2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Spontán polgármesterjelölti randevú, majd informális kávézás Kalocsán, két-két hiányzóval

Illés György Cinó  |  2019. 08. 29., 16:55
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Kedden véletlenül futott össze az öt eddig ismertté vált kalocsai polgármesterjelölt közül három a sétálóutcában, ami arra sarkallta a Békés Kalocsáért Egyesület által jelöltként állított, több párt által támogatott Bolvári Ferdinándot, hogy másnapra egy kávézásra hívja össze jelölttársait. Az egyik sétálóutcai vendéglátó egységbe tervezett találkozón végül hárman vettek részt, ketten közzétették távolmaradásuk okait.

Kedden spontán találkozón futott össze a városban a számos kalocsai polgármesterjelölt közül három. Közülük Bolvári Ferdinánd a választók kegyeiért folyó egészséges versengés jegyében másnapra, szerda délután három órára az egyik sétálóutcai vendéglátó egységbe a közösségi médiában közzétett nyílt levélben hívta meg riválisait – a keddi találkozósról megosztott fotón szereplő Bagó Zoltánon és Faragó Lászlón kívül a Fidesz-KDNP jelöltjét, Filvig Gézát, valamint a függetlenként induló Fekete Zsombort is – egy kávéra.

A találkozó végül „foghíjasan” valósult meg, azon ugyanis a meghívottak közül nem jelent meg a Szövetségben Városunkért Egyesület által jelölt Faragó László, sem Filvig Géza, míg a másik három polgármesterjelölt, a kezdeményező Bolvári Ferdinánd mellett Bagó Zoltán és Fekete Zsombor részt vett az informális találkozón.

Faragó nem kávézott 

Faragó László nem sokkal a találkozó előttre időzítve sajtótájékoztatót hirdetett a Negyvennyolcasok terére, ahol ismertette távolmaradása okait, majd az őt támogató kalocsai MSZP-szervezet elnöke is szólt a megjelent sajtóképviselőkhöz. Filvig Géza a meghívó bejegyzés alatti nyílt levelében írt távolmaradási szándékának okairól.

Faragó a sajtótájékoztatóján egyebek mellett elmondta:

BÁRMILYEN TALÁLKOZÓN RÉSZT VENNE – HA JELÖLTTÁRSAI IS HAJLANDÓAK VOLNÁNAK ERRE –, AMELYEN A SAJTÓ NYILVÁNOSSÁGA ELŐTT FOLYTATHATNA ESZMECSERÉT A JELÖLTEK ÉS SZERVEZETEIK PROGRAMJÁRÓL, ÉS SPONTÁN KÁVÉZÁSOKON IS SZÍVESEN VESZ RÉSZT, MINDADDIG, AMÍG EZ POLITIKAI CÉLOKAT NEM SZOLGÁL.

Emellett szó esett a porgamjuk néhány vezérmotívumáról is, majd Cserháti Ákos helyi MSZP-elnök pártja kampánytevékenységéről szólt.

Filvig Géza nyílt levele Bolvári Ferdinándhoz

"Kedves Ferdinánd!
Meglepődve, és némi értetlenséggel olvastam meghívásodat a kávézásra, hiszen kommunikációd és tetteid teljes ellentmondásban vannak, hogy csak a mostanit említsem: keményen bírálod ellenfeleidet, majd mosolygós fényképet posztolsz magatokról. Ezt a fajta viselkedést értelmezheti bárki képmutatásnak és a választók szándékos megtévesztésének. Mivel magam is így gondolom, ehhez nem kívánok asszisztálni. Elfogadom, hogy nektek, ellenzéki polgármester-jelölteknek van bőven közös témátok, bíráljátok a Fidesz-KDNP kormány politikáját, ebben teljesen egy oldalon álltok. Én a valódi megoldások híve vagyok, nem a kampány hevületében eldurrogtatott ígéreteknek, népszerűség hajhászó álcselekedeteknek. Javaslom, hogy a választások után egyeztessünk, kávézzunk, kizárólag a várost érintő és építő ügyekkel kapcsolatban. Amíg Ti most majd kávéztok, mi inkább azon dolgozunk, hogy hogyan lesz Kalocsa élhető, fejlődő város, hogyan lehet minél több munkahelyet teremteni az itt élők számára, hogyan lehet minél több fiatalt megnyerni, hogy itt települjenek le, itt alapítsanak családot, hogyan lehet a turisták számára vonzóvá tenni a várost, és hogyan lehet a nyugdíjasoknak egy tisztességes életkörülményt, valódi megbecsülést adni.
És még valami. Biztosan emlékszel rá Ferdinánd, amikor kb. másfél éve meghívtalak egy kávéra, pont az Il Primoba, de akkor Te még nem voltál az ellenzéki pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum) által gúzsba kötve mint most. Akkor még jót beszélgettünk. 
Üdvözlettel: Géza"

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés