2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újoncként megfizették a tanulópénzt

Újoncként megfizették a tanulópénzt
Tamás Ferenc  |  2020. 11. 20., 15:46

A Gyuricza János vezette Méhecskék SE megyei másodosztályú együttese az ősz ütközeteiben mindössze egy alkalommal érezhette a győzelem semmihez nem fogható varázslatát a tizenegy lejátszott találkozója során.

Az előző bajnokság végén gondolt egy merészet a Méhecskék SE vezérkara és a „megyehárom” Nyugati csoportjában hatodik helyen végzett felnőtt gárdáját benevezte a megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Déli csoportjába. Úgy tűnik mertek nagyot álmodni, ám aki futballberkekben járatos az tudja, hogy a másodosztályú-bajnokságban jóval fajsúlyosabb csapatok szerepelnek, amelyek már heti két-három edzésen gyűjtik az erőt a hétvégi összecsapásokra. Azért egy Dusnok, Nemesnádudvar, Sükösd, Kunbaja más kávéház, mint mondjuk egy Tass, Apostag vagy fajszi tizenegy, arról már nem is beszélve, hogy a „megyekettőben” több egykori magasabb osztályban is szerepelt rutinos róka, illetve a déli határvégen átszüremkedett szerb légiós is kergeti a labdát. Ennek tükrében a „Méhek” őszi eredménysora azért rögtön más megvilágításba kerül, igaz, ha egy kicsit rutinosabb a társaság, akkor a megszerzett négy bajnoki pontjuknak akár dupláját is begyűjthették volna a tizenkét csapatos mezőnyben. Így, csak az utolsó előtti, tizenegyedik helyen zártak az egy győzelmük és egy döntetlenjük mellett kilencszer is fejet hajtó Gyuricza-tanítványok.

11. Méhecskék SE  11       1          1          9          13–36             4 p.

A házi góllövőlistájukat a nyáron Bátyáról igazolt erőcsatár Kákonyi Robi és a szellőléptű Kovács Márk vezeti 3–3 találattal, Böjtös Áron pedig 2 góljával őket követi a gólvadászok házi rangsorában.

Az ősz történéseiről Gyuricza János edzőt faggattuk arra kérve, avasson be bennünket csapata kulisszatitkaiba, értékelje a gárda őszi szereplését.

–Természetesen tisztában voltunk vele, hogy egy harmadosztályú középmezőny után nehéz lesz az első évben a bemutatkozás és a helytállás, de azért bíztunk azokban a felnőtt játékosokban, akik mellettünk döntöttek, valamint a tehetséges ifjúsági labdarúgóinkban is.
Aztán, mint a meccsek során kiderült, valóban jóval nehezebb volt a magasabb osztály, de azért mindenképpen megérte így utólag is, hogy felvállaltuk az osztályváltást. Igaz, voltak olyanok, akik menet közben meghátráltak és visszaléptek, vagy mentális tényezők – sértődés, önismeret – miatt abbahagyták, vagy egyszerűen csak az életük úgy alakult, hogy nem vállalhatták a folytatást. Mint utólag kiderült, fiataljaink, ha csak egy-egy villanásra is, de bebizonyították, hogy ezen a szinten is van játékukban potenciál.
Mint már annyiszor, nyári felkészülésünk sem volt ideálisnak mondható, hiszen a fiúk alighogy kiszabadulhattak a vírus teremtette kényszerhelyzetből, szerettek volna több mindent bepótolni.
Új igazolásként érkezett hozzánk Csesznók Adrián, Csikós Dominik és Csóti Tamás Foktőről, Kákonyi Róbert pedig Bátyáról. Távozott viszont a rutinos Nádasdi Gergely Géderlakra, csapatunk karmestere Szabadi „Szasza” Zoltán pedig Uszódra.

Csapatunk őszi eredménysora hazai pályán a következő: – Érsekcsanád 1-2, Borota 3–3, Hajós 2–0, Sükösd 0–1, Nemesnádudvar 0–5, Kunbaja 2–6.
Idegenben: Bácsborsódon 5–2, Tompán 5–1, Mélykúton 4–2, Dusnokon 3–0, Szeremlén 2–0 (valamennyi vereség).

Elmondhatom, hogy mindannyian tanulhattunk az őszi szezon történéseiből – tanulságos volt az edzőnek, vezetőnek és játékosnak egyaránt. Megérezhették a srácok, hogy ehhez a játékhoz jóval több alázat kell, de talán fiataljaink azt is megérezhették, hogy jó útra léptek. Remélem tavasszal pontokban, és ezáltal sikerélményekben is gazdagodni fogunk, és meglepetést tudunk majd okozni mindazon ellenfelünknek, akik az ősz után lekezelnek majd bennünket – fejezte be elemző értékelését Gyuricza János, a Méhecskék SE felnőtt másodosztályú csapatának az edzője.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Az ősz során pályára léptek: Kis Maximilián, Kovács Márk, Perity Ádám, Kun-Szabó Dániel, Csikós Dominik, Vinkó Benjamin, Fekete Péter, Csesznók Ármin, Katus Richárd, Matos Balázs, Csesznók Adrián, Vén Tamás, Vass Zoltán, Matos Tamás, Kákonyi Róbert, Vízkeleti Tamás, Böjtös Áron, Fábián Máté, Török Márk, Szőgyi Kevin, Orovicz Márk, Varga Alex, Markó Renátó, Sebők Ferenc, Varga Loránd, Okvátovity Dominik, Fehérvári Tibor, Csóti Tamás, Virizlai József, Taba Balázs, Mikes Adrián, Práger Ádám, Jakab József, Tóth Patrik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés