2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Szijjártó Péter: Szoros együttműködés alakulhat ki a központi kormányzat, Filvig Géza és a város vezetése között

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 05., 10:39
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

A kalocsai járásban a közelmúltban tartott politikai rendezvények sorából messze kiemelkedik Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterének szeptember 2-án, a Kalocsai Színházban tartott lakossági fóruma. A Dr. Filvig Géza, a FIDESZ-KDNP és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület polgármester-jelöltje meghívására városunkba érkezett tárcavezető élvezetes stílusban, közérthetően tartott előadásában hazánk nemzetközi helyzetéről, kapcsolatairól, a magyar gazdaság, a kormány 2010 óta elért eredményeiről éppúgy beszélt, mint az Európai Uniót, a nemzetállamokat feszítő gondokról, az illegális migráció már középtávon is beláthatatlan következményeiről.

Szijjártó Pétert az érsekségnél tett látogatása, majd egy rövid sajtótájékoztatót követően elsőként Pécsi Vivien, a FIDESZ-KDNP, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület képviselő-jelöltje, mint a rendezvény háziasszonya köszöntötte, majd Font Sándort, a társég országgyűlési képviselőjét és Dr. Filvig Gézát, mint Kalocsa egyetlen jobboldali polgármester-jelöltjét üdvözölte.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A lakossági fórumot Font Sándor nyitotta meg. A képviselő megköszönte Szijjártó Péter látogatását, és mint mondta:

„Nem láttam még olyan külügyminisztert, aki ilyen aktív tevékenységet folytatott volna, mégis szakított időt arra, hogy Kalocsára látogasson.

Mivel Kalocsán nem jó irányba mennek a dolgok, régóta tervezzük, hogy ezt az irányt egy jobbra váltsuk, de két éve foglalkozunk konkrétan azzal, hogy milyen jövőt mutassunk fel a kalocsaiaknak azzal a csapattal, amelyet Dr. Filvig Géza, a FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltje és nyolc képviselő-jelöltünk alkot.

KALOCSÁT A JELENLEGI „ZSÁK TELEPÜLÉS” HELYZETBŐL KI KELL HOZNI, RÁ KELL TENNI AZ ORSZÁG GAZDASÁGI, FEJLŐDÉSI TÉRKÉPÉRE, AMIT A VISSZAJELZÉSEK SZERINT NAGYON SOK KALOCSAI SZERETNE.”

A képviselő hozzátette: „Az önkormányzati választások előtt nagyon sok jelölt nagy ígérete hangzik el, de mielőtt bárki is szavazna, azt javasolom, tegye fel magának azt az egyszerű kérdést: kinek lesz esélye arra, hogy ezeket az ígéreteket meg is valósítsa? Ezen kell majd mélyen elgondolkodni, mielőtt a szavazatát valaki leadja” - mondta Font Sándor, aki arra kérte a résztvevőket, hogy a mai előadás élményeit, tapasztalatait osszák meg azokkal is, akik nem lehetnek jelen.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Dr. Filvig Géza, a FIDESZ-KDNP, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület polgármester-jelöltje, ahogy elhangzott, a város egyetlen jobboldali polgármester-jelöltje felszólalásában elmondta:

„Jó látni Benneteket! Nagyon örülök, hogy meghívásunkra ilyen sokan eljöttetek és fontosnak tartjátok, hogy városunk érdekében közösen gondolkodjunk.

A fejlődő jövőnk érdekében elengedhetetlen, de fogalmazhatok másképp is, életbevágóan fontos számunkra, hogy kialakítsunk olyan kapcsolatokat, amely segíti céljainkat. Kormányzati, minisztériumi kapcsolatokat, amelyek Kalocsának kellenek. Igen, kellenek és kellettek a '90-es és 2000-es években, kellettek 2010-ben, és kellenek a jövőben is!

Kedves Barátaink! Kalocsa megérett a változásra! Mit értünk változás alatt? Mik a céljaink? Munkahelyteremtés, az országos gazdasági dinamizmusba való bekapcsolódás, a turizmus térképére való felkerülés, a fiataloknak is vonzó várossá válás, a nyugdíjasoknak valódi megbecsülés, és hogy Kalocsa élhetőbb város legyen!

Miért hagynánk, hogy olyan emberek irányítsák városunkat, akik nem ezekért dolgoznak? A város nem bírna ki egy újabb elszalasztott öt évet!

Le vagyunk maradva!

Lakossági, városvezetői, kormányzati összefogással csodát tudunk tenni szeretett városunkkal. A város helyben járásához és elmaradásához nem kell kormányzati segítség, viszont városunk fejlődéséhez és megújulásához nélkülözhetetlen a kormányzati támogatás, ezért is hívtam meg Szijjártó Pétert, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterét a mai napra.

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA ÉS GAZDASÁGPOLITIKÁJA STABIL, AMIRE KALOCSA IS ÉPÍTHET. HASZNÁLJA KI KALOCSA A LEHETŐSÉGEKET!

Hiszem, hogy Font Sándor képviselő úrral és Szijjártó Péter miniszter úrral eredményesen együtt tudunk dolgozni Kalocsáért! Kedves Barátaink! Kalocsa Velünk Erősebb!

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Fogadjátok szeretettel Szijjártó Pétert, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterét! Köszönöm Szijjártó Péternek, hogy elfogadta meghívásomat és megtisztelt bennünket jelenlétével. Köszönöm Nektek, hogy időt szántatok ránk, a mai lakossági fórumra. Kalocsa Velünk Erősebb! Veletek, Szjjártó Péterrel és a kormánnyal! Hajrá Kalocsa!

Szijjártó Péter teljesen érdektelennek nevezte, hogy a volt fideszes dr. Bagó Zoltán esetleges kormányzati kapcsolatairól milyen városi legendák keringenek.
bővebben ...

Szijjártó Péter megköszönte a meghívást, majd emlékeztetett arra, hogy a Magyar Országgyűlésben nem sokan mondhatják el magukról, amit Font Sándor, hogy a választók bizalmából 1998 óta folyamatosan egyéni képviselőnek választják meg a választókörzetében.

A miniszter elmondta: ilyen turbolens módon, ilyen mélyen és jelentőséggel a világ gazdasági és politikai szempontból talán még soha nem változott.  Felelevenítette, hogy 2010-ben hol volt a világ és Magyarország, és hol van most. A gazdasági stabilizáció, a foglalkoztatás, az államadósság csökkentése és még egy sor mutató kedvező alakulása mellett rámutatott: az elmúlt évek gazdaságpolitikai erőfeszítései következtében Magyarország egy biztos ponttá vált a világban. Befektetőként magyar és külföldi cégeknek is érdemes Magyarországot választani, hiszen ekkor a biztonságot és politikai stabilitást választják – tette hozzá.

2010-ben az ország gazdasági tekintetben a szakadék szélén állt – fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint a kormányváltást követően a „sokat vitatott gazdaságpolitikával” Magyarországot talpra állították.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Hat éve folyamatosan nő a gazdaság, a tavalyi évben 15 éves csúcsot ért el a növekedés mértéke – emelte ki a miniszter. Az idei évvel kapcsolatban elmondta: azt kell látnunk, hogy a magyar gazdaság a teljes foglalkoztatás állapotába ért el, hiszen 3,4-3,5 százalékos a munkanélküliségi ráta, szemben a 2010-es 12,5 százalékkal. Tizenöt százalékponttal csökkent az államadósság és a költségvetési deficitet is 2 százalék alatt tartja a kormány. Az 5,3 százalékos gazdasági növekedés pedig Európa legnagyobb növekedési üteme – sorolta az eredményeket a miniszter, majd azzal folytatta:

Éves összehasonlításban 3 százalékos növekedést 4 közép-európai ország ért el, amelyből három a visegrádi országokhoz tartozik. Hozzátette, hogy a V4-ek és Németország közötti kereskedelmi forgalom 70 százalékkal haladta meg a német-francia kereskedelmi forgalmat. Ez világosan mutatja azt, hogy a patrióta gazdaságpolitikának igenis vannak hatásai – fogalmazott Szijjártó Péter.

A tárcavezető szerint az 5,3 százalékos gazdasági növekedés mellett 8,5 százalékkal nőttek a bérek egy év alatt, 6,4 százalékkal nőtt az export. A magyar exportteljesítmény a világon a 34. helyre teszi az országot, míg lakosság szempontjából csupán a 92. Szijjártó Péter szerint ez mutatja talán a leginkább a magyar gazdaság versenyképességét, továbbá, hogy 25,5 százalékkal nőttek a beruházások egy év leforgása alatt.

A miniszter hangsúlyozta, eddig minden évben több beruházás jött Magyarországra, mint az azt megelőző években, és ez várhatóan az idei évben is így lesz.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

„Azt szeretném, ha ezekből az eredményekből mindenki tudna profitálna. Ennek érdekében nagyon szívesen dolgoznék együtt az önök, reményeim szerint következő polgármesterével, Dr. Filvig Gázával azon, hogy ide Kalocsára minél több olyan beruházást tudjunk hozni, amely méltó ehhez a városhoz, és amelyre történelmi és kulturális öröksége predesztinálná, hogy

KALOCSA A MAGYAR NEMZETI ÁTLAGHOZ HASONLÍTHATÓ NÖVEKEDÉST ÉS FEJLŐDÉST TUDJON PRODUKÁLNI.

Be kell látnunk, ez az elmúlt években nem volt így. Ez tény kérdése, ezt mindenfajta politikai elfogultság nélkül el lehet mondani.

ÉN KÉSZEN ÁLLOK ARRA, HOGY EGYÜTT DOLGOZZAM DR. FILVIG GÉZA KÉPVISELŐ ÚRRAL, LEENDŐ POLGÁRMESTERREL ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY KALOCSA BEKERÜLJÖN A MAGYARORSZÁGRA MAGAS HOZZÁADOTT ÉRTÉKET HOZÓ, JÓL FIZETŐ MUNKAHELYEKET TEREMTŐ VÁLLALATI BERUHÁZÁSOK KÖZÉ.

Ahogy verseny van a világban a beruházásokért, úgy verseny van a munkaerőért. Fontos, hogy a magyar munkaerőt Magyarországon, a kalocsai munkaerőt Kalocsán és környékén tudjuk tartani. A tavalyi esztendő volt az első, hogy többen jöttek vissza, mint amennyien elmentek Magyarországról. 2010-ben azt sem gondoltuk volna, hogy belátható időn belül ezt is elérjük. Készen állok arra, hogy ezen a területen október után, egy jó személyes együttműködést kialakítva Dr. Filvig Gézával, szintén előre lépjünk.

Azt gondolom, ha egy ilyen várost jól vezetnek, ha egy ilyen városban van összefogás a közös célok mögött, akkor gyorsan ugrásszerű fejlődést lehet elérni. Egy ilyen város azt gondolom, sikerre van predesztinálva.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Arra szeretném biztatni önöket, hogy minél többen vegyenek részt az önkormányzati választáson. Tudom, hogy alig több mint másfél éven belül ez már a harmadik választás, harmadszor kérjük önöktől a bizalmat, amit eddig megkaptunk, és próbáljuk megszolgálni ezt a bizalmat.

ARRA KÉREM ÖNÖKET, HARMADSZOR IS TÜNTESSENEK KI BENNÜNKET A BIZALMUKKAL, TEGYÉK LEHETŐVÉ, HOGY MINDABBÓL AMIBŐL AZ ORSZÁG TUD PROFITÁLNI, ABBÓL KALOCSÁNAK IS JUSSON.

Tegyék lehetővé, hogy a polgármester-jelölt úr részéről kitűzött célokat el tudjuk érni. Nyilvánvaló, hogy ehhez a hatékony kormányzati támogatást dr. Filvig Géza megkapja” – zárta a lakossági fórumon tartott beszéde azon részét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amit a magyar gazdasággal, a kalocsai lehetőségekkel kapcsolatban mondott.

A tárcavezető előadásának külpolitikai kérdéseket és a migrációt érintő részéről külön cikkben tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>
2023. 09. 19., 13:56
A kormányablakbusz szeptember 20-án, szerdán 8:30 és 14:30 között a Polgármesteri Hivatal épületénél várja a lakosságot ügyfélfogadásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK