2022. 09. 25.
Eufrozina, Kende
: 406 Ft   : 417 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Bajtársi találkozó volt koszorúzással Kalocsán, a katonavárosban – Négy fegyveres hagyományőrző egyesület összetartása a színházban

Bajtársi találkozó volt koszorúzással Kalocsán, a katonavárosban – Négy fegyveres hagyományőrző egyesület összetartása a színházban
Illés György Cinó  |  2021. 08. 27., 12:01

Szerdán délelőtt a Negyvennyolcasok terén, majd a sétálóutcában katonazenekari térzenével, koszorúzással, a résztvevő szervezetek zászlóira szalagkötéssel, az itt szolgált alakulatoknak emléket állító plasztika megkoszorúzásával kezdődött, majd a színházban emlékező, köszöntő beszédekkel és kulturális műsorral folytatódott a bajtársi találkozó, a Kék Duna Vendéglőben eltöltött közös ebéd tette föl a koronát. Az alkalom apropóját többszörös jubileum adta, ugyanis az éppen 20. kistérségi és 25. régiós bajtársi találkozón az egyik résztvevő szervezett szintén húszéves évfordulóját ünnepelte, egy másik pedig már ötvenéves nagyjubileumát ülte meg a bajtársakkal közösen.

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél-alföldi Régió (BEOSZ DAR,) a Honvéd és Rendvédelmi Szervek Bajtársi Egyesülete (Horeszbe), a Kalocsai Honvéd Kulturális Egyesület Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre (Kahoke, KLKHK), amely egyben a Honvédség és Társadalom Baráti Köre (HTBK) részvételével augusztus 25-én Kalocsán tartotta a XX. bajtársi találkozóját.

A találkozón a Magyar Honvédség 59. számú Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisának díszzászlóalja adott díszőrséget, illetve katonai tiszteletadást a sétálóutcában tartott koszorúzáson.

A találkozó alkalmából reggel kilenc órától a Negyvennyolcasok terén, majd a sétálóutcában adott térzenét a koszorúzás során is zenei szolgálatot teljesítő MH Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar, a találkozó résztvevői mellett a sétálóutcában járó-kelők nagy örömére.
Egy zeneszámot videóra is vettünk.


Az alkalom ünnepélyességét több kerek évforduló emelte.

A huszadik kistérségi és huszonötödik régiós bajtársi találkozón a Kahoke, KLKHK megalakulása 20. a Horeszbe fennállása 50. évfordulóját ünnepelte.

Tíz órától a sétálóutcában, a volt Tisztiklub előtt kihelyezett, ’Kalocsa, a katonaváros’ emlékét idéző térplasztikánál – Kiss István alkotása – katonai tiszteletadással, szalagtűzéssel egybekötött koszorúzást tartottak.

Képgaléria megtekintése (64 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Fél tizenegytől a kalocsai színházban tartották meg az ünnepi állománygyűlést, amelynek zárásaként, fél tizenkettőkor ünnepi műsort láthattak a résztvevők a Mezei Virágok Népdalkör közreműködésével.

A rendezvény fővédnöke dr. Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere, védnökei Hazuga Károly nyugalmazott altábornagy, a BEOSZ elnöke, valamint dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere voltak.

Filvig Géza a találkozó elején a város és az önkormányzat nevében köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezve ki, hogy városunkat választották a rendezvény helyszínéül.

A polgármester fölidézte, hogy Kalocsán két nagy létszámú laktanya is működött, amelyek a hadsereg szervezeti átalakításai nyomán mára elnéptelenedtek.

Nagyon nagy öröm az, hogy a hagyományőrzők és akik itt szolgáltak még visszatérnek a városunkba, és különböző szervezeti formákban, különböző alkalmakat kihasználva itt találkoznak, életben tartva Kalocsának ezt a fontos hagyományát, a katonavárosi hagyományt”
– mondta köszöntőjében a polgármester.
A bajtársi találkozó közös ünnepi ebéddel zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 23., 09:23
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)
2022-09-21 10:23:00
Múlt héten döntött a kalocsai képviselő-testület a város létesítményeinek gáz közbeszerzési eljárása keretében érkezett ajánlat elfogadásáról. Az ajánlat azonban formahibás volt, a határidőig pedig nem történt meg a szükséges hiánypótlás, ezért tegnap délután sürgősséggel újratárgyalta a kérdést a grémium. Ma délutánig ez is bizonytalan, de szorít az idő: szeptember 30-áig szerződést kel kötni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>
2022. 09. 25., 09:22
Kamerafelvételek alapján elemezték a kérdéses járművek mozgásait a fuvar időpontjában, és megállapították, hogy a járművek az érintett időszakban nem jártak Szlovákiában. Még >>>
2022. 09. 24., 09:10
Szombaton délután 16-22 fok várható, de utána rosszabbra fordul az időjárás. Még >>>
2022. 09. 23., 12:06
Az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni az erdőgazdaságoknál. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés