2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Itt a piros, hol a piros – Angeli képviselő asszony bújtatott visszafoglalkoztatása merült fel

Borbély-Juhász Ágnes  |  2015. 11. 02., 12:52

Amint azt korábban megírtuk, Simon Zoltán és dr. Filvig Géza önkormányzati képviselők pénteken „Amiről a sikerpropaganda nem szól” címmel sajtótájékoztatót hívtak össze. Ezen a Fidesz és a KDNP helyi elnökei eddig a nyilvánosság előtt nem hangoztatott, okiratokkal alátámasztott információkat osztottak meg a médiumok munkatársaival. Egyebek mellett Török Gusztáv Andor volt polgármester és Angeli Gabriella önkormányzati képviselő jelentős közpénzt fölemésztő, szabályszerűségükben kétségeket támasztó megbízatásairól is szó esett.

A sajtótájékoztatót Simon Zoltán kezdte, aki nemtetszését fejezte ki Török Gusztáv Andor korábbi polgármester visszafoglalkoztatásával kapcsolatban, ami a rendelkezésre álló okiratok és szerződések alapján több sebből vérezhet. A korábbi alpolgármester számos más témában is kritikával illette a regnáló városvezetést. Ezek részleteivel folyamatosan jelentkezünk!


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ezt követően dr. Filvig Géza vette át a szót, aki mondandója kezdetén hangsúlyozta, hogy

az általa elmondottak szigorúan tényekre, a kezében tartott szerződésekre és okiratokra hagyatkoznak.

Az önkormányzati képviselő egy tavaly október 21-én jegyzett szerződésre hívta fel a sajtó figyelmét, melyet Kalocsa Város Önkormányzata a választást követő 9. napon kötött a kaposvári székhelyű PERSON Magyarország Kommunikációs Kft.-vel. E szerződésben a cég vállalta, hogy óránként 23.495 forintért kommunikációs, retorikai és beszédtechnikai oktatást folytat. A vállalás 10 órára szólt, és az önkormányzatnak mindösszesen 235 ezer forintjába került. A cég ügyvezetője az a Hampuk Richárd, aki 2008-ban az akkori miniszterelnök Gyurcsány Ferenc Miniszterelnöki Hivatalának munkatársa, a miniszterelnök kommunikációs főtanácsadója volt.

Ugyanez a cég 2015 elején 4 millió forint érékben kapott megbízást a dr. Bálint József polgármester által elnökölt TEIT-től

– hangzott el. Filvig azonban ezzel még nem hagyta abba a PERSON Kft.-vel kötött megállapodások sorát.

A PERSON Magyarország Kft.-vel, melyet Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének közvetlen munkatársa vezet, az önkormányzat tulajdonában lévő Vagyonhasznosítási Kft. 2015. január 30-án köt kommunikációs szerződést, a havi megbízási díja 645.922 forint. – tárta fel az immár harmadik megállapodás részleteit a képviselő, nyomatékosítva: ez az összeg az évfordulóval már összesen 7.751.000 forint lesz.

A tájékoztató csattanója csak ezután hangzott el:

Vagyonnyilatkozat alapján a PERSON Magyarország Kft. munkatársa egy kalocsai önkormányzati képviselőtársunk. Ő ettől a cégtől havonta 360 ezer forint jövedelmet kap. – jelentettek ki Filvig, némi hatásszünetet tartva, amely elegendő is volt ahhoz, hogy a jelenlévők összerendezzék az elhangzott információkat.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mint azt a KDNP elnök elmondta, ugyanennek a képviselőnek van kizárólag állandó irodája a Polgármesteri Hivatalban, az összes képviselő közül csakis ő neki biztosítottak teljes infrastruktúrával felszerelt irodát.

– Képviselőtársammal azért tartjuk ezt a sajtótájékoztatót, mert ezekről a jelentős kiadásokról polgármester úr nem beszél. Polgármester úr csak részinformációkat közöl a lakossággal. Ezekről a drága és fölösleges szerződésekről nem szól.

Kampányában ígérete úgy szólt, szlogenjéül azt választotta, idézem szó szerint: „Tiszta Kalocsát Tiszta Kézzel”. Ezek a szerződések nem ezt tükrözik. Polgármester úrnak ezeket a szerződéseket meg kell szüntetni, mert ezek a drága és nagy összegű kifizetések tisztességtelenek a kalocsai lakossággal szemben – zárta mondandóját dr. Filvig Géza.

Újságíró kérdésre az KDNP helyi elnöke konkretizálta, hogy az érintett képviselőt dr. Angeli Gabriellának hívják.

Frissítés, 2015. november 26.
A fenti cikkben nevesített PERSON Kft. november 23-án kézhez kapott levelében helyreigazítási kérelemmel fordult szerkesztőségünkhöz. A helyreigazítást ide kattintva olvashatják.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 21 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (21 db)
Mihály
2015-11-09 09:05:00
Angeli a tanári pályát járatta le eddig, most az önkormányzatot. Képviselői tiszteletdíja mellé kapja a Vagyonhasznosító Kft. által fenntartott vidéki cégtől a sokszázezres fizetését, de ez nem elég neki. Amikor Kircheimben volt a város pénzén, akkor még tolmácsolásért is kapott fizetést. Ehhez vastag bőrnek kell lenni ...
Maximus
2015-11-09 21:25:03
Pedig vendégül látták, kinyalták a seggét, mindent megkapott. Állítólag volt vele még egy tolmács, aki ezek után nagyon korrekten nem vett fel semmilyen illetményt...
Joco
2015-11-05 09:54:31
A Viktor Ponta is lemondott mondjon le az Angeli is. Egyszerre akar a politikából pénzt keresni és politizálni ez egyszerre nem megy csak törvénytelenül. Az egyik pozíciója fel kell adnia. Ennél hatalom mániásabb nőt nem láttam. Több pénzt visznek haza 2 en a pasijával mint annak idején a sokat bírált kabinet összesen. Eredmény meg nulla. Azt kérdezném hány uj pályázatot adtak be????? Nulla... azt nem kérdezem mennyit nyertek mert az előzőből következik hogy ez is nulla. A dupla nulla meg több helyen is ugyanazt jelentijelenti.
Joco
2015-11-04 16:48:10
Ha ez így van az Angelinek le kellene mondania! A polgármesternek meg elgondolkodni azon hogy ilyen csapattal érdemes e folytatni. A hazug hozzáállása megbukott. Full DK irányítás van Kalocsán. Ennyit a tiszta kézzel szlogenről meg a függetlenségről.
Maximus
2015-11-03 17:19:18
Még mindig azzal van elfoglalva, hogy a kalohireken mennyi pontatlanság lett leírva. Mondja már meg mire gondol???

http://www.kalocsatv.hu/videok/pofoztak-es-megrugdostak-a-cegvezetot.6646

A szomszédok szerint állítólag fél 2-kor ment forró nyomra a rendőrség, de Loibl szerint 22 körül volt a betörés. A kettő között eltelt 3 és fél órában nem voltak kihívva a rendőrök, vagy csak nem voltak forró nyomon, vagy nemtudom.
Ágika
2015-11-03 13:42:58
Joco
2015-11-03 12:49:02
Az csak nekem szúr szemet hogy a Person kft. - e cegjegyzek szerint - 2015 októbere ota drsomfai kézbesítési cimmel rendelkezik. Igen és,ez az a,Dr. Somfai aki 2 bizottságban is külsős tag ( de lehet egyikben a felesége). És milyen csoda ez az ügyvéd a vagyonkezelő és a kommunális ügyeit is intézi. Nem lennék meglepődve ha a Loibl és asszonykája "ügyvédi - jogászi"jogászi tanácsadó csapata is ez lenne. Kezd az ügy szövevényes lenni.
Maximus
2015-11-03 12:16:17
Egy valami azért érdekelne! Ez a sajtáj médianyílvonás volt. Ezt a hírt valamiért nem látom sehol, csak a kalohirken
Lufi
2015-11-03 09:15:49
Miért csinálna? Nem érdeke! Sajnos a Bálint is megélhetési politikus, semmit sem tettek ezidáig a városért. Csak kiárulták és egymásnak osztogatják a zsírosabbnál zsírosabb falatokat. Szerintem ez gusztustalan, és milyen érdekes közben eltűnik egy -két számítógép, meg egy aktatáska....kérdés hogy mi volt benne csak nem egy szerződés? Sok gusztustalan dolog történik a városban. És itt ne álljunk meg a Magóné által üzemeltetett "közművelődési" intézmény már kb. évi 100 milliós költségvetésnél jár! Mi ez ha nem pénz elköltése-elherdálása. Kalocsa ezekkel az emberekkel lejtőre került.... Most befejezik még az előzőek pályázatait és kérdezem én 1 év alatt mennyi pályázatot adtak be?? SEMMIT!!!!! na ez a gáz. Meg az is, hogy pártérdekek mentén rúgják ki a tehetséges fiatalokat és alkalmaznak helyettük nyugdíjas kádereket.
Csakegy Kalocsai
2015-11-03 09:03:20
Ezt nem hiszem el, hogy ilyen lehet! Bálint Jóska ezt engedi, nem ilyennek ismerem, szerintem őt is kijátszották. Angeli tényleg megélhetési politikus, közpénzből él. Végképp lejáratja magát Angeli, hogy a férje által vezetett Vagyon kft. adja a pénzt a fizetéséhez. Ebbe az ügybe belebukhat a polgármester, ha nem csinál rendet.
Kalotroll
2015-11-03 09:09:15
Nem most adott a város tagi kölcsönt véletlenül ennek a cégnek? Vagy épp készül adni?
Ágika
2015-11-03 07:50:54
Végre, egy év után megszólal ez ellenzék! Kalocsán már mindenki arról beszél, hogy ezek szétlopják a várost, BábBálint helyett a cikkben szereplő szőkeciklon utasítja az egész aparátust. Ennek szerződésnek nem kellene nyilvánosnak lennie az értéke miatt? Végülis csak a város pénzét költi a 100%-os cégvezető. Az már csak hab a tortán, hogy éppen az aktuális babáját foglalkoztatja vissza a 600.000-es fizetésű Loibl, így évente több, mint 10 milliót visznek haza ketten!
Tiszta kézzel!
Lufi
2015-11-02 18:51:58
Ezekről lepereg minden. Az Angelit kígyónak skorpiónak és kaméleonnak hívták a munkatársai, nyilván kiérdemelte a jelzőket. Ez a nő iszonyú károkat okoz a városnak. Szerintem egyébként nyilvánosnak kellene lenni a szerződésnek amit nem találok meg sem az önkormányzat mint tulajdonos sem a vagyonkezelő honlapján. Kérdés,az is hogy mit kommunikálnak? Ha a cél a kommunikáció akkor mit keres az önkormányzat épületében egy külön irodában a jegyző mellett? Fizet és mennyi bérleti dijat az őt alkalmazó kft. Volt e erre pályázat? Ha nem miért? Ha igen mennyit és hogyan? Nem ütközik e ez az önkormányzati összeférhetetlenségi törvény passzusaiba? Ha igen akkor ez nem törvénytelen? Ha igen akkor minimum lemond ........
Kalotroll
2015-11-02 19:38:04
A habi 360-ért kommunikálás alatt azt értik, hogy néha monoton hangon eldarálnak valamit a rádióban? Mert valahogy 1 éve nem láttam a várost bármilyen kontextusban megjelenni az országos médiában. Arról nem is beszélve, hogy néhány helyi és megyei médiumot nyíltan bojkottálnak is, vagyis úgy kommunikálnak, hogy nem kommunikálnak. Havi 360-ért! Az szép!
geronimo
2015-11-02 19:12:39
Ott a pont: ha a Vagyonhasznosítási Kft. megbízásából kommunikál, akkor miért a városházán van irodája? Tudtommal a Kft. székhelye nem a városházán van. Nem ezt hívják színlelt szerződésnek?
Realista
2015-11-02 16:41:05
Gyanítom, hogy a havi 360 000 Ft nettóban értendő és a szerződésben szereplő fennmaradó összegből jó esetben, kedves képviselő asszonyunk fenti összeget terhelő járulékai kerülnek kifizetésre. Mondom, jó esetben! Mert egyébként rendkívül kíváncsi lennék, hogy a fennmaradó durván havi 286 000 Ft ért milyen kommunikációs szolgáltatásokat nyújt a Vagyonhasznosító Kft.nek a A PERSON Magyarország Kft. Szép lassan oda jutunk, hogy a Loib - Angeli -T.G trió elviszi azt az összeget amit az előző vezetésnél a kabinet munkatársai kaptak. Nagyon kíváncsi lennék a mérleg másik serpenyőjére. Vajon ők mit tesznek bele ahhoz, hogy legalább az egyensúly megmaradjon? Ha igaz, a Gusztiról már kiderült, hogy párhuzamos tevékenységet "végez" más önkormányzati munkatársakkal. Jó lenne ha nyilvánosságra kerülne a megbízási szerződésben rögzített feladatok teljesítéséről szóló részletes havi beszámolója.
geronimo
2015-11-02 16:35:52
Az Angeli Gabiról ezeket az ügyeket már régóta hallani lehetett a városban, viszont ez a Gyurcsány-vonal teljesen új megvilágításba helyez mindent. Lehet, hogy így fizetik ki a választási kampány költségeit a DK-nak? Másrészt az Angeli nélkül állítólag már semmiben nem lehet dönteni a Városházán, amit a saját párttársai is egyre nehezebben tolerálnak, nem beszélve a hivatalnoki állományról. Még az is lehet, hogy a polgármester csak egy jól eladható báb volt a kampányban, akit most a színfalak mögül a Gyurcsány-Kuncze-Niedermüller-Török Guszti vonal mozgat, akiknek az Angeli a végrehajtó embere? És hogy illeszkedik bele ebbe a képbe a Loibl múlt pénteki - teljesen véletlenül pontosan a Fidesz-KDNP sajtótájékoztató napján történt - megverése, céges laptopok és telefonok elrablása, amelyeken akár az éppen lelepleződőben lévő bűnszervezettel kapcsolatos bizonyítékok is lehettek? Ezekre a kérdésekre úgy gondolom, hogy a kalocsai választók joggal várják a választ a "tiszta kézzel" megválasztott vezetőiktől!
Maximus
2015-11-03 17:22:25
Nem csodálom, hogy nem szeretik! Csak meg kell kérdezni a volt főnökeit az iskolában!
Maximus
2015-11-03 17:21:05
Nem lehet, hanem biztos!
Kalotroll
2015-11-02 14:40:31
Végre ezeket a szabálytalanságokat és érdekes összefonódásokat valaki szóvá teszi. Jobb későn mint soha! Ideje helyretenni ezeket a dolgokat, hogy a képviselő asszony kicsit leszálljon a magas lóról. Persze nincsenek illúzióim, amíg váltás nem lesz, folyni fog kifelé a pénz a városházáról, a vagyon fel lesz élve, ezek meg elmennek nyugdíjba és röhögnek a markukba!
Joco
2015-11-02 13:58:59
Ezt meg lehet csinálni????? Mondjon le vagy mondassák le! Ez botrány!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK