2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Faragó László nem kávézott Bolváriékkal, de az MSZP-vel lebontaná a NER-t

Illés György Cinó  |  2019. 08. 29., 15:42
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Tegnap délután tartott sajtótájékoztatót Faragó László és Cserháti Ákos helyi MSZP-elnök, részben arra reflektálva, hogy a Szövetségben Városunkért Egyesület polgármesterjelöltjét – a többi jelölttel együtt – informális kávézásra hívta meg Bolvári Ferdinánd. Ennek kapcsán Faragó elmondta, hogy miért nem megy el a találkozóra, majd a programjuk néhány eleméről is szólt, és NER-ellenességüket hangsúlyozták az őt támogató helyi MSZP szervezet nevében szóló pártelnökkel együtt.

A délután fél háromkor, nem sokkal a Bolvári által kezdeményezett polgármesterjelölti kávézás időpontja előtt megtartott tájékoztató keretében előbb Faragó röviden szólt a polgármesterjelölti találkozóról való távolmaradásának okairól.


Forrás: Illés György Cinó

A Szövetségben Városunkért Egyesület jelöltje a keddi véletlenszerű találkozásra utalva elmondta: a spontán találkozásoknak helye van ebben a városban, személy szerint bárkivel hajlandó volna kávézni is, de onnantól kezdve nem kíván részt venni ilyenekben, amikor már ez politikai célokat szolgál.

A jelölt azonban azt is kijelentette, hogy

BÁRMILYEN HIVATALOS, SAJTÓNYILVÁNOS POLGÁRMESTERI BESZÉLGETÉSEN NAGYON SZÍVESEN RÉSZT VENNE, AMENNYIBEN LESZ ILYEN ALKALOM, ÉS A TÖBBI POLGÁRMESTERJELÖLT ERRE HAJLANDÓ LESZ.

A NER lebontásán dolgoznak

A különböző egyeztetésekben is részt vesznek ugyan, de a hangsúlyt szervezetük továbbra is a programjukra helyezi – mondta végül Faragó, hangsúlyozva, hogy továbbra is úgy látják az övék az egyetlen ténylegesen ellenzéki szervezet, aki a céljának tekinti a NER lebontását. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy érték őket kritikák, hogy miért foglalkoznak ezzel, városi szinten, ellenben ők úgy vélik, hogy minél több településen nyer felhatalmazást ellenzéki vezetést, annál inkább tudják gyengíteni a NER pozícióit.


Forrás: Illés György Cinó

A programjukra térve abból most azt emelte ki, hogy

NEHEZMÉNYEZIK, HOGY A CENTRALIZÁLÁS FOLYTÁN KIKERÜLTEK A VÁROS FENNHATÓSÁGA ALÓL OLYAN FONTOS INTÉZMÉNYEINK, MINT AZ OKTATÁSI INTÉZMÉNYEINK, A TŰZOLTÓSÁG, A VÍZMŰ ÉS FŐKÉPP A KÓRHÁZ,

így a város nem tud beleszólni ezeknek a tevékenységébe. Ezért, amennyiben a város irányítása az ő kezükbe kerül, mindent megtesznek majd, hogy ezeket az intézményeket visszavegye a város, és a működésükhöz minél jobb feltételeket biztosítsanak.

Cserháti: az MSZP az egyetlen ellenzéki párt Kalocsán

Ezt követően Cserháti Ákos szólt a sajtó képviselőihez.

HANGSÚLYOZTA, HOGY JELENLEG KALOCSÁN AZ MSZP AZ EGYETLEN BALOLDALI PÁRT, AMELY ÚGY DÖNTÖTT, HOGY ÉRDEKELT A FÖNNÁLLÓ REZSIM ELLENI HARCBAN, ÉRDEKELT A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS RENDSZERÉNEK LEBONTÁSÁBAN.

Elmondta: ennek érdekében mindenkivel hajlandóak voltak tárgyalni, azonban ezek az egyeztetések zátonyra futottak, egyedül a Szövetségben Városunkért Egyesület foglalta programjába azokat a pontokat, amelyeket az MSZP is szorgalmazott.


Forrás: Illés György Cinó

A párt helyi szervezetének tagsága ezért támogatja a Szövetségben Városukért programját és a jelöltjeit – őket a jövő héten mutatják majd be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>