2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Magas állami kitüntetés Bálint Józsefnek

Illés György Cinó  |  2016. 04. 01., 12:54

Bálint József a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült, amelyet Lakatos Andorral, a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár ugyanilyen elismerésben részesült vezetőjével egyidejűleg vehette át március 11-én a Pesti Vigadóban, a nemzeti ünnepünk alkalmából tartott ünnepségen Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

Bálint József 1969 májusában kezdett újságíróként dolgozni az újvidéki Magyar Szó című napilapnál, majd a szintén újvidéki Dolgozók című hetilapnál folytatta, később alapító tagja volt a ma már legnagyobb példányszámban megjelenő vajdasági hetilapnak, a Családi körnek. 1979-ben Szegeden házasságot kötött dr. Lantos Zsuzsanna fogszakorvossal, akivel mindmáig boldog házasságban él. A kilencvenes évek elején Szegeden a Reggeli Délvilág című napilapnál helyezkedett el, de rendszeresen írt a Pesti Hírlap és az Új Magyarország című országos napilapoknak, valamint a Reform című hetilapnak és még néhány Budapesten megjelenő hetilapnak is. Alapító tagja volt a később a Magyar Nemzettel fuzionáló Napi Magyarország című országos napilapnak, és. Újságírói munkásságát 2002-ben Táncsics Mihály-díjjal ismerték el.
[Forrás: Wikipédia]

A kitüntetett életútja alapján már bizonyára rájöttek, hogy nem a „mi” Bálint Józsefünkről van szó, amiből kitalálhatták hogy

ÍRÁSUNKAT ÁPRILISI TRÉFÁNAK SZÁNTUK, DE EGYÉBKÉNT A HÍR MINDEN SZAVA IGAZ,

úgyhogy ha véletlen nem értesült volna Lakatos Andor Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéséről, amely a legmagasabb állami kitüntetések egyike, akkor gyorsan katt ide!

A TRÉFÁÉRT AZ ÉRINTETTEK SZÍVES ELNÉZÉSÉT KÉRJÜK, TISZTELT OLVASÓINKNAK PEDIG TOVÁBBI JÓ LEGELÉSZÉST OLVASGATÁST KÍVÁNUNK PORTÁLUNKON!

IÁ-IÁ-IÁ!

SLUSSZPOÉN

A teljes igazsághoz tartozik, hogy városunk polgármestere, dr. Bálint József a kitüntetés elődjét, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt polgári tagozatát szintén megkapta, amelyet 2009. március idusán Sólyom László, a Magyar Köztársaság Elnöke adott neki át az Önkormányzati Miniszter előterjesztésére, eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>