2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fenntartjuk „Magóné mellett Bolvári elszámoltatását is ígérik, amiért saját céljaikra fordíthattak pályázati pénzeket – Kampány, hobbi közpénzből?” című cikkünk tartalmát!

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 10., 11:20

A kommunikációs csatornákon mindinkább az agresszivitás jeleit mutató, Kalocsa közéletében példanélküli módon, véleményéért köztiszteletben álló személyt is fenyegető Bolvári Ferdinánd polgármesterjelölt az újságírói szakmai és jogi szempontból álláspontunk szerint kifogástalan „Magóné mellett Bolvári elszámoltatását is ígérik, amiért saját céljaikra fordíthattak pályázati pénzeket – Kampány, hobbi közpénzből?” című cikkünk miatt büntető és polgári jogi eljárással fenyegetőzik. Az alábbiakban olvashatják, hogy ami részben más forrásokból a közvélemény elé került, azt etikusnak, tényszerűnek és megalapozottnak találjuk. Ha valaki, hát Bolvári sértett jogi normákat.

Bolvári Ferdinánd, polgármesterjelölt
Kedves Kalocsaiak!

Tájékoztatom Önt/Önöket, hogy a KALOhírek.hu hírportálunkon 2019. 10. 08-án, 9.16 órakor „Magóné mellett Bolvári elszámoltatását is ígérik, amiért saját céljaikra fordíthattak pályázati pénzeket – Kampány, hobbi közpénzből?” című cikkünket, annak valamennyi állítását fenntartjuk, azt mind újságírói szakmai, mind jogi szempontból megalapozottnak tartjuk.

Biztosra vehető, Bolvári Ferdinánd bizottsági elnökre és Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezetőre szigorú elszámoltatás vár, ha a Szövetségben Városunkért–MSZP által indított Faragó László polgármesterjelölt és képviselőik bekerülnek az új testületbe. Faragóék szerint pályázati pénzből kampányoltak, saját zsebet tömtek, hobbit, baráti társaságot finanszíroztak. Mindeközben a szivárványszínű, a Jobbik és a DK által is támogatott Bolváriék Békés Kalocsája és a DK helyben a „Becsülettel, lendülettel Kalocsáért” szlogennel kampányol.
bővebben ...

Felhívjuk Bolvári Ferdinánd figyelmét, hogy a Békés Kalocsáért Egyesület Facebook oldalán 2019. 10. 09-én 13.55 perckor „Kedves Kalocsaiak!” címmel induló bejegyzésében éppen ő követett el hírnévrontást azzal, hogy jogerős bírói döntés nélkül tényszerűen azt állítja: „Az alábbi cikkel elkövetett rágalmazás és becsületsértés miatt…” tesznek feljelentést. Amennyiben az ügy bíróság elé kerül, természetesen viszont váddal és viszont keresettel élünk.

Tájékoztatjuk Bolvári Ferdinándot, jelen bejegyzésünkön keresztül a közvéleményt, hogy portálunkhoz sem Bolvári Ferdinánd, sem a Békés Kalocsáért Egyesület részéről a cikkel, illetve a Szövetségben Városunkért Egyesület – MSZP fórumán elhangzottakkal kapcsolatban helyreigazítási kérelem nem érkezett.

Olyan megkeresés sem jutott el hozzánk, amelyben a tárgyilagosság érdekében következtetéseket nem tartalmazó cikkünkben foglaltakat bármilyen módon cáfolták volna.

Egyébiránt megköszönjük Bolvári Ferdinándnak, hogy a mérések szerint a közvélemény tájékoztatásában egyértelműen vezető, domináns szerepet betöltő portálunk és az általa kifogásolt cikk népszerűsítésében közreműködött.

Kalocsa, 2019. 10. 10.

Zsiga Ferenc
főszerkesztő

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK