2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Programot hirdetett a Szövetségben Városunkért Egyesület – Faragó László: Nagy szükség van Kalocsán a változásra!

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 28., 07:43
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

A június 13-i zászlóbontáson, a Negyvennyolcasok terén tartott bemutatkozó sajtótájékoztatón elhangzottakhoz híven részletes programmal rukkolt elő a Szövetségben Városunkért Egyesület a tegnap megtartott sajtóeseményen. Először Faragó László, az egyesület polgármester-jelöltje mutatkozott be részletesen, ismertette a város vezetésével kapcsolatos célkitűzéseit, majd dr. Angeli Gabriella szakterületenként mutatta be az egyesület őszi önkormányzati választásokra készített programját. Mint elhangzott, részletes programmal még egyetlen párt, egyesület sem állt elő, így kíváncsian várják, ki, mit tüntet fel majd sajátjaként a programjukból.

Az még a jelenlévő újságírókat is meglepte, hogy a leginkább a Méhecskék sportvezetőjeként ismert Faragó László, Susu évtizedeken átívelően milyen vállalkozási, tanácsadói tevékenységet folytat.

A budapesti Bánki Donát Műszaki Főiskolán gépészmérnöki, majd a Gödöllői Egyetemen marketing szakán másoddiplomát szerzett polgármester-jelölt önálló vállalkozóként jelenleg két vállalkozást vezet.

Faragó László egyik cége üzemanyag technológiával, tartály- és anyagvizsgálattal foglalkozik, a vállalkozó a másik cégén keresztül az egyik legnagyobb brókercég, az Equilor Zrt. pénzügyi tanácsadója, valamint a Nemzeti Közműszolgáltató vezető tanácsadója áram, gáz, alternatív energia területen. Továbbá a Rezsimentor Zrt. műszaki tanácsadójaként, a napelem üzletágban projekt-menedzseléssel foglalkozik.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Faragó László úgy vélekedett, szakmai, üzleti tapasztalata, kapcsolatrendszere alapján minimum egyenlő eséllyel indul a jelenleg ismert polgármester-jelöltek között.

Hozzátette: egy ekkora és egy ilyen múlttal rendelkező város vezetéséhez elengedhetetlenül szükséges a minél szélesebb látókör, a megfelelő tapasztalat és kiterjedt kapcsolatrendszer. Szükséges továbbá az a gyakorlat, hogy a város vezetője magasabb körökben is gond nélkül tudjon tárgyalni.

Mint mondta, cégei végezték többek között a Ferihegyi reptér tartályparkjának felújítását, a Bátaapáti atomtemető olajellátásának kiépítését, de dolgoztak az ország szinte összes nagy mezőgazdasági részvénytársaságának. Évekig volt az OMV, a Shell és a Total olajtársaságok kiemelt partnere, cége jelenleg a MOL minősített beszállítója.

Faragó László azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy a sport területén is széles körű kapcsolatrendszerre tett szert. Tanulmányutak keretében végig járta például a Bayer München, Bochum, Dortmund, Ajax, Milán egyesületeit.

A kompetenciák részletezése után a polgármester-jelölt kijelentette: Utolsó órában vagyunk! Nagy szükség van Kalocsán a változásra! Vállalkozó szellemű, vállalkozói szakértelemmel bíró, határozott, kreatív vezetésre van szükség, aki kiaknázza a kapcsolatait, a lehetőségeket és mindezt végre Kalocsa javára fordítja!


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ezt a gondolatmenetet azzal zárta: a város vezetésének nem kell feltétlenül kormánypártinak lennie! Olyan kapcsolatok kialakítását fogjuk megvalósítani, amelyben az országgyűlési képviselőtől kezdve a megyei, járási vezetőkig korrekt a kapcsolatunk, egyenrangú félként folytathatunk tárgyalásokat, nem pedig az elvtelen, sógor-koma, jóbarát, mutyi az együttműködés alapja – mondta.

A polgármesteri program részben összecseng a később dr. Angeli Gabriella által ismertetett egyesületi programmal, így azokból itt csak a Faragó László által említett főbb célkitűzéseket ismertetjük: meg kell állítani a fiatalok elvándorlását; választópolgárok, civil szervezetek felé nyitott önkormányzat; kulturált hangnem, megegyezést kereső hozzáállás; a törvényesség maximális betartása; átlátható képviselői munka; az európai uniós és a hazai pénzügyi források, pályázatok széleskörű ismerete.

Ezen túlmenően is a legfontosabbak: munkahelyteremtés elsősorban a helyi vállalkozások fejlesztésein keresztül. A településfejlesztés része egy szociális bérlakás program kidolgozása, valamit a fiatal házasok lakáshoz jutása program elindítása – közölte a polgármesterjelölt.

Én az összefogásban, az együtt gondolkodásban, az együtt cselekvésben hiszek. Ennek lehet az egyik legfontosabb letéteményese a Szövetségben Városunkért Egyesület! - zárta beszédét Faragó László.

Ezt követően dr. Angeli Gabriella ismertette a Szövetségben Városunkét Egyesület Programját a 2019. évi őszi önkormányzati választásra, amit szó szerint idézünk.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Munkahely-teremtési program

 • Jelentős munkaerőt foglalkoztató vállalkozások városba történő telepítésének elősegítése
 • Kis és közepes vállalkozások helyi adó terheinek mérséklése, fejlődésük segítése
 • Az agrárágazatban, a kertészeti kultúrák termelési arányának jelentős növelése
 • Élelmiszer feldolgozó, előállító kapacitások fejlesztése
 • Ipari Park lehetőségeinek kihasználása, vállalkozások betelepítése
 • A városban élő munkaképes lakosság koordinálása a Paks II. és a Kalocsa - Paks Duna-híd építkezési munkáihoz.

Út, közmű hálózat

 • Kalocsa várost elkerülő út mielőbbi megépítésének szorgalmazása
 • Lakó és gyűjtő utak útburkolatának felújítása
 • Szakemberekből álló, társadalmi megbízatású közlekedési csoport létrehozása
 • Városi közutak forgalomszervezési és parkolási lehetőségek felülvizsgálata
 • Kalocsa-Meszesi üdülő területen és zártkerti részeken ivóvízhálózat fejlesztése

Környezetvédelem, parkfenntartás, környezettudatos gazdálkodás

 • „Ültess egy fát” program elindítása – a lakosság részére ingyenes facsemeték biztosítása
 • „Zöld Kalocsáért Program”- üresen álló közterületeken faültetések
 • Háztartási hulladék elszállítási díjának felülvizsgálata, új, kedvezőbb szerződés szorgalmazása a szolgáltatóval
 • Városi közterület felügyelet ellenőrzési hatékonyságának növelése
 • Illegális szemétlerakók felszámolása

Közbiztonság

 • Polgárvédelmi tevékenység megerősítése
 • Rendőrségi munka segítése, fejlesztése
 • Térfigyelő kamerarendszer fejlesztése


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Sport

 • Tömegsportjellegű sportolási lehetőségek fejlesztése (pld. bowling center, golf stb.) ill. mostaniak fejlesztése
 • Uszodafejlesztés, egészségügyi, fitnesz és szabadidős centrum kialakítása
 • Új szponzori lehetőségek feltérképezése, a régiek lehetőség szerinti fejlesztése a klubok működtetéséhez
 • Sportrendelet felülvizsgálata, sportfinanszírozás átalakítása, bővítési lehetőségének folyamatos megteremtése

Kultúra, szabadidős tevékenység

 • Városi rendezvények szervezésének és eddigi működési rendjének felülvizsgálata
 • „Művésztelep” létrehozása

Településfejlesztés

 • Pályázatokat keresünk a megújuló energiák felhasználására
 • Megfelelő, olyan „on-line” lehetőség megteremtése, ahol a polgárok jelezni tudják, ha valahol hibát észlelnek az infrastruktúrában
 • A város csapadékvíz elvezető hálózatának korszerűsítése
 • Ivóvízhálózat fejlesztése
 • A temetőben megkezdett úthálózat felújításának folytatása.

Egészségügy

 • Kórház műszerezettségének fejlesztéséhez a lehetőségek folyamatos keresése, a működtetővel magas szintű együttműködés keretében
 • A szakorvosok folyamatos minőségi pótlása, e feltételek elősegítése
 • A nővérek munkafeltételeinek, elismertségének folyamatos javítása
 • Az időseket segítő szolgáltatás lehetőség szerinti bővítése
 • Idősotthonok és időslakások számának bővítése

A bő fél órás sajtótájékoztató végén portálunk kérdésére Faragó László elmondta: természetesen ahogy a vállalkozói munka, úgy a polgármesteri munka is egész embert kíván, így polgármesterré választása esetén vállalkozó tevékenységét szünetelteti, csak a város ügyeivel kíván foglalkozni.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK