2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán sörözött a Momentum – Városi intézményvezető is részt vett a találkozón

Illés György Cinó  |  2019. 03. 03., 16:36

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a KKKK intézményvezetője is részt vett a Facebook nyilvánosságában Sörözés a Momentummal Kalocsán címmel szervezett, múlt szombaton este hatkor kezdődött találkozón a Pelikán Sörözőben, ahol az ellenzéki párt egyik környékbeli aktivistája, Hidvégi Mihály nyilatkozott is a KALOhíreknek.

Amint megtudtuk,

A TALÁLKOZÓ A MÚLT SZOMBATON AZ EURÓPAI ÜGYÉSZSÉGHEZ VALÓ CSATLAKOZÁS ÉRDEKBEN HÁZALÓ MÓDSZERREL VÉGZETT ALÁÍRÁSGYŰJTÉSI AKCIÓ KÖTETLEN ESZMECSERÉVEL TÖRTÉNŐ LEVEZETÉSÉT, AKTUÁLIS POLITIKAI KÉRDÉSEK MEGVITATÁSÁT ÉS A MOMENTUM CSAPATÉPÍTÉSI CÉLJAIT SZOLGÁLTA.

Az alkalom meghívóját dr. Magóné Tóth Gyöngyi a Facebook-profilján nyilvánosan is megosztotta. A rendezvénynek a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) intézményvezetője általi propagálásával kapcsolatban olyan olvasói megkeresések érkeztek szerkesztőségünkhöz, amelyek szerint visszatetsző, hogy vezető közalkalmazott, az egyik legnagyobb, jelentős költségvetési támogatással működő kalocsai közintézmény három alintézményét, azok szerteágazó dolgozói gárdáját irányító intézményvezetője, aki pozíciójából fakadóan sok százmilliós pályázati pénzek fölött diszponál, látszólag aktív pártpolitikai szerepet vállal.

E szerepvállalás látszatát erősíti, hogy, igaz, nem párttagként, hanem a Békés Kalocsáért Egyesület alapító tagjaként, egyesületi tagtársával, Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselővel együtt mégiscsak részt vett a Mindenki Magyarországa Mozgalom múlt heti rendezvényén, és ott Karácsony Gergellyel, az egyesült baloldal főpolgármester-jelölt várományosával, valamint a tavalyi parlamenti választásokon ugyanilyen támogatással Hódmezővásárhelyen országgyűlési képviselői mandátumot szerzett Márki-Zay Péterrel közösen fotózkodtak, a képen szereplők iránti alig leplezett szimpátiával.

Később Magóné telefonon feltett kérdésünkre válaszolva nem találta aggályosnak, hogy nyilvános rendezvényeken részt vegyen, sem azt, hogy – amint fogalmazott – fiatalokkal beszélgessen aktuális közéleti kérdésekről.

A MOMENTUM MÚLT SZOMBATI, KALOCSAI RENDEZVÉNYEN MINTEGY TUCATNYI SZIMPATIZÁNS ÉS ÉRDEKLŐDŐ VETT RÉSZT, AKIK KÖZÖTT A PÁRT ORSZÁGOS VEZETŐSÉGÉNEK KÉPVISELŐJE IS MEGJELENT.

A találkozó egyik szervezője a fajszi Hidvégi Mihály volt, aki a helyszínen tartózkodó munkatársunknak nyilatkozott is a szervezet munkájába való bekapcsolódásának okairól, illetve motivációs hátteréről, az aznapi aláírásgyűjtő programjukról, és szólt a hazai demokrácia állapotáról alkotott véleményéről is.


Forrás: Illés György / KALOhírek

– (KH) Volt valami tematikája ennek a találkozónak, vagy tényleg csak egy kötetlen sörözésről van szó, ahogyan a közösségi médiában hirdették?

– (H. M.) Tematika nincs, de minden politikai pártnak van egy célja: növekednie kell. Ez olyan, mint a kapitalizmus. Aki nem növekszik, az elsatnyul. Ez a célja ennek a mai napnak, rendezvénynek is Kalocsán. Most itt beszélgetünk, ismerkedünk, de igazából ez csak egy baráti sörözéssel való levezetése mai programunknak.

–Mi volt az?

– A legfontosabb mostanában az ország lakosságának az, hogy megszabaduljunk a maffiaállamtól. Mert azok, akik nem fideszesek, azok úgy élik meg ezt az országot, hogy ez egy bűnszervezet megszállta ország, és ahol bűnszervezet vezeti az országot, az abból is látszik, hogy nincs bűnüldözés. Ahol gyakorlatilag nincs ügyészség, azaz bűnüldözés, az olyan lesz, mint amilyen ma Magyarország. Ezért délután kopogtattunk házaknál, és aláírásokat gyűjtöttünk az Európai Ügyészségért, mivel fontos ellenzéki cél, hogy legyen Magyarországon ügyészség.

– De hiszen van ügyészség!

– Csak nem dolgozik! Lehet azt ügyészségnek hívni, de ha az mégis inkább csak egy sóhivatal, akkor az már nem ügyészség. A legjobb lenne, ha lenne egy igazi, magyar ügyészség. Ezt nem tudjuk ellenzékben elérni, ezért azt mondjuk, hogy legalább Magyarország legyen része az Európai Ügyészségnek, ehhez gyűjtöttünk támogatókat.

– Mióta működik együtt a Momentummal?

– Én a Momentumban részt veszek itt Kalocsán már másfél éve, nem titkolom. Én vagyok az az ember, az akarok lenni, akit nem lehet meghajlítani. Ugye, bárki látja, hogy nem vagyok már fiatal ember, ezért engem már meghajlítani nem lehet. Esetleg megtörni, hiszen bárkit el lehet taposni tankkal, vagy bármivel, de én meghajlani nem fogok. Elég szigorú református nevelést kaptam, és a protestáns etika azt nem engedi, de nem is arra születtem, hogy meghajoljak. Nem vagyok hajlandó meghunyászkodni egy hatalom előtt, soha az életben.
Ha az ilyen hatalommal szemben, mint ez, az ember elkezd félni, akkor vége van. És ez a hatalom mindent megtesz, hogy itt az emberek féljenek az országban. Rengeteget dolgoztam ezért az országért, és én féljek?! Nem vagyok hajlandó!
Apám az idén száz éves lesz. Mennyit dolgozott! Tudja? Idén 100 éves lesz. Tavaly egy kicsit betegeskedett, de előző évben, 98 évesen még egész évben dolgozott ő is a vállalkozásukban, ősszel pedig – szinte mellékállásban – kötötte a söprűket. Idén egy kicsit jobban van, és már dolgozik, pedig már 100 éves. Én is ebben, a folyamatos napi munkában nőttem föl, ezért sem vagyok hajlandó félni, mert a munka, az elért eredmény tartást és erőt ad az embernek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK