turisztika vérkeringésébe való bekapcsolását. Körzetéhez tartozik Negyvenszállás is, ahol két fő problémaként a belvíz és a közbiztonság kérdését nevezte meg. Utóbbit kamerarendszer telepítésével tartotta megoldhatónak, az előbbi probléma pedig a Rokkanttelepen is megoldandó, bár annak rendezéséhez már hozzáláttak.

Emellett az utak és járdák szükség szerint javítását sürgette.
Tervei közt szerepel egy idősgondozási rendszer bevezetése a fiatalok bevonásával, valamint a lakosság állami támogatásainak, elsősorban a CSOK-nak és a babaváró hitelnek elérését segítő, koordináló információs piac nyitása.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Kollár János (5. sz. vk.) jelöltje 1974-ben Kalocsán született munkásemberek gyermekeként. A Szölőkközében nőtt fel. Fontos számára a hagyományőrzés: a körzet régi hagyományai közül a szüreti mulatságok, a gyerekek kocsikáztatása, zenés ébresztő újjáélesztésének tervét emelte ki.
Képviselőként a temető karbantartását, kamerarendszerekkel és megfelelő világítással való fölszerelését és a laktanya rendbetételét szeretné elérni, emellett a csapadékvíz is sok gondot okoz a körzetben, amit meg kell oldani, ehhez kérte a körzet lakóinak támogatását.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Kovács Margit (6. sz. vk.) a köztisztaság szakpolitikusaként került bemutatásra. 1956-ban született Kalocsán, paraszti családban. Gyermekkorát Ludasszálláson töltötte. Általános iskolába Keserűtelekre járt, majd Baján a Türr István Szakközépiskolában folytatta tanulmányait. Ezt követően a szakmári Petőfi TSZ-ben helyezkedett el adminisztrátorként, később szállításvezetőként is dolgozott, közben tanfolyamokon képezte tovább magát szállításvezető és környezetvédelmi szakelőadó szakirányokon. A TSZ megszűnése után a kalocsai kommunális üzemnél helyezkedett el, ahol a köztisztaság, a hulladékelszállítás és a piac üzemeltetése volt a feladata 2013-ig, majd amikor munkaköre megszűnt, a Viski Károly Múzeumban dolgozott egy évig, ahol gazdasági feladatköre mellett gyerekeknek mutatták be térségünk hagyományait. Ez közel állt hozzá, hiszen több mint húsz éve a Piros Rózsa Táncegyüttes tagja, amely egyesülettel sokfelé eljutott, és elvitte hagyományaink jó hírét.

Később a Felsőbácskai Hulladékgazdálkodási Vállalatnál a kalocsai hulladékátrakó telep vezetőjeként helyezkedett el 2014-től, ahol 15 település hulladékát kezelték, de hozzá tartozott a szervezett zöldhulladék elszállításának megszervezése is. E területen dolgozna megválasztása esetén az önkormányzat kötelékében is, főleg a lakosság tájékoztatásával, de szakterületének tekinti a turizmust is.

E térten a dunai túrahajók utasainak hosszabb időre való itt tartására volna szükség, de a több vendégéjszakához több minőségi szálláshelyet is kellene teremteni, hogy ne csak átutazó turizmusunk legyen. Fontosnak vélte emellett az utak, kerékpárutak, különösen a meszesi kerékpárút fejlesztését és javítását, a csapadékelvezetési problémák orvoslását és a Meszesi út közlekedésbiztonságának javítását.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Dr. Pap Gizellát (7. sz. vk.) Bagó Zoltán az egészségügyi terület felelőseként mutatta be. A kalocsai kórház orvosa Erdélyben, Székelykeresztúron született. Az orvosi egyetemet Marosvásárhelyen végezte, majd Kalocsán helyezkedett el, ahol már 15 éve a Szent Kereszt Kórház orvosaként dolgozik.
Hároméves gyermeket nevelve fontos számára, hogy milyen város lesz Kalocsa, milyen útravalóval indítja el az itt élő fiatalokat az életbe, orvosként pedig az egészségügy a szívügye. Úgy vélte, hogy noha a kórház már nem önálló intézmény, és kikerült az önkormányzat fennhatósága alól, mégis fontos, hogy a város kiálljon kórházáért.

A legnagyobb probléma az égető orvoshiány, ami a nyári szabadságolások idején az ügyelet megszervezése során is gondot jelent. Ahhoz viszont, hogy egy fiatal orvos ezt az intézményt válassza, arra volna szükség, hogy egy dinamikusan fejlődő várost láthat, bíztató jövőképpel, biztos munkalehetőséggel. Az orvos-beteg kapcsolatok révén viszont az itt élők más problémáival, így a munkahelyhiánnyal, nehéz megélhetési lehetőségekkel is szembesül. Az idősek számára a fiatalok elvándorlása miatt az elmagányosodás jelent fenyegetést. Ő maga idős szüleivel él együtt, így látja, hogy milyen fontos egy kisgyermekek számára a nagyszülők hatása. Ezért is fontos a családok együtt tartása, a fiatalok helyben boldogulásának elősegítése.

Körzetét többször körbejárva látta a sok idős, gyakran egyedül élő ember problémáit. Ennek orvoslására a szociális háló megerősítését, a házi betegápolás rendszerének fejlesztését, idősek és fiatalok számára egyaránt vonzó programok szervezését látja megoldásként. A gyermekek számára tiszta, jól felszerelt parkokra, játszóterekre és a körzet köznevelési intézményeinek, a Kertvárosi Általános Iskolának és a Csokonai utcai óvodának a további fejlesztésére van szükség, utóbbiban a nyelvtanulás lehetőségének bővítésével. Mindemellett szükség volna a mellékutak állapotának javítására és helyenként a csapadékvíz elvezetésének megoldására is.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Molnár Krisztián (8. sz. vk.) a mezőgazdaság szakterületét képviseli a csapatban.
Miskei és hajósi szülők gyermekeként született 1971-ben, Hajóson járt általános iskolába, majd Kalocsán az akkori Első (ma: Szent) István Gimáziumban érettségizett. ’92-től Keszthelyen tanult az Agrártudományi Egyetemen, ahol okleveles agrármérnöki diplomát és felsőfokú vadász, vadgazdálkodói végzettséget szerzett.

Felesége tősgyökeres kalocsai, akivel a város több részén laktak már, jelenleg a Dózsa György utcában élnek. Lánya a Katolikus Gimnázium tanulója, fia futballista, a Méhecskék Sportegyesület neveltje, és 15 éves kora óta Budapesten él.

Erősíteni kívánja Kalocsa mezővárosi rangját, mezőgazdasági hungarikumunk, fontosnak véli emellett a fűszerpaprika nimbuszának emelését, hogy városunk és környéke újra az ország egyik éléskamrája lehessen.

A gazdálkodók nehéz helyzetére is fölhívta a figyelmet, akiket hivatásszerűen tanácsadással segít. Fontosnak vélte emellett a város zöldfelületeinek ápolását.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Körzete két részből áll: a Kertváros északi részéből és a Paksi közi lakótelepből. Utóbbi helyen mindenképp fontos lenne egy panelprogram és bérlakásprogram kidolgozása, a zöldövezet bővítése, fejlesztése, ami által az életkörülmények javítása és annak kapcsán az ingatlanok értéknövekedését reméli. Itt is javítani kellene a járdák állapotán, fejleszteni a kerékpárutakat. A kisállattartók érdekében kutyafuttató kialakítását szeretné elérni. Hozzá tartozik az ipari park is, ahova vállalkozókat szeretne letelepíteni, és a reptér helyzetét is rendezné. E sok feladathoz a lakosság segítségére is számítana.

Végül Bagó Zoltán a megjelent választóktól egyesületük jelöltjeinek támogatását kérte az október 13-ai választásokon, a koncertre érkezett fiataloktól pedig azt, hogy mondják el a hallottakat szüleiknek.

Ezt követően szünet, majd Burai Krisztián föllépése következett, ami előtt a fiatalok szó szerint megrohamozták a színpad előtti területet.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

E hét hétfő délután a színházban viszonylag szerény érdeklődés mellett ismételte meg a Szívből Kalocsáért Egyesület a választási fórumát, ezúttal koncert nélkül, viszont Bagó Zoltán polgármesterjelöltnek az uniós források megszerzése lehetőségiről tartott projektoros prezentációjával kiegészítve.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 24., 10:01
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!
2023-11-21 18:40:00
Mindazokat várják, akik a Paksi Atomerőmű és a kapcsolódó létesítmények társadalmi kontrolljának menetére, a TEIT működésére, a Társulás rendelkezésére álló források felhasználására kíváncsiak, vagy javaslattal kívánnak élni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>
2023. 11. 22., 09:12
Gyermekkórházak osztályain gyógyuló gyermekek részére, illetve nehéz sorsú családok kisgyermekeinek szervez karácsony előtt örömöt a bohócdoktor csapat. Még >>>
2023. 11. 21., 12:53
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2088-an lépték át. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK