2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza: „Kizárólag szájmaszk használatával legyünk zárt légterű üzlethelyiségekben!” – A szájmaszk használatát április 18-tól, szombattól kéri a polgármester

Dr. Filvig Géza: „Kizárólag szájmaszk használatával  legyünk zárt légterű üzlethelyiségekben!” – A szájmaszk használatát április 18-tól, szombattól kéri a polgármester
Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 17., 17:41

Dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere ma délután közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben egyfelől megköszöni a lakosság eddigi fegyelmezett magatartását és türelmét, másfelől arra kér mindenkit: április 18-án, szombattól valamennyi kalocsai és itt megforduló polgár kizárólag szájmaszk használatával legyen zárt légterű üzlethelyiségben. A polgármesteri közleményt az alábbiakban, az általunk fontosnak tartott kiemelésekkel olvashatják.

VÉDEKEZZÜNK KÖZÖSEN A KORONAVÍRUS ELLEN!

Kedves Kalocsaiak!

Köszönöm szépen az eddigi fegyelmezettségüket és türelmüket, amit az elmúlt hetekben tanúsítottak.

A koronavírus járvánnyal szembeni védekezésünk kellős közepén vagyunk. A kijárási korlátozás hatályban van! Tehát még nem lazíthatunk! Ma, a pénteki napon 1763 fő a fertőzöttek száma Magyarországon, sajnos ez a szám folyamatosan emelkedik. Bács-Kiskun megyében 22 fő fertőzött van. Annak érdekében, hogy ne legyen robbanásszerű az emelkedés, továbbiakban is fegyelmezetten kell az életünket élni városunkban.

A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS CÉLJA, HOGY JELENTŐSEN LECSÖKKENJEN A KÖZTERÜLETEKEN A SZEMÉLYI FORGALOM, EZÁLTAL KEVESEBB EMBER LEGYEN KINT AZ UTCÁN ÉS NE ADJÁK ÁT EGYMÁSNAK ESETLEGESEN A VÍRUST.

Az egészségünk megóvása érdekében Kalocsa Város Önkormányzata mosható szájmaszkokat juttat el mindenkinek a postaládájába, háztartásonként egy darabot.

EZZEL NEM BÍZTATNI SZERETNÉNK A TISZTELT LAKOSSÁGOT, HOGY „HÚZZANAK MASZKOT ÉS LEHET MÁSZKÁLNI”, HANEM, AMENNYIBEN VÁSÁRLÁS ÉS ALAPVETŐ BESZERZÉSEK CÉLJÁBÓL ELHAGYJA OTTHONÁT, AKKOR LEGYEN MIT FELVENNI, ANNAK AZ EGY CSALÁDTAGUNKNAK, AKI A BESZERZÉST VÉGZI.

A többi családtag kérem, maradjon otthon!

Eddig 6900 háztartásba juttattuk el a maszkokat a 7200 háztartásból. Ezért a jó arányért össze kellett fognunk és az egész város területén kiosztanunk azokat!

Türelmet kérek azoktól, akik még nem kapták meg, jövő hét első felében mindenkihez eljut. Kalocsán jelenleg a varrókapacitás nagyon kevés.

TISZTELETTEL KÉREM A „FACEBOOKOS HANGULATVEZÉREKET” NE GERJESSZÉK A FESZÜLTSÉGET ITT KALOCSÁN, VAN PROBLÉMÁJA ITT MINDENKINEK ELÉG.

Felhívom figyelmüket, rengeteg a vidéki, beazonosíthatatlan álprofil is térségünkben, akiknek csupán a negatív hangulat és a konfliktusok gerjesztése a célja. Nem most kell politikai csatározást vívni, pedig higgyék el, tudnék mesélni bizonyos emberek viselkedéséről, a rengeteg álhírről és szándékos megtévesztésről - majd megteszem, ha túl leszünk a járványon.

Most minden erőmmel és figyelmemmel a kalocsai emberek egészségének megvédésén dolgozom.

A szükségesség és arányosság elvét követem.

A FERTŐZÖTTEK SZÁMÁNAK ORSZÁGOS NÖVEKEDÉSE MIATT INDOKOLTNAK TARTOM, HOGY 2020. ÁPRILIS 18. NAPJÁTÓL, SZOMBATI NAP 6:00 ÓRÁTÓL KALOCSÁN AZ ÜZLETEKBE, BOLTOKBA, SZOLGÁLTATÓKHOZ MINDEN LAKOSUNK SZÁJMASZKBAN MEHESSEN BE. TEHÁT KIZÁRÓLAG SZÁJMASZK HASZNÁLATÁVAL LEHESSÜNK ZÁRT LÉGTERŰ ÜZLETHELYISÉGEKBEN.

A piactérre is bevezettük, hogy már a vásárlók is csak szájmaszkban mehetnek vásárolni.

Nagyon fontos az idős honfitársaink védelme, ezért a 65 év feletti lakosság kizárólag 9:00-12:00 óra között járjon vásárolni és a fiatalabbak ezen időben ne legyenek a bevásárló helyeken.


MINDENKINEK NEHÉZ EBBEN A HELYZETBEN! MEGÉRTEM, MÉGIS ARRA KÉREM ÖNÖKET, TÜRELEMMEL ÁLLJANAK A VESZÉLYHELYZET KORLÁTOZÁSAIHOZ!

Tisztelt Kalocsai Lakosok! Figyeljünk egymásra! Vigyázzanak magukra!
Köszönöm a figyelmüket! – áll dr.Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK