2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Egy különleges solti disznóvágással indult az újév a Fradi öregfiúi és szurkolói számára

Tóth Barna  |  2018. 01. 11., 10:12

Egy közel sem hétköznapi disznóvágáson vettek részt Solton január első szombatján a Fradi öregfiúi, amelyet néhány vérbeli zöldfehér rajongó szervezett. A csapat, a klub és a foci szeretete mellett nem hiányozhatott a pálinka, a sült oldalas és a kiváló hangulat sem, amelyek a program folyamán, teljes egységgé kovácsolták a megjelenteket. A teljesség igénye nélkül nem kisebb nevek vettek részt az eseményen a Ferencvárostól, mint Bánki József, Dukon Béla, vagy Szeiler József.

Hozd a kést…, hol a pálinka…, hú mekkora ez a disznó, jó lesz fiúk…! Akinek már volt szerencséje részt venni egy hamisítatlan vidéki disznótoron, annak ezek a félmondatok biztosan ismerősen csengenek. Az újév első szombatján egy meghívásnak köszönhetően a Fradi öregfiúi is belekóstolhattak abba, hogy milyen is egy igazi solti disznótor, rajongókkal fűszerezve.

A program természetesen sokkal több volt ennél, hiszen azt valójában a Ferencváros mindenkori focicsapatának szeretete és a zöldfehérek nagyjaival, ikonikus alakjaival való személyes találkozás inspirálta. De hogyan is forrta ki magát a történet, míg álomból valóság lett, míg végül egy asztalnál fogyaszthatták legendák és szurkolóik a finomabbnál finomabb fogásokat?

A program egyik megálmodója és főszervezője, Romfa Zoltán, aki vérbeli fradistaként hosszú évtizedek óta együtt lélegzik a klubbal, meccsről-meccsre, eseményről-eseményre. Ez idő alatt jó rajongóhoz hűen néhány különleges relikviára is szert tett. Szerencséjére, hiszen közvetve ennek köszönhető, hogy megvalósult a találkozó. A szóban forgó ereklye nem más, mint Dukon Béla 1986-os Fradimeze, amelyhez három évvel később jutott hozzá Romfa Zoltán egy Ferencváros rangadón. Az elmúlt évben egy apostagi meccsre látogatott, ahol a Ferencváros öregfiúi közül többen is tiszteletüket tették, és mi másban is jelenhetett volna meg a meccsen, mint Dukon Béla 1986-os mezében. A mérkőzés végén, akárcsak a hamisítatlan klubhűséggel rendelkező szurkolótársai nem a kijárat, hanem a pálya felé vette az irányt.  

A szögletzászlónál botlott bele Bánki Dodóba, aki felismerve a becsben tartott mezt, csak annyit mondott: „ez mennyire király”.

A mérkőzésen ott volt természetesen Dukon Béla is. Majd egy közös beszélgetés, sztorizgatás után, Zoliék Dunatetétlenre invitálták a zöldfehérek ikonikus sztárjait.

A fordulópont itt következett, hiszen a Solti találkozó részleteit ekkor beszélték meg egymás közt. A végső dátumot a bajai Aranyos Dániel közreműködésének köszönhettték, aki évek óta ott van a Fradi öregfiúk csapatának meccsein. A Bokos Vendégházban megrendezett eseményen Bánki József (Dodó), Szeiler József, Dukon Béla, Szenes Sándor, Rab Tibor, Telek András, Bukcsó Norbert, valamint a jelenlegi légióból Böde Dani is megjelent. Két fél disznóval, egy kis hagymásvérrel és stílusosan némi házipálinkával startolt a találkozó, ahogy az egy tisztességes disznóvágáson lenni szokott. A frissensült mellett, a legjobb történetek is terítékre kerültek, csak úgy, mint az elmaradhatatlan Fradi dalok. Kiváló alkalom volt ez, hogy a csapat egykori és mostani legendái, valamint a klub szurkolói, akár életre szóló ismeretséget és barátságot kössenek. Tóth Dani kollégánk is részt vett az eseményen, aki a tőle megszokott módon a kameráját sem hagyta otthon. Így az eseményről és annak apropójáról is kérdezősködött!

Sokan támogatták a program megvalósulását, így a szervezők részéről kiemelt köszönet illeti Németh István solti önkormányzati képviselőt, Mauk János szurkolót, aki egyben szervezőként illetve böllérként is kivette a részét a különleges eseményben, illetve Somogyi Gábort, aki vérbeli fradistaként szintén oroszlánrészt vállalt a szervezésben, Kalocsáról Bedics Tamást, de dunatetétleni és hartai fradisták is segítették az esemény életre hívását. 

A közös történet pedig tovább folytatódik, hiszen a foci szeretete újabb ihletet hozott, így ez év nyarán egy hivatalos meghívásos mérkőzést rendeznek Solton az öregfiúkkal. Innentől kezdve, pedig minden év január első szombatja, pirosbetűs napként kerül be mindannyiuk naptárba, hiszen biztosan megismétlik a jól sikerült találkozót, szurkolók és öregfiúk együtt, egy igazi zöld-fehér disznótoron.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-19 08:51:33
Ünnepi szentmise és a községi díj átadása mellett számos más programlehetőség várja az érdeklődőket, úgy is mint lovasbemutató, bábelőadás, operettműsor valamint egészségügyi állapotfelmérésen vehet részt bárki. Délután 5 órától Nótár Mary lép fel a nagyszínpadon, majd a Varga Miklós Band után pár órával később lézershow veszi kezdetét.
2022-08-17 08:49:06
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés