2021. 10. 19. kedd
Nándor
: 360 Ft   : 309 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Hallgattassék meg a másik fél - A 6300.hu csapata reagált Simon Zolán tegnapi nyilatkozatára

Hallgattassék meg a másik fél - A 6300.hu csapata reagált Simon Zolán tegnapi nyilatkozatára
2020. 06. 26., 22:20

Simon Zoltán alpolgármester sajtóközleményt adott ki tegnap, amelyben visszautasítja, hogy meglátása szerint a médium azt a látszatot keltette, mintha az önkormányzat nem adna megfelelő tájékoztatást részükre, amit Simon cáfolt közleményében. Az orgánum ma szintén nyilatkozatban utasította vissza az alpolgármester közleményében foglaltakat. Audiatur et altera pars – amint a mondás tartja. A kiegyensúlyozottság jegyében a közleményt a médium kérésének helyt adva – anélkül, hogy a kérdésben állást foglalnánk – változatlan formában, közreadjuk, de nem kommentáljuk, az ügyben állást nem foglal szerkesztőségünk, és az ügyet ezzel lezártnak tekintjük.

Sajtószakmai szempontok szerint más médiumok ügyes-bajos dolgaival nem tisztünk foglalkozni, azonban miután Simon Zoltán alpolgármester által kiadott, tegnapi cikkünkben közölt sajtónyilatkozat többször is nevén említi a portált, és azzal kapcsolatban a 6300.hu főszerkesztője, Bolváriné Gätner Anikó azzal a kéréssel fordult szerkesztőségünkhöz, hogy Simon Zoltán alpolgármester sajtónyilatkozatára és a rá épülő cikkre reagálva, az alábbi közleményt jelentessük meg.

Mellékelve, JPG – azaz kép – formátumban megküldték részünkre a portálnak azt az ominózus írását is amelyre reagált tegnapi közleményében az alpolgármester– ezt cikkünk alatt láthatják –, amint írják, „alapos elolvasás és értelmezés céljából” – ezt az olvasókra bízzuk.

A 6300.hu közleménye:

Közlemény Simon Zoltán sajtónyilatkozatára reagálva

Nem tudom mire vélni Simon Zoltán alpolgármesterünk a Kalohírek.hu médiumon közzétett nyilatkozatát, melyben érthetetlen okokból június 19-én tett nyilatkozatunkat az önkormányzat elleni támadásként állítja be.

A szövegkörnyezetből egy mondatot kiemelve, azt hamis jelentéssel felruházva, közvéleményt félrevezető körítéssel véleményezte a 6300.hu hírportál működését.

Simon Zoltán nyilatkozatában több félremagyarázás, illetve valótlan állítások is szerepelnek, melyekre Réfy Vilmos, az Alpolgármester úr Facebook oldalán megjelenő post alatt válaszolt, így azokkal nem kívánok tovább foglalkozni.

Megerősítem, hogy együtt szeretnénk működni nemcsak az Önkormányzattal, de a városi oktatási intézményekkel, hivatalokkal, szolgáltatókkal, civil szervezetekkel, cégekkel is.

Mindazonáltal megkérem Simon alpolgármester urat, szíveskedjen még egyszer figyelmesen elolvasni közleményünket, amelyben a jövőről, terveinkről írtunk, senkit nem ítélünk, és semmit nem ígértünk, amit ne teljesítettünk volna.

Továbbra is meg fogunk jelentetni olyan tartalmakat, amelyek esetleg bizonyos helyeken kényelmetlenséget okoznak, tesszük ezt a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében. Nem dugjuk homokba a fejünket!

Híreink nem folynak át politikai szűrőn, hiszen a független tájékoztatást az gátolja.

A 6300.hu munkatársai szabadidejükben, munka mellett, mindenféle anyagi juttatás nélkül dolgoznak, így felesleges összehasonlítani olyan médiumokkal, akik pénzt kapnak azért, hogy "ott legyenek", vagy éppen az önkormányzat szócsöveként kötelező nekik jelen lenni.

Tisztelettel kérem Alpolgármester urat, ha a Városi Önkormányzat nevében nyilatkozik, tegye azt politikai hovatartozásától, érzelmeitől és szubjektív véleményétől függetlenül,
„mindenki alpolgármestereként!” 


Kalocsa, 2020. 06. 26.

Bolváriné Gärtner Anikó
főszerkesztőVégül a 6300.hu eredeti közleménye, amelyre reagálva adta ki nyilatkozatát Simon Zoltán alpolgármester:

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 19., 20:45
Ezeket a zsákokat nem a jóságos nagyszakállú töltötte meg ajándékokkal, hanem a "Te szedd!" akció vidám önkéntesei a széthajigált szeméttel, mégpedig két kalocsai helyszínen, a Csajdán és a Móra Ferenc utcai kerékpárút mentén. Még >>>
2021. 10. 19., 18:19
Október 23-án, szombaton - az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napján – , a piac zárva lesz. Még >>>
2021. 10. 19., 10:21
Az e-sportoló az új focista? Még >>>
2021. 10. 19., 10:16
Készíts a csipkebogyóból akár teát, akár lekvárt, mindkettő tele van vitaminokkal! Még >>>
2021. 10. 19., 09:44
Szerdán jön a következő emelés: a benzin 5, a gázolaj 7 forinttal drágul. Még >>>
2021. 10. 18., 14:50
2021.október 23.-án 18:00 órától a KEVE (Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület) rendhagyó módon evezős bált rendez a kalocsai evezés (rowing) 40. évfordulója alkalmából. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés