2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Reflektorfény – Angeli az OLAF Elios-jelentésével, az országos médiában indította kampányát

Illés György Cinó  |  2018. 02. 20., 17:08
Kapcsolódó
téma cikkei (36)

Országos reflektorfényben indította kampányát dr. Angeli Gabriella, az MSZP–DK–Párbeszéd e választói kerületben induló közös országgyűlési képviselőjelöltje: számos országos médiumban is visszhangot kapott az a sajtótájékoztató, amelyen az OLAF LED-lámpás közvilágítás-fejlesztési projekteket vizsgáló jelentésének Kalocsára vonatkozó megállapításait terítette a képviselő(jelölt) asszony.

A képviselő-testületet dr. Bálint József polgármester a február 5-ei testületi ülésen tájékoztatta az OLAF (az EU csalás elleni hivatala) vizsgálatának lezárásáról a LED-es közvilágítás kiépítését célzó, uniós finanszírozású projekt vonatkozásában, amellyel kapcsolatban a jelentés „állítólagos szabálytalanságokat” említ a polgármester által idézett levélben.
A testületi ülésen a levél tartalmából

BÁLINT JÓZSEF MINDÖSSZE ANNYIT OSZTOTT MEG A KÉPVISELŐKKEL, HOGY A VIZSGÁLAT NYOMÁN A SZERVEZET AJÁNLÁST TESZ A KORMÁNYNAK.

Bizalmas!

A levélből Bálint József további részleteket nem közölt, azt viszont idézte, hogy

Felhívjuk figyelmét az alábbi adatvédelmi nyilatkozatra! A polgármester a levél értelmezéseként elmondta, hogy a kormány felé teendő ajánlás részleteit nem ismerjük, de reményét fejezte ki, hogy a városra nézve azok nem eredményeznek előnytelen következményeket, magyarán pénz-visszafizetési kötelezettséget. Ellenkező esetben az önkormányzat további értesítést fog kapni – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban pillanatnyilag nem tud, és nem is akar érdemben nyilatkozni, már csak tekintettel az említett adatvédelmi záradékra is.

dr. Angeli Gabriella
Forrás: KALOhírek archív


ANGELI GABRIELLA AZONBAN KIKÉRTE A POLGÁRMESTERTŐL A LEVELET ÉS BEMUTATTA AZT EGY BUDAPESTI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN, AMELY ORSZÁGOS VISSZHANGOT IS KAPOTT.

Semmibe sem került

Például a HírTV a 24.hu értesüléseire hivatkozva arról ír, hogy az adófizetők pénzéből közel egymilliárd forintot költöttek 14, szerintük gyanús közvilágítási projekt finanszírozására, amiről az „Elios-botrány kitörése után sem tájékoztatták a nyilvánosságot”. E szerint a Miniszterelnökség több önkormányzat önrészét is kifizette a központi költségvetés forrásaiból, így

A TELEPÜLÉSEKNEK – KÖZTÜK KALOCSÁNAK – SEMMIBE SEM KERÜLT A PORTÁL ÁLTAL TÚLÁRAZOTTNAK MONDOTT LÁMPACSERE.

A HírTV cikke szerint dr. Angeli Gabriella, az MSZP-DK közös jelöltje a péntek délelőtt Budapesten, a Képviselői irodaházban tartott sajtótájékoztatón a párt két további politikusának, Harangozó Tamás országgyűlési képviselő és Györfi Mihály képviselőjelölt kíséretében is szólt arról, hogy

VÁROSUNKBAN AZ ÖNRÉSZRE HITELT AKART FELVENNI AZ ÖNKORMÁNYZAT, ÁM EZT A TERHET A KANCELLÁRIA ÁTVÁLLALTA, AMIKOR AZ ELIOS MÉG NEKI SEM LÁTOTT A MUNKÁNAK.

Ezzel kapcsolatban emlékezetes: a kalocsai önkormányzat és a Démász Zrt. között kibontakozott vita folyományaként a hálózattulajdonos szolgáltató gátolta a projekt kivitelezésének megindítását. Így a tervezett ütemezéshez képest jelentős késéssel kezdtek hozzá a kivitelezéshez, már javában a mostani önkormányzat idején. Erre csak akkor kerülhetett sor, amikor az új városvezetés az eredeti szerződés szerinti kötelezettségek megfizetésével helyreállította a Démász Zrt.-vel Török Gusztáv Andor polgármestersége idején kötött, Török Ferenc polgármester kabinetje által előnytelennek tartott, ezért vitatott kontraktus érvényességét – A szerk. A sajtótájékoztató kapcsán a HírTV cikke így idézi Angeli Gabriellát:

Kalocsa város önkormányzata viszont hitelt vett fel arra vonatkozóan, hogy ki tudja fizetni ezt a 85 milliós önrészt. Ezt – miután a Miniszterelnökségtől megjött a határozat, hogy átvállalja Kalocsa önkormányzatától – visszamondták. A pénzt az adófizetőktől vették el, Kalocsa város lakóitól és a környék lakóitól. Ezt semmiképpen sem városunknak kellene fizetnie. Bizalmatlan!

A képviselőjelölt később a Korona Rádiónak is összefoglalta a LED-beruházással kapcsolatos, az országos médianyilvánosság előtt is hangoztatott aggályait, amelyeket ide kattintva visszahallgathatnak.


 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Tora Tora Tora
2018-02-21 12:51:58
Drága Doktornő!
Addig jár a korsó a kútra, amíg csütörtökön...?
Joco
2018-02-21 07:09:31
Ez a nő a legkártékonyabb a városra először nyúlja a pénzt szabálytalanul a DK kötődésű Person kft. -n keresztül majd beül és semmit sem csinál egy okopont vezetői székbe sok pénzért. Es a vegen okoskodik egy olyan ügyben amihez nem ért és teszi ezt sajat politikai karrier építése miatt. Kártékony egy ember!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK