2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Lezsák Sándor: „Font Sándor, hová lett a fülbevalód?” – Országgyűlési választások 2018

Zsiga Ferenc  |  2018. 03. 10., 12:07
Kapcsolódó
téma cikkei (36)

Font Sándor, a Bács-Kiskun megyei 3. választókörzet országgyűlési képviselője, egyben képviselőjelöltje március 8-án, az 56-os parkra néző képviselői irodájában Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke társaságában hangsúlyosan a 2018. évi országgyűlési választások témában tartott sajtótájékoztatót. A sajtóesemény annyiban különleges volt, hogy azon a jobboldal rendszerváltozás óta meghatározó és nagy tekintélynek örvendő politikusa, Lezsák Sándor, immár a történelemkönyvek lapjain olvasható „1987-es lakiteleki találkozó” fő szervezője személyesen részt vett. Kampányidőszak lévén a fórum abban is különbözött más hasonló eseményektől, hogy a közélet két ismert szereplője tényalapú, személyeskedéstől mentes kommunikáció keretében beszélt múltról, jelenről és jövőről, fejtette ki álláspontját ezekben a kérdésekben.

Miután Font Sándor a vendéget és a sajtó munkatársait üdvözölte, egy kis múlt idézésbe kezdett. Egészen 2013-14-ig pörgette vissza az idő kerekét, amikor is a Kalocsa Szíve Program utolsó fázisát már a város új vezetésének kellett befejezni. Ám mint hangsúlyozta, továbbra is teljes mellszélességgel a program mellett, mögött állt, hiszen soha nem az volt a cél, hogy ő és a pártja az éppen aktuális önkormányzatnak, hanem az itt élő embereknek feleljen meg. A projekt befejezéséhez nyújtott kormányzati és képviselői támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy a városfejlesztés szempontjából nagy jelentőségű beruházás-sorozat sikeresen lezárult.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A továbbiakban a képviselő önmaga tette fel a kétkedők, aggályoskodók szájából gyakran elhangzó kérdést: Lesz híd Kalocsa-Paks között? Font Sándor válasza nem sokáig késett és egyértelmű volt. A döntés nem visszafordítható, és ugyan közbeszerzési hibák miatt a híd forgalom számára történő átadása 1-1,5 évet késhet, de

megépül és szinte biztos, hogy átszabja Kalocsa és a térség jövőjét!

Már csak azért is, mert a híd nemcsak fizikai kapocs lesz a Duna két partja között, hanem emberek százai, vállalkozások tucatjai előtt nyitja ki a kaput a megaberuházásban való részvételhez. A híd révén a Paks II. üzemi területe már közelebb, csupán 4-5 kilométerre lesz Kalocsához, mint Pakshoz. A képviselő szerint az építkezésen résztvevők nagy száma miatt a választások után egyértelmű döntést kell hozni arról: a híd megépülése után milyen szakmai tartalommal kell fejleszteni a már Paksot és térségét is ellátni képes kalocsai kórházat. Font Sándor a témában feltett újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a nagyobb területről érkező több beteg ellátásának teljesítéséhez a kalocsai kórházat első körben mintegy 3 milliárd forint összeggel kell fejleszteni. A régi kórházi épületek felújításához további 2-3 milliárd forintra van szükség. Szerencsére a kalocsai Szent Kereszt Kórház épületállományának kubatúrája elegendő a bővített feladatok ellátásához, csak egyes épületek állapotával van probléma, ezek rekonstrukcióját kell megoldani.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A villamosmérnök végzettségű képviselő szólt arról is, hogy

Paks II. új lendültet adhat a Bajai Szakképzési Centrum keretében működő két kalocsai szakképző intézménynek,

elsősorban a Dózsa György Szakgimnáziumnak, Szakközépiskolának és Kollégiumnak, de a Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziumnak és Szakközépiskolának is. Font Sándor szerencsésnek nevezte, hogy a két intézmény vezetője, felismerve a lehetőséget, a náluk folyó oktatás fejlesztését már most olyan irányba viszi, hogy az alkalmas legyen a legújabb technológiák oktatására, elsajátítására. A két iskolában tartott szakmai napok meggyőzték arról, hogy az oktatáshoz a legfejlettebb technológiák, beleértve a robottechnikát, a 3D nyomtatót, vagy az iskolában összeszerelt drónokat, rendelkezésre állnak. Mint mondta, öröm volt látni, hogy az ott tanuló diákok szinte játékos könnyedséggel kezelik a számítógép vezérelte berendezéseket. Font Sándor rámutatott: a Dózsa gyakorlatilag készen áll, hogy megkezdje azt a fajta képzést, amire az atomerőmű építőinek, de különösen üzemeltetőnek szüksége lesz.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Még mindig nem került le a napirendről a Paks II. beruházás, de a képviselő ezúttal a kalocsai volt honvédségi laktanyák hasznosítása oldaláról közelített. Mint elhangzott, ha tehetné, ezeket az épületeket az ellenzék kormányfő-jelöltje, Karácsony Gergely bevándorlók befogadására újítaná fel. Ezzel szemben a kormány a volt kalocsai laktanyákat ha szükséges, a paksi beruházásban résztvevők elszállásolására kívánja felújítani, ami nem problémát, hanem bevételt jelentene az itt élőknek.

Lezsák Sándor, akinek a kertjében hajdanán megalakult az MDF, és akinek konzervatív stílusú megjelenésére, halk, visszafogott, de mindig világos mondataira, utánozhatatlan mosolyára immár generációk emlékeznek, ezúttal sem tagadta meg önmagát.

A jelenlévő újságírók igencsak meglepődtek, amikor Font Sándorhoz fordulva megkérdezte:

Sándor, hová lett a fülbevalód? A kérdés a képviselőt láthatóan meglepte, de akkor még nem volt lehetősége válaszolni, mert az országgyűlés alelnöke azzal folytatta: úgy 20 éve mások mellett a soltvadkerti esperes hívta fel a figyelmét, hogy van náluk egy tehetséges, a közélet dolgai iránt fogékony, gazdálkodó keresztény családból származó, becsületes fiatalember, aki a tágabb és szűkebb közösségéért sokat tehetne. Az első találkozóra lányával indult Soltvadkertre, és amikor kezet fogtak, akkor látta, hogy egy fülbevaló van Font Sándor fülében. Ez egy kicsit annak ellenére elbizonyította, hogy a lánya azon a véleményen volt: micsoda jó fej! Azóta sok idő eltelt, ami a példán keresztül is azt bizonyítja: nem helyes, ha az ember a külsőségek alapján ítél.

[Utólag Font Sándor a fülbevalós sztorira úgy reagált: két fülbevaló volt, összetartozásuk jeleként egyiket a felsége, a másikat ő viselte.]


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Lezsák Sándor azzal folytatta: egykori MDF-es, ma fideszes párttársa, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke felkészültségének, jó kommunikációs képességének, szorgalmának és nagy munkabírásának is köszönheti: ha a parlamentben felszólal, arra még az ellenzék is odafigyel. Ugyan sokan nem tudják, hogy egy-egy képviselői mondat, kijelentés mögött mennyi apró munka, egyeztetés, konfliktuskezelés van, de Font Sándor munkáját is látva kijelentheti: mérhetetlen sok.
Ennek is köszönhető, hogy

az ő szemében Font Sándor a nem tanítható politikusi szakma mestere lett.

És mint ilyet, úgyis mint tisztelt és közmegbecsülésnek örvendő politikust, férjet, három gyermekes édesapát, a közéleti munka mellett gazdálkodót, bátran és jó szívvel ajánlja a választópolgároknak.

Lezsák Sándor annak a véleményének is hangot adott, hogy országgyűlési képviselőként számára, Font Sándor és politikai szövetségeseik számára Magyarország az első. Ám aki itt él Kalocsán és a vonzáskörzetben, annak természetesen Kalocsa és a saját települése az első. Ugyanakkor Kalocsa és a községek csak akkor lehetnek erősek, maradhatnak lendületben, ha a Kárpát-medence magyarságát is ideértve összefognak. Nem akarják feladni gyökereit, nem akarják, hogy Magyarország bevándorló ország legyen. Mint elhangzott,

ebben a kérdésben nincs kompromisszum és nem is lehet!

A sajtótájékoztatót követően Font Sándor és Lezsák Sándor dr. Bábel Balázs érseknél tett látogatást, majd az est hátralévő részében a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár Kamaratermében tartottak nagy érdeklődést kiváltó fórumot Nekünk Magyarország az első! címmel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK