2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza karácsonyi köszöntője

Dr. Filvig Géza karácsonyi köszöntője
2021. 12. 24., 08:25

Nagy szeretettel köszöntöm Kalocsa város lakosságát!

Lassan beteljesedik az év legszebb, legmeghittebb időszaka és újra egy év zárul. Az adventi időszak sokszínű lehetőséget adott az idei évben számunkra a kikapcsolódásra, ünnepi hangolódásra, bár a Covid - járvány okozta korlátozások továbbra is rányomták bélyegüket mindennapi életünkre.

Rengeteg kihívást, de szép eredményeket is tartogatott számunkra a 2021. év, és lassan kezd beérni erőfeszítéseink eredménye! Fel-felvillan annak a modern, és kellemes városnak a képe, ahol gazdaságunk szereplői fejlődhetnek, intézményeink egyre magasabb színvonalon működnek, családjaink életminősége javuló tendenciát mutat, és nyugdíjasainkat megbecsüli és tiszteli a közösség. Az elkövetkező évek bővelkednek még munkában, hiszen városunk a Paks II. beruházásnak, az épülő új Duna hídnak köszönhető egy óriási volumenű térségfejlesztés részese jelenleg, de úgy gondolom, közösen helyt álltunk, helyt állunk és bizakodóan tekinthetünk a jövő elé, a szívünkben élő erős hittel.

Lassan elérkezünk a Szent Ünnephez, Úr Jézusunk születéséhez. Kívánom, hogy e melegség töltse el szívünket, és egy-egy pillanatra álljunk meg a rohanó hétköznapokban, hogy számvetést készíthessünk az eltelt év pillanatairól. Idézzük fel a számunkra legkedvesebb perceket! Minden szépséget raktározunk el szívünkben, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkező év napjaira. Bár a 2021. év is bővelkedett nehézségekben, és a világon tomboló járvány nehezíti mindennapjainkat, e miatt az idei év nagy része is korlátozások között telt akadályok elé állítva céljainak megvalósítását. Azonban a decemberi hónap üzenete minden évben ugyanaz:

A hit, a remény, az öröm és a szeretet, a négy fogalom, melyből mindig erőt meríthetünk és a legjobb tanácsadó utunkon! E négy gyertyát gyújtottuk meg az elmúlt hetekben, mely gyertyáknak különös üzenete van számomra!

Az advent jelentése az eljövetel, és a boldog várakozás öröme is egyben. Megérkezni és türelemmel várakozni. Bár egyszerűnek tűnik mindez, és milyen könnyű kimondani, mégis milyen nehéz ezt a nyüzsgő és rohanó világunkban megvalósítani! Most azonban itt az idő, hogy elcsendesüljünk, szeretteink felé forduljunk és igyekezzünk szebbé varázsolni egymás napjait. Ehhez idén városunk is szeretett volna hozzájárulni, így különösen törekedtünk arra, hogy változatos programokkal, csodálatos fényárba öltöztetve Kalocsát segítsünk mindannyiunknak kibilleni az elmúlt időszak nehézségeiből, bizonytalanságaiból.

Most azonban fordítsuk figyelmünket Karácsony szent ünnepe felé, hogy e bensőséges készülődés még szebb és emlékezetesebb maradjon! Kívánok minden kalocsai lakosnak bensőséges ünnepeket! Áldott, békés Karácsonyt!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 30., 12:49
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>