2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

„Kalocsai minta” – Angeli Gabriellát mintajelöltként mutatta be Botka László Kalocsán

Illés György Cinó  |  2017. 09. 18., 16:19
Kapcsolódó
téma cikkei (24)

A sétálóutcában pénteken délután három órától megtartott utcafórumon dr. Botka László, szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-kelöltje a választóikat lelkesítő beszéde után a párt országgyűlési képviselő-jelöltjeként mutatta be dr. Angeli Gabriella önkormányzati képviselőt. Kalocsa városát mintának mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje abban a tekintetben, hogy itt már 2014-ben sikerült Angeli Gabriellának győznie. A DK-val való formális együttműködés tekintetében szkeptikusak, de nyitottak a párt megyei és országos vezetői, akik – bár továbbra is szigorúan elhatárolódnak Gyurcsány Ferenctől, a DK elnökétől – bíznak abban, hogy a szavazók tudatosan döntenek majd, és összezárnak a legalkalmasabb ellenzéki jelölt mögött.

A ragyogó, napsütéses időben, mintegy egyórás keretben megtartott rendezvényen az MSZP szimpatizánsai, illetve más, a közélet iránt érdeklődők közt, mások mellett megjelent Török Gusztáv Andor, korábbi kalocsai polgármester, valamint Alföldi Albert, az MSZP egykori országgyűlési képviselője. A körükben optimista hangvételű, lelkesítő beszédet mondott a párt jelöltjeként jövő évi országgyűlési választásokon induló Botka László, majd Angeli Gabriella szólt, elsősorban az oktatást érintő kérdésekről, végül a résztvevők kötetlen beszélgetés során elemezték a párt és a választási fölkészülés helyzetét.

Bármit is mondjon a fideszes média és a kormánypropaganda, 2018 áprilisában le tudjuk és le is fogjuk váltani az Orbán-rendszert! – mondta beszédében az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki az országot járva úgy tapasztalja, hogy többen vannak az elégedetlenek, akik igazságtalannak érzik, amit a Fidesz hét év alatt tett.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A szónok konkrétumként kiemelte az egykulcsos adót, az „igazságtalan családtámogatási és lakástámogatási rendszert”, valamint azt, hogy „elvették a munkavállalóktól a jogokat.” Botka szerint az emberek igazságtalanságot éreznek az oktatásban és a „leépített egészségügyben” is.

Tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok, hogy éljenek jobban a magyarok! – hangoztatta pártja immár hárommondatossá bővült programját, amelyet korábban – akkor még az utolsó pont híján – Molnár Gyula, az MSZP pártelnöke is meghirdetett már városunkban.

Angeli Gabriella és Molnár Gyula utcafórumon értékelte az ország helyzetét Kalocsán, éles kritikát fogalmazva meg a kormánnyal és a miniszterelnökkel szemben. A pártelnök a kampányra való fölkészüléssel elégedett. A pártok, köztük az MSZP kilátásai és lehetséges stratégiái is szóba kerültek az MSZP-elnök kalocsai sétálóutcában tartott, múlt heti fórumán.
bővebben ...


Emlékezetes: akkor került szóba először nyílt fórumon Angeli Gabriella, mint a párt jövő évi képviselőjelöltje.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A „kalocsai minta”

Botka fontosnak tartotta, hogy mind a 106 körzetben megfelelő jelöltet találjanak, ami a következő hónapok feladata lesz, de úgy vélte, a kalocsai körzetben könnyű a helyzet, mivel Kalocsa már „2014 őszén példát mutatott”.

Kalocsán összefogott a demokratikus oldal a civilekkel és 2014 őszén leváltotta az alkalmatlan és korrupt fideszes városvezetést. Ez a kalocsai példa, ezt szeretnénk csinálni mindenütt az országban 2018 tavaszán. Angeli Gabriella, aki talán sohasem gondolta volna, hogy politikai szerepre vállalkozik, tanárnőként, civilként sohasem volt egyetlen pártnak sem a tagja, most viszont fölvállalta, hogy a demokratikus oldal, az elégedetlenek képviselőjelöltje lesz a jövő tavaszi választásokon – mondta Botka László, kérve a megjelenteket, hogy támogassák a párt jelöltjét.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Angeli Gabriella az oktatásról

A továbbiakban Angeli Gabriella, miután köszöntötte az egybegyűlteket és megköszönte a támogatást az MSZP-nek, a miniszterelnök-jelöltnek pedig azt, hogy az oktatás terén számít a munkájára, hiszen, amint rámutatott 25 évig dolgozott általános iskolákban, és tanított a KLIK irányítása alatt is.

Úgy vélte, a fiataloktól elvették a tudás megismerésének lehetőségét, ami tarthatatlan.
A megemelt ponthatárokkal, egyre több fizetős képzés bevezetésével megnehezítették a továbbtanulást a felsőoktatásban.

Elismerte a szakképzés fontosságát, de azt nem a felsőoktatás rovására kellene szerinte fejleszteni, hanem mindkettőt párhuzamosan. Csökkentették a természettudományos óraszámot, a kisgyermekeket egész napos iskolába kényszerítették, így

a gyerekek nem tölthetNek elég időt szüleikkel.

A Fidesz egy síkon gondolkodó nemzedéket akar kineveltetni,

mert félnek a gondolkodó, okos emberektől, és az önálló véleményüket szabadon kimondó fiatalok is zavart okoznak a rendszerükben.

A képviselőjelölt – elismerve az egyházak iskolafenntartói jogát – úgy vélte, az a gond, hogy

az állam „látványosan többet költ az egyházi iskolákban tanuló diákokra, mint a saját képzési rendszerében tanulókra”.

Kisajátították az oktatást a kötelezően előírt tankönyvekkel, a tanárok szabad óravezetésének korlátozásával, elvették a fenntartói jogokat, és most a működtetést is – mondta Angeli, ami szerinte óriási gondokat fog okozni.
Emlékeztetett, hogy amikor a kalocsai iskolák az önkormányzathoz fordultak támogatásért, és akkor 100-100 ezer forintot utaltak az iskolai alapítványoknak az év zárásához.
A probléma gyökere a jelöltaspiráns szerint, hogy az iskolák tulajdonjoga és a fönntartás és működtetés joga – és kötelessége – az államot terheli.

Önök szerint mennyit fognak ezen túl költeni az iskolaépületek fenntartására, karbantartására és felújítására? – kérdezte, e téren változást sürgetve. De hibaként szólt a tankötelezettségi korhatár csökkentéséről is.

A Skype-anyuka

Kalocsa városával kapcsolatban első helyen a munkahelyteremtést említette Angeli. A tisztességes bért fizető munkahelyek csak akkor létesülhetnek, ha bekapcsolódunk az ország gazdasági vérkeringésébe, azaz lesz hidunk.

Tudom, már jó párszor megígérték, hogy meglesz a kalocsai híd, de néhány kapavágás, gödörásás már nem győz meg minket- ennél több konkrétumot várt Angeli, akinek a lakossági fórumokon bemutatott tervek „rózsaszínű felhőnek tűnnek”, a 2022-es átadás pedig túlságosan távoli. A híd ügyét az 51-es felújításának kérdésével vetette össze, amelyet hét éve megígértek, és nem lett belőle semmi, pedig a fiatalok itthon tartásához mindenképp munkahelyre van szükség.

Én is Skype-anyuka vagyok már egy jó ideje, megélem a szülők és nagyszülők bánatát, akik esténként ott ülnek a számítógép előtt, és várják, hogy a gyerekeik unokáik jelentkezzenek – mondta Angeli Gabriella, előre megbecsülhetetlennek mondva azt a kárt, amit az ország gazdaságában, fejlődésében okoz a jövő generációjának külföldre vándorlása, ami szerinte egyértelműen a Fidesz bűne.
Angeli fontosnak tartotta az első diploma ingyenes megszerzését, valamint a kórházak és iskolák támogatását. A kórházak megyei integrációját a városra nézve előnytelennek vélte, mivel így „annyi jut neki, mint a harmadik gyereknek”.

Az iskolák vagy a Bajai Tankerülethez, vagy a Bajai Szakképzési Cetrumhoz tartoznak, vagyis „még arra sem telik, hogy kalocsai tankerületünk legyen egy több száz éves hagyományokkal rendelkező iskolavárosban” – mondta Angeli Gabriella, aki a 18 éves korig tartó tankötelezettséget is visszaállítaná, hogy „senkit ne rekesszünk ki legalább egy tisztességes szakma elsajátításából.”

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Béremelést és 13. havi nyugdíjat!

Angeli emelné a közmunkások bérét, mivel abból az 54, illetve 71 ezer forintból nem lehet megélni, sürgette továbbá a 13. havi nyugdíj visszaadást, és a nyugdíjminimum emelését.

Ehhez a programhoz kérte Angeli Gabriella a kalocsai választópolgárok támogatását.

Az M1 riportere: persona non grata

A továbbiakban az utcafórumok szabályainak megfelelően Botka László és Angeli Gabriella kötetlen beszélgetést folytatott a köréjük gyűlt érdeklődőkkel. Ennek során

A MINISZTERELNÖK-JELÖLT A SAJTÓ KÉRDÉSEIRE IS FELELT, DE AZ M1 RIPORTERÉNEK KÉRDÉSEIRE NEM VOLT HAJLANDÓ VÁLASZOLNI.

Portálunk azon kérdésére, hogy milyen kimenetele várható a Gyurcsány – DK – MSZP huzavonának, várható-e közös jelöltek állítása, vagy kölcsönös visszalépések vagy más együttműködés a baloldali pártok közt, Botka László így válaszolt:

Ezzel kapcsolatban már mindent elmondtam, nem tudok újat mondani. Közös lista kell, közös egyéni jelöltek, de Gyurcsány Ferenc ne szerepeljen a közös listán, ennyit mondtam, és folyamatosan ennyit tudok mondani, egyszerűen azért, mert ha összeadom a baloldali pártok szavazóit, az nem elég Orbán leváltásához, tehát meg kell nyernünk még sok száz ezer választó bizalmát, akiket Gyurcsány elvesztett. Ez Gyurcsánnyal föltehetően nehéz lenne.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Lesz-e együttműködés helyben?

Ennek kapcsán, helyi síkra vonatkoztatva azt kérdeztük, hogy van-e valamiféle előzetes tárgyalás, vagy szándék egy eseteleges közös jelölt állítására a helyi DK-val, tekintve, hogy Angeli Gabriellát korábban a DK köreihez közelállóként is aposztrofálták, ugyanakkor meg nem erősített háttér-információink szerint a kalocsai DK is önálló jelölt állítására készült még a nyárelőn. Erre Botka László azt válaszolta, hogy mind a 106 körzetben azt a jelöltet kell elindítani a „demokratikus oldalon”, aki a legtöbb szavazat megszerzésére képes. Úgy vélte, Angeli ilyen jelölt, ezért minden kormányváltást akaró polgárt és minden demokratikus erőt arra kért Botka László, hogy őt támogassák.

Király József, az MSZP megyei elnöke később arról beszélt munkatársunknak, hogy helyi szinten, közös rendezvényeken a DK helyi aktivistái és szavazói már kinyilvánították hajlandóságukat egy közös jelölt támogatására, ennek ellenére a DK központi vezetősége és Gyurcsány Ferenc legutóbbi megnyilvánulásainak fényében a megyei elnök szkeptikus volt a közös jelöltállítás sikerét illetően.
Király ugyanakkor bízott abban, hogy a választók megbüntetik majd azt a felet, aki szándékosan volt akadálya az összefogásnak, és a választások során a változást akaró szavazókban meglesz az igény arra, hogy a legerősebb ellenzéki jelölt mögé sorakozzanak föl.

A látványos kampánydíszletek közt tartott rendezvényhez aláírásgyűjtő akció is kapcsolódott, amelyen a párt több kezdeményezéséhez kérték a megjelentek támogatását.

Index: nehéz munka lesz az összefogás!

A hétvégén Budapesten tartott választmányi ülést az MSZP, amelyen szintén bemutatták Angeli Gabriella képviselőjelöltet. Erről írott szombati cikkében az Index is kiemeli, hogy

minden jel arra utal, hogy igen nehéz munka lesz, ha a baloldali pártok valamilyen együttműködést akarnak kovácsolni ebből Orbán ellen. Az MSZP szombati választmányi üléséről azt írták, hogy azt Botka László egy félig Gyurcsány Ferencet is támadó hangnemű, félig a saját szövetségeseit bemutató beszéddel vezette fel, a hírt ugyanakkor összekapcsolták azzal, hogy

ugyanazon a napon az Együtt is bemutatta a választási programját, ezzel is jelezve, hogy egyedül készül a jövő évi választásokra.

Botka László beszédének legfontosabb politikai célja a cikk szerzője szerint az volt, hogy meghívta és bemutatta azokat a szövetségeseit, „a patrióta demokratákat”, akikkel a kampányra és a kormányzásra készül, akikről a portál azt írja, ezeket a szakpolitikusokat a kisebb pártokból válogatta a miniszterelnök-jelölt.

KONKRÉTAN ANGELI GABRIELLÁRÓL AZT ÍRJÁK: BOTKA A KÉPVISELŐ-JELÖLT INDULÁSÁT SZIMBOLIKUSNAK GONDOLJA, MIVEL – AMINT AZ INDEX BOTKÁRA HIVATKOZVA ÍRJA – A KALOCSAI KÖRZETBEN EGY CIVIL ÖSSZEFOGÁSSAL, ANNAK ÉLÉN, 2014 ŐSZÉN LEGYŐZTE A FIDESZT.

A Gyurcsány-kormánnyal, illetve ennek kapcsán a baloldali pártok együttműködésének esélyéről Botka László által elmondottakból azt emelte ki a portál, hogy [a 2006 és 2010 közötti kormányzati ciklusban]

A GAZDASÁGI VÁLSÁGOT CSAK SÚLYOSBÍTOTTA AZ ÜGYETLEN, DE FŐLEG ELVTELEN KORMÁNYZÁS.

A hírportál cikke kiemeli, hogy a DK – a pénteken lezárult pártszavazásával – egyértelművé tette, hogy csak úgy köt szövetséget, ha Gyurcsány rajta lehet a listán.

A cikk ezzel kapcsolatban fölidézte:

Nem meglepő ezután, hogy Gréczy Zsolt DK-szóvivő a Botka-beszéd befejezésének pillanatában kiadta a "Botka a győzelem helyett a vereség forgatókönyvét hozza" című közleményét. Ebben Gréczy azt írta, hogy az MSZP-s miniszterelnök-jelölt beszéde azt bizonyítja, hogy eddigi kudarcát beismerni, korrigálni még most sem képes– emelte ki az Index.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 6 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (6 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
kisbéta
2017-10-29 12:55:23
Nem normális, a hidat nem 5 perc alatt lehet felépíteni, nem győzi meg néhány kapavágás....., ostoba liba
MrSmith
2017-10-10 11:24:18
Botka fabotkat sem ert es el is tunt,
Ágika
2017-10-02 12:17:20
Most, hogy lemondott Botka elvtárs a miniszterelnök-jelöltségről mi lesz a mi "drága" szoci képviselőjelöltünkkel az AngeliLoibl első felével? Neki automatikusan megszűnik a jelöltsége, vagy mindegy ki vezeti a listát, rá akkor is számítanak kommunisták?
Ágika
2017-09-18 21:21:12
Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!
Tora Tora Tora
2017-09-18 19:34:04
Kedves Gabriella, hol vannak a játszótér felújítások???
https://www.youtube.com/watch?v=xOMdO0HWlks

A dolgok jelen állása szerint az a fránya korrupt előző városvezetés épített és újított fel közparkokat játszótereket :)
Mégpedig központi helyeken, könnyen elérhető módon 21. századi kivitelben. pl. Érsekkert, Kubikus Park :)

Azzal a "korrupt" szóval tessék csínján bánni, mert könnyen visszaüthet, az internet sajnos nem felejt :)

https://www.kalohirek.hu/varoshaza/erdekes-szerzodesek-szabo-balazs-nem-eleg-kepzett-ideologiailag

https://www.kalohirek.hu/kozelet-politika/itt-a-piros-hol-a-piros-angeli-kepviselo-asszony-bujtatott-visszafoglalkoztatasa-merult-fel

Joco
2017-09-18 18:58:30
Vicces ez az egész. Angeli nem független sőt DK aktivitása már megmutatkozott Kalocsán számtalanszor. Most meg haknizik az MSZp nél. Ez nem független, hanem köpönyegforgató és hazug. De a fotokon is látszik a kalocsai szavazobázis. Nyugdíjasok 70+ kategóriából

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 22., 10:01
Szombaton tartott „fogadóórát” – lényegében választási fórumot – Suhajda Krisztián, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Kalocsán, akinek vendége a párt EP-képviselője volt. A két politikus bemutatta a párt programját, a főbb kampánytémákat Suhajda ismertette, vendége főképp az országos politikai helyzetet elemezte. Szóba került Morvai Krisztina újabban tapasztalt különutas politikája és annak jobbikos megítélése, illetve a koalíciós kormányzás, vagy az esetleges alkotmányos válság lehetősége is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 23., 20:07
Szándékosan választott szokatlan időszakot a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Decemberben sokan gyűjtenek, ezért a húsvétot megelőző időszakra tették az akciót. Még >>>
2018. 03. 23., 14:52
Komoly előkészületekről tájékoztatott a holnapi jótékonysági örömfutás szervezője, akinek időközben az alkalomra rendelt futópólója is megérkezett. Még >>>
2018. 03. 23., 14:20
Itt a lehetőség! Do it yourself, azaz csináld magad tavaszi kopogtatódat holnap, március 24-én a Pilvax Hotel**** Kalocsában, ahol a Viveccho Virág tart workshopot! Még >>>
2018. 03. 23., 11:23
Kicsit még fázik, de már legalább már pihenhet egy jót, és ezen a tavaszon valószínűleg éhezni sem fog. Még >>>
2018. 03. 23., 10:23
A facebookos adatlopási botrány után nagyot estek a cég részvényei, ami nem csoda. az érdekessé, hogy egy sor technológiai részvény árfolyamát is magával rántotta a Zuckenberg-birodalom megingása, pedig nem hinnénk, hogy az informatika és hi-tech korszaka véget ért volna! Még >>>
2018. 03. 22., 17:49
Életmentő tetoválás cukorbetegeknek, ingyen. Három nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész kezdeményezése Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.
Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.