2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Simon Zoltán nyílt levélben válaszolt Király Róbertnek – A képviselő utólag támadja a költségvetést, de módosító indítványt nem tett

Simon Zoltán nyílt levélben válaszolt Király Róbertnek – A képviselő utólag támadja a költségvetést, de módosító indítványt nem tett
Illés György Cinó  |  2021. 03. 25., 13:58

Egy internetes médiumban Király Róbert képviselő terjedelmes, ígérete szerint többrészesre tervezett cikksorozatban látott hozzá, hogy ízekre szedje Kalocsa város idei költségvetését és azt a koronavírus-járvány miatt bevezetett különleges jogrend szerint egy személyben elfogadó dr. Filvig Géza polgármestert. A költségvetés elfogadásáról korábban sajtótájékoztatón számolt be a polgármester, szólva az azt megelőző egyeztetésekről is. Király Róbert kritikáira Simon Zoltán alpolgármester határozott választ adott a közösségi médiás közéleti felületén.

Cikkében Király Róbert többek közt azt kifogásolja, hogy a kormánypárti képviselőknek semmilyen kérdésük nem volt a város költségvetésével kapcsolatban, csak az ellenzékiek tettek föl kérdéseket a több, mint 50 oldalas anyaggal kapcsolatban, amit furcsának talált.

2021. évi költségvetés megvitatása | Forrás: Filvig Géza / Facebook


A költségvetésnek fölrója, hogy „rengeteg elvonást, megszorítást, felújítások elmaradását és önerő hiányt tartalmaz” – miközben az, hogy „költségvetési hiány nélkül sikerült összehozni”, szerinte „nagyrészben Molnár Gábor pénzügyi osztályvezető sokéves tapasztalatának köszönhető.

Király Róbert kifejti, ha a járványhelyzet nem adja meg a lehetőséget a polgármesternek, hogy egy személyben fogadja el a költségvetést, és testület elé került volna az anyag, akkor dr. Bagó Zoltán, Balogi József, Szabó Balázs és ő maga egyértelműen ellen szavaztak volna, dr. Vincze András pedig tartózkodott volna, bár elismeri, hogy 7:5 arányban úgyis átment volna a költségvetés.

A költségvetés számaira térve Király Róbert számításba veszi a járványhelyzet miatti központi elvonások kapcsán, illetve a járvány miatt kieső összegeket, azon takarékossági lépések közül pedig, amelyekkel sikerült egyensúlyban tartani a város pénzügyi helyzetét, kiemelte a Viski Károly Múzeumban tervezett, hétfős leépítést, amelyről a polgármester is szólt a költségvetés elfogadása kapcsán tartott sajtótájékoztatóján.

Király Róbert a cikksorozat újabb részeiben további részletezést ígért, ám már azt megelőzően reagált Simon Zoltán alpolgármester, aki közéleti Facebook oldalán, nyílt levélben szólította meg a költségvetést kritizáló képviselőt, és a város lakosságát, hiszen, mégiscsak róluk – rólunk – szól a közös büdzsé ügye:

Tisztelt Képviselőtársam! Tisztelt Kalocsaiak!
Kedves Robi!”
– kezdi válaszát Simon Zoltán, de

EZZEL BE IS FEJEZI AZ UDVARIASKODÁST, ÉS KEMÉNYEBB HANGVÉTELRE VÁLT. A FOLYTATÁST TELJES TERJEDELMÉBEN KÖZÖLJÜK:

„Úgy tűnik, az országos minta alapján a helyi ellenzéki oldalon is kiosztásra kerültek a szakértői feladatok, akár értenek hozzá, akár nem. Kalocsán az ügyeletes közgazdász-megmondó ember szerepét Király Róbert vállalta magára.

Minden tiszteletem a képviselőtársamé, de költségvetési kérdésekben kétségekkel fogadom tanácsait, mivel a közigazgatási gazdálkodás teljesen más, mint a vállalkozói.
Ezt azért mondom, mert mint ismeretes, Király Róbert képviselő úr tulajdonában volt a KALO-TRANSPORT Kft., amit 2020. december 20-án felszámolt a Nemzeti Adó és Vámhivatal, mivel a vállalkozás nem fizette meg az adóit. Király képviselő sikeres vállalkozó hírében áll, ami a fent jelzett felszámolási eljárás alapján azért nagyon megkérdőjelezhető. És gondoljunk csak bele, ha Képviselő úr a saját vállalkozásában nem tudott úgy dolgozni, hogy pénzügyileg stabil maradjon a cége, akkor írhat e hiteles véleményt Kalocsa város költségvetéséről egy médium hasábjain? Én úgy gondolom, hogy nem!

Csodálkozom, hogy bő egy hónappal a költségvetési egyeztetést követően hirtelen késztetést érez közgazdasági elemzést folytatni a nagy nyilvánosság előtt, gondolom ennyi idő kellett a „csapatnak”, hogy értelmezzék a számok mögötti tartalmat. Az is kitűnik az írásból, hogy Király képviselő a mások által írt kottákból játszik.

Kérdésem csupán az lenne Tisztelt Képviselő úr, miért nem tett konkrét módosító javaslatot a költségvetéshez akkor, amikor annak itt volt az ideje? Ha van jó ötlete a város gazdálkodásához, miért nem terjesztette elő, ahogy azt két másik képviselő is eredményesen megtette? Megmondom én miért: mert most kapta meg feladatként, hogy gyalázza a polgármestert, és ezzel hathatós politikai üzenetet generáljon. Nem, Tisztelt Képviselőtársam, sajnos Önt, Önöket nem a jobbító cél vezérli! És ez nagy baj! Mert Önt azért választották meg a körzetében élők, hogy segítse az önkormányzat munkáját, képviselje a körzetének érdekeit és ne politikai manipulációkat szervezzen!

Nagyon nehéz időszakot él át az ország és Kalocsa is. Óriási a feszültség az emberekben, nagy a nyomás az egészségügyben, és a gazdaságban egyaránt. Most a járvány elleni védekezés és a túlélés a fő cél. Nincs szükség az indulatok indokolatlan gerjesztésére! Miért gondolja Király képviselő, hogy Önnek a politikai hangulatkeltés, a csúsztatás, az álhírekkel manipulálás, valós tudás nélküli szakértelem fitogtatás, és az emberek megtévesztése lenne a feladata?

Higgye el, nem erre kapta képviselőként a felhatalmazást, úgy tűnhet, visszaél a választói bizalommal, úgy gondolom, sokkal inkább a körzetében élő emberekkel kellene foglalkoznia!

Simon Zoltán”


… ÉS HOL VAN MÉG A 2024. ÉVI HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK IDEJE!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés