2022. 06. 28. kedd
Irén, Levente
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Van aki nincs a névjegyzéken, egy ügyben határozott a választási bizottság – Országos átlagon a kalocsai részvétel

2018. 04. 08., 16:58

Kalocsa 17 választókörében alapvetően nyugodtan zajlik a szavazás, csupán néhány szavazókörben jelentkezett apróbb probléma, okozott bosszúságot azoknak, akik leadták volna a voksukat, de nem találták őket az Országos Választási Bizottság által összeállított listán. Egy-két esetben rövid időn belül, kétség kívül bebizonyosodott, hogy a kétkedőt a bíróság korábban cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte, ezért nem jogosult a szavazásra. A többi ügy hátterében a fehérholló gyakoriságú adminisztratív hibát sem kizárva olyan ok is állhat, hogy az adott személyt a bíróság jogerős ítéletével meghatározott időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, de ez az idő még nem telt le.

Mint megtudtuk, a helyi választási bizottsághoz vasárnap reggel egy bejelentés érkezett, miszerint az egyik ellenzéki párt önkormányzati tulajdonban lévő irodájának ablakában egy választási plakátot helyeztek el, de ehhez nem kérték az ingatlan tulajdonosának, tehát a helyhatóságnak az engedélyét. Az ügyben elmarasztaló határozat született, amit a helyi választási bizottság tagjai csak az indokolási részt tekintve nem szavaztak meg egyhangúan. Úgy tudjuk, a határozat a bejelentő nevének kitakarásával felkerül a város honlapjára.

Összeszedtük azokat a tudnivalókat, amelyekre érdemes odafigyelni az április 8-ai országgyűlési választáson.
bővebben ...

Az összesített adatok alapján a Kertvárosban élő szavazók a legaktívabbak, a statisztika szerint 15 óráig a választásra jogosultak 66,54 százaléka adta le a voksát. Ez megfelel annak a trendnek, hogy már a 9 óra adatok szerint is a Kertvárosi Általános iskolában lévő 15. számú szavazókör bonyolította a legnagyobb forgalmat.

Forrás: Koszticsák Szilárd / MTI

E mögött nem sokkal marad el az ugyancsak a kertvárosban kialakított 12. számú választókör (Két Gólya Fogadó) a maga 62,18 százalékával. Sorrendben a harmadik a 1. számú választókör (Petőfi Sándor u.), ahol a választópolgárok 58, 97 százaléka adta le a szavazatát 15 óráig. Az átjelentkezőknek kijelölt 2. számú választókörzetben (Újvárosi Óvoda) és a negyvenszállási választókörzetben (Negyvenszállás Faluház) nem járt tumultussal annak a közel 180 főnek a szavazása, akik átjelentkezőként Kalocsán adják le avoksukat.

Megnyíltak a szavazókörök, este hétig lehet leadni a szavazatokat. Ebben a választói kerületben teljes kínálat várja voksolókat.
bővebben ...

Ugyanebben az időpontban az országos részvételi arány 53,64 százalék volt. Országosan a szavazási aktivitásban ezúttal is a fővárosi kerületekben élők járnak az élen, közülük is a XVI. kerületiek, ahol délután háromig a választópolgárok 61,76 százaléka szavazott.

Egyik olvasónk az VI. kerületi szavazókörből küldött fotót, ahol az utcán több mint 300-an, zömében fiatalok várakoznak a legnagyobb türelemmel, hogy leadhassák a szavazatukat. A nyugalom oka, hogy mindenkinek elmondták: aki 19 óráig a sorban áll, az bármeddig is tart, érvényesen fog szavazni, csak az utolsó voks urnába kerülését követően kezdik meg a szavazatok összeszámlálását. A sorban állóknak a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak.

Forrás: KALOhírek (olvasói fotó)

Amennyiben a választói kedv ilyen ütemben folytatódik, nagy az esély arra, hogy Kalocsán a szavazásban részt vevő polgárok száma egyes szavazókörökben eléri vagy meghaladja a 70 százalékot.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK