2018. 01. 19. péntek
Márió, Sára
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Egy különleges solti disznóvágással indult az újév a Fradi öregfiúi és szurkolói számára

Tóth Barna  |  2018. 01. 11., 10:12

Egy közel sem hétköznapi disznóvágáson vettek részt Solton január első szombatján a Fradi öregfiúi, amelyet néhány vérbeli zöldfehér rajongó szervezett. A csapat, a klub és a foci szeretete mellett nem hiányozhatott a pálinka, a sült oldalas és a kiváló hangulat sem, amelyek a program folyamán, teljes egységgé kovácsolták a megjelenteket. A teljesség igénye nélkül nem kisebb nevek vettek részt az eseményen a Ferencvárostól, mint Bánki József, Dukon Béla, vagy Szeiler József.

Hozd a kést…, hol a pálinka…, hú mekkora ez a disznó, jó lesz fiúk…! Akinek már volt szerencséje részt venni egy hamisítatlan vidéki disznótoron, annak ezek a félmondatok biztosan ismerősen csengenek. Az újév első szombatján egy meghívásnak köszönhetően a Fradi öregfiúi is belekóstolhattak abba, hogy milyen is egy igazi solti disznótor, rajongókkal fűszerezve.

A program természetesen sokkal több volt ennél, hiszen azt valójában a Ferencváros mindenkori focicsapatának szeretete és a zöldfehérek nagyjaival, ikonikus alakjaival való személyes találkozás inspirálta. De hogyan is forrta ki magát a történet, míg álomból valóság lett, míg végül egy asztalnál fogyaszthatták legendák és szurkolóik a finomabbnál finomabb fogásokat?

A program egyik megálmodója és főszervezője, Romfa Zoltán, aki vérbeli fradistaként hosszú évtizedek óta együtt lélegzik a klubbal, meccsről-meccsre, eseményről-eseményre. Ez idő alatt jó rajongóhoz hűen néhány különleges relikviára is szert tett. Szerencséjére, hiszen közvetve ennek köszönhető, hogy megvalósult a találkozó. A szóban forgó ereklye nem más, mint Dukon Béla 1986-os Fradimeze, amelyhez három évvel később jutott hozzá Romfa Zoltán egy Ferencváros rangadón. Az elmúlt évben egy apostagi meccsre látogatott, ahol a Ferencváros öregfiúi közül többen is tiszteletüket tették, és mi másban is jelenhetett volna meg a meccsen, mint Dukon Béla 1986-os mezében. A mérkőzés végén, akárcsak a hamisítatlan klubhűséggel rendelkező szurkolótársai nem a kijárat, hanem a pálya felé vette az irányt.  

A szögletzászlónál botlott bele Bánki Dodóba, aki felismerve a becsben tartott mezt, csak annyit mondott: „ez mennyire király”.

A mérkőzésen ott volt természetesen Dukon Béla is. Majd egy közös beszélgetés, sztorizgatás után, Zoliék Dunatetétlenre invitálták a zöldfehérek ikonikus sztárjait.

A fordulópont itt következett, hiszen a Solti találkozó részleteit ekkor beszélték meg egymás közt. A végső dátumot a bajai Aranyos Dániel közreműködésének köszönhettték, aki évek óta ott van a Fradi öregfiúk csapatának meccsein. A Bokos Vendégházban megrendezett eseményen Bánki József (Dodó), Szeiler József, Dukon Béla, Szenes Sándor, Rab Tibor, Telek András, Bukcsó Norbert, valamint a jelenlegi légióból Böde Dani is megjelent. Két fél disznóval, egy kis hagymásvérrel és stílusosan némi házipálinkával startolt a találkozó, ahogy az egy tisztességes disznóvágáson lenni szokott. A frissensült mellett, a legjobb történetek is terítékre kerültek, csak úgy, mint az elmaradhatatlan Fradi dalok. Kiváló alkalom volt ez, hogy a csapat egykori és mostani legendái, valamint a klub szurkolói, akár életre szóló ismeretséget és barátságot kössenek. Tóth Dani kollégánk is részt vett az eseményen, aki a tőle megszokott módon a kameráját sem hagyta otthon. Így az eseményről és annak apropójáról is kérdezősködött!

Sokan támogatták a program megvalósulását, így a szervezők részéről kiemelt köszönet illeti Németh István solti önkormányzati képviselőt, Mauk János szurkolót, aki egyben szervezőként illetve böllérként is kivette a részét a különleges eseményben, illetve Somogyi Gábort, aki vérbeli fradistaként szintén oroszlánrészt vállalt a szervezésben, Kalocsáról Bedics Tamást, de dunatetétleni és hartai fradisták is segítették az esemény életre hívását. 

A közös történet pedig tovább folytatódik, hiszen a foci szeretete újabb ihletet hozott, így ez év nyarán egy hivatalos meghívásos mérkőzést rendeznek Solton az öregfiúkkal. Innentől kezdve, pedig minden év január első szombatja, pirosbetűs napként kerül be mindannyiuk naptárba, hiszen biztosan megismétlik a jól sikerült találkozót, szurkolók és öregfiúk együtt, egy igazi zöld-fehér disznótoron.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 01. 16., 10:30
A Bajai Tankerületi Központ évértékelőjén annak működése mellett, számos fontos változás is napvilágot látott. A központ három járás 24 intézményét, 19 tagintézményét és 2 telephelyét fogja össze és koordinálja. Szemléletük, hogy a munkájuk során elért pozitív változásokat gyermek, szülő és pedagógus egyaránt érzékelje.
2018. 01. 15., 11:22
A Kalocsai FC elnökségének, és szűk baráti körének köszönhetően ismét megidézték a régi idők fociját a Városi Sportcsarnokban, ahol teltházas publikum előtt léphettek pályára az egykori paksi és kalocsai közönségkedvencek. A rendezők önzetlen igyekezete és a „hajdani gladiátorok” csatája ezúttal is méltó módon ápolta a dicső elődök hagyományait.
2018-01-17 18:30:59
Egy férfi a poggyászfeladás megúszása miatt nyolc réteg ruhában akart felszállni Izlandon egy repülőre, de meggyűlt a gondja a repülőtársasággal. Kíváncsiak voltunk, vajon van-e bármilyen szabály arra, hogy hány pulóverben vagy nadrágban lehet utazni, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren futott-e már bele hasonló helyzetbe a repülőtéri vagy a biztonsági személyzet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 01. 19., 10:28
Két személyautó ütközött össze nem sokkal ezelőtt a Szent István király út és az 51-es főút kereszteződésében. Jelenleg is tart a helyszínelés! Még >>>
2018. 01. 18., 20:13
A Vajas-parti vízi turisztikai és tömegsport célú projekt részeként kerülnek városunkba az itt egyre népszerűbb sportág gyakorlásához nélkülözhetetlen hajók. Mostantól nincs mentség: a rutin és összeszokottság nem lesz kiváltság, annak hiánya nem lesz kifogás többé! Még >>>
2018. 01. 18., 16:31
Ezt – konkrétumok említése nélkül – Bálint József polgármester jelentette ki a mai, egyébként egészen más tárgyú sajtótájékoztatója záróakkordjaként. Még >>>
2018. 01. 18., 00:13
Földink ráadásul figyelemfelkeltő jelenség lesz, hiszen alaposan kilóg a február 5-én tartandó születésnapi koncert fellépőinek sorából, ahol a magyar rock-, pop- és tánczene hírességei közt lép színpadra – Hogy miért?! Még >>>
2018. 01. 17., 19:12
Az Oroszlán ma gyors és hatékony, a Nyilast felfalja a rendetlenség. Még >>>
2018. 01. 16., 22:02
Ha senki nem él elővásárlási joggal, akkor heteken belül nyélbe üthetik az adásvételt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A Changhe Aircraft Industries Group (CAIG) Z-18A típusjelű szállító helikoptere megkezdte szolgálatát a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg szárazföldi hadseregének légierejében – legalábbis erről közölt cikket a kormányzati China Central Television (CCTV) hírműsora.
Gyűlnek a viharfelhők a bolgár repülős égen, legalábbis ami a hadrendben lévő típusok üzembentartását illeti. Legújabb áldozat a Szu-25-ös flotta, mely 2017. december 14. óta nem repülhet és komoly kérdés, hogy fog-e újra.
2018. január 17-én, szerdán délután egy havas domboldalra zuhant a Török Légierő egyik CASA CN-235 típusú katonai teherszállító repülőgépe. A repülőgép 3 fős személyzete életét vesztette.
A Magyar Honvédség már az ország légterébe történő berepülés előtt jelzett arról a kisgépről az illetékes szerveknek, amelyről később kiderült, hogy tizenegy migránst szállított, s amit hétfő este találtak meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjén határában - közölte a Honvédelmi Minisztérium.