2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Bosszantó pataji döntetlen emberelőnyben

Tamás Ferenc  |  2023. 09. 21., 12:18

A bajnoki nyitányon hazai környezetben a Császártöltés ellen vesztő benedeki tizenegy, a második körben is veszített Szakmáron 4-1-re, majd szeptember 16-án, szombaton azt a Dunapatajt fogadta, amely eddigi fellépésein mindössze egy aprócska gólt kapott három eddigi őszi találkozóján.

Az első negyedóra tapogatózó játéka - az “ütéstáv” felmérésével, egymás erejének a feltérképezésével zajlott-, miközben a kapuk szinte alig kerültek veszélybe. A két tizenhatos közt csordogált a játék, amelyet “antifutballnak” is nevezhettünk volna. Nem voltak gyors háromszögelések, nem lüktetett a játék, helyette inkább céltalan felívelések, ütemtelen, dekoncentrált támadás befejezések jellemezték mindkét gárda játékát. A látottak egy bajnok Patajhoz méltatlanok voltak. A csapatok szinte elfelejtettek támadásokat vezetni a széleken, sőt, mindkét együttes játékából hiányzott az ötletesség, a frissesség.
Aztán a félóra végén Németh Laci kapufája varázsütésre felébresztette Csipkerózsika álmából a csapatokat, majd percekre rá, egy Bévárdi lövés jelentett gólveszélyt a lábak erdejében.

A fordulás után már az első perc végén Németh Laci menetrendszerű elfutásából, jött a menetrendszerű pataji találat. Történt ugyanis, hogy a szellőléptű pataji gólvágó lefutotta a hazai védelmet, majd a kapujából kiinduló Faragó kapus támaszkodó lába mellett a benedeki hálóba küldte a labdát (0-1).
Majd a mérkőzés finisébe fordulva, a 69. percben Szabó Viktort második sárgával, előbb küldte zuhanyozni Korsós “spori”. Rá öt percre viszont a “pehelysúlyú” Rácz Ferike firkálta meg a pataji védőket, miközben a kapujából kifutó Pergel, talán Péter Márk segítségével “felborította”. Tizenegyes!
A büntetőt aztán nagy erővel Hangya Ervin, Pergel kapujába vágta (1-1). Emberhátrányban egyenlítettek a hazaiak, amely pataji szempontból aligha volt hízelgő.

Dunaszentbenedek KSE - Dunapataji KSE 1-1 (0-0)
50 néző, vezette: Korsós Péter

Dunaszentbenedek
: Faragó B.-Katona Gy. (Felnagy T.), Péter M., Árvai G. (Greksa D.) - Felnagy M., Szabó V., Ábrahám G.-Rácz F. (Husvéth F.), Hangya E., Molnár G., Krémer P. (Birtók A.)

Játékos-edző: Husvéth Ferenc.
Gólszerző: Hangya Ervin (1-1) a 75. percben. Kiállítva: Szabó Viktor a 69. percben.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Dunapataji KSE: Pergel M.-Szalai L. (Bálint M.), Takács Gy., Bévárdi Á. (Bajusz R.)-Molnár A. (Nagyapáti J.), Sztakó Zs.-Knodel Z., Tardi L., Malomsoki G. (Torják E.)-Kutus E., Németh L.
Edző: Bálint Milán
Gólszerző: Németh László (1-0) a 46. percben.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK