2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Novák Előddel és Szabadi Istvánnal közös sajtótájékoztatón ismertetett programot Szabó Patrik képviselőjelölt

Novák Előddel és Szabadi Istvánnal közös sajtótájékoztatón ismertetett programot Szabó Patrik képviselőjelölt
Illés György Cinó  |  2020. 09. 09., 14:53

Amint ismeretes, Jánosi György váratlan lemondása miatt időközi választást írtak ki a Kalocsa 7. számú választókerület önkormányzati képviselői mandátumára. A Mi Hazánk Mozgalom a szervezet helyi elnökét, Szabó Patrikot jelölte, aki a keddi sajtótájékoztatón ismertette programját.

Szabó Patrikot már tavaly nyárutón a Barokk cukrászdában tartott sajtótájékoztató keretében bemutatta a kalocsai választóknak Szabadi István megyei elnök, akkor mint a mozgalom képviselőjelöltjét a ’19-es helyhatósági választásokra, majd év végén a Pilvax Hotel tárgyalójában tartott sajtótájékoztatón több más alapító taggal együtt mint a párt frissen alakult helyi szervezetének elnökét.

Legutóbb a Csilás parkban tartott városunkban Szabóval közös sajtótájékoztatót Szabadi, ahol már a helyi elnöknek a szeptember 20-án tartandó időközi választáson való indulási szándékát ismertették, új formáció lévén kihasználva az alkalmat, hogy egyúttal népszerűsítsék a párt politikáját.

A mostani tájékoztatón a kalocsai és a Bács-Kiskun megyei elnök mellett Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom országos alelnöke is jelen volt. A sajtó megjelent képviselőit Szabadi köszöntötte, aki fontosnak vélte, hogy „harmadik útként” elinduljanak a választáson, majd bejelentette: határidőig leadták Szabó Patrik szükséges ajánlásait, így a nyilvántartásba vétel jogerőre emelkedése után megkezdődhetett a kampány. A választókat jelöltjük támogatására buzdította, majd átadta a szót Novák Előd alelnöknek.


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Novák Előd: „Tabukérdéseket kell boncolgatnunk”

Az alelnök megköszönte a választók eddigi támogatását, majd pártjáról elmondta:

A MI HAZÁNK MOZGALOM A HARMADIK ÚT.

Egy olyan alternatívát akarnak nyújtani a jelenlegi kormányzat politikájával elégedetlenek számára, amely „nem az elvtelenül egyesült szivárványkoalíció részeként, hanem önálló erőként, a MIÉP és az FKGP, illetve különböző civil szervezetek támogatásával sorakozott föl szerte az országban.”

Szabó Patrikot régi bajtársaként mutatta be, akit a megyében a párt egyik legjobb szervezőjének tart, így nyugodt szívvel ajánlja az önkormányzatba.
Saját önkormányzati képviselői tapasztalatára hivatkozva úgy fogalmazott, tudja, hogy

akár egyetlen-egy képviselő hogyan tudja megborítani azt a korrupciós mechanizmust, amely kialakult, sajnos, szerte az országban, akár törvényesített keretek között is.”
Hozzátette, az ő képviselőik az irat-betekintési jogukkal élve olyan esetleges visszásságokra is rámutathatnak, amelyeket az elmúlt harminc év pártjai „ilyen-olyan leköteleződések vagy beidegződések miatt nem feszegetnek”.

Tabukérdéseket kell tehát nekünk boncolgatnunk.”A koalíciós ellenzéktől és a kormánytól való egyenlő távolságukat úgy érzékeltette:

AZ ELVTELENÜL, A HATALOM MINDEN ÁRON VALÓ MEGSZERZÉSE ÉRDEKÉBEN, PROGRAM NÉLKÜL EGYESÜLET PÁRTOK, ILLETVE LÁTSZÓLAG FÜGGETLEN JELÖLTJÜKKEL ÉS A KORMÁNYPÁRTOKKAL SZEMBEN EGY PROGRAMALAPÚ ÉS ÉRTÉKALAPÚ ALTERNATÍVÁT KÍVÁNNAK BIZTOSÍTANI.

- fogalmazott a párt-alelnök, hozzátéve, ezért készített jelöltjük is programot, hiszen nem a nagypolitikát szeretnék behozni a településekre, de a tényfeltárás, az elszámoltatás megkívánja, hogy a megyei közgyűlésbe való bejutásuk és különböző önkormányzati mandátumok megszerzése után az előttünk álló választáson Kalocsán is „megvessék a lábukat”, amihez Szabó Patrikot ajánlotta a választók figyelmébe, akinek a párt részéről minden segítséget és támogatást megígért munkájához.

A választókkal kapcsolattartás, a városházán konstruktív ellenzékiség

Ezt követően Szabó Patrik szólt kampányáról, röviden bemutatva programját, amelyet a következő napokban egy szórólapon is népszerűsít majd a körzetben, ahol igyekszik majd részletesebben is megosztani elképzeléseit a választópolgárokkal, a hátralévő két szombat délelőttjén pedig párttársaival fognak „standolni” a körzet különböző pontjain.

A programjáról szólva előrebocsátotta, hogy nem kíván felelőtlen ígérgetésbe bocsátkozni, hiszen „ellenzéki képviselőként csodát nem tud tenni az ember”, majd programpontjai közül elsőként azt emelte ki:

A LEGFONTOSABB, AMIT EGY ELLENZÉKI KÉPVISELŐ TUD VÉGEZNI, AZ AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS A LAKOSSÁGGAL.”


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Emlékeztetett, hogy korábban is volt már önkormányzati képviselő, és több, a lakosság által kezdeményezett ügyben sikerrel járt el. Konkrétan egy illegális szeméttelep felszámolását, egy az ottani éjszakai hangoskodásról elhíresült szórakozóhely ügyét említette, de sportegyesület is fordult hozzá támogatásért, és az ilyen megkeresésekre már akkor is azonnal reagált és intézkedett.

MÁSIK FŐPONTKÉNT NYUGODT ÉS FELELŐS POLITIZÁLÁST ÍGÉRT SZABÓ.

Ezt kifejtve azt mondta, hogy munkáját a balliberális ellenzéktől eltérően nem az önkormányzat működésének akadályozásával képzeli el, hanem –amint mondta –

Én maximálisan együtt szeretnék működni a kormánypárti önkormányzattal abban, ami a város érdeke. De ami nem, az ellen viszont fellépnék, így egy, a városvezetéssel együttműködő képviselő a körzetben élő lakosok kéréseit is könnyebben tudja teljesíteni.”Novák az esélyekről: „Okoztunk már meglepetéseket”

A tájékoztató végén kérdéseket is lehetett föltenni.
A párt más településeken közelgő időközi választásokon való aktivitásáról és várható esélyeiről kérdésünkre válaszolva Novák Előd elmondta: szeptember 27-én Mohácson lesz választás, ahol polgármesterjelöltet és minden kerületben képviselőjelöltet is indítanak, továbbá szert az országban több helyen is elindulnak.
Bár állami támogatás híján jól meg kell gondolniuk, hogy hol van reális esélyük – tette hozzá Novák, de úgy vélte, e településeken komoly támogatottság és kitűnő helyi csapat áll jelöltjeik mögött, és úgy vélte, választói igény is van rá, ezért i tudták olyan könnyedén összegyűjteni az ajánlásokat.

Végül arra a kérdésünkre, hogy látnak-e bármelyik településen reális esélyt mandátumszerzésre, vagy inkább építkezésre akarják fölhasználni az időközi választások adta lehetőséget, Novák Előd úgy válaszolt, hogy mindkettőt szem előtt tartják, hiszen okoztak már meglepetéseket. Ő maga is önkormányzati képviselő, és több más településen vannak képviselőik és a megyei közgyűlésbe is bejutott képviselőjük – mondta az alelnök, hozzátéve:

Szimbolikusan is fontos, hogy a választóknak alternatívát tudjunk nyújtani.”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK