2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Karácsonyi ételosztás, ismét nagy sikerrel – „Békés karácsonyt kívánunk!”

Illés György Cinó  |  2018. 12. 16., 08:37
Kapcsolódó
téma cikkei (19)

– e szavakkal adta át Bolvári Ferdinánd képviselő az idén is remekül sikerült gulyáslevest és a málnalekváros buktát az érkezőknek, köztük munkatársunknak is szombaton. A várost eddig az önkormányzat vendégelte meg a nagy keresztény ünnepek előtt, több kalocsai vállalkozó adakozásából. Most az újonnan alakult Békés Kalocsáért Egyesület állt a magánkezdeményezés mögé, de a finom ebédet most is a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény készítette el.

TERMÉSZETESEN SZÁMLA ELLENÉBEN!

– amint azt erre vonatkozó kérdés nélkül is hangsúlyozta a KALOhírek „kóstolókülönítménye” számára az ételosztásban a kezdetektől aktívan részt vevő Bolvári Ferdinánd, aki a sétáló utcai helyszínen méricskélte a házias ízesítésű és – amint arról már mi is írtunk – kézzel csipedett tésztával főtt, bár kissé csípős gulyáslevest szombaton.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ugyanitt megjelent a nemrégiben alakult egyesület elnöke, Réfy Vilmos, valamint Bálint József polgármester is.

AZ ÉTELOSZTÁST IMMÁR KILENCEDIK ALKALOMMAL A MÁR MEGSZOKOTT ÖT HELYSZÍNEN – A SÉTÁLÓUTCÁBAN, A CSAJDAKERT ÉTTEREM ÉS A DIEGO ÁRUHÁZ MELLETTI, ILLETVE A JUDIT VENDÉGLŐVEL SZEMBENI PARKOLÓBAN ÉS A ROMA KÖZÖSSÉGI HÁZBAN – TARTOTTÁK.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

E helyszíneken a városi rendezvényekről is jól ismert, piros sátrak alól adták ki az ételt az arra idén is tömött sorokban várakozó kalocsaiaknak a Romsics István (Romesz) kezdeményezéséhez csatlakozó, javarészt a korábbi évekből már ugyancsak ismerős aktivisták.

A mostani alkalmat megelőzte egy kisebb félreértés, mivel portálunk értesülései szerint a támogatók nem kaptak egyértelmű tájékoztatást arról, hogy immár nem az önkormányzat az adakozók partnere, hanem egy egyesület, amit az adakozó vállalkozók közül néhányan nehezményeztek is.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Az történt, hogy az egyesület alapítását bejelentő sajtótájékoztatón a médiumok képviselőinek osztogatott, e rendezvényt és az egyesületet is népszerűsítő szórólapokon nem volt világos, hogy a támogatók az új – közvélekedés szerint nem utolsó sorban a következő évi helyhatósági választásokra történő jelöltállítás céljával gründolt – egyesület, vagy kifejezetten az ételosztás támogatói volnának.

Ám később a félreértések tisztázódtak, az információkat megfelelőképp elkülönítő plakát is készült, így elhárultak az akadályok a már bejáratódott együttműködés folytatása elől.

A KÖVETKEZŐ ALKALOMRA – A HAGYOMÁNYOK FÉNYÉBEN – VÁRHATÓAN HÚSVÉT ELŐTT KERÜLHET SOR.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés