2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Simon Zoltán: „Hittel, becsülettel és kemény munkával dolgozzunk azért, hogy hazánkat megőrizzük magyarnak és kereszténynek”

Gazsó Rita  |  2018. 08. 21., 09:21

A Szent István-napi ünnepségsorozat részeként koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott Kalocsa Város Önkormányzata az Asztrik téren, az országzászló emlékműnél.

A Himnusz hangjaival indult hétfő délelőtt a kalocsai önkormányzat Szent István-napi ünnepi megemlékezése, amelyet Bihari Sándor Kenyér című verse követett Póli Róbert előadásában.

Államalapító királyunk ezer évvel ezelőtt az összefogás segítségével valósította meg az országegységét, és ennek az egységnek köszönhetően tudott Magyarország és a magyarság a külső és belső támadások ellenére több mint ezer év óta fennmaradni– mondta ünnepi beszédében Simon Zoltán kalocsai önkormányzati képviselő.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)

Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Hozzátette: „már az államalapítás pillanatában is egyértelmű volt, hogy nekünk, magyaroknak hazánk szuverenitását és önbecsülését a nemzetért kiállás hozza meg. A fontos az, hogy hittel, becsülettel és kemény munkával dolgozzunk azért, hogy hazánkat megőrizzük magyarnak és kereszténynek” – hangsúlyozta.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)

Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Simon Zoltán úgy fogalmazott, a történelem ismétli önmagát: nemzetünknek a múltban és a jelenben is több problémával és külső fenyegetéssel kellett szembenéznie. Kiemelte, gyorsan változó világban élünk, amikor csak nemzeti egységben tudjuk hazánk érdekeit képviselni. Az elmúlt évekről azt mondta, bebizonyítottuk, hogy az újításoknak, változásoknak köszönhetően Magyarország a kontinens egyik legdinamikusabban fejlődő és erősödő nemzetévé vált.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)

Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Beszédét követően a helyi szervezetek, politikai pártok, egyházak, intézmények képviselői helyeztek el koszorút az országzászló emlékműnél. Az ünnepség végén a résztvevők közösen elénekelték a Szózatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés