2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Simon Zoltán szerint Bagó Zoltán megválasztása káoszhoz vezethet

Simon Zoltán szerint Bagó Zoltán megválasztása káoszhoz vezethet
Illés György Cinó  |  2024. 06. 28., 19:43

Simon Zoltán alpolgármester, a kalocsai Fidesz-csoport elnöke közösségi médiás oldalán szólalt meg a jövő vasárnap, július 7-én a kalocsai 5. számú egyéni választókerület mindkét szavazókörében megtartandó ismételt polgármester-választással kapcsolatban. Nemcsak biztat a jelenlegi polgármester támogatására, hanem pártja nevében elhatárolódik Bagó Zoltántól, és más érveket is felsorakoztat, emlékeztetve, hogy Bagó Zoltán a kampány során saját magának és csapatának szinte minden riválisával összerúgta a port.

Simon Zoltán, a kalocsai Fidesz-csoport elnöke szerint a város fejlődésének záloga dr. Filvig Géza, mert kizárólag neki van egyedül kormányzati kapcsolata. Rámutat: Bagó Zoltán egyszer már elveszítette ezt a választást, és bármi történjen, másodszor is elveszti, mert a képviselőtestületben semmiképp sem lehet meg a többsége.

Arra kérek mindenkit, hogy ne dőljön be Bagó szemfényvesztő trükkjeinek és hamis nyilatkozatainak! Mi hatan, megválasztott Fideszes képviselők semmilyen együttműködést nem akarunk és nem is fogunk kialakítani Bagó Zoltánnal.”– írja az egyéni választókerületben megválasztott képviselő, aki szerint Bagó Zoltán esetleges polgármesterré választása patthelyzetet teremt a képviselőtestületben, ami káoszhoz vezethet, mert nincs és soha nem is lesz meg a döntéshozatalhoz szükséges többsége, mivel saját magán kívül legföljebb egy képviselője kerülhet be a testületbe.

Simon Zoltán emlékeztet, hogy

BAGÓ ZOLTÁN ERŐS NEGATÍV KAMPÁNYT FOLYTATOTT MINDEN RIVÁLISÁVAL SZEMBEN:

A kampány során átgázolt mindenkin és megsértett mindenkit, de lassan a legszűkebb támogatói számára is világos, hogy ugyanúgy jártak, mint az öt évvel ezelőtti csapata, akik kizárólag Bagó egyéni ambíciójához kellettek, és aminek vége bírósági ügy lett”– írja, később pedig cáfolja Bagó Zoltán azon nyilatkozatait, amelyek az országos döntéshozók körében is széles kapcsolatrendszerről, a Fidesz felé is nyitott ajtókról szólnak.

Egy biztos, Bagó nem fideszes, és nem is lesz már többé az. Vállalhatatlan üzelmei és magatartása miatt el lett távolítva a Fideszből, és nincs neki oda visszaút. Senki sem áll vele szóba, sem a megyénél, sem a minisztériumokban, sem a Fidesz felső vezetésében”A poszt szerint a választási eredmény megtámadása Bagó részéről „görcsös kapaszkodás, a mindenekfelett álló hatalomvágy megtestesülése”. A kétes értékű nyilatkozatokkal megtámogatott jogi ügyeskedés eredményeként elérte, hogy a választók kifejezett akaratát megsemmisítse a Kúria, de választókat nem lehet leváltani – áll a bejegyzésben, amely így folytatódik:

Mindenkitől azt kérjük, hogy július 7-én vasárnap az 5. választási körzetben dr. Filvig Gézát támogassa szavazatával, mert csak egy erős testületi többség tudja kihasználni az előttünk álló kivételes lehetőségeket"STABILITÁST, KORMÁNYOZHATÓSÁGOT EREDMÉNYEZŐ ERŐS TÖBBSÉGET A MEGVÁLASZTOTT HAT KÉPVISELŐJÉVEL MÁR CSAK A FIDESZ TUD KIALAKÍTANI A TESTÜLETBEN 

mutat rá Simon Zoltán, hozzátéve: a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja megkerülhetetlen tényezője lesz a következő öt év döntéseinek, ugyanakkor nyitottak az együttműködésre mindenkivel, akik tevékenységüket a város érdekében végzik.
A város fejlődésének záloga a folytonosság, amit kizárólag dr. Filvig Géza és a fideszes testületi többség tud garantálni, ezért mindenkit arra kér, aki a kalocsai 5. választási körzetben él, hogy jövő vasárnap, július 7-én vegyen részt a megismételt polgármester választáson és szavazzon dr. Filvig Gézára és a nyugodt, kiegyensúlyozott fejlődésre, mert vele lehet esélye Kalocsának az előkészített fejlesztések megvalósítására a jelenlegi kormány támogatásával – áll a posztban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK