2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Ajándék koncert és nagy bejelentés az Idősek Világnapjára

Illés György Cinó  |  2019. 10. 06., 09:16
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Tavaly karácsony előtt Filvig Géza tett javaslatot a 65 év fölötti korú kalocsaiaknak karácsony és húsvét előtt fizetendő ajándék juttatások mértékének 2000-ről 3000 forintra való emelésére. Most, az Idősek Világnapja alkalmából a Szirt együttes közreműködésével rendezett koncerten ennél is tovább ment...

Alapelvük, hogy a város jövőjét akarják építeni, amihez viszont elengedhetetlen az idősek megbecsülése – indította köszöntőjét dr. Filvig Géza az Idősek Világnapja alkalmából a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola színháztermében szombat délután tartott ünnepi koncert előtt, amelynek első negyedórájáról – benne a polgármesterjelölt bejelentésével – élő közvetítést is adtunk:

Az idősebb korosztály véleményére, útmutatására is támaszkodni szeretnének – mondta Filvig, aki személyes adalékként fölidézte, hogy volt szerencséje mind a négy nagyszülőjét ismerni, és mivel sok időt töltött velük, már akkor megtanulta megbecsülni az idős embereket, akiktől mindig lehet valamit tanulni.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Filvig Géza később újra hangsúlyozta, hogy a város jövőjéért szeretnének dolgozni, mégpedig az idősebb korosztállyal együtt, az ő iránymutatásukkal, tanácsaik meghallgatásával, az idősek megbecsülésével.

Ez utóbbival, a megbecsüléssel kapcsolatban fontos bejelentést is tett:

AMENNYIBEN AZ Ő KÉPVISELŐCSOPORTJUK KERÜL TÖBBSÉGBE AZ ÖNKORMÁNYZATBAN A VÁLASZTÓK BIZALMÁBÓL, AKKOR A JÖVŐ ÉVTŐL MEGEMELIK A 65 ÉVNÉL IDŐSEBB KALOCSAI LAKOSOKNAK EDDIG IS JUTTATOTT AJÁNDÉK PÉNZ ÖSSZEGÉT.

Filvig Géza emlékeztetett, hogy ennek az összegét tavaly karácsonykor a költésvetésben található tartalékok fölhasználásával 2000 forintról 3000-re sikerült növelni.

Az akkori emelésre is Filvig Géza tett javaslatot, és a testület többsége meg is szavazta.

A polgármesterjelölt fölidézte, hogy a háromezer forintos összegen később sem változtattak, így 3000 forintot kaptak az idősek húsvétkor is, és most is ennyi van betervezve a költségvetésbe.

DE NINCS KŐBE VÉSVE:

Idén karácsonykor már ötezer forintot szeretnék kifizetni a kalocsai nyugdíjasoknak, azért, hogy érezzék azt, hogy igazán fontosak, és hogyha adunk, akkor valami olyan összeget adjunk, amit – szabad kicsit viccelni? –szabad szemmel is lehet látni.”A KALOCSA JÖVŐJÉÉRT EGYESÜLET ÉS A FIDESZ–KDNP VÁLASZTÁSI GYŐZELME ESETÉNTEHÁT 5000 FORINTRA EMELIK FÖL AZ IDŐSKORÚAK ÜNNEPI JAUTTATÁSÁT.

Filvig Géza bevezetője után a Szirt együttes műsora következett. A koncert elején az öttagú formáció vezetője Andrássy Frigyes mutatta be a zenekart, amelynek egyik tagja, Sánta Jolán az operaház magánénekese kalocsai születésű. Mellettük Lengyel Andrea zongoraművész, Andrássy Krisztina zongora- és énekművész és Rácz József hegedűművész alkotják a formációt.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

A koncert után uzsonnára látták vendégül a hallgatóságot, amelynek keretében falatozás közben kötetlen beszélgetéssel, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület és a Fidesz–KDNP jelöltjeivel való ismerkedéssel zárult a rendezvény – kivéve Simon Zoltánt, aki ugyan képviselőjelölt, de a rendezvényen nem tudott részt venni, mivel tegnapi sportbalesete folytán műtött, törött lábbal kórházban fekszik.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 04., 09:39
A rendőrök kihallgatták a sértettet, aki úgy nyilatkozott, hogy az utcán bántalmazta egy idegen. Még >>>
2023. 10. 04., 09:32
A következő fordulókban a bajai lány mentora Trokán Nóra színművész lesz. Még >>>
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK