2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Marek” a délvidék gólkirálya

Tamás Ferenc  |  2024. 06. 14., 08:56

Markó Renátó a vármegyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Dél csoportjában szereplő Főnix SE csapatának a gólkirálya, aki „Méhecskés” indulása után megfordult a Kalocsai FC ifjúsági együttesében, majd a Foktő „megyekettes” csapatában is.

Állítólag a futball legnehezebb játékeleme a gólszerzés, az eredményesség. Talán ezért is remek focisták a „gólvágók”, mint Markó Renátó a Foktő géppuska lábú csatára, akit a többiek csak „Marek” néven szólítanak a pályán és a magánéletben is. Ő aztán minden idegszálával érzi a kaput, hiszen ebben a szezonban is már 43 adott gólnál jár.

A Foktő gólérzékeny támadója a „Marek”, alias Markó Renátó, aki a 2023/2024-es évadban is 43(!) gólt ért el. A Főnix SE Foktő rúgott góljainak több mint a felét szerezte. E sorok lejegyzője sok olyan játékost ismer, aki egész pályafutása alatt képtelen annyi gólt szerezni, mint ő egyetlen évad során. Renátó a Foktő csapatának a 78 adott góljából is egymaga több mint a felét szerezte, amely bizonyára új csúcs a régióban is.

Egyszerűen a vérében van a gólszerzés genetikai kódoltsága – ha kapuval van szemben, akkor először tüzel és nem tölt, azaz olyan mint egy vadnyugati western hős. Félő, hogy előbb-utóbb szemet vett majd rá egy tehetősebb, magasabb osztályban játszó együttes.


Edzője, Gyuricza János szerint – aki a Kalocsai FC ifjúsági csapatánál is edzette –, így jellemezte:

Már ifista korában is megvolt a gólérzékenysége, hiszen már ekkor számolatlanul termelte a gólokat és abban az időben bajnoki pontok sokaságát is neki köszönhettük.Szakvezetője továbbá így jellemezte:
„Marek” egy „csiszolatlan gyémánt”, aki jobb csapatban, képzettebb társak között még ennél is többre lenne képes, mint a Foktő, bal oldali támadójaként. A 2001-es születésű kalocsai „gólgyáros” Méhecskés és KFC pályafutása, valamint a Foktő színeiben elért egy évtizedes pályafutása alatt legalább már ezer gólnál jár, és akkor a kispályás bajnokságok góljait még nem is jegyeztük.

Érzék, genetikai kódoltság és tehetség a játékban. Esetünkben Renátóra minden megállapítás igaz, hiszen ő a legjobb gólvadásza a régiónak. Mivel aki ennyi gólt képes szerezni, az a játék sava-borsából többet tud az átlagnál. A gólszerzés sokféleségéből szinte minden megoldást ismer. Tudja azt, hogy közelről kis gólt, távolról „bombasztikusat”, szögletekből „lesipuskást”, egy-egy szlalom labdavezetéses kiismerhetetlen cselek után pedig „pengés” gól dukál a tisztelt nagyérdeműnek.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK