2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A harmadik gyertya is ég már Kalocsa adventi koszorúján – Köszöntőt Selmeczi Géza mondott, Szabó Gabi énekét Pataj György kísérte zongorán

A harmadik gyertya is ég már  Kalocsa adventi koszorúján – Köszöntőt Selmeczi Géza mondott, Szabó Gabi énekét Pataj György kísérte zongorán
Illés György Cinó  |  2019. 12. 16., 14:03

A korábbiakhoz színpaddal, vagy inkább dobogóval is kiegészült a helyszín, amelyet ezúttal színes fények is megvilágítottak, emelve az ünnepélyes hangulatot. Köszöntőt ezúttal Selmeczi Géza lelkész mondott az evangélikus egyház képviseletében, zenéről Szabó Gabi és Pataj György gondoskodott.

Amint az első és második gyertya meggyújtása előtt, most is szavalat alapozta meg az ünnepi hangulatot: ezúttal Madainé Szilágyi Anita, az önkormányzat munkatársa, a Kalocsai Thália Társulat tagja mondta el Váradi Krisztina: Adventi szívek című költeményét.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó


A továbbiakban Selmeczi Géza evangélikus lelkész mondott köszöntőt, majd meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját.
A lelkész egyebek mellett rámutatott, hogy sajnálatos módon a karácsony az utóbbi időszakban mindinkább elveszíti bensőséges jellegét, egyre inkább a fogyasztás és vásárlás orgiájává fajul, azonban arra is figyelmeztetett, hogy ki-ki önmaga dönthet, hogy milyen értékeket követ, mit érez sajátjának.
Végül közös imára hívta a megjelenteket, majd fölkapcsolta a harmadik gyertya izzóját.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó


Zenés műsort ezúttal Szűcs Gabi énekesnő és Pataj György zongoraművész adott, fényesen bizonyítva, hogy a dzsesszes, szvinges muzsikával is pompás adventi, karácsonyi hangulatot lehet teremteni.


A műsor összeállításakor azokra is gondoltak, akik magányosan várják a karácsonyt: a következő dal azt üzeni, hogy egyedül is lehet szép és meghitt az ünnep.


A szervezők most is zsíros kenyérrel, meleg teával és forralt borral várták az egybegyűlteket, arra kérve az adventi ünnepség résztvevőit, hogy a mosolygömbbe helyezett adományaikkal járuljanak hozzá a nehezebb anyagi körülmények közé született kalocsai óvodások karácsonyához.

Idén ezzel zárult a mosolygömb útja, ugyanis az önkormányzat dolgozói ma már megkezdik az ajándékok begyűjtését, megvásárlását.
A rendezvény keretében a tavalyi gyűjtés eredményéről is tájékoztatták a megjelenteket:
akkor több mint 400 ezer forintot dobtak a mosolygömbbe az adományozók, amivel hetven kalocsai gyermek karácsonyát tették szebbé, olyanokét, akiknek családjában e nélkül nem biztos, hogy futotta volna ajándékokra is a nehéz anyagi körülmények közt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-23 13:47:00
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022-11-23 07:49:00
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK