2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Közmeghallgatás a Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnál – Mérlegen az elmúlt év munkája, eseményei

Közmeghallgatás a Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnál – Mérlegen az elmúlt év munkája, eseményei
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 06., 08:43

A városi önkormányzat évente legalább egyszeri közmeghallgatása résztvevőinek számát tekintve akár népesnek is nevezhetjük a november 10-én, szerdán este megtartott Cigány Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatásának publikumát. A hivatalból, vagy hivatásuknál fogva jelenlévőket leszámítva mintegy 15 fő vett részt a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Közösségi Házában megtartott fórumon. A zömében a háznak is helyet adó városrészben lakók egyebek mellett az elmúlt év eseményeinek összefoglalóját hallgathatták meg, de a télhez közeledve a tűzifa támogatásról szóló tájékoztatót is élénk érdeklődés kísérte. Az esemény résztvevőit elsőként dr. Filvig Géza polgármester köszöntötte.

Sztojka István, Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata elnöke portálunknak elmondta:

Sok probléma van, de aktuálisan a legnagyobb a szemetelés, és a roma lakta területen lakó embereket vegzáló, nem roma származású „úr” magatartása. A férfi (vélhetően pszichésen beteg- a szerk.) ellen már megtették a szükséges jogi lépéseket, és a rendőrségi eljárás is megindult. Jó hír, hogy a legutóbbi közgyűlésen felmerült problémák nagy részét a „nagy önkormányzat” és a választókörzet képviselője közreműködésével nagy részben sikerült megoldani. Ilyen volt például a tűzifakiosztás.” - foglalta össze mondanivalóját Sztojka István, aki a közmeghallgatást összességében eredményesnek értékelte. 

 

Természetesen Schmidt Rajmund, a körzet önkormányzati képviselő is jelen volt a közmeghallgatáson. A sportbizottság elnöki tisztét is betöltő képviselő kifejtette:

Osztom Sztojka István véleményét, hiszen hosszú évek óta-a megtett intézkedések ellenére-, ennek a perifériás városrésznek még mindig a legégetőbb problémája a hulladék nem megfelelő kezelése. Azonban a közterület-felügyelet, a városgazda szolgálat, nem utolsó sorban a szemléletformálás, a lakossági hozzáállás eredményeként a probléma nagysága némiképp csökken. Ám még mindig azzal kell szembesülni, hogy ahonnan a hulladékot már elszállítottuk, ott újra – vélhetően ugyan annak a körnek a magatartása következtében –elkezd gyűlni. Nagyon költséges az illegálisan lerakott hulladék elszállítása, ami az önkormányzat számára tetemes költséget jelent. Keressük a megoldást, a közmeghallgatáson is elhangzott néhány jó ötlet.”

A képviselő hozzátette:

A másik „égető” kérdés, így a tél közeledtével, a tűzifa. A cél az, hogy még a karácsonyi ünnepek előtt kiosszuk a rendelkezésre álló mennyiséget. Ezúton is szeretném megerősíteni, hogy ennek egyik feltétele, hogy a jogosult állandó bejelentett kalocsai lakcímmel rendelkezzen, és ezt lakcímkártyával tudja igazolni. Bárkinek bármilyen kérdése van, ezzel kapcsolatban is keressen bizalommal, és természetesen Sztojka Istvánt, a cigány önkormányzat elnökét.”

Schmidt Rajmund azzal folytatta:

Úgy tudom, 5 mázsa fa fog kikerülni családonként. Amennyiben több igénylő lesz egy háztartásban, értelemszerűen ekkor is csak 5 mázsa fát tudunk biztosítani. Szerencsére az elmúlt télen a kérelmező 100 főn felül még további 20 igénylőnek a kérését tudtuk teljesíteni. Azt remélem, idén is így lesz, és mindenkinek tudunk segíteni. Az igényeket a Gyermek- és Családsegítő Szolgálatnál lehet megtenni. Akik lakásfenttartási támogatást kapnak, azok sajnos kiesnek ebből a körből, ugyanis a jogszabály így rendelkezik” - zárta tájékoztatását Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK