2022. 01. 24. hétfő
Timót
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Közmeghallgatás a Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnál – Mérlegen az elmúlt év munkája, eseményei

Közmeghallgatás a Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnál – Mérlegen az elmúlt év munkája, eseményei
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 06., 08:43

A városi önkormányzat évente legalább egyszeri közmeghallgatása résztvevőinek számát tekintve akár népesnek is nevezhetjük a november 10-én, szerdán este megtartott Cigány Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatásának publikumát. A hivatalból, vagy hivatásuknál fogva jelenlévőket leszámítva mintegy 15 fő vett részt a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Közösségi Házában megtartott fórumon. A zömében a háznak is helyet adó városrészben lakók egyebek mellett az elmúlt év eseményeinek összefoglalóját hallgathatták meg, de a télhez közeledve a tűzifa támogatásról szóló tájékoztatót is élénk érdeklődés kísérte. Az esemény résztvevőit elsőként dr. Filvig Géza polgármester köszöntötte.

Sztojka István, Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata elnöke portálunknak elmondta:

Sok probléma van, de aktuálisan a legnagyobb a szemetelés, és a roma lakta területen lakó embereket vegzáló, nem roma származású „úr” magatartása. A férfi (vélhetően pszichésen beteg- a szerk.) ellen már megtették a szükséges jogi lépéseket, és a rendőrségi eljárás is megindult. Jó hír, hogy a legutóbbi közgyűlésen felmerült problémák nagy részét a „nagy önkormányzat” és a választókörzet képviselője közreműködésével nagy részben sikerült megoldani. Ilyen volt például a tűzifakiosztás.” - foglalta össze mondanivalóját Sztojka István, aki a közmeghallgatást összességében eredményesnek értékelte. 

 

Természetesen Schmidt Rajmund, a körzet önkormányzati képviselő is jelen volt a közmeghallgatáson. A sportbizottság elnöki tisztét is betöltő képviselő kifejtette:

Osztom Sztojka István véleményét, hiszen hosszú évek óta-a megtett intézkedések ellenére-, ennek a perifériás városrésznek még mindig a legégetőbb problémája a hulladék nem megfelelő kezelése. Azonban a közterület-felügyelet, a városgazda szolgálat, nem utolsó sorban a szemléletformálás, a lakossági hozzáállás eredményeként a probléma nagysága némiképp csökken. Ám még mindig azzal kell szembesülni, hogy ahonnan a hulladékot már elszállítottuk, ott újra – vélhetően ugyan annak a körnek a magatartása következtében –elkezd gyűlni. Nagyon költséges az illegálisan lerakott hulladék elszállítása, ami az önkormányzat számára tetemes költséget jelent. Keressük a megoldást, a közmeghallgatáson is elhangzott néhány jó ötlet.”

A képviselő hozzátette:

A másik „égető” kérdés, így a tél közeledtével, a tűzifa. A cél az, hogy még a karácsonyi ünnepek előtt kiosszuk a rendelkezésre álló mennyiséget. Ezúton is szeretném megerősíteni, hogy ennek egyik feltétele, hogy a jogosult állandó bejelentett kalocsai lakcímmel rendelkezzen, és ezt lakcímkártyával tudja igazolni. Bárkinek bármilyen kérdése van, ezzel kapcsolatban is keressen bizalommal, és természetesen Sztojka Istvánt, a cigány önkormányzat elnökét.”

Schmidt Rajmund azzal folytatta:

Úgy tudom, 5 mázsa fa fog kikerülni családonként. Amennyiben több igénylő lesz egy háztartásban, értelemszerűen ekkor is csak 5 mázsa fát tudunk biztosítani. Szerencsére az elmúlt télen a kérelmező 100 főn felül még további 20 igénylőnek a kérését tudtuk teljesíteni. Azt remélem, idén is így lesz, és mindenkinek tudunk segíteni. Az igényeket a Gyermek- és Családsegítő Szolgálatnál lehet megtenni. Akik lakásfenttartási támogatást kapnak, azok sajnos kiesnek ebből a körből, ugyanis a jogszabály így rendelkezik” - zárta tájékoztatását Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>
2022. 01. 23., 11:25
A tízéves Z. Vika iskolájából tartott hazafelé Oroszország távol-keleti falujában, Uglegorszkban, amikor egy óriási hóvihar érte utol – írja a Bild. Még >>>
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés