2017. 10. 18. szerda
Lukács
: 308 Ft   : 262 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 352 Ft/l   Írjon nekünk

„Kalocsai minta” – Angeli Gabriellát mintajelöltként mutatta be Botka László Kalocsán

Illés György Cinó  |  2017. 09. 18., 16:19

A sétálóutcában pénteken délután három órától megtartott utcafórumon dr. Botka László, szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-kelöltje a választóikat lelkesítő beszéde után a párt országgyűlési képviselő-jelöltjeként mutatta be dr. Angeli Gabriella önkormányzati képviselőt. Kalocsa városát mintának mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje abban a tekintetben, hogy itt már 2014-ben sikerült Angeli Gabriellának győznie. A DK-val való formális együttműködés tekintetében szkeptikusak, de nyitottak a párt megyei és országos vezetői, akik – bár továbbra is szigorúan elhatárolódnak Gyurcsány Ferenctől, a DK elnökétől – bíznak abban, hogy a szavazók tudatosan döntenek majd, és összezárnak a legalkalmasabb ellenzéki jelölt mögött.

A ragyogó, napsütéses időben, mintegy egyórás keretben megtartott rendezvényen az MSZP szimpatizánsai, illetve más, a közélet iránt érdeklődők közt, mások mellett megjelent Török Gusztáv Andor, korábbi kalocsai polgármester, valamint Alföldi Albert, az MSZP egykori országgyűlési képviselője. A körükben optimista hangvételű, lelkesítő beszédet mondott a párt jelöltjeként jövő évi országgyűlési választásokon induló Botka László, majd Angeli Gabriella szólt, elsősorban az oktatást érintő kérdésekről, végül a résztvevők kötetlen beszélgetés során elemezték a párt és a választási fölkészülés helyzetét.

Bármit is mondjon a fideszes média és a kormánypropaganda, 2018 áprilisában le tudjuk és le is fogjuk váltani az Orbán-rendszert! – mondta beszédében az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki az országot járva úgy tapasztalja, hogy többen vannak az elégedetlenek, akik igazságtalannak érzik, amit a Fidesz hét év alatt tett.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A szónok konkrétumként kiemelte az egykulcsos adót, az „igazságtalan családtámogatási és lakástámogatási rendszert”, valamint azt, hogy „elvették a munkavállalóktól a jogokat.” Botka szerint az emberek igazságtalanságot éreznek az oktatásban és a „leépített egészségügyben” is.

Tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok, hogy éljenek jobban a magyarok! – hangoztatta pártja immár hárommondatossá bővült programját, amelyet korábban – akkor még az utolsó pont híján – Molnár Gyula, az MSZP pártelnöke is meghirdetett már városunkban.

Angeli Gabriella és Molnár Gyula utcafórumon értékelte az ország helyzetét Kalocsán, éles kritikát fogalmazva meg a kormánnyal és a miniszterelnökkel szemben. A pártelnök a kampányra való fölkészüléssel elégedett. A pártok, köztük az MSZP kilátásai és lehetséges stratégiái is szóba kerültek az MSZP-elnök kalocsai sétálóutcában tartott, múlt heti fórumán.
bővebben ...


Emlékezetes: akkor került szóba először nyílt fórumon Angeli Gabriella, mint a párt jövő évi képviselőjelöltje.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A „kalocsai minta”

Botka fontosnak tartotta, hogy mind a 106 körzetben megfelelő jelöltet találjanak, ami a következő hónapok feladata lesz, de úgy vélte, a kalocsai körzetben könnyű a helyzet, mivel Kalocsa már „2014 őszén példát mutatott”.

Kalocsán összefogott a demokratikus oldal a civilekkel és 2014 őszén leváltotta az alkalmatlan és korrupt fideszes városvezetést. Ez a kalocsai példa, ezt szeretnénk csinálni mindenütt az országban 2018 tavaszán. Angeli Gabriella, aki talán sohasem gondolta volna, hogy politikai szerepre vállalkozik, tanárnőként, civilként sohasem volt egyetlen pártnak sem a tagja, most viszont fölvállalta, hogy a demokratikus oldal, az elégedetlenek képviselőjelöltje lesz a jövő tavaszi választásokon – mondta Botka László, kérve a megjelenteket, hogy támogassák a párt jelöltjét.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Angeli Gabriella az oktatásról

A továbbiakban Angeli Gabriella, miután köszöntötte az egybegyűlteket és megköszönte a támogatást az MSZP-nek, a miniszterelnök-jelöltnek pedig azt, hogy az oktatás terén számít a munkájára, hiszen, amint rámutatott 25 évig dolgozott általános iskolákban, és tanított a KLIK irányítása alatt is.

Úgy vélte, a fiataloktól elvették a tudás megismerésének lehetőségét, ami tarthatatlan.
A megemelt ponthatárokkal, egyre több fizetős képzés bevezetésével megnehezítették a továbbtanulást a felsőoktatásban.

Elismerte a szakképzés fontosságát, de azt nem a felsőoktatás rovására kellene szerinte fejleszteni, hanem mindkettőt párhuzamosan. Csökkentették a természettudományos óraszámot, a kisgyermekeket egész napos iskolába kényszerítették, így

a gyerekek nem tölthetNek elég időt szüleikkel.

A Fidesz egy síkon gondolkodó nemzedéket akar kineveltetni,

mert félnek a gondolkodó, okos emberektől, és az önálló véleményüket szabadon kimondó fiatalok is zavart okoznak a rendszerükben.

A képviselőjelölt – elismerve az egyházak iskolafenntartói jogát – úgy vélte, az a gond, hogy

az állam „látványosan többet költ az egyházi iskolákban tanuló diákokra, mint a saját képzési rendszerében tanulókra”.

Kisajátították az oktatást a kötelezően előírt tankönyvekkel, a tanárok szabad óravezetésének korlátozásával, elvették a fenntartói jogokat, és most a működtetést is – mondta Angeli, ami szerinte óriási gondokat fog okozni.
Emlékeztetett, hogy amikor a kalocsai iskolák az önkormányzathoz fordultak támogatásért, és akkor 100-100 ezer forintot utaltak az iskolai alapítványoknak az év zárásához.
A probléma gyökere a jelöltaspiráns szerint, hogy az iskolák tulajdonjoga és a fönntartás és működtetés joga – és kötelessége – az államot terheli.

Önök szerint mennyit fognak ezen túl költeni az iskolaépületek fenntartására, karbantartására és felújítására? – kérdezte, e téren változást sürgetve. De hibaként szólt a tankötelezettségi korhatár csökkentéséről is.

A Skype-anyuka

Kalocsa városával kapcsolatban első helyen a munkahelyteremtést említette Angeli. A tisztességes bért fizető munkahelyek csak akkor létesülhetnek, ha bekapcsolódunk az ország gazdasági vérkeringésébe, azaz lesz hidunk.

Tudom, már jó párszor megígérték, hogy meglesz a kalocsai híd, de néhány kapavágás, gödörásás már nem győz meg minket- ennél több konkrétumot várt Angeli, akinek a lakossági fórumokon bemutatott tervek „rózsaszínű felhőnek tűnnek”, a 2022-es átadás pedig túlságosan távoli. A híd ügyét az 51-es felújításának kérdésével vetette össze, amelyet hét éve megígértek, és nem lett belőle semmi, pedig a fiatalok itthon tartásához mindenképp munkahelyre van szükség.

Én is Skype-anyuka vagyok már egy jó ideje, megélem a szülők és nagyszülők bánatát, akik esténként ott ülnek a számítógép előtt, és várják, hogy a gyerekeik unokáik jelentkezzenek – mondta Angeli Gabriella, előre megbecsülhetetlennek mondva azt a kárt, amit az ország gazdaságában, fejlődésében okoz a jövő generációjának külföldre vándorlása, ami szerinte egyértelműen a Fidesz bűne.
Angeli fontosnak tartotta az első diploma ingyenes megszerzését, valamint a kórházak és iskolák támogatását. A kórházak megyei integrációját a városra nézve előnytelennek vélte, mivel így „annyi jut neki, mint a harmadik gyereknek”.

Az iskolák vagy a Bajai Tankerülethez, vagy a Bajai Szakképzési Cetrumhoz tartoznak, vagyis „még arra sem telik, hogy kalocsai tankerületünk legyen egy több száz éves hagyományokkal rendelkező iskolavárosban” – mondta Angeli Gabriella, aki a 18 éves korig tartó tankötelezettséget is visszaállítaná, hogy „senkit ne rekesszünk ki legalább egy tisztességes szakma elsajátításából.”

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Béremelést és 13. havi nyugdíjat!

Angeli emelné a közmunkások bérét, mivel abból az 54, illetve 71 ezer forintból nem lehet megélni, sürgette továbbá a 13. havi nyugdíj visszaadást, és a nyugdíjminimum emelését.

Ehhez a programhoz kérte Angeli Gabriella a kalocsai választópolgárok támogatását.

Az M1 riportere: persona non grata

A továbbiakban az utcafórumok szabályainak megfelelően Botka László és Angeli Gabriella kötetlen beszélgetést folytatott a köréjük gyűlt érdeklődőkkel. Ennek során

A MINISZTERELNÖK-JELÖLT A SAJTÓ KÉRDÉSEIRE IS FELELT, DE AZ M1 RIPORTERÉNEK KÉRDÉSEIRE NEM VOLT HAJLANDÓ VÁLASZOLNI.

Portálunk azon kérdésére, hogy milyen kimenetele várható a Gyurcsány – DK – MSZP huzavonának, várható-e közös jelöltek állítása, vagy kölcsönös visszalépések vagy más együttműködés a baloldali pártok közt, Botka László így válaszolt:

Ezzel kapcsolatban már mindent elmondtam, nem tudok újat mondani. Közös lista kell, közös egyéni jelöltek, de Gyurcsány Ferenc ne szerepeljen a közös listán, ennyit mondtam, és folyamatosan ennyit tudok mondani, egyszerűen azért, mert ha összeadom a baloldali pártok szavazóit, az nem elég Orbán leváltásához, tehát meg kell nyernünk még sok száz ezer választó bizalmát, akiket Gyurcsány elvesztett. Ez Gyurcsánnyal föltehetően nehéz lenne.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Lesz-e együttműködés helyben?

Ennek kapcsán, helyi síkra vonatkoztatva azt kérdeztük, hogy van-e valamiféle előzetes tárgyalás, vagy szándék egy eseteleges közös jelölt állítására a helyi DK-val, tekintve, hogy Angeli Gabriellát korábban a DK köreihez közelállóként is aposztrofálták, ugyanakkor meg nem erősített háttér-információink szerint a kalocsai DK is önálló jelölt állítására készült még a nyárelőn. Erre Botka László azt válaszolta, hogy mind a 106 körzetben azt a jelöltet kell elindítani a „demokratikus oldalon”, aki a legtöbb szavazat megszerzésére képes. Úgy vélte, Angeli ilyen jelölt, ezért minden kormányváltást akaró polgárt és minden demokratikus erőt arra kért Botka László, hogy őt támogassák.

Király József, az MSZP megyei elnöke később arról beszélt munkatársunknak, hogy helyi szinten, közös rendezvényeken a DK helyi aktivistái és szavazói már kinyilvánították hajlandóságukat egy közös jelölt támogatására, ennek ellenére a DK központi vezetősége és Gyurcsány Ferenc legutóbbi megnyilvánulásainak fényében a megyei elnök szkeptikus volt a közös jelöltállítás sikerét illetően.
Király ugyanakkor bízott abban, hogy a választók megbüntetik majd azt a felet, aki szándékosan volt akadálya az összefogásnak, és a választások során a változást akaró szavazókban meglesz az igény arra, hogy a legerősebb ellenzéki jelölt mögé sorakozzanak föl.

A látványos kampánydíszletek közt tartott rendezvényhez aláírásgyűjtő akció is kapcsolódott, amelyen a párt több kezdeményezéséhez kérték a megjelentek támogatását.

Index: nehéz munka lesz az összefogás!

A hétvégén Budapesten tartott választmányi ülést az MSZP, amelyen szintén bemutatták Angeli Gabriella képviselőjelöltet. Erről írott szombati cikkében az Index is kiemeli, hogy

minden jel arra utal, hogy igen nehéz munka lesz, ha a baloldali pártok valamilyen együttműködést akarnak kovácsolni ebből Orbán ellen. Az MSZP szombati választmányi üléséről azt írták, hogy azt Botka László egy félig Gyurcsány Ferencet is támadó hangnemű, félig a saját szövetségeseit bemutató beszéddel vezette fel, a hírt ugyanakkor összekapcsolták azzal, hogy

ugyanazon a napon az Együtt is bemutatta a választási programját, ezzel is jelezve, hogy egyedül készül a jövő évi választásokra.

Botka László beszédének legfontosabb politikai célja a cikk szerzője szerint az volt, hogy meghívta és bemutatta azokat a szövetségeseit, „a patrióta demokratákat”, akikkel a kampányra és a kormányzásra készül, akikről a portál azt írja, ezeket a szakpolitikusokat a kisebb pártokból válogatta a miniszterelnök-jelölt.

KONKRÉTAN ANGELI GABRIELLÁRÓL AZT ÍRJÁK: BOTKA A KÉPVISELŐ-JELÖLT INDULÁSÁT SZIMBOLIKUSNAK GONDOLJA, MIVEL – AMINT AZ INDEX BOTKÁRA HIVATKOZVA ÍRJA – A KALOCSAI KÖRZETBEN EGY CIVIL ÖSSZEFOGÁSSAL, ANNAK ÉLÉN, 2014 ŐSZÉN LEGYŐZTE A FIDESZT.

A Gyurcsány-kormánnyal, illetve ennek kapcsán a baloldali pártok együttműködésének esélyéről Botka László által elmondottakból azt emelte ki a portál, hogy [a 2006 és 2010 közötti kormányzati ciklusban]

A GAZDASÁGI VÁLSÁGOT CSAK SÚLYOSBÍTOTTA AZ ÜGYETLEN, DE FŐLEG ELVTELEN KORMÁNYZÁS.

A hírportál cikke kiemeli, hogy a DK – a pénteken lezárult pártszavazásával – egyértelművé tette, hogy csak úgy köt szövetséget, ha Gyurcsány rajta lehet a listán.

A cikk ezzel kapcsolatban fölidézte:

Nem meglepő ezután, hogy Gréczy Zsolt DK-szóvivő a Botka-beszéd befejezésének pillanatában kiadta a "Botka a győzelem helyett a vereség forgatókönyvét hozza" című közleményét. Ebben Gréczy azt írta, hogy az MSZP-s miniszterelnök-jelölt beszéde azt bizonyítja, hogy eddigi kudarcát beismerni, korrigálni még most sem képes– emelte ki az Index.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 5 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (5 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
MrSmith
2017-10-10 11:24:18
Botka fabotkat sem ert es el is tunt,
Ágika
2017-10-02 12:17:20
Most, hogy lemondott Botka elvtárs a miniszterelnök-jelöltségről mi lesz a mi "drága" szoci képviselőjelöltünkkel az AngeliLoibl első felével? Neki automatikusan megszűnik a jelöltsége, vagy mindegy ki vezeti a listát, rá akkor is számítanak kommunisták?
Ágika
2017-09-18 21:21:12
Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!
Tora Tora Tora
2017-09-18 19:34:04
Kedves Gabriella, hol vannak a játszótér felújítások???
https://www.youtube.com/watch?v=xOMdO0HWlks

A dolgok jelen állása szerint az a fránya korrupt előző városvezetés épített és újított fel közparkokat játszótereket :)
Mégpedig központi helyeken, könnyen elérhető módon 21. századi kivitelben. pl. Érsekkert, Kubikus Park :)

Azzal a "korrupt" szóval tessék csínján bánni, mert könnyen visszaüthet, az internet sajnos nem felejt :)

https://www.kalohirek.hu/varoshaza/erdekes-szerzodesek-szabo-balazs-nem-eleg-kepzett-ideologiailag

https://www.kalohirek.hu/kozelet-politika/itt-a-piros-hol-a-piros-angeli-kepviselo-asszony-bujtatott-visszafoglalkoztatasa-merult-fel

Joco
2017-09-18 18:58:30
Vicces ez az egész. Angeli nem független sőt DK aktivitása már megmutatkozott Kalocsán számtalanszor. Most meg haknizik az MSZp nél. Ez nem független, hanem köpönyegforgató és hazug. De a fotokon is látszik a kalocsai szavazobázis. Nyugdíjasok 70+ kategóriából

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 10. 16., 16:57
Filvig Géza és egy barátja, párttársa, Farkas Péter nem bírta tovább nézni az üveghegyet, amely a Diego melletti szelektív konténer környékét lepte el. Kezükbe vették a dolgot, meg a hulladéküveget, és azokat a szeméttelepre szállították, egyben azt is demonstrálva, hogy nem ördöngösség. Ami nem megy, ne erőltessük, de legalább figyeljünk oda jobban, főleg, ha van rá apparátus – sürgeti Filvig, aki a problémát már testület előtt is fölvetette, nem is egyedül.
2017. 10. 16., 18:38
A télre való felkészülésről tanácskozott a Helyi Védelmi Bizottság a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán megtartott ülésén, amelyen a védelmi igazgatásban résztvevők, a polgármesterek, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vízügyi igazgatóság, a gáz- és áramszolgáltató, a közútkezelő vezető beosztású képviselői voltak jelen.
2017-10-17 19:22:48
Október 17-én 45 éves lett az 1972-ben született Marshall Mathers, vagyis Eminem, aki már több mint húsz éve van a pályán. Díjakat nyert, filmekben szerepelt, és bár évek óta nem jelent meg új albuma, folyamatosan turnézik. Hogyan jutott el az egyedülálló anya által nevelt srác egy apró kis házból odáig, hogy világsztár és Oscar-díjas rapper legyen?

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 10. 17., 15:08
2 alkalom, a legfontosabb tudnivalókról minden leendő anyukának. Itt az összes felmerülő kérdésre választ kaphatsz. Még >>>
2017. 10. 17., 12:18
Aki ma délután akarta kézbe venni a Kalocsai Járási Hivatal Kormányablakában intézendő ügyeit, kénytelen lesz elhalasztani ezt a programot. Még >>>
2017. 10. 17., 11:00
Múlt szombati bemutatkozó rendezvényük után újra hallatott magáról a Momentum kalocsai szervezete, akik a párt országos plakátátragasztó-kampányához csatlakoztak ezzel a megmozdulásukkal. Még >>>
2017. 10. 16., 17:14
Folyamatosan várja az önéletrajzokat az Emika. Is. Még >>>
2017. 10. 15., 19:55
A „dead bedroom”, vagyis a „halott hálószobák” jelenség kapcsán olyan párokról beszélünk, akik együtt élnek ugyan, de a kapcsolatukból eltűnik, vagy eltűnt a szexuális élet. Miért és hova tűnik el a vágy? - erre keresi a választ e cikk. Még >>>
2017. 10. 14., 14:15
A helyi színházban december 9-én este hétkor lesz a Kalocsai Thália Társulat következő premierje. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-10-05 08:44:57
 2 Több idő marad a játszóterek felújítására: https://www.youtube.com/watch?v=xOMdO0HWlks

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 MrSmith
 2017-10-10 11:24:18
 5 Botka fabotkat sem ert es el is tunt,

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Pár nappal a Spanyol Légierő Eurofighter Typhoon katasztrófája után újabb repülőgép zuhant le Spanyolországban, a Madrid közeli Torrejon de Ardoz légibázis mellett, ezúttal egy F/A-18 Hornet.
Látványos bemutatókkal színesített családi napot szervezett a dolgozói és családtagjaik részére október 14-én az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.
Kanada hivatalosan is kifejezte érdeklődését az ausztrál F/A-18A/B Hornetek iránt. A kanadai Királyi Légierő CF-18-ainak ideiglenes pótlására kiváló lehetőséget nyújtanának az ausztrálok használt vadászbombázói.
Mint ahogy arról a közelmúltban már lapunkon is beszámoltunk, megérkezett Szerbiába az a hat MiG-29-es, melyeket Oroszországtól kap déli szomszédunk. Mutatjuk az első fotókat.