2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Szusza Kupa: Lakatos Pista bácsi emlékének adóztak

Tamás Ferenc  |  2019. 06. 14., 12:33

Június 2-án, vasárnap a Városi Sportcentrum és a legendás Hunyadi pálya adott otthont a IV. Szusza Kupa gyermekfocitorna küzdelmeinek, ahol négy korcsoportban tizenkét klub 23 csapata vetélkedett egymással.

Lakatos „Szusza” Pista bácsi a ’60-as évek közepétől négy évtizeden át szolgálta edzőként, nevelőként, a gyermekfoci megszállottjaként városunk labdarúgását. Csapata, a Kalocsai FociSuli nevét elvitte az ország valamennyi régiójába, ahol rendre a legjobbak között végeztek.


Forrás: Méhecskék SE

Június első vasárnapján rá emlékeztek az egykori tanítványai, akik zömében ma már a Méhecskék SE edzői stábjának tagjai, valamint az a mintegy kettőszáz gyermek, akik focival ünnepelték az egykori kalocsai edzőlegendát.


Forrás: Méhecskék SE

Az U7-es korcsoport végeredménye a következő: 1. Pécsi Sportolda, 2. Paksi Atomerőmű SE „B”, 3. UFC Szekszárd, 4. Paksi Atomerőmű SE „A”, 5. Méhecskék SE „A”, 6. Paksi FC, 7. Harta SE, 8. Méhecskék SE „B”.

Különdíjasok: Horváth Leon (Paksi ASE „A”), Vesza Áron (Paksi ASE „B”), Császár Soma (UFC Szekszárd), Bátori Barnabás (Pécsi Sportolda), Fenyvesi Ádám (Harta SE), Kern Richárd (Paksi FC), Pécsi Balázs (Méhecskék SE „A”), Kapitány Zalán (Méhecskék SE „B”).

U9-es korcsoport: 1. UFC Szekszárd, 2. Kerekegyháza, 3. Méhecskék SE, 4. Pécsi Sportolda, 5. Paksi FC.

Különdíjasok: Gyenes Kristóf (UFC Szekszárd), Fábián Marcell (Kerekegyháza), Kuti Kevin (Méhecskék SE), Kincses Dorián (Pécsi Sportolda), Ágoston Benedek (Paksi FC).
U10-es korcsoport: 1. Paksi SE, 2. Pécsi Sportolda, 3. Méhecskék SE, 4. Solti FC, 5. Kinderball SE Baja.

A „Méhek” különdíjas játékosa címet Felnagy-Méry Benedek érdemelte ki.

U16-os korcsoport: 1. Holler UFC, 2. Paksi FC, 3. Kiskunfélegyháza, 4. Méhecskék SE, 5. Szilády RFC.

A csoport legjobb mezőnyjátékosának Solt Szebasztiánt (Paks) választották, míg a legjobb kapus különdíját Rácz Mátyás (Holler UFC) érdemelte ki, a legjobb hazai játékosnak pedig Balogh Tamást (Méhecskék SE) választották.

A látottakról a kalocsai klub, a Méhecskék SE elnökét Faragó Lászlót kérdeztük,
arra kérve, hogy szóljon a nagyszabású torna létrejöttéről, csapataik szerepléséről.

– Nehezen állt össze az idei nagy „Méhecskés” záró torna, mivel a tavaszias időjárás miatt rengeteg ellenfél most tudta csak pótolni a Bozsik tornák elmaradt fordulóit.

Az utolsó pillanatban azonban úgy érzem sikerült egy színvonalas mezőnyt, tehát egy erős tornát összehoznunk.”Kiskunfélegyháza, Baja, Paks, Szekszárd, Dunaföldvár, Kiskunhalas, Kerekegyháza, Harta és Kalocsa csapatai küzdöttek egymással, ahol nagyon izgalmas és szoros meccseket láthatott az elsősorban szülőkből verbuválódott publikum. Ezúttal a mieink jó házigazdának bizonyultak, hiszen minden csoportban maguk elé engedték vetélytársaikat. De azért a gratuláció természetesen jár a srácoknak, jól küzdöttek, nagyot harcoltak. Köszönöm az edzőkollegáim áldozatos munkáját is, akik a gyerekeket felkészítették és versenyeztették.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK