2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza: „Kizárólag szájmaszk használatával legyünk zárt légterű üzlethelyiségekben!” – A szájmaszk használatát április 18-tól, szombattól kéri a polgármester

Dr. Filvig Géza: „Kizárólag szájmaszk használatával  legyünk zárt légterű üzlethelyiségekben!” – A szájmaszk használatát április 18-tól, szombattól kéri a polgármester
Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 17., 17:41

Dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere ma délután közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben egyfelől megköszöni a lakosság eddigi fegyelmezett magatartását és türelmét, másfelől arra kér mindenkit: április 18-án, szombattól valamennyi kalocsai és itt megforduló polgár kizárólag szájmaszk használatával legyen zárt légterű üzlethelyiségben. A polgármesteri közleményt az alábbiakban, az általunk fontosnak tartott kiemelésekkel olvashatják.

VÉDEKEZZÜNK KÖZÖSEN A KORONAVÍRUS ELLEN!

Kedves Kalocsaiak!

Köszönöm szépen az eddigi fegyelmezettségüket és türelmüket, amit az elmúlt hetekben tanúsítottak.

A koronavírus járvánnyal szembeni védekezésünk kellős közepén vagyunk. A kijárási korlátozás hatályban van! Tehát még nem lazíthatunk! Ma, a pénteki napon 1763 fő a fertőzöttek száma Magyarországon, sajnos ez a szám folyamatosan emelkedik. Bács-Kiskun megyében 22 fő fertőzött van. Annak érdekében, hogy ne legyen robbanásszerű az emelkedés, továbbiakban is fegyelmezetten kell az életünket élni városunkban.

A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS CÉLJA, HOGY JELENTŐSEN LECSÖKKENJEN A KÖZTERÜLETEKEN A SZEMÉLYI FORGALOM, EZÁLTAL KEVESEBB EMBER LEGYEN KINT AZ UTCÁN ÉS NE ADJÁK ÁT EGYMÁSNAK ESETLEGESEN A VÍRUST.

Az egészségünk megóvása érdekében Kalocsa Város Önkormányzata mosható szájmaszkokat juttat el mindenkinek a postaládájába, háztartásonként egy darabot.

EZZEL NEM BÍZTATNI SZERETNÉNK A TISZTELT LAKOSSÁGOT, HOGY „HÚZZANAK MASZKOT ÉS LEHET MÁSZKÁLNI”, HANEM, AMENNYIBEN VÁSÁRLÁS ÉS ALAPVETŐ BESZERZÉSEK CÉLJÁBÓL ELHAGYJA OTTHONÁT, AKKOR LEGYEN MIT FELVENNI, ANNAK AZ EGY CSALÁDTAGUNKNAK, AKI A BESZERZÉST VÉGZI.

A többi családtag kérem, maradjon otthon!

Eddig 6900 háztartásba juttattuk el a maszkokat a 7200 háztartásból. Ezért a jó arányért össze kellett fognunk és az egész város területén kiosztanunk azokat!

Türelmet kérek azoktól, akik még nem kapták meg, jövő hét első felében mindenkihez eljut. Kalocsán jelenleg a varrókapacitás nagyon kevés.

TISZTELETTEL KÉREM A „FACEBOOKOS HANGULATVEZÉREKET” NE GERJESSZÉK A FESZÜLTSÉGET ITT KALOCSÁN, VAN PROBLÉMÁJA ITT MINDENKINEK ELÉG.

Felhívom figyelmüket, rengeteg a vidéki, beazonosíthatatlan álprofil is térségünkben, akiknek csupán a negatív hangulat és a konfliktusok gerjesztése a célja. Nem most kell politikai csatározást vívni, pedig higgyék el, tudnék mesélni bizonyos emberek viselkedéséről, a rengeteg álhírről és szándékos megtévesztésről - majd megteszem, ha túl leszünk a járványon.

Most minden erőmmel és figyelmemmel a kalocsai emberek egészségének megvédésén dolgozom.

A szükségesség és arányosság elvét követem.

A FERTŐZÖTTEK SZÁMÁNAK ORSZÁGOS NÖVEKEDÉSE MIATT INDOKOLTNAK TARTOM, HOGY 2020. ÁPRILIS 18. NAPJÁTÓL, SZOMBATI NAP 6:00 ÓRÁTÓL KALOCSÁN AZ ÜZLETEKBE, BOLTOKBA, SZOLGÁLTATÓKHOZ MINDEN LAKOSUNK SZÁJMASZKBAN MEHESSEN BE. TEHÁT KIZÁRÓLAG SZÁJMASZK HASZNÁLATÁVAL LEHESSÜNK ZÁRT LÉGTERŰ ÜZLETHELYISÉGEKBEN.

A piactérre is bevezettük, hogy már a vásárlók is csak szájmaszkban mehetnek vásárolni.

Nagyon fontos az idős honfitársaink védelme, ezért a 65 év feletti lakosság kizárólag 9:00-12:00 óra között járjon vásárolni és a fiatalabbak ezen időben ne legyenek a bevásárló helyeken.


MINDENKINEK NEHÉZ EBBEN A HELYZETBEN! MEGÉRTEM, MÉGIS ARRA KÉREM ÖNÖKET, TÜRELEMMEL ÁLLJANAK A VESZÉLYHELYZET KORLÁTOZÁSAIHOZ!

Tisztelt Kalocsai Lakosok! Figyeljünk egymásra! Vigyázzanak magukra!
Köszönöm a figyelmüket! – áll dr.Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK