2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Elismerések augusztus 20-án – Az államalapítási ünnepségek keretében adták át Kalocsa város kitüntető díjait

Elismerések augusztus 20-án – Az államalapítási ünnepségek keretében adták át Kalocsa város kitüntető díjait
2018. 08. 20., 10:40

Kalocsa Város Önkormányzata minden évben augusztus 20-án adja át a település kitüntető díjait a városért, annak közéletéért, sportjáét, kultúrájáért, közösségeiért végzett munka elismeréseképpen. Az eseményre a város hagyományai szerint a Városháza dísztermében tartandó ünnepélyes képviselő-testületi ülésen kerül sor. Idén hétfő délelőtt fél kilenctől, a kitüntetettek méltatása mellett adták át az elismeréseket.

A Kalocsa városért díjakat – okleveleket és bronzból készült plaketteket – dr. Bálint József polgármester adta át a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár munkatársainak műsora után.

Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért Dreisziger Ferenc-díjban részesült a város oktató-nevelő munkájában végzett kiemelkedő teljesítményéért dr. Bóta Zoltánné.

Kalocsa népművészetéért – Király Ilus-díjat adományoztak dr. Kálóczi Norbert részére, a Piros Rózsa Néptánc Egyesület vezetőjeként végzett kalocsai hagyományőrző munkájáért.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kalocsa művészetéért – Haynald Lajos-díjat adtak át Haskóné Apagyi Judit részére, a művészeti és pedagógiai munkájáért.

Kalocsa Város Közszolgálatáért – Bozsó Ferenc-díjat adományoztak Kiss Erzsébet csoportvezető részére, a városi beruházásokban végzett kiemelkedő munkájáért.

Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor-díjat nyújtottak át dr. Palásti József részére, több évtizedes, lelkiismeretes gyógyító tevékenysége elismeréséül.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A képviselő-testület Kalocsa Város Gazdaságért – Vidats István-díjban részesítette Németh József vezérigazgatót, a kalocsai paprika hírnevének megőrzéséért.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László-díjat adományoztak Szűcs László részére a kalocsai sportélet több évtizedes szervezéséért.

Kalocsa Város Szociális Munkájáért Díjat kapott Rumi László intézményvezető, a szociális munkában végzett eredményes vezetői tevékenysége elismeréséül.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A képviselő-testület Kalocsa Város Ifjúsági Díjával ismerte el Mezey Gabriella köztisztviselő a város ifjúsági referenseként végzett kiemelkedő munkáját.

Kalocsa Város Közművelődéséért – Cziráki Imre-díjat adományoztak a Kalocsa Kamarakórus részére, sok évtizedes kultúrát ápoló tevékenységükért. A díjat a kar jelenlegei vezetője Englerné Böttger Boglárka és korábbi vezetője Villányi Eszter vette át, majd a kórus meglepetés műsorral örvendeztette meg az ünnepségen résztvevőket.

A polgármester kitüntető díját adományozták a városi fejlesztésében végzett együttműködő munkájáért Süli János tárca nélküli miniszternek, aki az ünnepségen személyesen nem tudott részt venni, a díjat egy későbbi időpontban veszi át.

Cikkünket az elhangzott méltatások szövegével a későbbiekben kiegészítjük. - A szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK