2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ajándék koncert és nagy bejelentés az Idősek Világnapjára

Illés György Cinó  |  2019. 10. 06., 09:16
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Tavaly karácsony előtt Filvig Géza tett javaslatot a 65 év fölötti korú kalocsaiaknak karácsony és húsvét előtt fizetendő ajándék juttatások mértékének 2000-ről 3000 forintra való emelésére. Most, az Idősek Világnapja alkalmából a Szirt együttes közreműködésével rendezett koncerten ennél is tovább ment...

Alapelvük, hogy a város jövőjét akarják építeni, amihez viszont elengedhetetlen az idősek megbecsülése – indította köszöntőjét dr. Filvig Géza az Idősek Világnapja alkalmából a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola színháztermében szombat délután tartott ünnepi koncert előtt, amelynek első negyedórájáról – benne a polgármesterjelölt bejelentésével – élő közvetítést is adtunk:

Az idősebb korosztály véleményére, útmutatására is támaszkodni szeretnének – mondta Filvig, aki személyes adalékként fölidézte, hogy volt szerencséje mind a négy nagyszülőjét ismerni, és mivel sok időt töltött velük, már akkor megtanulta megbecsülni az idős embereket, akiktől mindig lehet valamit tanulni.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Filvig Géza később újra hangsúlyozta, hogy a város jövőjéért szeretnének dolgozni, mégpedig az idősebb korosztállyal együtt, az ő iránymutatásukkal, tanácsaik meghallgatásával, az idősek megbecsülésével.

Ez utóbbival, a megbecsüléssel kapcsolatban fontos bejelentést is tett:

AMENNYIBEN AZ Ő KÉPVISELŐCSOPORTJUK KERÜL TÖBBSÉGBE AZ ÖNKORMÁNYZATBAN A VÁLASZTÓK BIZALMÁBÓL, AKKOR A JÖVŐ ÉVTŐL MEGEMELIK A 65 ÉVNÉL IDŐSEBB KALOCSAI LAKOSOKNAK EDDIG IS JUTTATOTT AJÁNDÉK PÉNZ ÖSSZEGÉT.

Filvig Géza emlékeztetett, hogy ennek az összegét tavaly karácsonykor a költésvetésben található tartalékok fölhasználásával 2000 forintról 3000-re sikerült növelni.

Az akkori emelésre is Filvig Géza tett javaslatot, és a testület többsége meg is szavazta.

A polgármesterjelölt fölidézte, hogy a háromezer forintos összegen később sem változtattak, így 3000 forintot kaptak az idősek húsvétkor is, és most is ennyi van betervezve a költségvetésbe.

DE NINCS KŐBE VÉSVE:

Idén karácsonykor már ötezer forintot szeretnék kifizetni a kalocsai nyugdíjasoknak, azért, hogy érezzék azt, hogy igazán fontosak, és hogyha adunk, akkor valami olyan összeget adjunk, amit – szabad kicsit viccelni? –szabad szemmel is lehet látni.”A KALOCSA JÖVŐJÉÉRT EGYESÜLET ÉS A FIDESZ–KDNP VÁLASZTÁSI GYŐZELME ESETÉNTEHÁT 5000 FORINTRA EMELIK FÖL AZ IDŐSKORÚAK ÜNNEPI JAUTTATÁSÁT.

Filvig Géza bevezetője után a Szirt együttes műsora következett. A koncert elején az öttagú formáció vezetője Andrássy Frigyes mutatta be a zenekart, amelynek egyik tagja, Sánta Jolán az operaház magánénekese kalocsai születésű. Mellettük Lengyel Andrea zongoraművész, Andrássy Krisztina zongora- és énekművész és Rácz József hegedűművész alkotják a formációt.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

A koncert után uzsonnára látták vendégül a hallgatóságot, amelynek keretében falatozás közben kötetlen beszélgetéssel, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület és a Fidesz–KDNP jelöltjeivel való ismerkedéssel zárult a rendezvény – kivéve Simon Zoltánt, aki ugyan képviselőjelölt, de a rendezvényen nem tudott részt venni, mivel tegnapi sportbalesete folytán műtött, törött lábbal kórházban fekszik.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés