2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A szorgos „Méhek” minden pontot begyűjtöttek

A szorgos „Méhek” minden pontot begyűjtöttek
Tamás Ferenc  |  2020. 11. 23., 19:49

A Bács megyei U19-es labdarúgó-bajnokság Közép csoportját hibátlan teljesítménnyel vezeti a Méhecskék SE Kalocsa szépreményű csapata.

Mint bizonyára mindannyiunknak feltűnt, a „megyeegyes” felnőtt mérkőzés előtt nem annak a csapatnak a fiataljaival meccselnek ifistáink, mint amellyel a felnőttek.
Átszervezték a megyei utánpótlás bajnoki rendszert, talán ezért is volt bizonytalan ifistáink kezdése, amely végül is augusztus helyett csak szeptember 13-án kezdődött. Bennünket az U19–Közép csoportjába soroltak, ahol mindössze tíz együttes hadakozott egymással.

Az előzményekről és a bajnokság történéseiről Gyuricza János edzőt kérdeztük, arra kérve, hogy avasson be bennünket az előző időszak történéseibe.

– A felkészülést már július 10-én megkezdtük, és örömmel tapasztalhattam azt a tényt, hogy a csapatot sikerült alaposan megerősíteni. Visszatértek hozzánk korábbi játékosaink, így például Foktőről Markó Renátó, Szőgyi Kevin, Orovicz Márk, Vass Zoltán és Csóti Tamás is. Géderlakról Fekete Johnny érkezett, Jakab József és Sebők Ferenc pedig újrakezdte. Az U16-os csapatunkból csatlakozott hozzánk Virág Milán, Varga Loránd, Mikes Adrián, Práger Ádám, Török Márk, Romsics Péter és Takács Krisztián.
Az így kialakult bő játékoskeretünk azt is lehetővé tette, hogy csak azok játszanak az U19-es gárdában, akik rendszeresen edzésre járnak. Éppen ezért elmondhatom, hogy nagyon jó edzéslátogatottságot értünk el. Ismerve a csoport összetételét és a mi erőinket, csapatunk elé egyértelműen a bajnokság megnyerését tűztem ki célul a befektetett munka és a játékosok tudásának ismeretében. Sajnos egyik meghatározó játékosunk, Balogh Tamás edzésen súlyos sérülést szenvedett, így ő a teljes őszi szezonra kidőlt a sorból. Takács Krisztián és Leták Zsolt is elmaradtak, mivel nem tudták vállalni a heti edzésszámot. Matos Tamás és Matos Balázs az U19-es gárdából kiöregedett, így ők a felnőtt „Méheknél” folytatták a „megyekettőben”. A szeptember 13-án, elrajtoló tízcsapatos U19-es mezőny Közép csoportjában mind a kilenc mérkőzésünket megnyertük, és ezzel hibátlan teljesítménnyel vezetjük az ősz tabelláját.

1. MÉHECSKÉK SE KALOCSA      9      9      –      –      47-9    27 P.

A házi góllövő listát Markó Renátó vezeti 19 remekbe szabott találatával, a 9 gólt jegyző Varga Alex és az 5 gólos Fekete Johnny előtt.

A csapat őszi eredménysora a következő:
Hazai pályán: Kiskunhalas 4–0, Soltvadkert 8–1, Kecel 3-1, Harta 7–0, Dusnok 3–2. Idegenben: Solt 1–3, Kiskőrös 1–3, Szilády RFC 1–3, Izsák 2–13.

Az őszi szezon során csapatunkban pályára léptek: Markó Renátó, Szőgyi Kevin, Sebők Ferenc, Fekete Johnny, Orovicz Márk, Borsos Martin, Tóth  Patrik, Virágh Milán, Kovács Máté, Török Márk, Varga Alex, Falus Levente, Virizklai József, Mikes Adrián, Jakab József, Romsics Péter, Práger Ádám, Varga Loránd, Vass Zoltán, Kovács Márk, Vinkó Benjámin, Okvátovity Dominik, Taba Balázs, Leták Zsolt.

Reményeim szerint 2021. januárjában már megkezdhetjük a tavaszra hangolódást, és bízom benne, hogy hasonlóan sikeresek leszünk, mint az őszi etapban – fejezte be értékelését Gyuricza János, a csapat ambiciózus edzője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés