2018. 03. 20. kedd
Klaudia
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Szimpátiatüntetés Angeli Gabrielláért – Lakatos János elnök távozhat az MSZP-ből

Borbély-Juhász Ágnes  |  2018. 02. 22., 19:11

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

A békés demonstráción dr. Angeli Gabriella azt sérelmezte, hogy a döntéselőkészítésből teljesen kihagyták, csak a hivatalosan kiküldött képviselő-testület elé terjesztett anyagból tudta meg, hogy az ÖKO Pont irodánál lévő állásától, valamint a jogi bizottság elnöki pozíciójától, tagságától és a közbeszerzési bizottság béli tagságától is búcsúznia kellhet az ülés után.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Nehezményezte, hogy a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár vezetője [dr. Magóné Tóth Gyöngyi] nem beszélt vele személyen az őt érintő átszervezésről. Mint mondta, ha az igazgatóasszony közli, hogy nem tud vele együtt dolgozni, akkor ő önként felállt volna, de „nagyon fájó”, hogy ezért az ÖKO Pont irodát „hurcolják meg”. A bizottsági tagságokat illetően pedig azt hangsúlyozta, eddig nem volt probléma a munkájával.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A tüntetésen Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese arról beszélt igen nagy határozottsággal, hogy a ma délutáni szavazás milyen következményekkel járhat a párt helyi szervezetének tagságát érintően.

Bálint József megkapta az OLAF levelét, amelyet annak adatvédelmi záradékára hivatkozva csak igen kivonatosan ismertetett a képviselőkkel testületi ülésen. A dokumentumot Angeli Gabriella képviselő kikérte, és Budapesten, már mint országgyűlési képviselőjelölt húzta elő: az MSZP egyik képviselőjével és egy másik jelölttel közösen tartottak sajtótájékoztatót az ügyről, egyből országos ismertségre téve szert.
bővebben ...


Meg kell gondolnia a helyi pártelnökünknek, hogy mit dönt délután, mert amennyiben ebben a kérdésben azok mellé áll, akik Gabriellát el akarják lehetetleníteni és egy választási kampány kellős közepén ilyen helyzetbe hozzák, és azokkal szövetkezik, ott nincsen pardon.
Erre a mi szabályrendszerünk teljesen világos utasítást ad. Abban a pillanatban megszüntette saját maga a párttagságát
- mondta a politikus, aki a médianyilvánosságot kihasználva Font Sándor Fideszes képviselőjelöltnek is üzent, majd bírálta eddigi képviselői munkáját:

Innen üzenem egyúttal a Fideszes képviselőnek, akivel kiplakátolták úgy nézem a fél megyét, - nyilván kerül a lopott pénzből -, hogy reszkessen, mert van egy olyan kihívója, aki meg fogja dönteni az ő hatalmát is.
Ami nagyon-nagyon aktuális már, hiszen a térség, azon túl, hogy ő és a környezete rettentő jól gyarapodik, nem nagyon gyarapodik.
Fontnak egyébként még egyszer odaszúrt mondandója végén is, amikor a képviselő egy, az Angeli Gabriellát érintő testületi előterjesztések kiküldése előtti napokban a Polgármesteri Hivatalban tett, állítólagos látogatását beillesztette az Angeli ellen szerinte folytatott hadjárat eseménysorába.

Az elhangzottakra már a demonstráció után alig egy órával kezdődött testületi ülésen Simon Zoltán képviselő, a Fidesz helyi csoportjának elnöke reagált, hazugságnak mondva a testületi ülés közönségének soraiban is helyet foglaló Gőgös Zoltán utalását. Ez élénk tiltakozást váltott ki Gőgösből.
[A két Zoltánnak a testületi ülésen zajlott, dr. Bálint József polgármester moderálta szóváltását a későbbiekben külön cikkben részletezzük. – A szerk.]

A szimpátiatüntetésről készült videónk alább vágatlanul megtekintheő!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 5 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (5 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Kovács István
2018-02-24 15:41:54
Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon bizalmas" kezelése.Ezt sejtettem, de hogy mindenki benne volt azt azért nem gondoltam volna.
Joco
2018-02-22 22:15:03
Ez szánalmas 35 en voltak megszámoltam. Ebbol 12 mediamunkas. 12 mszp gőgös partkatona segítő. Maga angeli loibl páros es 9 kalocsai jomunkás ember. Szaboki MSZMP párttitkár... Stb. Sírok hogy Kalocsa itt tart!
Tora Tora Tora
2018-02-22 21:47:42
Vagy szánalmas :)
Tora Tora Tora
2018-02-22 21:46:53
Szábalmas
Ágika
2018-02-22 19:45:53
A szimpátiával egyenlő a résztvevők száma. Az össztétele is sokat mondó: még jó hogy a csalódott élettárs ott volt, rajta kívül országos megélhetési politikusok, volt pol.tisztek és nyugdíjas munkásőrök, fizetett trollproli, egy-két szélütött, néhány import komcsi. Ennyi.

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 18., 20:59
Szabó Vilmos pár éve már a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékében áll, sőt 2015 júniusától az Eseményszervezési Osztály vezetőjének is kinevezték. Azóta már Vilmos az UEFA Mérkőzés Ellenőri kinevezését is magáénak tudhatja, azaz felelős személyiséggé lépett elő Európa nagy stadionjaiban is a különböző nemzetközi találkozókon.
2018-03-18 22:21:56
Március 11-én, vasárnap annak az Érdnek az otthonában szerepelt a KSE női röplabdacsapata az NBII. rájátszásában, amely gárda az alapszakaszt a csoport utolsó helyén zárta mindössze egy győzelemmel és tizenhét (!) vereséggel. A Kalocsa ezzel szemben kilenc sikert tudhatott magáénak, így több mint meglepő volt az érdi fiatalok elleni már-már dehonesztáló fiaskónk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>
2018. 03. 20., 13:27
Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az ünnepi ételosztás városunkban, idén 5 helyszínen várják Kalocsa város lakosságát egy közös ebédre. Még >>>
2018. 03. 20., 10:09
Évek óta szokás, hogy szépségkirálynő választást is tartanak a kalocsai romák Romajális elnevezésű, május elsejei programjuk részeként. Az idei megmérettetésre már lehet jelentkezni! Még >>>
2018. 03. 20., 09:16
Lezajlottak a jogorvoslati „körök”, így a helyi választási bizottság mindegyik jelölttel kapcsolatos döntése már jogerős: 14-et bejegyeztek, 8-at elutasítottak. Most már csak apadhat a létszám. Bejegyezték a döntést előzetes letartóztatásban váró jelöltaspiránst is. Még >>>
2018. 03. 19., 20:27
Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán. Még >>>
2018. 03. 19., 17:44
Szívvel-lélekkel, apait-anyait beleadva készültek a Belvárosi Általános Iskola tanulói a március 15-ei ünnepi műsorukra. Állítólag az utolsó pillanatig senki sem szólt nekik, hogy a városi ünnepségen más adja majd az ünnepi műsort… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.
2022-ig kell elvégeznie a MiG repülőgépgyárnak Bulgária MiG-29-esein a nagyjavítást. A munkálatokban 15 darab, még a szovjet időkből származó vadászrepülőgép érintett.
A 2018. március 6-án, Szíriában bekövetkezett An-26-os katasztrófa okát a fékszárnyak meghibásodása okozta – ezt állapította meg az eset kivizsgálásával megbízott bizottság.
A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma megkezdte történetének legnagyobb fejlesztését, amellyel a teljes hálózat tevékenységét felfuttatja.