2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Gyújtó hangú beszéddel indult a Momentum nagyszombati sajtótájékoztatója – a mozgalom további jelölteket is visszaléptethet

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 02., 17:51
Kapcsolódó
téma cikkei (36)

Hogy életkorukat tekintve a jövő politikusait egyszer a Momentum és a köréje szerveződő fiatalok is adják, azt az a két fiatalember reprezentálta, akik március 31-én a kalocsai zöldségpiac bejárata előtt március 31-én, nagyszombaton tartottak sajtótájékoztatót. Egyikük, Környei Balázs mint a Momentum 3. számú országgyűlési választókörzet jelöltje mutatkozott be, míg a mellette kampányoló, az országos médiából ismert Fekete-Győr Andrásnak, a mozgalom vezetőjének erre nem is volt szüksége. A kommunikációs szempontból jól összeszedett, lendületes beszédek záróakkordjaként Környei Balázs nem hagyott kétséget a felől, hogy tisztában van a nagyobb múlttal rendelkező pártok jelöltjeinek esélyeivel. Ebből kiindulva arra kérte a választókat: listán a Momentumra, egyéniben a számukra leginkább esélyesnek tartott ellenzéki jelöltre adják le szavazatukat. Fekete-Győr András nem zárta ki annak lehetőségét: a két szekértábor, a Jobbik és az MSZP esetleges megegyezése esetén további körzetekben vonják vissza jelöltjeiket.

Fekete-Győr András felszólalását azzal a felütéssel kezdte: A momentum-generáció olyan emberekből áll, akiknek elegük van a múltba révedő korrupt kormányból, de ugyanúgy elegük van a tehetetlen, sárdobáló ellenzékből is.

Szerintük a legnagyobb nemzeti tragédiánk ma az, hogy több százezer fiatal honfitársunk hagyta el és hagyja el Magyarországot, mert egy európai országban szeretnének élni. Ha nem találnak itthon egy európai országot, akkor külföldre mennek és ott keresnek egyet. A pártelnök utalt arra, hogy az interneten elérhető az Indítsuk Magyarországot! című programjuk. A 364 oldalas dokumentum részben a fiatalokra koncentrál. Szerinte nem összeszerelő üzemekre van szükség, hanem versenyképes vállalkozásokra és kiszámíthatóságra. Ebből a szempontból legfontosabb a tervezett „Vállalkozó Alkotmány” bevezetése, amely szerint a kormány egy évben csak egyszer módisíthat adónemet, hogy kiszámítható legyen a gazdaság. Azért küzdenek, hogy Magyarországról ne kelljen elmenni és érdemes legyen hazajönni.


Forrás: KALOhírek

Fekete-Győr arról is beszélt, hogy a XXI. századi infrastruktúra fejlesztésébe beletartozik az e-közigazgatás (elektronikus közigazgatás) bevezetése, amelynek keretében valamennyi állami, közbeszerzési szerződést fel kellene tölteni és online elérhetővé tenni a korrupció visszaszorítása érdekében. Ide tartozna az is, hogy a cafetéria juttatásokat lakbérre is fel lehetne használni, mert lakbérválság van a fiatalok körében. A telemedicina széles körű alkalmazásának bevezetésével valamennyi egészségügyi szolgáltató hozzáférhetne az egészségügyi adatainkhoz.

A mozgalom vezetője szerint közvélemény kutatási adatokra nem lehet támaszkodni a választások végkimenetelét illetően, például a TÁRKI nem adja a nevét és az arcát ehhez. Fekete-Győr szerint biztos, hogy április 8-án a Momentum bekerül a parlamentbe, ugyanis a kispártok mindig alul mértek.

Abban bíznak, hogy rengeteg külföldön élő fiatal elmegy szavazni, de a bizonytalanok közül is sokan mellettük húzzák be az x-et, mert nekik mind a kormányból, mind az ellenzékből elegük van.

Számukra a teljesen racionális jövő a Momentum lehet.


Forrás: KALOhírek

Miután a pártelnök a szót Környei Balázsnakadta át, a kalocsai képviselőjelölt megköszönte Fekete-Győr Andrásszemélyes jelenlétét és azt a bizalmat, hogy az április 8-i választáson a Momentum jelöltjeként indulhat. Környei Balázs annak a véleményének adott hangot: szerinte a siker záloga, hogy aki változást szeretne, az menjen el szavazni, minél többen éljenek demokratikus jogukkal. Mint elhangzott: a Momentumnak országosan 95 jelöltje küzd a változásért. Környei Balázs annak a reményének adott hangot: szeretné, ha a választópolgárok országosan és helyben is értékelnék azt a munkát, amit elvégeztek.

Arra kérte a választókat,

ha a szívükre hallgatnak, szavazzanak a Momentumra.

Ám tisztában van a helyi erőviszonyokkal. Azt gondolja, ha a szavazók okosan szeretnének választani, akkor egyéniben támogassák a legesélyesebb ellenzéki jelöltet, listán pedig szavazzanak a Momentumra.

Azért fog dolgozni, hogy minél több embert, minél több fiatalt elvigyen szavazni. A jelölt bejelentette: szerdán 18 órától Kiskőrösön tart fórumot, csütörtökön 18 órától pedig Kalocsán, a volt Tiszti klubban lesz a Momentum kampányzáró rendezvénye, amelyre mindkét városból várják az érdeklődőket, a potenciális szavazóikat is beleértve.
A két eseményen arról szeretnének beszélgetni, hogy mi az április 8-i választás valódi tétje.

A jelölt újságírói kérdésre elmondta: a kalocsai csoport jól működik, amit a kihelyezett farostlemez táblák, a villanyoszlopokra ragasztott momentumos csíkok is bizonyítanak. A Momentum tehát helyben is cselekszik, úgy gondolja, éppen ez a fajta fiatalos cselekvés hiányzik a magyar politikából. Ez a korlátozott médiahozzáférés miatt talán nem jut el mindenkihez, de

tény, hogy ma a legnagyobb parlamenten kívül erő a Momentum.


Forrás: KALOhírek

Környei Balázs azzal zárta mondanivalóját, hogy politikai Facebook oldalán minden aktuális információt folyamatosan megoszt az érdeklődőkkel.

Fekete-Győr újságírói kérdésre válaszolva bejelentette:

mindaddig egyértelmű, hogy a 3. számú választókörzetben Környei Balázs indul, amíg a két szekértábor, a Jobbik és az MSZP nem egyezik meg.

A Momentum eddig is több helyen visszaléptette jelöltjeit az esélyesebb ellenzéki jelölt sikere érdekében. Az is elhangzott:

a Momentum részéről a következő egy hétben is történhetnek visszaléptetések, amennyiben látják ennek a létjogosultságát.

Fekete-Győr tehát elvileg nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy akár a 3. számú választókörzetben is történhet visszaléptetés.

Szombati kalocsai tájékoztatójuk óta éppen maga Fekete-Győr lépett vissza egyéni körzetében, amit Facebook oldalán ma jelentett be. Döntését azzal indokolta, hogy a Medián belvárosi körzetben készített felmérése szerint V. Naszályi Márta, a Párbeszéd politikusa a legnépszerűbb ellenzéki jelölt. [Ugyanebben a választókerületben egy hete az Együtt színeiben politizáló Juhász Péter is visszalépett. A két visszalépéssel jókorát nőhettek V. Naszályi Márta esélyei.] Ellenfele kormánypárti oldalról a KDNP-s Hollik István.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK