2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Király Róbert 13 havi képviselői tiszteletdíját ajánlotta fel közcélra - Közel egymillió a 8. számú választókerület fejlesztésére

Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 10., 10:38

Király Róbert, a 8. számú választókörzet önkormányzati képviselője néhány napja a közösségi médiában, közszereplői oldalán tette közzé felajánlását: 13 havi tiszteletdíját, összesen több, mint egy millió forintot ajánl fel a választókerülete fejlesztésére. Az elhatározásról és az összeg hasznosulásáról Király Róbert képviselőt kérdeztük.

Sommázva a bejelentést: Király Róbertet a koronavírus járvány miatt kialakult helyzet késztette arra, hogy minden nehézség ellenére tegyen valamit a választókörzetéért. Úgy fogalmazott, egyfelől a város 2021. évi költségvetésében a megszorítások miatt jut kevesebb forrás fejlesztésekre, másfelől képviselői feladatait a rendkívüli jogrend miatt nem tudta maradéktalanul ellátni. A képviselő szerint az a legjobb, ha a segítségnyújtás anyagiakban is mérhetően érkezik.

Miközben jelenleg is folynak az ötletelések, hogy hozzuk létre a Kalocsa megújulásért közalapítványt, azon gondolkodtam, ebben a helyzetben milyen formában tudnám a leghatékonyabban támogatni a körzetemet. Így jutottam arra a következtetésre, legcélszerűbb, ha a képviselői tiszteletdíjam ajánlom fel a körzet javára. Szeretném, ha képviselői társaim követnének ebben, hiszen akkor ez nem csak az én körzetemet, hanem az egész várost segítené."- mondta Király Róbert, aki azt is megosztotta velünk: a 13 havi képviselői tiszteletdíja több, mint 1 millió forint, ekkora összeggel pedig már komolyabb fejlesztést is meg lehet valósítani.


Forrás: Kalocsa TV


A kampányomban már szerepelt egy a Kertvárosba és a Paksi közbe kialakítandó kutya futtató. Az ott lakókkal beszélgetve újra csak az tudatosult bennem, hogy sok a kutyát tartó személy és család a Kertvárosban és a lakótelepen, miközben a közelükben nincs olyan hely, ahol a kedvenceiket szabadon engedhetnék. Elképzelésem szerint a most kialakítandó hely nem csak kutyafuttató, hanem egy olyan közösségi tér lenne, ahol kutyások és nem kutyások egyaránt találkozhatnának.  Úgy gondolom, az általam felajánlott összegből ez a fejlesztés maradéktalanul megvalósítható.” - indokolta döntését a képviselő.

Hozzátette: „A szükséges önkormányzati hozzájárulás kiadásához a kezdeti lépéseket megtettem. Boromisza Viktorral, a városüzemeltetési és városfejlesztési osztály vezetőjével egyeztetettem, így néhány napon belül az első helyszíni bejárás megtörténhet. Fontos, hogy ez a felajánlás a korábbi ígéreteimet nem befolyásolja, a kampányban kitűzött céljaim nem változtak, tehát azokat továbbra is meg szeretném valósítani.
Így a Paksi közben a parkolók bővítését szeretném megoldani. Van egy közösségi tér, egy filagória, amit fel szeretnék újíttatni, és ott van egy tűzrakó hely is, amit használható állapotba szeretnék hozatni, és a megvilágításáról gondoskodunk.
A lakótelephez vezető út nagyon forgalmas, ezért oda egy kerékpárútra van szükség. Az pedig a nagyon forgalmas Foktői utat érinti, hogy egy gyalogátkelőt szeretnék építtetni. Ez utóbbinak a terveit leadtam a városházán, de mindent szép sorjában tudunk majd megvalósítani.”
- tette hozzá a 8. számú választókerület képviselője.

Király Róbert szerint a közösségi oldalán megjelent bejegyzése óta a körzet lakói kéréseikkel, észrevételeikkel nagyobb bizalommal fordulnak hozzá. Mint elmondta,néhányan azt nehezményezték, első körben miért nem a játszóterekkel kezdett foglalkozni. Ám ennek egészen egyszerű oka van: erre az önkormányzatnak már van egy folyamatban lévő projektje a Paksi közben, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület tagjai pedig felújították a játszóteret.Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK