2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Ünnepi”, mondhatnánk ritkaságszámba menő testületi ülés volt Kalocsán!

Illés György Cinó  |  2021. 09. 29., 08:58

Mind a tizenegy napirend, majd a polgármesteri tájékoztatás is 12 igen szavazattal került elfogadásra a szeptember 23-án, csütörtökön délután két órakor kezdődött képviselő-testületi ülésen a kalocsai városházán. Egy kérdésről az önkormányzat üzleti érdekére tekintettel zárt ajtók mögött döntött a testület, de más izgalmakat is tartogatott az ülés.

RITKASÁGSZÁMBA MEGY KALOCSÁN, HOGY OLYAN EGYETÉRTÉSRE JUSSON A TESTÜLET, HOGY MINDEN JAVASLAT AZ ÖSSZES KÉPVISELŐ SZAVAZATÁT MEGKAPJA, RÁADÁSUL HIÁNYZÓ SE LEGYEN.

Persze, az is igaz, hogy túl nagy bonyodalmakat nem is vártunk beharangozó cikkünkben, de azért volt egy két nagyobb horderejű kérdés is.

Az 51-es út felújításával és a nyugati elkerülő úttal kapcsolatos adminisztratív jellegű önkormányzati feladatok elvégzéséről már hírt adtunk.
Szinténönálló cikkben számoltunk be a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. üzleti tervének elfogadásáról, amelynek az egyhangúlag meghozott döntés dacára volt egy-két parázs pillanata.

Határoztak ezeken kívül

  • az óvodai csoportlétszámok 25 fős maximumának 30 főre történő emeléséről
  • a 2022. évi víziközmű gördülő fejlesztési terv elfogadásáról, ami, bizony, pénzügyi következmények vállalásával is jár
  • a Bursa Hungarica pályázati rendszerhez való csatlakozásról
  • a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére – kérelmükre – a Kossuth Lajos utca 22. szám alatti ingatlan további részeinek ingyenes használatba adásáról
  • egy területrész térítésmentes elfogadásáról
  • a Magyar Szocialista Párt székházhasználati jogának megszüntetésére, megváltására irányuló lépések megtételéről és
  • egy terület átminősítéséről, valamint
  • az óvodaépítés folytatásához szükséges ingatlan megváltásról.


Méghozzá minden pontnál egyhangú szavazatokkal!
Mindezek után maga Filvig Géza is így konstatálta a képviselői akarat ilyen ritka együttállását és összhangját:

A kedves sajtó- és a lakossági érdeklődőknek is el szeretném mondani, hogy ünnepi testületi ülést tarthatunk, mivel mind a tizenegy napirendet a mai napon a képviselő-testület egyhangúlag, támogatólag megszavazta. Ritkán van ilyen, remélem, hogy minél többet lesz ebben részünk!”– mondta a polgármester, megköszönve a képviselőknek az együttműködést.


Egy irányba gondolkodtunk most, így tudunk előre haladni és fejlődni!”– zárta a rendes napirendek tárgyalását Filvig Géza.

De tovább is van!

Még ekkor is tartogatott izgalmakat az ülés:
Szabó Balázs és Király Róbert kérdést tett föl, az előbbi a kertvárosi, új játszótérrel, utóbbi a főtéri, engedély nélküli fakivágás miatti eljárás eredményével kapcsolatban.

Végül a polgármester tartott rövid tájékoztatót, amelyben épp a már említett főtér munkálatainak ütemezéséről és haladásáról, valamint az idősek világnapjára tervezett programokról szólt.
Mivel az ennek tudomásulvételéről szóló szavazás eredménye, immár tizenkettedszer is 12 igen volt, Filvig Géza így zárta az ülést:

Ez is egyhangú! Nagyon-nagyon szépen köszönöm az együttműködést!”

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021-10-19 14:50:00
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés