2022. 12. 04.
Barbara, Borbála
: 409 Ft   : 388 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Ajándék koncert és nagy bejelentés az Idősek Világnapjára

Illés György Cinó  |  2019. 10. 06., 09:16
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Tavaly karácsony előtt Filvig Géza tett javaslatot a 65 év fölötti korú kalocsaiaknak karácsony és húsvét előtt fizetendő ajándék juttatások mértékének 2000-ről 3000 forintra való emelésére. Most, az Idősek Világnapja alkalmából a Szirt együttes közreműködésével rendezett koncerten ennél is tovább ment...

Alapelvük, hogy a város jövőjét akarják építeni, amihez viszont elengedhetetlen az idősek megbecsülése – indította köszöntőjét dr. Filvig Géza az Idősek Világnapja alkalmából a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola színháztermében szombat délután tartott ünnepi koncert előtt, amelynek első negyedórájáról – benne a polgármesterjelölt bejelentésével – élő közvetítést is adtunk:

Az idősebb korosztály véleményére, útmutatására is támaszkodni szeretnének – mondta Filvig, aki személyes adalékként fölidézte, hogy volt szerencséje mind a négy nagyszülőjét ismerni, és mivel sok időt töltött velük, már akkor megtanulta megbecsülni az idős embereket, akiktől mindig lehet valamit tanulni.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Filvig Géza később újra hangsúlyozta, hogy a város jövőjéért szeretnének dolgozni, mégpedig az idősebb korosztállyal együtt, az ő iránymutatásukkal, tanácsaik meghallgatásával, az idősek megbecsülésével.

Ez utóbbival, a megbecsüléssel kapcsolatban fontos bejelentést is tett:

AMENNYIBEN AZ Ő KÉPVISELŐCSOPORTJUK KERÜL TÖBBSÉGBE AZ ÖNKORMÁNYZATBAN A VÁLASZTÓK BIZALMÁBÓL, AKKOR A JÖVŐ ÉVTŐL MEGEMELIK A 65 ÉVNÉL IDŐSEBB KALOCSAI LAKOSOKNAK EDDIG IS JUTTATOTT AJÁNDÉK PÉNZ ÖSSZEGÉT.

Filvig Géza emlékeztetett, hogy ennek az összegét tavaly karácsonykor a költésvetésben található tartalékok fölhasználásával 2000 forintról 3000-re sikerült növelni.

Az akkori emelésre is Filvig Géza tett javaslatot, és a testület többsége meg is szavazta.

A polgármesterjelölt fölidézte, hogy a háromezer forintos összegen később sem változtattak, így 3000 forintot kaptak az idősek húsvétkor is, és most is ennyi van betervezve a költségvetésbe.

DE NINCS KŐBE VÉSVE:

Idén karácsonykor már ötezer forintot szeretnék kifizetni a kalocsai nyugdíjasoknak, azért, hogy érezzék azt, hogy igazán fontosak, és hogyha adunk, akkor valami olyan összeget adjunk, amit – szabad kicsit viccelni? –szabad szemmel is lehet látni.”A KALOCSA JÖVŐJÉÉRT EGYESÜLET ÉS A FIDESZ–KDNP VÁLASZTÁSI GYŐZELME ESETÉNTEHÁT 5000 FORINTRA EMELIK FÖL AZ IDŐSKORÚAK ÜNNEPI JAUTTATÁSÁT.

Filvig Géza bevezetője után a Szirt együttes műsora következett. A koncert elején az öttagú formáció vezetője Andrássy Frigyes mutatta be a zenekart, amelynek egyik tagja, Sánta Jolán az operaház magánénekese kalocsai születésű. Mellettük Lengyel Andrea zongoraművész, Andrássy Krisztina zongora- és énekművész és Rácz József hegedűművész alkotják a formációt.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

A koncert után uzsonnára látták vendégül a hallgatóságot, amelynek keretében falatozás közben kötetlen beszélgetéssel, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület és a Fidesz–KDNP jelöltjeivel való ismerkedéssel zárult a rendezvény – kivéve Simon Zoltánt, aki ugyan képviselőjelölt, de a rendezvényen nem tudott részt venni, mivel tegnapi sportbalesete folytán műtött, törött lábbal kórházban fekszik.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 04., 16:15
2016 és 2020 között a Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi szervezetének elnökhelyettese volt. Még >>>
2022. 12. 04., 15:41
Advent második vasárnapján ünnepi gyertyagyújtással, könnyűzenei műsorral, a Mosolygömb standjával és az Old Motors Pub jótékonysági programjával várnak mindenkit a Sétálóutcában! Még >>>
2022. 12. 04., 15:26
Tegyük félre a gondokat, érezzük jól magunkat, melegedjünk együtt a tűz mellett! Még >>>
2022. 12. 04., 15:00
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy lesz vagy nem lesz - mondta a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Még >>>
2022. 12. 04., 07:00
A negyedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2022. 12. 03., 15:04
A meggy és a mák szuper párost alkot bármilyen édességben, legyen szó rétesről, tortáról vagy épp egy kiadós bejgliről. Most elhoztuk nektek a Nosalty bögrés sütijét, hogy a lehető leggyorsabban tudjátok csillapítani a mák iránti epekedéseteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK