2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Simon Zoltán képviselő beszámolója a 2020-as eredményekről – „Sok mindent megéltem már, de egyértelműen ez az év volt a legnehezebb”

Simon Zoltán képviselő beszámolója a 2020-as eredményekről – „Sok mindent megéltem már, de egyértelműen ez az év volt a legnehezebb”
Illés György Cinó  |  2020. 12. 27., 11:38

Simon Zoltán már az előző két ciklusban is ennek a körzetnek volt a képviselője, így tízéves képviselői tapasztalattal foglalta össze az idei év tanulságait, eredményeit, nagy hangsúlyt helyezve a körzetben lakókkal való együttműködésre, de tételesen fölsorolta azokat a konkrét ügyeket is, amelyekben a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is sikerült eredményeket elérni 2020-ban.

Simon Zoltán online évértékelőjét, amelyet közéleti Facebook-oldalán tett közzé, az alábbiakban formailag szerkesztve, tartalmilag változatlanul adjuk közre:

„Szeretném megköszönni, hogy tizedik éve képviselhetem Önöket, és segíthetek egyéni és közösségi problémáik megoldásában. Képviselői munkám során sok mindent megéltem már, de egyértelműen ez az év volt a legnehezebb. Szomorúan tapasztaltuk meg, hogy egy világjárvány mennyi nehézséget tud okozni, és milyen fontos most a megelőzés érdekében az elszigetelődés magunk és embertársaink védelmében.

Különleges ez a helyzet, hiszen az egyik legértékesebb dolog a személyes kapcsolat, a jó beszélgetések, az előre mutató eszmecserék függetlenül attól, hogy családról, barátokról van szó. Sokszor tájékoztattam Önöket az elérhetőségeimről, a telefonszámom és az email címem is ismert, mert nagyon fontosnak tartom, hogy mindig elérhető legyek az Önök számára.

Örömmel vettem, hogy gyakran éltek a lehetőséggel, folyamatosan sok megkeresés és kérés fut be hozzám. Ezeket hálásan köszönöm! Megtisztelő a bizalmuk és kérem Önöket, a jövőben is működjünk együtt, tegyünk közösen városunkért!

A lakossági megkeresések között nagyon sokszor növénygondozási és ápolási munkálatok szerepeltek. Ilyen kérések voltak az alábbiak is, amelyeket sikerült megvalósítani:

 • a Martinovics utcán a szél által kidőlt fák kivágása,
 • a Mócsy utca - Kossuth utca sarkán lévő park fáinak metszése, területrendezés,
 • a Zöldfa utcai közterületen lévő növényzet ritkítása, nagy mennyiségű zöldhulladék elszállítása,
 • a Kossuth utcai fák házakig nyúló lombkoronájának visszametszése,
 • a Kunszt utcai óvoda bejáratához közeli életveszélyes fa kivágása,
 • a Kossuth utca elején lévő életveszélyes fák kivágása, fiatal fákkal történő pótlása,
 • a Martinovics utca – 48-as utca sarkán lévő kanyar beláthatóságát biztosító növényzet metszése,
 • a Mócsy utcai park rendezése, fák gondozása, növényzet ritkítása.


Fontos eredménynek tartom még:

 • a Kossuth utca – Pataji út sarkán lévő illegális piac megszüntetését, amely esztétikai és közlekedésbiztonsági problémát okozott, elkészült az eperföldi ABC-nél a városi kispiac, mely lehetővé teszi a legális árusítást,
 • a 48-as utca végén lévő csapadékvíz gyűjtő akna több alkalommal történő kitisztítását, ezzel biztonságosabbá vált a környező utcák csapadékvíz elvezetése,
 • a Bársony utcában történő ároktisztítást és a csapadékvíz elfolyásának biztosítását,
 • a Bársony utcában a teljes ivóvíz fővezeték cseréjét, illetve a bekötő vezetékek cseréjét is, amelyet az ismétlődő csőtörések tettek szükségessé,
 • a Zrínyi utcában a törött pad javítását,
 • a 48-as utca (VIII. utcájában) beszakadt úttest javítását,
 • A Kunszt utca és Magtár utca kereszteződésében a biztonságosabb közlekedés érdekében útburkolati festés elvégzését,
 • a Kígyó utca – Malom utca sarkán lévő parkoló felszíni kiegyenlítési munkálatait,
 • a Kossuth utcai orvoslakások parkolója bejáratának úthiba javítását,
 • a Kőégető köz több évtizedes problémájának megoldását, a szennyvízátemelő-rendszer kiépítését.


A közösségi problémákkal való megkeresések mellet, számos személyes megkeresés is történt, amelyekben örömmel igyekeztem segíteni az egyéni problémák megoldását.

Kérem Önöket, a következő esztendőben is forduljanak hozzám bizalommal, keressenek elérhetőségeimen, vagy a városházán, minden hónap páros péntek délelőttjén. A legnagyobb érték számomra az, ha együtt oldhatjuk meg a problémákat!

Végül, ha megengedik én is szeretném most a segítségüket kérni! A karácsony a család és a szeretet ünnepe. Ilyenkor mindig összegyűlnek a családok, rokonok, jóbarátok. Idén segítsük egymást és a vírus elleni harcot úgy, hogy felelősséggel, a mindenkori szabályozások betartásával ünneplünk! Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra, hogy jövőre is egészségesen ünnepelhessen minden család!”

– kérte a körzetében élőktől Simon Zoltán, üzenetét ünnepi jókívánságaival zárva:

„ÁLDOTT ÜNNEPEKET ÉS EGÉSZSÉGBEN GAZDAG ÚJÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!”

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021-10-19 14:50:00
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés