2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Itt a piros, hol a piros – Angeli képviselő asszony bújtatott visszafoglalkoztatása merült fel

Borbély-Juhász Ágnes  |  2015. 11. 02., 12:52

Amint azt korábban megírtuk, Simon Zoltán és dr. Filvig Géza önkormányzati képviselők pénteken „Amiről a sikerpropaganda nem szól” címmel sajtótájékoztatót hívtak össze. Ezen a Fidesz és a KDNP helyi elnökei eddig a nyilvánosság előtt nem hangoztatott, okiratokkal alátámasztott információkat osztottak meg a médiumok munkatársaival. Egyebek mellett Török Gusztáv Andor volt polgármester és Angeli Gabriella önkormányzati képviselő jelentős közpénzt fölemésztő, szabályszerűségükben kétségeket támasztó megbízatásairól is szó esett.

A sajtótájékoztatót Simon Zoltán kezdte, aki nemtetszését fejezte ki Török Gusztáv Andor korábbi polgármester visszafoglalkoztatásával kapcsolatban, ami a rendelkezésre álló okiratok és szerződések alapján több sebből vérezhet. A korábbi alpolgármester számos más témában is kritikával illette a regnáló városvezetést. Ezek részleteivel folyamatosan jelentkezünk!


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ezt követően dr. Filvig Géza vette át a szót, aki mondandója kezdetén hangsúlyozta, hogy

az általa elmondottak szigorúan tényekre, a kezében tartott szerződésekre és okiratokra hagyatkoznak.

Az önkormányzati képviselő egy tavaly október 21-én jegyzett szerződésre hívta fel a sajtó figyelmét, melyet Kalocsa Város Önkormányzata a választást követő 9. napon kötött a kaposvári székhelyű PERSON Magyarország Kommunikációs Kft.-vel. E szerződésben a cég vállalta, hogy óránként 23.495 forintért kommunikációs, retorikai és beszédtechnikai oktatást folytat. A vállalás 10 órára szólt, és az önkormányzatnak mindösszesen 235 ezer forintjába került. A cég ügyvezetője az a Hampuk Richárd, aki 2008-ban az akkori miniszterelnök Gyurcsány Ferenc Miniszterelnöki Hivatalának munkatársa, a miniszterelnök kommunikációs főtanácsadója volt.

Ugyanez a cég 2015 elején 4 millió forint érékben kapott megbízást a dr. Bálint József polgármester által elnökölt TEIT-től

– hangzott el. Filvig azonban ezzel még nem hagyta abba a PERSON Kft.-vel kötött megállapodások sorát.

A PERSON Magyarország Kft.-vel, melyet Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének közvetlen munkatársa vezet, az önkormányzat tulajdonában lévő Vagyonhasznosítási Kft. 2015. január 30-án köt kommunikációs szerződést, a havi megbízási díja 645.922 forint. – tárta fel az immár harmadik megállapodás részleteit a képviselő, nyomatékosítva: ez az összeg az évfordulóval már összesen 7.751.000 forint lesz.

A tájékoztató csattanója csak ezután hangzott el:

Vagyonnyilatkozat alapján a PERSON Magyarország Kft. munkatársa egy kalocsai önkormányzati képviselőtársunk. Ő ettől a cégtől havonta 360 ezer forint jövedelmet kap. – jelentettek ki Filvig, némi hatásszünetet tartva, amely elegendő is volt ahhoz, hogy a jelenlévők összerendezzék az elhangzott információkat.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mint azt a KDNP elnök elmondta, ugyanennek a képviselőnek van kizárólag állandó irodája a Polgármesteri Hivatalban, az összes képviselő közül csakis ő neki biztosítottak teljes infrastruktúrával felszerelt irodát.

– Képviselőtársammal azért tartjuk ezt a sajtótájékoztatót, mert ezekről a jelentős kiadásokról polgármester úr nem beszél. Polgármester úr csak részinformációkat közöl a lakossággal. Ezekről a drága és fölösleges szerződésekről nem szól.

Kampányában ígérete úgy szólt, szlogenjéül azt választotta, idézem szó szerint: „Tiszta Kalocsát Tiszta Kézzel”. Ezek a szerződések nem ezt tükrözik. Polgármester úrnak ezeket a szerződéseket meg kell szüntetni, mert ezek a drága és nagy összegű kifizetések tisztességtelenek a kalocsai lakossággal szemben – zárta mondandóját dr. Filvig Géza.

Újságíró kérdésre az KDNP helyi elnöke konkretizálta, hogy az érintett képviselőt dr. Angeli Gabriellának hívják.

Frissítés, 2015. november 26.
A fenti cikkben nevesített PERSON Kft. november 23-án kézhez kapott levelében helyreigazítási kérelemmel fordult szerkesztőségünkhöz. A helyreigazítást ide kattintva olvashatják.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 21 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (21 db)
Mihály
2015-11-09 09:05:00
Angeli a tanári pályát járatta le eddig, most az önkormányzatot. Képviselői tiszteletdíja mellé kapja a Vagyonhasznosító Kft. által fenntartott vidéki cégtől a sokszázezres fizetését, de ez nem elég neki. Amikor Kircheimben volt a város pénzén, akkor még tolmácsolásért is kapott fizetést. Ehhez vastag bőrnek kell lenni ...
Maximus
2015-11-09 21:25:03
Pedig vendégül látták, kinyalták a seggét, mindent megkapott. Állítólag volt vele még egy tolmács, aki ezek után nagyon korrekten nem vett fel semmilyen illetményt...
Joco
2015-11-05 09:54:31
A Viktor Ponta is lemondott mondjon le az Angeli is. Egyszerre akar a politikából pénzt keresni és politizálni ez egyszerre nem megy csak törvénytelenül. Az egyik pozíciója fel kell adnia. Ennél hatalom mániásabb nőt nem láttam. Több pénzt visznek haza 2 en a pasijával mint annak idején a sokat bírált kabinet összesen. Eredmény meg nulla. Azt kérdezném hány uj pályázatot adtak be????? Nulla... azt nem kérdezem mennyit nyertek mert az előzőből következik hogy ez is nulla. A dupla nulla meg több helyen is ugyanazt jelentijelenti.
Joco
2015-11-04 16:48:10
Ha ez így van az Angelinek le kellene mondania! A polgármesternek meg elgondolkodni azon hogy ilyen csapattal érdemes e folytatni. A hazug hozzáállása megbukott. Full DK irányítás van Kalocsán. Ennyit a tiszta kézzel szlogenről meg a függetlenségről.
Maximus
2015-11-03 17:19:18
Még mindig azzal van elfoglalva, hogy a kalohireken mennyi pontatlanság lett leírva. Mondja már meg mire gondol???

http://www.kalocsatv.hu/videok/pofoztak-es-megrugdostak-a-cegvezetot.6646

A szomszédok szerint állítólag fél 2-kor ment forró nyomra a rendőrség, de Loibl szerint 22 körül volt a betörés. A kettő között eltelt 3 és fél órában nem voltak kihívva a rendőrök, vagy csak nem voltak forró nyomon, vagy nemtudom.
Ágika
2015-11-03 13:42:58
Joco
2015-11-03 12:49:02
Az csak nekem szúr szemet hogy a Person kft. - e cegjegyzek szerint - 2015 októbere ota drsomfai kézbesítési cimmel rendelkezik. Igen és,ez az a,Dr. Somfai aki 2 bizottságban is külsős tag ( de lehet egyikben a felesége). És milyen csoda ez az ügyvéd a vagyonkezelő és a kommunális ügyeit is intézi. Nem lennék meglepődve ha a Loibl és asszonykája "ügyvédi - jogászi"jogászi tanácsadó csapata is ez lenne. Kezd az ügy szövevényes lenni.
Maximus
2015-11-03 12:16:17
Egy valami azért érdekelne! Ez a sajtáj médianyílvonás volt. Ezt a hírt valamiért nem látom sehol, csak a kalohirken
Lufi
2015-11-03 09:15:49
Miért csinálna? Nem érdeke! Sajnos a Bálint is megélhetési politikus, semmit sem tettek ezidáig a városért. Csak kiárulták és egymásnak osztogatják a zsírosabbnál zsírosabb falatokat. Szerintem ez gusztustalan, és milyen érdekes közben eltűnik egy -két számítógép, meg egy aktatáska....kérdés hogy mi volt benne csak nem egy szerződés? Sok gusztustalan dolog történik a városban. És itt ne álljunk meg a Magóné által üzemeltetett "közművelődési" intézmény már kb. évi 100 milliós költségvetésnél jár! Mi ez ha nem pénz elköltése-elherdálása. Kalocsa ezekkel az emberekkel lejtőre került.... Most befejezik még az előzőek pályázatait és kérdezem én 1 év alatt mennyi pályázatot adtak be?? SEMMIT!!!!! na ez a gáz. Meg az is, hogy pártérdekek mentén rúgják ki a tehetséges fiatalokat és alkalmaznak helyettük nyugdíjas kádereket.
Csakegy Kalocsai
2015-11-03 09:03:20
Ezt nem hiszem el, hogy ilyen lehet! Bálint Jóska ezt engedi, nem ilyennek ismerem, szerintem őt is kijátszották. Angeli tényleg megélhetési politikus, közpénzből él. Végképp lejáratja magát Angeli, hogy a férje által vezetett Vagyon kft. adja a pénzt a fizetéséhez. Ebbe az ügybe belebukhat a polgármester, ha nem csinál rendet.
Kalotroll
2015-11-03 09:09:15
Nem most adott a város tagi kölcsönt véletlenül ennek a cégnek? Vagy épp készül adni?
Ágika
2015-11-03 07:50:54
Végre, egy év után megszólal ez ellenzék! Kalocsán már mindenki arról beszél, hogy ezek szétlopják a várost, BábBálint helyett a cikkben szereplő szőkeciklon utasítja az egész aparátust. Ennek szerződésnek nem kellene nyilvánosnak lennie az értéke miatt? Végülis csak a város pénzét költi a 100%-os cégvezető. Az már csak hab a tortán, hogy éppen az aktuális babáját foglalkoztatja vissza a 600.000-es fizetésű Loibl, így évente több, mint 10 milliót visznek haza ketten!
Tiszta kézzel!
Lufi
2015-11-02 18:51:58
Ezekről lepereg minden. Az Angelit kígyónak skorpiónak és kaméleonnak hívták a munkatársai, nyilván kiérdemelte a jelzőket. Ez a nő iszonyú károkat okoz a városnak. Szerintem egyébként nyilvánosnak kellene lenni a szerződésnek amit nem találok meg sem az önkormányzat mint tulajdonos sem a vagyonkezelő honlapján. Kérdés,az is hogy mit kommunikálnak? Ha a cél a kommunikáció akkor mit keres az önkormányzat épületében egy külön irodában a jegyző mellett? Fizet és mennyi bérleti dijat az őt alkalmazó kft. Volt e erre pályázat? Ha nem miért? Ha igen mennyit és hogyan? Nem ütközik e ez az önkormányzati összeférhetetlenségi törvény passzusaiba? Ha igen akkor ez nem törvénytelen? Ha igen akkor minimum lemond ........
Kalotroll
2015-11-02 19:38:04
A habi 360-ért kommunikálás alatt azt értik, hogy néha monoton hangon eldarálnak valamit a rádióban? Mert valahogy 1 éve nem láttam a várost bármilyen kontextusban megjelenni az országos médiában. Arról nem is beszélve, hogy néhány helyi és megyei médiumot nyíltan bojkottálnak is, vagyis úgy kommunikálnak, hogy nem kommunikálnak. Havi 360-ért! Az szép!
geronimo
2015-11-02 19:12:39
Ott a pont: ha a Vagyonhasznosítási Kft. megbízásából kommunikál, akkor miért a városházán van irodája? Tudtommal a Kft. székhelye nem a városházán van. Nem ezt hívják színlelt szerződésnek?
Realista
2015-11-02 16:41:05
Gyanítom, hogy a havi 360 000 Ft nettóban értendő és a szerződésben szereplő fennmaradó összegből jó esetben, kedves képviselő asszonyunk fenti összeget terhelő járulékai kerülnek kifizetésre. Mondom, jó esetben! Mert egyébként rendkívül kíváncsi lennék, hogy a fennmaradó durván havi 286 000 Ft ért milyen kommunikációs szolgáltatásokat nyújt a Vagyonhasznosító Kft.nek a A PERSON Magyarország Kft. Szép lassan oda jutunk, hogy a Loib - Angeli -T.G trió elviszi azt az összeget amit az előző vezetésnél a kabinet munkatársai kaptak. Nagyon kíváncsi lennék a mérleg másik serpenyőjére. Vajon ők mit tesznek bele ahhoz, hogy legalább az egyensúly megmaradjon? Ha igaz, a Gusztiról már kiderült, hogy párhuzamos tevékenységet "végez" más önkormányzati munkatársakkal. Jó lenne ha nyilvánosságra kerülne a megbízási szerződésben rögzített feladatok teljesítéséről szóló részletes havi beszámolója.
geronimo
2015-11-02 16:35:52
Az Angeli Gabiról ezeket az ügyeket már régóta hallani lehetett a városban, viszont ez a Gyurcsány-vonal teljesen új megvilágításba helyez mindent. Lehet, hogy így fizetik ki a választási kampány költségeit a DK-nak? Másrészt az Angeli nélkül állítólag már semmiben nem lehet dönteni a Városházán, amit a saját párttársai is egyre nehezebben tolerálnak, nem beszélve a hivatalnoki állományról. Még az is lehet, hogy a polgármester csak egy jól eladható báb volt a kampányban, akit most a színfalak mögül a Gyurcsány-Kuncze-Niedermüller-Török Guszti vonal mozgat, akiknek az Angeli a végrehajtó embere? És hogy illeszkedik bele ebbe a képbe a Loibl múlt pénteki - teljesen véletlenül pontosan a Fidesz-KDNP sajtótájékoztató napján történt - megverése, céges laptopok és telefonok elrablása, amelyeken akár az éppen lelepleződőben lévő bűnszervezettel kapcsolatos bizonyítékok is lehettek? Ezekre a kérdésekre úgy gondolom, hogy a kalocsai választók joggal várják a választ a "tiszta kézzel" megválasztott vezetőiktől!
Maximus
2015-11-03 17:22:25
Nem csodálom, hogy nem szeretik! Csak meg kell kérdezni a volt főnökeit az iskolában!
Maximus
2015-11-03 17:21:05
Nem lehet, hanem biztos!
Kalotroll
2015-11-02 14:40:31
Végre ezeket a szabálytalanságokat és érdekes összefonódásokat valaki szóvá teszi. Jobb későn mint soha! Ideje helyretenni ezeket a dolgokat, hogy a képviselő asszony kicsit leszálljon a magas lóról. Persze nincsenek illúzióim, amíg váltás nem lesz, folyni fog kifelé a pénz a városházáról, a vagyon fel lesz élve, ezek meg elmennek nyugdíjba és röhögnek a markukba!
Joco
2015-11-02 13:58:59
Ezt meg lehet csinálni????? Mondjon le vagy mondassák le! Ez botrány!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK