2021. 10. 23. szombat
Gyöngyi
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza: „Kizárólag szájmaszk használatával legyünk zárt légterű üzlethelyiségekben!” – A szájmaszk használatát április 18-tól, szombattól kéri a polgármester

Dr. Filvig Géza: „Kizárólag szájmaszk használatával  legyünk zárt légterű üzlethelyiségekben!” – A szájmaszk használatát április 18-tól, szombattól kéri a polgármester
Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 17., 17:41

Dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere ma délután közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben egyfelől megköszöni a lakosság eddigi fegyelmezett magatartását és türelmét, másfelől arra kér mindenkit: április 18-án, szombattól valamennyi kalocsai és itt megforduló polgár kizárólag szájmaszk használatával legyen zárt légterű üzlethelyiségben. A polgármesteri közleményt az alábbiakban, az általunk fontosnak tartott kiemelésekkel olvashatják.

VÉDEKEZZÜNK KÖZÖSEN A KORONAVÍRUS ELLEN!

Kedves Kalocsaiak!

Köszönöm szépen az eddigi fegyelmezettségüket és türelmüket, amit az elmúlt hetekben tanúsítottak.

A koronavírus járvánnyal szembeni védekezésünk kellős közepén vagyunk. A kijárási korlátozás hatályban van! Tehát még nem lazíthatunk! Ma, a pénteki napon 1763 fő a fertőzöttek száma Magyarországon, sajnos ez a szám folyamatosan emelkedik. Bács-Kiskun megyében 22 fő fertőzött van. Annak érdekében, hogy ne legyen robbanásszerű az emelkedés, továbbiakban is fegyelmezetten kell az életünket élni városunkban.

A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS CÉLJA, HOGY JELENTŐSEN LECSÖKKENJEN A KÖZTERÜLETEKEN A SZEMÉLYI FORGALOM, EZÁLTAL KEVESEBB EMBER LEGYEN KINT AZ UTCÁN ÉS NE ADJÁK ÁT EGYMÁSNAK ESETLEGESEN A VÍRUST.

Az egészségünk megóvása érdekében Kalocsa Város Önkormányzata mosható szájmaszkokat juttat el mindenkinek a postaládájába, háztartásonként egy darabot.

EZZEL NEM BÍZTATNI SZERETNÉNK A TISZTELT LAKOSSÁGOT, HOGY „HÚZZANAK MASZKOT ÉS LEHET MÁSZKÁLNI”, HANEM, AMENNYIBEN VÁSÁRLÁS ÉS ALAPVETŐ BESZERZÉSEK CÉLJÁBÓL ELHAGYJA OTTHONÁT, AKKOR LEGYEN MIT FELVENNI, ANNAK AZ EGY CSALÁDTAGUNKNAK, AKI A BESZERZÉST VÉGZI.

A többi családtag kérem, maradjon otthon!

Eddig 6900 háztartásba juttattuk el a maszkokat a 7200 háztartásból. Ezért a jó arányért össze kellett fognunk és az egész város területén kiosztanunk azokat!

Türelmet kérek azoktól, akik még nem kapták meg, jövő hét első felében mindenkihez eljut. Kalocsán jelenleg a varrókapacitás nagyon kevés.

TISZTELETTEL KÉREM A „FACEBOOKOS HANGULATVEZÉREKET” NE GERJESSZÉK A FESZÜLTSÉGET ITT KALOCSÁN, VAN PROBLÉMÁJA ITT MINDENKINEK ELÉG.

Felhívom figyelmüket, rengeteg a vidéki, beazonosíthatatlan álprofil is térségünkben, akiknek csupán a negatív hangulat és a konfliktusok gerjesztése a célja. Nem most kell politikai csatározást vívni, pedig higgyék el, tudnék mesélni bizonyos emberek viselkedéséről, a rengeteg álhírről és szándékos megtévesztésről - majd megteszem, ha túl leszünk a járványon.

Most minden erőmmel és figyelmemmel a kalocsai emberek egészségének megvédésén dolgozom.

A szükségesség és arányosság elvét követem.

A FERTŐZÖTTEK SZÁMÁNAK ORSZÁGOS NÖVEKEDÉSE MIATT INDOKOLTNAK TARTOM, HOGY 2020. ÁPRILIS 18. NAPJÁTÓL, SZOMBATI NAP 6:00 ÓRÁTÓL KALOCSÁN AZ ÜZLETEKBE, BOLTOKBA, SZOLGÁLTATÓKHOZ MINDEN LAKOSUNK SZÁJMASZKBAN MEHESSEN BE. TEHÁT KIZÁRÓLAG SZÁJMASZK HASZNÁLATÁVAL LEHESSÜNK ZÁRT LÉGTERŰ ÜZLETHELYISÉGEKBEN.

A piactérre is bevezettük, hogy már a vásárlók is csak szájmaszkban mehetnek vásárolni.

Nagyon fontos az idős honfitársaink védelme, ezért a 65 év feletti lakosság kizárólag 9:00-12:00 óra között járjon vásárolni és a fiatalabbak ezen időben ne legyenek a bevásárló helyeken.


MINDENKINEK NEHÉZ EBBEN A HELYZETBEN! MEGÉRTEM, MÉGIS ARRA KÉREM ÖNÖKET, TÜRELEMMEL ÁLLJANAK A VESZÉLYHELYZET KORLÁTOZÁSAIHOZ!

Tisztelt Kalocsai Lakosok! Figyeljünk egymásra! Vigyázzanak magukra!
Köszönöm a figyelmüket! – áll dr.Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021. 10. 19., 14:50
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>
2021. 10. 22., 11:23
A legfőbb változás a temető főbejárata felöl elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felöl egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. Még >>>
2021. 10. 22., 10:03
Az eseményen a megye legjobb borászai és pincészetei mutatkoznak be egy borkóstolóval egybekötött különleges borkiállításon. Még >>>
2021. 10. 21., 16:12
A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés