2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Elismerések augusztus 20-án – Az államalapítási ünnepségek keretében adták át Kalocsa város kitüntető díjait

Elismerések augusztus 20-án – Az államalapítási ünnepségek keretében adták át Kalocsa város kitüntető díjait
2018. 08. 20., 10:40

Kalocsa Város Önkormányzata minden évben augusztus 20-án adja át a település kitüntető díjait a városért, annak közéletéért, sportjáét, kultúrájáért, közösségeiért végzett munka elismeréseképpen. Az eseményre a város hagyományai szerint a Városháza dísztermében tartandó ünnepélyes képviselő-testületi ülésen kerül sor. Idén hétfő délelőtt fél kilenctől, a kitüntetettek méltatása mellett adták át az elismeréseket.

A Kalocsa városért díjakat – okleveleket és bronzból készült plaketteket – dr. Bálint József polgármester adta át a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár munkatársainak műsora után.

Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért Dreisziger Ferenc-díjban részesült a város oktató-nevelő munkájában végzett kiemelkedő teljesítményéért dr. Bóta Zoltánné.

Kalocsa népművészetéért – Király Ilus-díjat adományoztak dr. Kálóczi Norbert részére, a Piros Rózsa Néptánc Egyesület vezetőjeként végzett kalocsai hagyományőrző munkájáért.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Kalocsa művészetéért – Haynald Lajos-díjat adtak át Haskóné Apagyi Judit részére, a művészeti és pedagógiai munkájáért.

Kalocsa Város Közszolgálatáért – Bozsó Ferenc-díjat adományoztak Kiss Erzsébet csoportvezető részére, a városi beruházásokban végzett kiemelkedő munkájáért.

Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor-díjat nyújtottak át dr. Palásti József részére, több évtizedes, lelkiismeretes gyógyító tevékenysége elismeréséül.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A képviselő-testület Kalocsa Város Gazdaságért – Vidats István-díjban részesítette Németh József vezérigazgatót, a kalocsai paprika hírnevének megőrzéséért.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László-díjat adományoztak Szűcs László részére a kalocsai sportélet több évtizedes szervezéséért.

Kalocsa Város Szociális Munkájáért Díjat kapott Rumi László intézményvezető, a szociális munkában végzett eredményes vezetői tevékenysége elismeréséül.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A képviselő-testület Kalocsa Város Ifjúsági Díjával ismerte el Mezey Gabriella köztisztviselő a város ifjúsági referenseként végzett kiemelkedő munkáját.

Kalocsa Város Közművelődéséért – Cziráki Imre-díjat adományoztak a Kalocsa Kamarakórus részére, sok évtizedes kultúrát ápoló tevékenységükért. A díjat a kar jelenlegei vezetője Englerné Böttger Boglárka és korábbi vezetője Villányi Eszter vette át, majd a kórus meglepetés műsorral örvendeztette meg az ünnepségen résztvevőket.

A polgármester kitüntető díját adományozták a városi fejlesztésében végzett együttműködő munkájáért Süli János tárca nélküli miniszternek, aki az ünnepségen személyesen nem tudott részt venni, a díjat egy későbbi időpontban veszi át.

Cikkünket az elhangzott méltatások szövegével a későbbiekben kiegészítjük. - A szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK