2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Filvig Géza napirend előtt vonta kérdőre Király Róbert képviselőt a hamis Facebook-bejegyzés miatt

Illés György Cinó  |  2021. 07. 14., 19:29

Noha ez még csak a második képviselő-testületi ülés azóta, hogy az ülések megtartását a vonatkozó járványügyi rendelkezések lehetővé teszik, mégis, már a második alkalom, hogy dr. Filvig Géza polgármester és Király Róbert képviselő az ülésteremben igyekeznek tisztázni a meglévő - Király Róbert Facebook-bejegyzései miatti - nézetkülönbségeket.

Legutóbb a polgármester egy, még az előző ciklusban a képviselő által a Vagyonhasznosítási Kft.-nek 7,5 millióért eladott, de amortizált állapota miatt műszaki vizsgára nem bocsátható homlokrakodó gép miatt „állította szőnyeg szélére” a képviselőt, most egy közösségi médiás bejegyzés miatt vonta kérdőre Filvig Géza Király Róbertet a tegnap, kedden délután kettő órakor kezdődött testületi ülésen.

A mindössze három, egyébként sem konfliktusos javaslatot napirendjére tűző ülésen a napirend elfogadása után, azok megtárgyalása előtt szólalt föl Filvig Géza polgármester, két képviselőt is megszólítva. Király Róbertnek és dr. Bagó Zoltánnak címzett hozzászólására az érintettek is reagáltak, ezzel együtt a mindössze 48 perces ülésből több, mint negyedórát szánva a fölvetett kérdések tisztázására.

Igaz, vagy hamis?

A polgármester most Király Róbert képviselő úrnak egy a közösségi médiás oldalán tett nyilatkozatát vette górcső alá.

A posztban azt írta Király Róbert, hogy a csapadékvíz projekttel kapcsolatban kérdéseire nem kapott választ a műszaki osztálytól. A kérdéseket 2020. október 22-ei testületi ülésen tette föl, és 2020. november 5-én kelt a levél, amelyet 2020. november 6-án E-mailben elküldtek részére, postai úton pedig november 9-én vette át a válaszlevelet a képviselő a tértivevény tanúbizonysága szerint – mondta Filvig Géza, fölmutatva az állítását igazoló dokumentumokat is.

Képviselő úr! Erről beszéltem az elmúlt testületi ülésen! Semmi értelme ennek! Ön hamis tényeket állít, és megint azt a látszatot próbálja kelteni, mintha nem lenne megválaszolva az ön kérdése. Higgye el, hogy ez a városnak nem érdeke”– mondta a polgármester, kérve képviselőtársát hogy fejezze be az álhírek terjesztését, és hozzátéve, hogy nem szeretne ezzel hosszabban foglalkozni.


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Önnek, lehet, hogy ez a célja, hogy elterelje a figyelmet az érdemi munkáról, de higgye el, hogy ez nem jó irány!”Filvig Géza azt kérte, hogy inkább a város ügyeivel foglalkozzon, amire már másnap is – azaz ma is – volt lehetősége, ugyanis ma a Vidats utcai játszótér-fejlesztéssel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót.
[Ennek eredetileg 10 órára tervezett időpontját végül délre halasztották, az ott elhangzottak kapcsolatban hamarosan jelentkezünk! – A szerk.]

Tessék eljönni! Örüljünk együtt, gondolkodjunk együtt, hogy mit tudunk a városért, az ön körzetéért közösen tenni!”Filvig Géza hozzátette, hogy sokan kérdezik tőle a képviselő körzetéből is, hogy mi ez nagy politikai aktivitás Király Róbert részéről. Amint fogalmazott, kezd összeállni a kép a fejében, miután hallja, hogy az Új Nemzedék Párt színeiben indulni kíván az országgyűlési képviselő-jelölti előválasztáson, és így már érti, hogy mire föl ez a nagy nyilvános szereplés, miért vállalja ezt a feladatot: kifejezetten politikai ambíciók miatt.

Nem erre kapta a felhatalmazást a választóktól!”
– hívta föl a figyelmet Filvig Géza, végül még egyszer a városért való összefogásra buzdítva, és arra, hogy a képviselő is mondja el az ötleteit.

Személyem érintett a polgármester úr monológjában, amelyet kénytelenek vagyunk most már testületi ülésről testületi ülésre meghallgatni, mert ezt az időt használja politikai ellenfelei lejáratására”– kezdte válaszát Király Róbert. Cáfolatként annyit mondott, hogy bár az e-mailt megkapta és a levelet átvette, de azt nem Boromisza Viktor, hanem az osztály egy másik munkatárssal küldte, amire tehát a polgármester tévesen utalt, ráadásul ebben a válaszban elmondása szerint a testületi ülésen feltett kérdéseire kapott választ, de a cikkében közzétett fotókkal fölvetett kérdésekre továbbra sem kapott választ. [Frissítve! Az utóbbi, dőlt betűs fél mondatban korábban tévesen azt írtuk, hogy a képviselő a fotók által feltett kérdésére kapott választ, az ülésen föltettekre nem, ám ez valójában fordítva hangzott el az ülésen.]
Saját védelmében elmondta, hogy a közösségi médiában csupán azt tette közzé, hogy mire nem kapott választ.
Azt is nehezményezte a képviselő, hogy a polgármester felrótta neki, hogy nem konstruktív a testületi munkában, holott még február végén adott be hat javaslatot, amelyekre eddig még választ sem kapott.


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Filvig Géza szerint ezeket lehetne boncolgatni, ám azt, ahogyan csapadékvíz-elvezetési projekthez hozzááll a képviselő, az azt egyértelmű csúsztatásnak és negatív színben való feltüntetések minősítette, és megismételte, hogy a képviselő a feltett kérdésére kapott választ, és a közösségi oldalán mégis egészen mást állított.

Végül az országos politika felé való nyitásához és a képviselő-választáson való indulásához sok sikert kívánt a polgármester, aki ugyanakkor azt is méltánytalannak vélte, hogy a képviselő az SZMSZ-t (Szervezeti és Működési Szabályzat) is támadja, és úgy tesz, mintha a polgármester ötlete és szándéka lett volna, hogy a képviselők későn kapják meg napirendek előterjesztéseit, holott e téren az SZMSZ-ben évtizedek óta nincs változás.
Mindig pénteken délután kapják meg a képviselők az anyagot a csütörtöki testületi ülésre, és kedden, illetve szerdán ülnek össze egyeztetni, így a hétvégén át lehet tekinteni az anyagokat – fejtette ki Filvig Géza.

Ez a kritika egyébként a polgármesteri hatáskörben meghozott döntések vonatkozásában hangzott el, holott azok mindenkor nyilvánosságra lettek hozva, így a képviselőknek módja volt tanulmányozni azokat

– mutatott rá a polgármester, újfent szóvá téve, hogy ennek ellenére Király Róbert folyamatosan minden adatot kikér, amihez ugyan joga van, ám Filvig Géza jelezte, hogy ezek teljesítése most is, folyamatosan egy fő munkaerőt leköt.

Hozzátette: természetesen mindent megfognak adni a képviselőnek, ha az a cél, hogy ezzel segítsék a képviselők munkáját, de sajnos nem ez a benyomása, mert hiába adnak tájékoztatást, a képviselő azt nem veszi figyelembe.

Ezzel lezárult volna a pengeváltás, de Szabó Balázs is szólásra jelentkezett. Megköszönte a polgármesternek hogy szót adott, annak ellenére, hogy ez nem egy napirendi pont volt.
A képviselő azt kérdezte, hogy nem lehetne-e a testületi ülésen kívül megvitatni azt, hogy „ki mit irkál a Facebookra”.

Szabó Balázs emlékeztetett, hogy az előző polgármester ezt úgy oldotta meg, hogy a testületi ülés után sajtótájékoztatót hívott össze, hogy ismertesse az ügyekkel kapcsolatos álláspontját, de szerinte akár a közösségi médiában is lehetne válaszolni.


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Ebben egyetértett vele a polgármester is, de sérelmesnek vélte, hogy ha valaki olyan dolgokat tesz föl a közösségi médiában hogy „Igaz vagy hamis” – idézte a poszt címét.
Úgy vélte, megválasztott képviselőként felelősebben, tényszerűen kellene a lakosságot tájékoztatni, mert ez megtévesztésre ad okot.

Nem fogok erre a szintre lemenni, de kénytelen vagyok egy-két dolgot szóba hozni, hogy lássák az emberek, hogy kinek mi a célja, és mi a szándéka. De nem lesz ebből rendszer”– zárta le Filvig Géza polgármester a napirend előtti hozzászólásokat, amelyek között szólt néhány szót dr. Bagó Zoltán képviselőhöz is, aki ugyancsak válaszolt neki - erről holnap külön cikkben írunk.

Az ülésre egyébként több puskaport nem vittek a grémium tagjai, a napirendre került javaslatokat elfogadták, némi érdekességet csupán az ülés végén esedékes polgármesteri tájékoztató tartogatott, amiről szintén önálló cikkben számolunk be hamarosan.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK