2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza karácsonyi köszöntője

Dr. Filvig Géza karácsonyi köszöntője
2021. 12. 24., 08:25

Nagy szeretettel köszöntöm Kalocsa város lakosságát!

Lassan beteljesedik az év legszebb, legmeghittebb időszaka és újra egy év zárul. Az adventi időszak sokszínű lehetőséget adott az idei évben számunkra a kikapcsolódásra, ünnepi hangolódásra, bár a Covid - járvány okozta korlátozások továbbra is rányomták bélyegüket mindennapi életünkre.

Rengeteg kihívást, de szép eredményeket is tartogatott számunkra a 2021. év, és lassan kezd beérni erőfeszítéseink eredménye! Fel-felvillan annak a modern, és kellemes városnak a képe, ahol gazdaságunk szereplői fejlődhetnek, intézményeink egyre magasabb színvonalon működnek, családjaink életminősége javuló tendenciát mutat, és nyugdíjasainkat megbecsüli és tiszteli a közösség. Az elkövetkező évek bővelkednek még munkában, hiszen városunk a Paks II. beruházásnak, az épülő új Duna hídnak köszönhető egy óriási volumenű térségfejlesztés részese jelenleg, de úgy gondolom, közösen helyt álltunk, helyt állunk és bizakodóan tekinthetünk a jövő elé, a szívünkben élő erős hittel.

Lassan elérkezünk a Szent Ünnephez, Úr Jézusunk születéséhez. Kívánom, hogy e melegség töltse el szívünket, és egy-egy pillanatra álljunk meg a rohanó hétköznapokban, hogy számvetést készíthessünk az eltelt év pillanatairól. Idézzük fel a számunkra legkedvesebb perceket! Minden szépséget raktározunk el szívünkben, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkező év napjaira. Bár a 2021. év is bővelkedett nehézségekben, és a világon tomboló járvány nehezíti mindennapjainkat, e miatt az idei év nagy része is korlátozások között telt akadályok elé állítva céljainak megvalósítását. Azonban a decemberi hónap üzenete minden évben ugyanaz:

A hit, a remény, az öröm és a szeretet, a négy fogalom, melyből mindig erőt meríthetünk és a legjobb tanácsadó utunkon! E négy gyertyát gyújtottuk meg az elmúlt hetekben, mely gyertyáknak különös üzenete van számomra!

Az advent jelentése az eljövetel, és a boldog várakozás öröme is egyben. Megérkezni és türelemmel várakozni. Bár egyszerűnek tűnik mindez, és milyen könnyű kimondani, mégis milyen nehéz ezt a nyüzsgő és rohanó világunkban megvalósítani! Most azonban itt az idő, hogy elcsendesüljünk, szeretteink felé forduljunk és igyekezzünk szebbé varázsolni egymás napjait. Ehhez idén városunk is szeretett volna hozzájárulni, így különösen törekedtünk arra, hogy változatos programokkal, csodálatos fényárba öltöztetve Kalocsát segítsünk mindannyiunknak kibilleni az elmúlt időszak nehézségeiből, bizonytalanságaiból.

Most azonban fordítsuk figyelmünket Karácsony szent ünnepe felé, hogy e bensőséges készülődés még szebb és emlékezetesebb maradjon! Kívánok minden kalocsai lakosnak bensőséges ünnepeket! Áldott, békés Karácsonyt!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés