2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Pécsi Vivien: „A magyar kultúra közös kincsünk, vigyázzunk rá!”

Mészáros Boglárka  |  2021. 01. 22., 16:02

Pécsi Vivien, a Kulturális és Szociális Bizottság elnöke, a 6-os számú körzet képviselője elkötelezettnek érzi magát anyanyelvünkkel kapcsolatban, számos nagyrendezvényt bonyolított le, több esemény megnyitó ünnepségén hallatta hangját. A mai jeles napon arra kértük, hogy mondja el milyen jelentőséggel bír számára a Magyar Kultúra Napja.

Reggeli cikkünkben emlékeztettük már olvasóinkat, hogy ma ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.
Az igaz, hogy idén rendhagyó módon, hiszen korábban volt, hogy egy egész héten át ünnepeltük kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi esteken vehettünk részt- 2021-ben pedig marad az online tér lehetősége a megemlékezésre.

A Magyar Kultúra Napját 32 éve, 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. Az emléknapon a magyarság szerte a világban megemlékezik a magyar kulturális értékekről.

Emlékezzünk mi is, ezúttal Pécsi Viviennel!

Vivien korábban arról nyilatkozott: „felelősséget érzek anyanyelvünk jelen állapotáért, helyes és kulturált használatáért, szerepének képviseletéért.”

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ha Vivienről van szó-képviselő-testület tagsága mellett-, a rendezvények megnyitói jutnak eszünkbe, a számos szép megemlékezés, amit hallhattunk tőle, városunk fontosabb eseményein.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések sarkallnak minket, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, gyökereinknek, mindemellett azt a hagyatékot, ami tárgyként vagy szellemi értékként ránk maradt, nekünk kortársaknak elevenné kell tennünk és továbbadnunk. - mondta portálunknak Pécsi Vivien.

Hozzátette: Erre az összegzésre talán a mostani világhelyzetre tekintve, nem is lehetne nagyobb szükségünk.

Vivien kiemelte, hogy városunkban az újonnan megalakult Kalocsai Innovációs Központ és a kulturális intézményeink és azok vezetői mind elkötelezettek abban, hogy Kalocsa jól élhető város legyen kulturális szempontból is, és meghatározó települése legyen a térségnek.

Idén megnövekedett forrásból tudjuk támogatni Kalocsa kulturális értékeinek gazdagítását és meglévő kincseink továbbadását.- mondta Pécsi Vivien.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés