2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Szimpátiatüntetés Angeli Gabrielláért – Lakatos János elnök távozhat az MSZP-ből

Borbély-Juhász Ágnes  |  2018. 02. 22., 19:11

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

A békés demonstráción dr. Angeli Gabriella azt sérelmezte, hogy a döntéselőkészítésből teljesen kihagyták, csak a hivatalosan kiküldött képviselő-testület elé terjesztett anyagból tudta meg, hogy az ÖKO Pont irodánál lévő állásától, valamint a jogi bizottság elnöki pozíciójától, tagságától és a közbeszerzési bizottság béli tagságától is búcsúznia kellhet az ülés után.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Nehezményezte, hogy a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár vezetője [dr. Magóné Tóth Gyöngyi] nem beszélt vele személyen az őt érintő átszervezésről. Mint mondta, ha az igazgatóasszony közli, hogy nem tud vele együtt dolgozni, akkor ő önként felállt volna, de „nagyon fájó”, hogy ezért az ÖKO Pont irodát „hurcolják meg”. A bizottsági tagságokat illetően pedig azt hangsúlyozta, eddig nem volt probléma a munkájával.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A tüntetésen Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese arról beszélt igen nagy határozottsággal, hogy a ma délutáni szavazás milyen következményekkel járhat a párt helyi szervezetének tagságát érintően.

Bálint József megkapta az OLAF levelét, amelyet annak adatvédelmi záradékára hivatkozva csak igen kivonatosan ismertetett a képviselőkkel testületi ülésen. A dokumentumot Angeli Gabriella képviselő kikérte, és Budapesten, már mint országgyűlési képviselőjelölt húzta elő: az MSZP egyik képviselőjével és egy másik jelölttel közösen tartottak sajtótájékoztatót az ügyről, egyből országos ismertségre téve szert.
bővebben ...


Meg kell gondolnia a helyi pártelnökünknek, hogy mit dönt délután, mert amennyiben ebben a kérdésben azok mellé áll, akik Gabriellát el akarják lehetetleníteni és egy választási kampány kellős közepén ilyen helyzetbe hozzák, és azokkal szövetkezik, ott nincsen pardon.
Erre a mi szabályrendszerünk teljesen világos utasítást ad. Abban a pillanatban megszüntette saját maga a párttagságát
- mondta a politikus, aki a médianyilvánosságot kihasználva Font Sándor Fideszes képviselőjelöltnek is üzent, majd bírálta eddigi képviselői munkáját:

Innen üzenem egyúttal a Fideszes képviselőnek, akivel kiplakátolták úgy nézem a fél megyét, - nyilván kerül a lopott pénzből -, hogy reszkessen, mert van egy olyan kihívója, aki meg fogja dönteni az ő hatalmát is.
Ami nagyon-nagyon aktuális már, hiszen a térség, azon túl, hogy ő és a környezete rettentő jól gyarapodik, nem nagyon gyarapodik.
Fontnak egyébként még egyszer odaszúrt mondandója végén is, amikor a képviselő egy, az Angeli Gabriellát érintő testületi előterjesztések kiküldése előtti napokban a Polgármesteri Hivatalban tett, állítólagos látogatását beillesztette az Angeli ellen szerinte folytatott hadjárat eseménysorába.

Az elhangzottakra már a demonstráció után alig egy órával kezdődött testületi ülésen Simon Zoltán képviselő, a Fidesz helyi csoportjának elnöke reagált, hazugságnak mondva a testületi ülés közönségének soraiban is helyet foglaló Gőgös Zoltán utalását. Ez élénk tiltakozást váltott ki Gőgösből.
[A két Zoltánnak a testületi ülésen zajlott, dr. Bálint József polgármester moderálta szóváltását a későbbiekben külön cikkben részletezzük. – A szerk.]

A szimpátiatüntetésről készült videónk alább vágatlanul megtekintheő!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 5 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (5 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Kovács István
2018-02-24 15:41:54
Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon bizalmas" kezelése.Ezt sejtettem, de hogy mindenki benne volt azt azért nem gondoltam volna.
Joco
2018-02-22 22:15:03
Ez szánalmas 35 en voltak megszámoltam. Ebbol 12 mediamunkas. 12 mszp gőgös partkatona segítő. Maga angeli loibl páros es 9 kalocsai jomunkás ember. Szaboki MSZMP párttitkár... Stb. Sírok hogy Kalocsa itt tart!
Tora Tora Tora
2018-02-22 21:47:42
Vagy szánalmas :)
Tora Tora Tora
2018-02-22 21:46:53
Szábalmas
Ágika
2018-02-22 19:45:53
A szimpátiával egyenlő a résztvevők száma. Az össztétele is sokat mondó: még jó hogy a csalódott élettárs ott volt, rajta kívül országos megélhetési politikusok, volt pol.tisztek és nyugdíjas munkásőrök, fizetett trollproli, egy-két szélütött, néhány import komcsi. Ennyi.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés