2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Reflektorfény – Angeli az OLAF Elios-jelentésével, az országos médiában indította kampányát

Illés György Cinó  |  2018. 02. 20., 17:08
Kapcsolódó
téma cikkei (36)

Országos reflektorfényben indította kampányát dr. Angeli Gabriella, az MSZP–DK–Párbeszéd e választói kerületben induló közös országgyűlési képviselőjelöltje: számos országos médiumban is visszhangot kapott az a sajtótájékoztató, amelyen az OLAF LED-lámpás közvilágítás-fejlesztési projekteket vizsgáló jelentésének Kalocsára vonatkozó megállapításait terítette a képviselő(jelölt) asszony.

A képviselő-testületet dr. Bálint József polgármester a február 5-ei testületi ülésen tájékoztatta az OLAF (az EU csalás elleni hivatala) vizsgálatának lezárásáról a LED-es közvilágítás kiépítését célzó, uniós finanszírozású projekt vonatkozásában, amellyel kapcsolatban a jelentés „állítólagos szabálytalanságokat” említ a polgármester által idézett levélben.
A testületi ülésen a levél tartalmából

BÁLINT JÓZSEF MINDÖSSZE ANNYIT OSZTOTT MEG A KÉPVISELŐKKEL, HOGY A VIZSGÁLAT NYOMÁN A SZERVEZET AJÁNLÁST TESZ A KORMÁNYNAK.

Bizalmas!

A levélből Bálint József további részleteket nem közölt, azt viszont idézte, hogy

Felhívjuk figyelmét az alábbi adatvédelmi nyilatkozatra! A polgármester a levél értelmezéseként elmondta, hogy a kormány felé teendő ajánlás részleteit nem ismerjük, de reményét fejezte ki, hogy a városra nézve azok nem eredményeznek előnytelen következményeket, magyarán pénz-visszafizetési kötelezettséget. Ellenkező esetben az önkormányzat további értesítést fog kapni – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban pillanatnyilag nem tud, és nem is akar érdemben nyilatkozni, már csak tekintettel az említett adatvédelmi záradékra is.

dr. Angeli Gabriella
Forrás: KALOhírek archív


ANGELI GABRIELLA AZONBAN KIKÉRTE A POLGÁRMESTERTŐL A LEVELET ÉS BEMUTATTA AZT EGY BUDAPESTI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN, AMELY ORSZÁGOS VISSZHANGOT IS KAPOTT.

Semmibe sem került

Például a HírTV a 24.hu értesüléseire hivatkozva arról ír, hogy az adófizetők pénzéből közel egymilliárd forintot költöttek 14, szerintük gyanús közvilágítási projekt finanszírozására, amiről az „Elios-botrány kitörése után sem tájékoztatták a nyilvánosságot”. E szerint a Miniszterelnökség több önkormányzat önrészét is kifizette a központi költségvetés forrásaiból, így

A TELEPÜLÉSEKNEK – KÖZTÜK KALOCSÁNAK – SEMMIBE SEM KERÜLT A PORTÁL ÁLTAL TÚLÁRAZOTTNAK MONDOTT LÁMPACSERE.

A HírTV cikke szerint dr. Angeli Gabriella, az MSZP-DK közös jelöltje a péntek délelőtt Budapesten, a Képviselői irodaházban tartott sajtótájékoztatón a párt két további politikusának, Harangozó Tamás országgyűlési képviselő és Györfi Mihály képviselőjelölt kíséretében is szólt arról, hogy

VÁROSUNKBAN AZ ÖNRÉSZRE HITELT AKART FELVENNI AZ ÖNKORMÁNYZAT, ÁM EZT A TERHET A KANCELLÁRIA ÁTVÁLLALTA, AMIKOR AZ ELIOS MÉG NEKI SEM LÁTOTT A MUNKÁNAK.

Ezzel kapcsolatban emlékezetes: a kalocsai önkormányzat és a Démász Zrt. között kibontakozott vita folyományaként a hálózattulajdonos szolgáltató gátolta a projekt kivitelezésének megindítását. Így a tervezett ütemezéshez képest jelentős késéssel kezdtek hozzá a kivitelezéshez, már javában a mostani önkormányzat idején. Erre csak akkor kerülhetett sor, amikor az új városvezetés az eredeti szerződés szerinti kötelezettségek megfizetésével helyreállította a Démász Zrt.-vel Török Gusztáv Andor polgármestersége idején kötött, Török Ferenc polgármester kabinetje által előnytelennek tartott, ezért vitatott kontraktus érvényességét – A szerk. A sajtótájékoztató kapcsán a HírTV cikke így idézi Angeli Gabriellát:

Kalocsa város önkormányzata viszont hitelt vett fel arra vonatkozóan, hogy ki tudja fizetni ezt a 85 milliós önrészt. Ezt – miután a Miniszterelnökségtől megjött a határozat, hogy átvállalja Kalocsa önkormányzatától – visszamondták. A pénzt az adófizetőktől vették el, Kalocsa város lakóitól és a környék lakóitól. Ezt semmiképpen sem városunknak kellene fizetnie. Bizalmatlan!

A képviselőjelölt később a Korona Rádiónak is összefoglalta a LED-beruházással kapcsolatos, az országos médianyilvánosság előtt is hangoztatott aggályait, amelyeket ide kattintva visszahallgathatnak.


 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Tora Tora Tora
2018-02-21 12:51:58
Drága Doktornő!
Addig jár a korsó a kútra, amíg csütörtökön...?
Joco
2018-02-21 07:09:31
Ez a nő a legkártékonyabb a városra először nyúlja a pénzt szabálytalanul a DK kötődésű Person kft. -n keresztül majd beül és semmit sem csinál egy okopont vezetői székbe sok pénzért. Es a vegen okoskodik egy olyan ügyben amihez nem ért és teszi ezt sajat politikai karrier építése miatt. Kártékony egy ember!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés