2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Rendhagyó óvodai foglalkozás Csukás István halálának évfordulóján – A mesék, az olvasás öröme mindenkié

Rendhagyó óvodai foglalkozás Csukás István halálának évfordulóján – A mesék, az olvasás öröme mindenkié
Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 23., 14:20

A minap óvódások látogattak a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárába. A koronavírus-járvány miatt ezúttal rendhagyó módon, az épület előtt tartottak foglalkozást. A gyermekek Csukás Istvánról és Süsüről, a sárkányról tudhattak meg érdekes történeteket.

Libasorban érkeztek a Csokonai úti óvodások a kalocsai könyvtár épületéhez. A gyerekek az épület előtt megálltak, mert a koronavírus-járvány miatt - mint az összes intézmény - a könyvtár is zárva tart a látogatók előtt. A foglalkozás azonban nem maradt el, most is az épület előtt folyt a különleges foglalkozás.

Beerné Szalkai Szilvia
gyermekkönyvtáros elmondta:
 
A koronavírus második hulláma tavaly november 11-e óta nem teszi lehetővé, hogy a gyermekek, szülők, pedagógusok személyesen jöjjenek a gyermekkönyvtárba. A jelenlegi csoporton kívül is szeretettel várunk mindenkit, aki jelzi, milyen könyvekkel, témákkal kapcsolatban érdeklődnek, tájékozódnak, szeretnének beszélgetni velünk.”- mondta a gyermekkönyvtáros.


A második emeleti ablakra akasztott piros alapon fehér pöttyös kendő jelezte, hogy ott van a gyermekkönyvtár. Sajnos a gyerekek a termet belülről nem tekinthették meg, azonban a „könyvek lejöttek” hozzájuk.
Kis tarisznyába rejtették a köteteket, melyek többsége Csukás István tollából származnak.
A kicsik róla tudhattak meg ezúttal még többet, természetesen nem hangsúlyozottan a szomorú évforduló alakalmából.

„Jövő héten lesz egy éve, hogy Csukás István elhunyt. Az óvónők kerestek meg bennünket, ha már a könyvtárba nem is jöhetnek, legalább az épület előtt találkozzunk, és egy-egy Csukás István könyvet bemutatva beszélgessünk a meseíróról. Mivel az épület előtt voltunk, szó esett arról is, hol van a könyvtár, melyikük járt már itt foglalkozáson, továbbá a beiratkozás és a kölcsönzés folyamatát is ismertettem- elevenítette fel a rendhagyó foglalkozást Beerné Szalkai Szilvia.

A könyvtáros szerint az óvónőkön kívül a gyerekek és szüleik is azt remélik: mihamarabb újra nyitják az intézményt és legközelebb már bent, a színes festményekkel díszített falak és a könyvekkel megrakott polcok között tarthatják a foglalkozást, hogy a gyerekek a mesék, az olvasás örömén keresztül már kis korban megszeressék a könyveket.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés