2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kampánystart: Angeli Gabriella szembesít és fölajánlja közbenjárását – TÉRÍTÉSMENTESEN!

Illés György Cinó  |  2018. 11. 24., 16:05

Jóllehet, igaza lesz Filvig Gézának, és nem fog unatkozni Kalocsa város népének a helyi politika iránt érdeklődő része, mivel szórakoztatásáról egyre nagyobb erőbedobással gondoskodnak majd városunk közéleti szereplői – legalábbis erre következtethetünk abból a kis jelenetből, ami a legutóbbi képviselő-testületi ülés elejét aranyozta be, noha még majd’ egy lv hátra van a megmérettetésig. Azt, hogy kinek és mire lesz jó ez a korai aktivitás a helyi politikai élet állóvizében, még nem látszik tisztán, bármi kisülhet belőle.

DE MI IS TÖRTÉNT PONTOSAN? 

Angeli Gabriella képviselő asszony a napirendek előtt elhangzott felszólalásában Bálint József polgármestert a bő négy évvel ezelőtti helyhatósági választási kampány során tett ígéretével szembesítette, amely szerint Németországból hozna befektetőket Kalocsára, majd a vállalás teljesítése érdekében fölajánlotta közbenjárását.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Illés György Cinó
 

Ez Szabó Balázs képviselőt szabad asszociációra sarkallta, fölidézvén a tényt, hogy Angeli Gabriellának német testvérvárosunkban kialakított, kiváló személyes kapcsolatrendszerére nem utolsósorban, föltehetőleg az önkormányzat fizetett kommunikátora-, illetve kapcsolattartójaként tett szert a képviselő asszony, és ezt a maga keresetlen módján kifejezésre is juttatta.

AZ EGYSZERŰ SZEMLÉLŐ SZÁMÁRA MEGLEHETŐSEN ÍGÉRETES KEZDETE EZ A JÖVŐ ŐSZI KAMPÁNYNAK, NOHA MÉG AZT SEM TUDNI, KIK ÉS HOGYAN ÁLLNAK RAJTHOZ!

De ne szaladjunk előre, előbb hallgassuk Angeli Gabriellát:

Hadd emlékeztessem önt egy, a 2014-es kampányban tett ígéretére. Szó szerint felolvasnám”fordult a polgármesterhez a képviselő, majd az alábbiak szerint idézte a Bálint József által tett ígéretet:

Akkor Ön azt vállalta, hogy indít egy folyamatos befektetés-ösztönzési kampányt Németországban a kalocsai befektetési lehetőségekről, ebben a konkrét kalocsai területek befektetési telephely-ajánlatai, tervrajzok, munkaerő-kínálat szakmai összetétele, letelepedési kedvezmények, árak, rezsidíjak, szakmai oktatás lehetősége stb. fognak szerepelni.
Ezzel párhuzamosan a hivatalban egy vagy kettő, több nyelven beszélő jogász, tanár, közgazdász, építész végzettségű szakembert kell megbízni önálló munkahely-teremtési feladattal, akik a fontosabb, befektetésben érdekelt államok gazdasági szervezeteivel tartják a folyamatos kapcsolatot, és szervezik a külföldi befektetőket Kalocsára.”
Végül a konkrét kérdésre tért:

Szeretném tudni, polgármester úr, és azt hiszem, képviselőtársaim is, hogy van-e már ebben a vállalásban előrelépés, esetleg előkészítés alatt áll-e bármi, talált-e olyan szakembert a hivatalból, aki felvette a kapcsolatot, és esetlegesen szervezi a külföldi befektetőket?”Angeli úgy vélekedett:

„A KÉRDÉS AZÉRT IS AKTUÁLIS, MERT ÚGY LÁTSZIK, HOGY MAGYAR BEFEKTETŐK NEM IGAZÁN ÉRDEKLŐDNEK VÁROSUNK IRÁNT.”

A képviselő asszony végül fölajánlotta segítségét, mondván:

Bár az Ön jóvoltából már nem én vagyok a kapcsolattartó németországi testvérvárosunkkal, de ha elfogadja, nagyon szívesen segítek!”
Bálint József válaszában elismerte, hogy volt egy ilyen ígéretük.

El is kezdtük. Ha jól tudom, Ön is ott volt azon a kinti tárgyaláson, amit elkezdtünk. Annak volt egy oktatási része és egy befektetői része, ami egyelőre bizonyos okok miatt leállt. De természetesen, ha vállal ilyen tevékenységet, nagyon szívesen megbízzuk a képviselő-testület nevében. Örömmel vesszük, hogy német befektetőket, vagy külföldieket hoz.”

„TÉRÍTÉSMENTESEN”

– vetette közbe csak úgy, mikrofon nélkül Szabó Balázs, élénk derültséget keltve a teremben, hiszen mindenki előtt emlékezetes volt, hogy még azelőtt, hogy Angeli az Okopont élére került volna, ahonnan idén tavasszal váltották le zajos következményektől – többek közt egy Gőgös Zoltán által fémjelzett MSZP-s szimpátia-tüntetéstől – kísértetve, 2015 októberéig a képviselő asszony látta el az önkormányzat kommunikációs feladatait is egy, a Vagyonhasznosítási Kft. által kötött kommunikációs szerződéssel rendesen kibélelt, külsős cég fizetett munkatársaként.

[Többek közt erre a szerződésre utaltLoibl László, a Vagyonhasznosítási Kft. korábbi ügyvezetője, amikor azzal vádolta Bálint Józsefet nyilvánosság előtt, hogy hatáskörén túlnyújtózkodva előnytelen szerződések megkötésére, vagy fönntartáséra adott neki utasításokat. Azt, hogy ez az előző bekezdésben ismertetett összefüggések fényében mennyire volt elegáns a részéről, azt az olvasóra bízzuk – A szerk.]

SZABÓ BALÁZS EPÉS MEGJEGYZÉSÉT BÁLINT JÓZSEF NEVETGÉLVE ISMÉTELTE EL – IMMÁR MIKROFONBA IS:


Térítésmentesen, hö-hö-hö..."– recitálta, amit még a közismerten beszédes mimikájú Angeli Gabriella is csak egy ajakbiggyesztésnek indított, széles mosollyal tudott nyugtázni, Filvig Géza pedig ekként értékelte:

„JÓ KIS IDŐSZAK LESZ EZ!”

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints! 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés