2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Karácsonyi ételosztás, ismét nagy sikerrel – „Békés karácsonyt kívánunk!”

Illés György Cinó  |  2018. 12. 16., 08:37
Kapcsolódó
téma cikkei (19)

– e szavakkal adta át Bolvári Ferdinánd képviselő az idén is remekül sikerült gulyáslevest és a málnalekváros buktát az érkezőknek, köztük munkatársunknak is szombaton. A várost eddig az önkormányzat vendégelte meg a nagy keresztény ünnepek előtt, több kalocsai vállalkozó adakozásából. Most az újonnan alakult Békés Kalocsáért Egyesület állt a magánkezdeményezés mögé, de a finom ebédet most is a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény készítette el.

TERMÉSZETESEN SZÁMLA ELLENÉBEN!

– amint azt erre vonatkozó kérdés nélkül is hangsúlyozta a KALOhírek „kóstolókülönítménye” számára az ételosztásban a kezdetektől aktívan részt vevő Bolvári Ferdinánd, aki a sétáló utcai helyszínen méricskélte a házias ízesítésű és – amint arról már mi is írtunk – kézzel csipedett tésztával főtt, bár kissé csípős gulyáslevest szombaton.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ugyanitt megjelent a nemrégiben alakult egyesület elnöke, Réfy Vilmos, valamint Bálint József polgármester is.

AZ ÉTELOSZTÁST IMMÁR KILENCEDIK ALKALOMMAL A MÁR MEGSZOKOTT ÖT HELYSZÍNEN – A SÉTÁLÓUTCÁBAN, A CSAJDAKERT ÉTTEREM ÉS A DIEGO ÁRUHÁZ MELLETTI, ILLETVE A JUDIT VENDÉGLŐVEL SZEMBENI PARKOLÓBAN ÉS A ROMA KÖZÖSSÉGI HÁZBAN – TARTOTTÁK.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

E helyszíneken a városi rendezvényekről is jól ismert, piros sátrak alól adták ki az ételt az arra idén is tömött sorokban várakozó kalocsaiaknak a Romsics István (Romesz) kezdeményezéséhez csatlakozó, javarészt a korábbi évekből már ugyancsak ismerős aktivisták.

A mostani alkalmat megelőzte egy kisebb félreértés, mivel portálunk értesülései szerint a támogatók nem kaptak egyértelmű tájékoztatást arról, hogy immár nem az önkormányzat az adakozók partnere, hanem egy egyesület, amit az adakozó vállalkozók közül néhányan nehezményeztek is.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Az történt, hogy az egyesület alapítását bejelentő sajtótájékoztatón a médiumok képviselőinek osztogatott, e rendezvényt és az egyesületet is népszerűsítő szórólapokon nem volt világos, hogy a támogatók az új – közvélekedés szerint nem utolsó sorban a következő évi helyhatósági választásokra történő jelöltállítás céljával gründolt – egyesület, vagy kifejezetten az ételosztás támogatói volnának.

Ám később a félreértések tisztázódtak, az információkat megfelelőképp elkülönítő plakát is készült, így elhárultak az akadályok a már bejáratódott együttműködés folytatása elől.

A KÖVETKEZŐ ALKALOMRA – A HAGYOMÁNYOK FÉNYÉBEN – VÁRHATÓAN HÚSVÉT ELŐTT KERÜLHET SOR.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK