2018. 03. 22. csütörtök
Beáta, Izolda
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Lezsák Sándor: „Font Sándor, hová lett a fülbevalód?” – Országgyűlési választások 2018

Zsiga Ferenc  |  2018. 03. 10., 12:07
Kapcsolódó
téma cikkei (24)

Font Sándor, a Bács-Kiskun megyei 3. választókörzet országgyűlési képviselője, egyben képviselőjelöltje március 8-án, az 56-os parkra néző képviselői irodájában Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke társaságában hangsúlyosan a 2018. évi országgyűlési választások témában tartott sajtótájékoztatót. A sajtóesemény annyiban különleges volt, hogy azon a jobboldal rendszerváltozás óta meghatározó és nagy tekintélynek örvendő politikusa, Lezsák Sándor, immár a történelemkönyvek lapjain olvasható „1987-es lakiteleki találkozó” fő szervezője személyesen részt vett. Kampányidőszak lévén a fórum abban is különbözött más hasonló eseményektől, hogy a közélet két ismert szereplője tényalapú, személyeskedéstől mentes kommunikáció keretében beszélt múltról, jelenről és jövőről, fejtette ki álláspontját ezekben a kérdésekben.

Miután Font Sándor a vendéget és a sajtó munkatársait üdvözölte, egy kis múlt idézésbe kezdett. Egészen 2013-14-ig pörgette vissza az idő kerekét, amikor is a Kalocsa Szíve Program utolsó fázisát már a város új vezetésének kellett befejezni. Ám mint hangsúlyozta, továbbra is teljes mellszélességgel a program mellett, mögött állt, hiszen soha nem az volt a cél, hogy ő és a pártja az éppen aktuális önkormányzatnak, hanem az itt élő embereknek feleljen meg. A projekt befejezéséhez nyújtott kormányzati és képviselői támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy a városfejlesztés szempontjából nagy jelentőségű beruházás-sorozat sikeresen lezárult.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A továbbiakban a képviselő önmaga tette fel a kétkedők, aggályoskodók szájából gyakran elhangzó kérdést: Lesz híd Kalocsa-Paks között? Font Sándor válasza nem sokáig késett és egyértelmű volt. A döntés nem visszafordítható, és ugyan közbeszerzési hibák miatt a híd forgalom számára történő átadása 1-1,5 évet késhet, de

megépül és szinte biztos, hogy átszabja Kalocsa és a térség jövőjét!

Már csak azért is, mert a híd nemcsak fizikai kapocs lesz a Duna két partja között, hanem emberek százai, vállalkozások tucatjai előtt nyitja ki a kaput a megaberuházásban való részvételhez. A híd révén a Paks II. üzemi területe már közelebb, csupán 4-5 kilométerre lesz Kalocsához, mint Pakshoz. A képviselő szerint az építkezésen résztvevők nagy száma miatt a választások után egyértelmű döntést kell hozni arról: a híd megépülése után milyen szakmai tartalommal kell fejleszteni a már Paksot és térségét is ellátni képes kalocsai kórházat. Font Sándor a témában feltett újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a nagyobb területről érkező több beteg ellátásának teljesítéséhez a kalocsai kórházat első körben mintegy 3 milliárd forint összeggel kell fejleszteni. A régi kórházi épületek felújításához további 2-3 milliárd forintra van szükség. Szerencsére a kalocsai Szent Kereszt Kórház épületállományának kubatúrája elegendő a bővített feladatok ellátásához, csak egyes épületek állapotával van probléma, ezek rekonstrukcióját kell megoldani.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A villamosmérnök végzettségű képviselő szólt arról is, hogy

Paks II. új lendültet adhat a Bajai Szakképzési Centrum keretében működő két kalocsai szakképző intézménynek,

elsősorban a Dózsa György Szakgimnáziumnak, Szakközépiskolának és Kollégiumnak, de a Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziumnak és Szakközépiskolának is. Font Sándor szerencsésnek nevezte, hogy a két intézmény vezetője, felismerve a lehetőséget, a náluk folyó oktatás fejlesztését már most olyan irányba viszi, hogy az alkalmas legyen a legújabb technológiák oktatására, elsajátítására. A két iskolában tartott szakmai napok meggyőzték arról, hogy az oktatáshoz a legfejlettebb technológiák, beleértve a robottechnikát, a 3D nyomtatót, vagy az iskolában összeszerelt drónokat, rendelkezésre állnak. Mint mondta, öröm volt látni, hogy az ott tanuló diákok szinte játékos könnyedséggel kezelik a számítógép vezérelte berendezéseket. Font Sándor rámutatott: a Dózsa gyakorlatilag készen áll, hogy megkezdje azt a fajta képzést, amire az atomerőmű építőinek, de különösen üzemeltetőnek szüksége lesz.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Még mindig nem került le a napirendről a Paks II. beruházás, de a képviselő ezúttal a kalocsai volt honvédségi laktanyák hasznosítása oldaláról közelített. Mint elhangzott, ha tehetné, ezeket az épületeket az ellenzék kormányfő-jelöltje, Karácsony Gergely bevándorlók befogadására újítaná fel. Ezzel szemben a kormány a volt kalocsai laktanyákat ha szükséges, a paksi beruházásban résztvevők elszállásolására kívánja felújítani, ami nem problémát, hanem bevételt jelentene az itt élőknek.

Lezsák Sándor, akinek a kertjében hajdanán megalakult az MDF, és akinek konzervatív stílusú megjelenésére, halk, visszafogott, de mindig világos mondataira, utánozhatatlan mosolyára immár generációk emlékeznek, ezúttal sem tagadta meg önmagát.

A jelenlévő újságírók igencsak meglepődtek, amikor Font Sándorhoz fordulva megkérdezte:

Sándor, hová lett a fülbevalód? A kérdés a képviselőt láthatóan meglepte, de akkor még nem volt lehetősége válaszolni, mert az országgyűlés alelnöke azzal folytatta: úgy 20 éve mások mellett a soltvadkerti esperes hívta fel a figyelmét, hogy van náluk egy tehetséges, a közélet dolgai iránt fogékony, gazdálkodó keresztény családból származó, becsületes fiatalember, aki a tágabb és szűkebb közösségéért sokat tehetne. Az első találkozóra lányával indult Soltvadkertre, és amikor kezet fogtak, akkor látta, hogy egy fülbevaló van Font Sándor fülében. Ez egy kicsit annak ellenére elbizonyította, hogy a lánya azon a véleményen volt: micsoda jó fej! Azóta sok idő eltelt, ami a példán keresztül is azt bizonyítja: nem helyes, ha az ember a külsőségek alapján ítél.

[Utólag Font Sándor a fülbevalós sztorira úgy reagált: két fülbevaló volt, összetartozásuk jeleként egyiket a felsége, a másikat ő viselte.]


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Lezsák Sándor azzal folytatta: egykori MDF-es, ma fideszes párttársa, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke felkészültségének, jó kommunikációs képességének, szorgalmának és nagy munkabírásának is köszönheti: ha a parlamentben felszólal, arra még az ellenzék is odafigyel. Ugyan sokan nem tudják, hogy egy-egy képviselői mondat, kijelentés mögött mennyi apró munka, egyeztetés, konfliktuskezelés van, de Font Sándor munkáját is látva kijelentheti: mérhetetlen sok.
Ennek is köszönhető, hogy

az ő szemében Font Sándor a nem tanítható politikusi szakma mestere lett.

És mint ilyet, úgyis mint tisztelt és közmegbecsülésnek örvendő politikust, férjet, három gyermekes édesapát, a közéleti munka mellett gazdálkodót, bátran és jó szívvel ajánlja a választópolgároknak.

Lezsák Sándor annak a véleményének is hangot adott, hogy országgyűlési képviselőként számára, Font Sándor és politikai szövetségeseik számára Magyarország az első. Ám aki itt él Kalocsán és a vonzáskörzetben, annak természetesen Kalocsa és a saját települése az első. Ugyanakkor Kalocsa és a községek csak akkor lehetnek erősek, maradhatnak lendületben, ha a Kárpát-medence magyarságát is ideértve összefognak. Nem akarják feladni gyökereit, nem akarják, hogy Magyarország bevándorló ország legyen. Mint elhangzott,

ebben a kérdésben nincs kompromisszum és nem is lehet!

A sajtótájékoztatót követően Font Sándor és Lezsák Sándor dr. Bábel Balázs érseknél tett látogatást, majd az est hátralévő részében a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár Kamaratermében tartottak nagy érdeklődést kiváltó fórumot Nekünk Magyarország az első! címmel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 21., 10:01
Az ezredfordulón már a tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Vatai László országos serdülő kötöttfogású egyéni birkózóversenyt Kalocsán, a hajdani kiváló birkózó, edző, az FTC örökös bajnoka emlékének adózva, aki a római olimpiáról egy sajnálatos „buli-focimeccs” során szerzett sérülése miatt maradt le, pedig már a formaruháját is átvette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 22., 15:58
Áprilistól tilos a fecskék fészkeinek leverése, ezt még a ház átalakítása, szigetelése vagy festése sem indokolhatja Még >>>
2018. 03. 22., 08:32
Tudományos szenzáció kellett ahhoz, hogy megtudjuk, mi, laikusok, hogy a jég tök másmilyen is lehet, mint amilyennek ismerjük. Pedig a tudományos szempontból műveltebbek már tudhatták, hogy a világűrben van ilyen, ám most kiderült: a Földön is lehetséges! Még >>>
2018. 03. 21., 17:13
Szekeres Erzsébet „Gyümölcsoltó Boldogasszony” című kiállítását Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek nyitja meg Virágvasárnap 15:00 órai kezdettel Még >>>
2018. 03. 21., 10:57
Sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki egy solti kampányrendezvényen Szájer József, aki prófétához méltó szakállával okozott meglepetést az Európa parlamenti munkáját naprakészen nem követő hallgatóságnak. Még >>>
2018. 03. 21., 10:15
A Te hímes tojásodtól lesz szebb a húsvéti tojásfa az Érsekkertben! :) Érdemes előtte regisztrálnod az általad hozott díszt, hiszen megnyerheted akár a 2 fő részére szóló wellness hétvégét is. Még >>>
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.
2018. március 20-án, kedden lezuhant a Brit Királyi Légierő világhírű Red Arrows bemutató csapat, illetve az Indiai Légierő egy-egy Hawk típusú kiképző repülőgépe.
Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.