2024. 07. 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Zászlót bontott Kalocsán a Mi Hazánk Mozgalom – A szervezet megyei elnöke és négy itteni képviselőjelöltjük sajtótájékoztatón mutatkozott be

Zászlót bontott Kalocsán a Mi Hazánk Mozgalom – A szervezet megyei elnöke és négy itteni képviselőjelöltjük sajtótájékoztatón mutatkozott be
Illés György Cinó  |  2019. 08. 31., 09:01

Tegnap délután kettőkor a Barokk Kávéházban tartotta első kalocsai sajtótájékoztatóját a Mi Hazánk Mozgalom, ahol a szervezet Bács-Kiskun megyei elnöke, Szabadi István számolt be a mozgalom céljairól és elveiről, újkeletű kalocsai jelenlétükről, a helyhatósági választásokra való felkészülésükről, bemutatva egyben helyi képviselőjelölt-aspiránsaikat is.

Az elnök nagy örömmel jelentette be, hogy a Mi Hazánk Mozgalom már Kalocsán is jelen van.

HOGY A KÖZELGŐ HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKON ELINDULNAK-E, A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN DŐL MAJD EL.

Akik az EP választások során rájuk szavaztak, továbbra is bízhatnak pártjukban, és reménykedhetnek benne, hogy Kalocsán is képviselik majd érdekeiket.

Pártjuk számára legfontosabb az ember, az értékelvű megközelítés – mondta, majd kifejtette:

a politika világában sokaknak szokásává vált úgy váltogatni nézeteiket, mint más a fehérneműjét.”ŐK ITT KALOCSÁN, AHOGYAN ORSZÁGOSAN IS, A NEMZETI ÉRDEKEK MENTÉN POLITIZÁLÓ ALTERNATÍVÁT AKARNAK NYÚJTANI,

hogy értelmes, konstruktív ellenzékét tudják adni a hatalomnak, idővel pedig olyan alternatívát mutathassanak föl, amely „nem kiskirályokat és helyi oligarchákat szolgál ki”, hanem az itt élőket. Ezért semmilyen elvtelen összefogásban nem vesznek részt, hanem azokat a célokat, gondolatokat és törekvéseket támogatják, amelyek az emberek érdekeit szolgálják.
Amint fogalmazott: hazugságokban, szolgalelkűségben, a hülye törvények szolgálatában és elvtelen összefogásokban viszont nem vesznek részt.

Kalocsa népétől azt kérte, hogy ne higgyenek a szemfényvesztésnek, amikor különböző civil szervezetek mögé bújva „álfüggetlenként vesznek részt a helyi közéletben olyan „hétpróbás politikusok”, akik korábban már megmutathatták volna, hogy mire képesek az adott településen, de most vagy sikertelenségük, vagy a helyi politikából való kiesésük miatt civilszervezetek mögé bújva próbálnak visszajutni a politikába, úgy Kalocsán, mint országszerte.

Úgy vélte,

EBBEN A SZÍNJÁTÉKBAN MINDENÜTT KÉT POLITIKAI ERŐ ÁLL EGYMÁSSAL SZEMBEN, A GYURCSÁNY NEVÉVEL FÉMJELZETT BALLIBERÁLISOK, ILLETVE ORBÁN URAM-BÁTYÁM KÖREI, AMELYEK EGYIKE SEM KÉPVISELTE EDDIG SEM, ÉS EZTÁN SEM A MAGYAR ÉS A KALOCSAI EMBEREK ÉRDEKEIT.

A pártelnök arra bíztatta a választókat, a nemzeti érzelmű helybélieket, hogy keressék a Mi Hazánk Mozgalom kalocsai szervezetének Facebook-oldalát, és csatlakozzanak hozzájuk, alakítsanak ki egy valódi közösséget itt, helyben!
Továbbá arra kérte szimpatizánsaikat, hogy támogassák aláírásukkal a jelöltjeiket, hogy elindulhassanak a választásokon Kalocsán, illetve a megyei közgyűlési választáson is.

Ezt követően a kalocsai jelöltjeik mutatkoztak be

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Szabó Patrik a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. 39 éves csoportvezetője, aki hosszú éveken át volt a kalocsai Jobbik tagja, és egy cikluson át önkormányzati képviselője is.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Kiss Gábor szintén a kalocsai Jobbik tagja volt öt évig, aki szakmunkásként a körzete mellett a szakmunkások érdekeit kívánja képviselni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Habaz Martin másfél éven át volt a kalocsai Jobbik tagja, 19 éves.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Kovács Norbert aktív alkotótevékenységet folytató kalocsai szobrászművész.A bemutatott személyek pozíciójáról lásd alább keretes írásunkat! – A szerk.

Szabadi István megyei elnökként és halasi szervezetük elnöke- és polgármesterjelöltje-ként mutatkozott be.
Önmagáról elmondta: tizenhat éve dolgozik a helyi médiában Kiskunhalason, működtetve saját tulajdonú televízióját, amelyről büszkén tudatta, hogy függetlenségének megőrzése érdekében egyetlen forint állami pénzt sem használt még föl működéséhez.
A politikában négy éve vesz részt, és büszke arra, hogy ezt Toroczkai László és Dúró Dóra nevével fémjelzett Mi Hazánk Mozgalom kötelékében teheti meg.

Nem késő?

A megkésett kalocsai indulásukkal kapcsolatban – kérdésre válaszolva – elmondta, hogy szervezetüknek „nincs és nem is lesz oligarchája”, és alulról szerveződő építő munkájuk során nem jutottak még el minden településre, így Kalocsára sem.

Az EP választásokon viszont már sikerült megmutatniuk magukat, 114 ezer szavazatot szerezve, ami bíztatást adott nekik a folytatáshoz. Szervezetükkel folyamatosan keresik a kapcsolatot a szimpatizánsok.

Kalocsán azért csak most jutottak el a szervezet formális megalapításához, mert mostanára lett kellő számú szimpatizánsuk, akikkel megítélése szerint akár már az őszi választáson is sikert érhetnek el. Kérdésre válaszolva elmondta,

SZERVEZETÜK MÁR EGY KÉPVISELŐ BEJUTTATÁSÁT IS SIKERKÉNT KÖNYVELNÉ EL, HISZEN AZZAL MÁR MEGJELENÍTHETNÉK POLITIKÁJUKAT, ELVEIKET A HELYI KÖZÉLETBEN, ÉS KONTROLLT BIZTOSÍTHATNÁNAK AZ ITT FÖLÁLLÓ HATALOMMAL SZEMBEN.

Ha ez elmarad, akkor is folytathatják a munkát helyben a 2022-es választásokra való felkészüléssel.

Szeptember 9-éig eldől, hogy a választásokon eséllyel el tudnak-e indulni jelöltjeikkel – mondta a megyei elnök –, de polgármesterjelöltet semmiképp sem kívánnak már állítani, annak megismertetéséhez és fölépítéséhez már biztosan kevés az idő.

Jelenleg négy képviselőjelölt-aspiránsuk gyűjti a támogató aláírásokat, de azt is elismerte, hogy a választások matematikájának logikája szerint jelentős áttörést úgy érhetnének csak el, ha a többi körzetben is találnának alkalmas, kellő támogatással bíró jelöltet. Ehhez még keresik a megfelelő személyeket, illetve várják azok jelentkezését.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Az elnök azt is elmondta, hogy szerény erőforrásaikat oda összpontosítják, ahol már van kialakult csapatuk, és azokon a településeken mozgósítják erőiket elsősorban, ahol polgármesterjelöltet is tudnak állítani, így például Kiskunhalason, ahol ő maga lesz a szervezet polgármesterjelöltje.

Itt, Kalocsán a választások eredményétől függetlenül a helyi szervezet fölépítésén és megerősítésén dolgoznak, és várják azoknak a kalocsaiaknak a jelentkezését, akik szívesen kapcsolódnának be e munkájukba.
Az itteni választási sikerük elmaradása esetén is örömmel konstatálhatják, hogy városunkban is meg tudták vetni a lábukat, és a jövőben a létrejött bázison tovább tudják építeni a szervezetet.

„A jobbik arra tart, ami ellen létrejött”

Tekintettel arra, hogy a bemutatott jelöltek lényegében kivétel nélkül a kalocsai Jobbik tagságából, vagy szimpatizánsi köréből kerültek ki, megkérdeztük Szabó Patrikot, hogy miként értelmezhető a megjelenésük e szervezetben, hogyan viszonyulnak korábbi szervezetükhöz.

A volt képviselő elmondta, ez elsősorban a párt országos irányvonalával való egyet nem értésüknek kifejezése.
Szabó úgy vélte:

A JOBBIK JELENLEG ABBAN AZ IRÁNYBAN HALAD, AMI ELLEN EREDENDŐEN LÉTREJÖTT.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a már deklarált polgármesterjelöltek közt van-e olyan, akit akár hivatalosan, akár elviekben támogatni tudnák.
Erre válaszolva Szabadi úgy vélte, a kiállított jelöltek mindegyike valamely már lejáratódott politikai erő, kompromittálódott szervezet nyílt vagy burkolt támogatója, ezért nem tudják őket támogatni.

A párt támogatását sem más szervezet jelöltaspiránsról – a szerdai polgármester-jelölti kávézáson már résztvevő Fekete Zsomborról – nem volt tudomásuk, de ha ilyen jelölt színre lépne, a vele való egyeztetés lehetőségét elviekben nem zárta ki az elnök.

Mi Hazánk Mozgalom–FKGP–MIÉP pártszövetség alakul?

Ugyanakkor Szabadi elmondta, hogy ők másfajta szövetségben gondolkodnak, hiszen

A FÜGGETLEN KISGAZDAPÁRTTAL ÉS A MIÉP-PEL ORSZÁGSZERTE TÖBB HELYEN KIEMELTEN A KIS TELEPÜLÉSEKEN EGYÜTTMŰKÖDNEK A MAGUK NEMZETI ÖSSZEFOGÁSA JEGYÉBEN,

és hármas jelölőszervezetként is föllépnek egyes településeken, sőt, olyan település is van, ahol a hátrom említett párt támogatásával állítanak közös polgármesterjelöltet.
Azonban

EGYETLEN MÁS, ISMERT POLITIKAI ERŐVEL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉST NEM TARTOTT ELKÉPZELHETŐNEK.


A szervezet helyi aktivistái egyelőre tag- és „jelöltaspiráns-jelöltek” 

A bemutatott személyekről később Szabó Patrik elmondta munkatársunknak, hogy jelenleg még nem képviselő-, hanem csak tagjelöltek, akiket formálisan ez után fog még kooptálni a Mi Hazánk Mozgalom. 

A szervezet kalocsai jelöltállítási szándékairól pedig megtudtuk, hogy a most bemutatott aktivisták akkor méretik majd meg magukat képviselőjelöltekként, az aláírásgyűjtő íveiket is csak akkor veszik majd föl, ha a helyi lista állításához szükséges számú, jelöltet el tudnak indítani. Ehhez Kalocsán legalább öt körzetben kellene jelöltet állítaniuk. Amennyiben sikerül – ezek szerint még legalább egy – alkalmas személyt találniuk, úgy az aláírások összegyűjtése már 1-2 nap alatt is sikerülhet, hiszen – amint azt korábban, a választási menetrend ismertetése kapcsán megírtuk, a kalocsai körzetek mindegyikében kevesebb mint húsz érvényes aláírásra van szükség, hogy a jelölt fölkerülhessen a szavazólapra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-21 08:54:11
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 25., 09:19
Hálózati meghibásodás miatt tapasztalható a vízszolgáltatás kimaradása. Már dolgoznak a hiba elhárításán. Még >>>
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK