2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Font Sándor: Bagó Zoltánnak „lefőtt a kávé” a Fideszben

2019. 10. 07., 09:04

Erős kijelentések is elhangzanak Font Sándor részéről a portálunknak adott videós interjújában, többek közt Filvig Géza riválisairól, a választási esélyekről, illetve a leendő önkormányzatok érdekérvényesítési esélyeiről. Font Sándor szerint a Fidesz–KDNP–Kalocsa Jövőjéért Egyesület jelöltjeinek győzelme esetén a választásoknak azok is nyertesei lesznek, akik nem feltétlenül tudnak azonosulni országosan a kormányzó erők politikájával. A képviselő úgy vélte, hogy az október 13-ai választások valódi tétje az: hatalomra jut-e az elmúlt öt évben leszerepelt, egymással vitatkozó és a Fidesz–KDNP kormánnyal állóháborúra készülő szivárványkoalíció, és tovább halad-e Kalocsa a lejtőn, vagy az országot vezető politikusok támogatását maga mögött tudó Filvig Gézát és képviselőjelölt csapatát juttatják többségbe a választók a következő önkormányzati testületben.

Nézze meg Heti körkép EXTRA című sorozatunk első videóját, vagy görgessen alá, és olvassa bele a Font Sándor által elmondott gondolatokba!

A parlamenti képviselő munkatársunkkal, Tóth Barnával folytatott beszélgetésben emlékeztetett, hogy nemcsak polgármestereket és önkormányzati képviselőket választunk, hanem a megyei közgyűlést is most választjuk meg. A közgyűlés összetételét a pártlistákra adott szavazatok száma apján szétosztott mandátumok határozzák meg.

FONT SÁNDOR AZT KÉRTE A VÁLASZTÓKTÓL, VEGYENEK RÉSZT A VOKSOLÁSON, ÉS MINDHÁROM SZAVAZÓLAPON A FIDESZ–KDNP-NEK VÁROSUNKBAN A KALOCSA JÖVŐJÉÉRT EGYESÜLETTEL KÖZÖSEN ÁLLÍTOTT JELÖLTJEIHEZ, ILLETVE A PÁRTSZÖVETSÉG MEGYEI LISTÁJÁHOZ TEGYÉK AZ IKSZET.

Arra is figyelmeztetett, hogy mindhárom lapra csak egy jelöltet, vagy listát szabad támogatni szavazatainkkal, a többes szavazat érvénytelen.

„Utána ne reklamáljon!”

A részvételi hajlandóságról Font elmondta, hogy az az EP választásokon szokott a legkisebb, a parlamenti választásokon pedig a legnagyobb, de idén szokatlanul magas volt a részvétel az uniós választásokon is, ami talán a migránskérdésnek volt köszönhető – vélekedett a képviselő, abban reménykedve, hogy a választók közéleti aktivitásának tapasztalt növekedése a helyhatósági választásokon való részvételi hajlandóságban is megmutatkozik.

Én erre azt szoktam mondani, hogy aki most nem él a szavazati jogával, az utána ne reklamáljon, hogy anyám, én nem ilyen lovat akartam”– mondta az országgyűlési képviselő, aki örvendetesnek tartja, hogy több jelölt közül választhatjuk ki a számunkra legkedvesebb jelöltet és pártot, ami a harminc évvel ezelőtti rendszerváltás vívmánya, és azt javasolta, hogy arra jelöltre és szervezetre adjuk voksunkat, akiről és amelyekről azt gondolják, hogy ők tudnák az adott település életét és fejlődését szolgálni.

Dr. Filvig Géza, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjének vetélytársairól szólva Font Kifejtette, hogy közülük ketten nyíltan vagy kevésbé nyíltan felvállalva, de pártok, pártszövetségek támogatnak. Mögöttük baloldali pártok állnak, akik a kormányzópártoknak riválisai és politikai ellenfelei a nagypolitikában is.

„Képességei nem biztos, hogy elegendőek”

Az, hogy az MSZP-nek is lehet saját jelöltje, szintén a rendszerváltás eredménye, és jelöltjükről, a Szövetségben Városunkért Egyesülettel közösen állított

FARAGÓ LÁSZLÓRÓL AZT MONDTA, HOGY ELISMERI AZT A MUNKÁJÁT, AMELYET AZ IFJÚSÁG SPORTNEVELÉSE TERÉN VÉGZETT, DE ÚGY GONDOLJA, HOGY AZ Ő HABITUSA ÉS KÉPESSÉGEI NEM BIZTOS, HOGY ELEGENDŐEK

ahhoz, hogy egy többmilliárdos költségvetéssel rendelkező várost vezessen.

Nem kérdéses, [Faragó] a baloldal jelöltje, tehát nekünk politikai ellenfelünk.”„Rohangálós minden lében kanál”

Bolvári Ferdinándról pedig úgy nyilatkozott:

Ugyanez a helyzet egy kicsit már cifrább az LMP, Momentum, Jobbik és a DK által jelölt Bolvári Ferdinánd esetében – mondta Font, kifejtve: nemcsak azért, mert egy „rendkívül érdekes, baloldali és balra tolódott Jobbik csapata támogatja”, hanem mert

a képviselő úr egy minden lében kanál típust testesít meg, aki fűnyíróval rohangál, fát hasogat idős néniknél, hattyút fog be, beázott tetőt akar hirtelen megmenteni. Mondjuk meg őszintén, nem az a jó polgármester, aki önmaga rohangál mint Chuck Norris egy óriási bárddal és egy késsel, és legyőzi a krokodilt, hanem az, aki tudja, hogy kit kell odaküldeni, hogy legyőzze, hogy a tető ne ázzon be, vagy azt a hattyút befogják…”Font úgy vélte,

BOLVÁRI „MEGMARADT AZON A SZINTEN, HOGY EZT A ROHANGÁLÓS VERZIÓT VÁLASZTJA”,

és tart tőle, hogy ezzel a képességgel nem tudna megbirkózni a polgármesteri feladatokkal.

„Lefőtt a kávé”

Bagó Zoltánnal kapcsolatban azt mondta, számukra ez érdekesebb eset, mert 2016-ben az „általuk ismert okok miatt” – amelyeket azonban nem kívánt nyilvánosságra hozni – távozni kényszerült a Fidesz–KDNP soraiból, amivel kapcsolatban megismételte a Varga Mihály kalocsai lakossági fórumán elmondott metaforáját:

Mondhatnám, hogy Zolinak lefőtt a kávé, tehát nincs tovább a Fidesz–KDNP rendszerében”Hozzátette: hallja, hogy mindig hivatkozik valakikre, hogy milyen jó kapcsolatokkal rendelkezik, de aki figyelte Varga Mihály és Szijjártó Péter lakossági fórumán, az előadók ez irányú megnyilvánulásait, azok tudhatják, hogy ezek félrevezető ferdítések.

Font dr. Fivig Gézát ajánlja a kalocsaiaknak

A Fidesz–KDNP berkeiben a jelöltállítást hosszas kiválasztási folyamat előzi meg. Ez esetben is három évre nyúlik ez vissza, mire kiválasztották a pártszövetség jelöltjét, akiről úgy látták, hogy erőt tudnak mögé gyűjteni, és nem csak a politikusok is úgy érezhetik, hogy „na, ez az az ember”.

Filvig több generációs kalocsai család sarja mindkét ágon, akárcsak felesége, minden oldalról sok tapasztalattal rendelkezik Kalocsa életével kapcsolatban, amit tudása, egyetemi végzettsége, két cikluson átívelő képviselői múltjával megerősítve nagy segítségére lehetnek a polgármesteri munkában.

Font úgy vélte Filvig Gézának elég nagy esélye is van arra, hogy ezt a választást megnyerje. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az eredmény majd október 13-án realizálódik, és a Fidesz–KDNP már járt úgy, hogy esélyesként azt hitte, hogy megnyerte a választást, de az eredmények nem ezt mutatták. Ezért e kérdésben óvatosak, és mindent megtesznek, hogy megéreztessék a kalocsaiakkal, hogy ő az egyedüli jelölt, aki nemcsak hogy jövőképes, milliárdos fejlesztési tervekkel rendelkezik, hanem egyedül neki van esélye arra, hogy ezeket meg is valósítsa.

A NEMRÉGIBEN TÖRTÉNT MINISZTERI LÁTOGATÁSOK JELENTŐSÉGÉRŐL FONT AZT MONDTA, EZEK AZ ALKALMAK ADTAK LEHETŐSÉGET ARRA, HOGY FELHÍVJÁK A FELSŐ SZINTŰ DÖNTÉSHOZÓK FIGYELMÉT A VÁROS KIHASZNÁLATLAN ADOTTSÁGAIRA ÉS LEHETŐSÉGEIRE,

és megismertessék velük, hogy mi lesz az a fejlesztési igény, amivel jelentkezhet majd Kalocsa, aminek van értelme, ami nemcsak Kalocsának, hanem az egész nemzetgazdaságnak jó lesz, például a növekvő adóbevételek révén – ugyanis az nem elegendő, hogyha csak működtetik a várost.

Vegetációra mindenki képes. A leköszönő testület is körülbelül erre volt képes, erre futotta az erejükből.”

„Nehéz volt úgy dolgozni, hogy az én oldalamon már az elején valaki mindig valamilyen igénnyel, mondhatnám „zsarolással” lépett föl, feltételként szabva: ha nem teljesítem a kérést, voksoláskor nem tudom majd biztosítani a hét támogató szavazatot.”
bővebben ...

Nem jó irány: tehetetlenség a széteső baloldal miatt

Az elmúlt öt évben nem jó irányba mentek a dolgok: a markáns jövőkép híján és a széthulló baloldali háttérország miatt nem hatékony vezetéssel

NEM ISMERTE FÖL VÁROSUNK, HOGY AZ ORSZÁGOS GAZDASÁGI KONJUNKTÚRÁBÓL HOGYAN VEHETNÉNK KI A RÉSZÜNKET, HOGYAN VEHETNÉNK FÖL AZ ORSZÁG GAZDASÁGI HULLÁMHOSSZÁT.

Font Sándor emlékeztetett, hogy a széthúzó MSZP és DK huzavonája miatt Kalocsa eljutott odáig, hogy Bálint József polgármester a Kalocsán ellenzékben lévő Fidesz–KDNP képviselőit kérte meg, hogy támogassák a költségvetés elfogadásában, mert különben nem lenne 2019-es költségvetése Kalocsának, jöhetett volna a csődbiztos, és egy komoly lejtmenet következett volna ebben az évben.

Rendhagyó, eddig egyedüli módon dr. Bálint József polgármester és Dr. Filvig Géza önkormányzati képviselő, a jogi bizottság, a helyi KDNP elnöke, polgármester-jelölt ült a sajtó képviselői elé március 14-én, 14.30 órakor, hogy közösen bejelentsék: a város érdekében a jobboldali képviselők megszavazzák Kalocsa 2019. évi költségvetését.
bővebben ...

Ezt paradox helyzetnek mondta, mivel az ellenzék nem szokta megszavazni a költségvetést, mégpedig azért, mert sem rálátásuk nincs, többség híján ráhatásuk sem annak teljesülésére, ezért szokott tartózkodni az ellenzék a költségvetés elfogadásakor úgy a parlamentben, mint a települési önkormányzatok esetében.

Mi úgy gondoltuk, hogy a város érdeke mégis előrébb való ebben az ügyben, amikor szétesett a baloldal, és ez a jövőkép nélkülisége (…) visszaütött az elmúlt öt évben.”Összehasonlításképp a lakásépítésekre vonatkozó adatokat citált:
Kalocsán három új lakásra adtak ki használatba vételi engedélyt, míg Kiskőrösön ötvenre. A drámai különbség oka, hogy

VÁROSUNKBAN EGYELŐRE NEM AKARNAK LETELEPEDNI A FIATALOK, AMI KALOCSA HALÁLÁT JELENTHETI.

Ezen változtathatnak a paksi bővítés és a hozzá kapcsolódó fejlesztések, amiről nemrégiben Kalocsán Filvig Gézával és Fonttal egyeztetett Süli János paksi bővítésért felelős miniszter, akivel végigjárták a tervezett és lehetséges fejlesztések helyszíneit, benne a laktanya 30-40 milliárdos fejlesztési területével, valamint a reptérrel, amelyet állami kézbe véve, idevezényelt fejlesztések, beruházások révén lehetne hasznosítani.
Ide tartozik a Duna-híd kérdése is, amely az elsődleges cél, és megvalósításáért „iszonyú erőkkel” dolgoznak.

A hídépítés ütemezéséről

Jövő hónap első napjaiban kerülhet kiírásra a hídépítésre vonatkozó tender – mondta Font Sándor –, amely csökkentett időkerettel kerül kiírásra. A fizikai megvalósítás az időjáráson és a Duna állásán is múlik, de ezt belekalkulálva is 2022-re jó lenne, ha állna a híd – fogalmazott.
Később szólt a híd szerepéről a munkahelyteremtés, és a kalocsai oktatás fejlesztésének elősegítésében is.

A képviselőjelöltek

Jelöltjeiket – dr. Körmendy Szabolcsot, Simon Zoltánt, Tihanyi Tibornét, Kákonyi Istvánt, Schmidt Rajmundot, Pécsi Vivient, Jánosi Györgyöt és Szigeti Tamást – azzal ajánlotta a választók figyelmébe Font, hogy köztük vannak nagy tapasztalattal rendelkező „öreg rókák”, több cikluson átívelő önkormányzati szereppel a hátuk mögött, valamint fiatalok is nagy lendülettel és egy-egy szakterületen való jártassággal.

Próbáltunk egy olyan jelöltcsoportot bemutatni és fölkínálni a választóknak, hogy az élet minden területéről találnak olyan személyt, aki ahhoz, bizony, ért, ezért egy nagyon széles tudásbázissal rendelkező jelöltcsoportot próbálunk a közvélemény figyelmébe ajánlani”

Mindeközben az ellenzéki csoportosulások deklaráltan azért küzdenek, hogy „földbe döngöljék a Fideszt”, hogy az önkormányzatokban megerősödve tudjanak a következő országgyűlési választásokra jelölteket fölépíteni.

Ezzel szemben a Fidesz kérdőíves kutatással vonta be a lakosságot a programalkotásba a tényleges igények fölmérésére, és

A VÁLASZTÓK FÖLVETÉSEIT BEÉPÍTETTÉK A JÖVŐRE IRÁNYULÓ TERVEKBE, HOGY KALOCSA FEJLŐDŐ, SŐT, „TRENDI” VÁROS LEGYEN.

Én nem árulok zsákbamacskát: véleményem szerint azoknak a polgármestereknek, akiknek a támogató pártjai minden nap azt üzenik a parlamentben és a médiában, hogy börtönbe juttatjuk Orbán Viktort meg a teljes csapatát meg a minisztereit, azoknak a polgármestereknek, tartok tőle, hogy elég nehéz lesz az egyedi kéréseiket elmondani a kormány felé.”Ilyen igény lehet például, hogy az uszodát teljesen át kellene alakítani mintegy kettő milliárdért, hogy fogadni tudjuk a minimum 3000-3500 fős ide letelepülő munkaerőt. Ez a fejlesztés az uszodát a túlpartiak számára is vonzóvá teheti majd, ha a híd átadása után bármikor át tudnak már ugrani onnan is.

Ezek lesznek azok az izgalmas kérdések, hogy erre tudunk-e forrást szerezni, vagy tudnának-e azok, akik ellenzékből egyetlen egy dologra szervezkedtek, hogy győzzék le a Fideszt. Ezt meséljék majd el akkor a Szijjártó Péter és Varga Mihály miniszternek, vagy netán a kormányfőnek, hogy igaz, én arra szervezkedtem, hogy győzzük le a Fideszt Kalocsán, de azért most kérnék kétmilliárdot, hogy megvalósítsam az elképzeléseimet. Szerintem ez nem fog menni”– mondta a képviselő.

Mindenki nyertese lesz

Kérdésre válaszolva Font azt is kifejtette, hogyan kell érteni azt a kampányüzenetüket, amely szerint

AKI NEM RÁJUK SZAVAZ, ÉS POLITIKÁJUKKAL NEM ÉRT EGYET, MEGVÁLASZTÁSUKKAL AZ IS NYERNI FOG.

Font szerint ez olyan, mint a migránskérdés: tudják, hogy nem mindenki ért egyet a bevándorlás hazai kezelésével, de a végeredménynek, hogy egy biztonságos Magyarországon élhetnek, azoknak is előny, akik ma beengednék a migránsokat, és a nyugaton történt borzasztó tragédiáinak rossz példái dacára nem látnak bennük veszélyforrást.

Ugyanígy a gazdasági életben, az alkalmazotti bérek után fizetendő szociális hozzájárulási adó 27-ről 16-ra csökkentésével az a vállalkozó is nyert 11 százalékot, a nyereségadó 9 százalékra mérséklésével azok is jobban jártak, akik nem szavaztak a Fideszre, és a személyi jövedelemadót is 15 százalékra csökkentették, amivel azok a munkavállalók is nyertek, akik szintén nem a Fideszt támogatták szavazataikkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 15:53:00
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>
2024. 06. 17., 12:16
A gyanú szerint 2024. június 14-én este egy keceli házban egy 54 éves férfi és szállásadója italozás közben összevesztek. A későbbi áldozat a lustasága miatt próbálta felelősségre vonni a nála lakó férfit, akit a ház körüli munkák elvégzésére fogadott fel. Az albérlő a szóváltás során mérgében fojtogatni kezdte a házigazdát, majd ököllel megütötte, végül elővett egy kést, amivel nyakon szúrta vitapartnerét. Még >>>
2024. 06. 17., 10:06
A tavalyi gyenge termésnél jobb, de a 2022-es mennyiségnél kevesebb termésre lehet számítani. Még >>>
2024. 06. 16., 08:28
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között. Még >>>
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK