2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

„Szél tábornok” közbeszólt

„Szél tábornok” közbeszólt
Tamás Ferenc  |  2023. 02. 11., 14:37

Február 4-én, szombaton a Főnix SE Foktő megyei másodosztályban szereplő labdarúgó-csapata a „megyeháromban” őszi első Dunapataj gárdáját fogadta volna a hangulatos Duna-parti pályán, ám az égiek beleszóltak az edzőmeccs megtartásába.

Így a viharos erejű szélben a labda nem indult útjára az edzőmérkőzésen, ahol a megyei másodosztály Déli csoportjában ezüstérmes helyen telelő újonc foktőiek a harmadosztály Nyugati csoportjának őszi bajnokát, a Dunapataji KSE együttesét fogadták volna.
Hiszen annyira irreálisan alakultak az időjárási körülmények, hogy a vendégek lemondták a szparingtalálkozót a hazaiak beleegyezésével.
Mivel focihoz nem hasonlítható játékra volt csak esély a foktői „marakodó” poklában, a pengés focit ugyanis el lehetett volna felejteni a kilencven perc során „Szél tábornoknak” köszönhetően. Ilyen esetben ugyanis nincs még „széltől támogatott csapat” sem a pályán, hiszen azokat is zavarja a kavargó fergeteg, akiket szelídebb változatban támogatott volna. Az elemekkel vívott harcban sajnos nem alakulhatott volna ki közönségszórakoztató játék, sőt! Ugyanis harcolni kellett volna a széllel szemben játszó csapat védőinek, hogy kapukirúgásból nehogy a szél saját kapujukba fújja vissza a labdát. Igaz, a széltől támogatott csapatnak is szétesik ilyenkor a játéka, az elemek harca győzedelmeskedik ugyanis az észjáték felett, de legrosszabbul a mindenkori közönség jár, akik bosszankodnak és még fáznak is a találkozó során.

Így, a jó foci hírverése ezúttal elmaradt az annyi szép gólt megélt foktői pályán, sőt még a tisztelt nagyérdemű sem bosszantotta fel magát a játékot elrontó égieknek köszönhetően. Az elismerés ezúttal nem a csapatnak, hanem a szurkolóknak jár, akiket megmentettek az „üvöltő szelek” egy másfél órás átfázástól, így maradt számukra a forraltbor és a kis barack a környék talponállóiban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK