2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szusza Kupa: Lakatos Pista bácsi emlékének adóztak

Tamás Ferenc  |  2019. 06. 14., 12:33

Június 2-án, vasárnap a Városi Sportcentrum és a legendás Hunyadi pálya adott otthont a IV. Szusza Kupa gyermekfocitorna küzdelmeinek, ahol négy korcsoportban tizenkét klub 23 csapata vetélkedett egymással.

Lakatos „Szusza” Pista bácsi a ’60-as évek közepétől négy évtizeden át szolgálta edzőként, nevelőként, a gyermekfoci megszállottjaként városunk labdarúgását. Csapata, a Kalocsai FociSuli nevét elvitte az ország valamennyi régiójába, ahol rendre a legjobbak között végeztek.


Forrás: Méhecskék SE

Június első vasárnapján rá emlékeztek az egykori tanítványai, akik zömében ma már a Méhecskék SE edzői stábjának tagjai, valamint az a mintegy kettőszáz gyermek, akik focival ünnepelték az egykori kalocsai edzőlegendát.


Forrás: Méhecskék SE

Az U7-es korcsoport végeredménye a következő: 1. Pécsi Sportolda, 2. Paksi Atomerőmű SE „B”, 3. UFC Szekszárd, 4. Paksi Atomerőmű SE „A”, 5. Méhecskék SE „A”, 6. Paksi FC, 7. Harta SE, 8. Méhecskék SE „B”.

Különdíjasok: Horváth Leon (Paksi ASE „A”), Vesza Áron (Paksi ASE „B”), Császár Soma (UFC Szekszárd), Bátori Barnabás (Pécsi Sportolda), Fenyvesi Ádám (Harta SE), Kern Richárd (Paksi FC), Pécsi Balázs (Méhecskék SE „A”), Kapitány Zalán (Méhecskék SE „B”).

U9-es korcsoport: 1. UFC Szekszárd, 2. Kerekegyháza, 3. Méhecskék SE, 4. Pécsi Sportolda, 5. Paksi FC.

Különdíjasok: Gyenes Kristóf (UFC Szekszárd), Fábián Marcell (Kerekegyháza), Kuti Kevin (Méhecskék SE), Kincses Dorián (Pécsi Sportolda), Ágoston Benedek (Paksi FC).
U10-es korcsoport: 1. Paksi SE, 2. Pécsi Sportolda, 3. Méhecskék SE, 4. Solti FC, 5. Kinderball SE Baja.

A „Méhek” különdíjas játékosa címet Felnagy-Méry Benedek érdemelte ki.

U16-os korcsoport: 1. Holler UFC, 2. Paksi FC, 3. Kiskunfélegyháza, 4. Méhecskék SE, 5. Szilády RFC.

A csoport legjobb mezőnyjátékosának Solt Szebasztiánt (Paks) választották, míg a legjobb kapus különdíját Rácz Mátyás (Holler UFC) érdemelte ki, a legjobb hazai játékosnak pedig Balogh Tamást (Méhecskék SE) választották.

A látottakról a kalocsai klub, a Méhecskék SE elnökét Faragó Lászlót kérdeztük,
arra kérve, hogy szóljon a nagyszabású torna létrejöttéről, csapataik szerepléséről.

– Nehezen állt össze az idei nagy „Méhecskés” záró torna, mivel a tavaszias időjárás miatt rengeteg ellenfél most tudta csak pótolni a Bozsik tornák elmaradt fordulóit.

Az utolsó pillanatban azonban úgy érzem sikerült egy színvonalas mezőnyt, tehát egy erős tornát összehoznunk.”Kiskunfélegyháza, Baja, Paks, Szekszárd, Dunaföldvár, Kiskunhalas, Kerekegyháza, Harta és Kalocsa csapatai küzdöttek egymással, ahol nagyon izgalmas és szoros meccseket láthatott az elsősorban szülőkből verbuválódott publikum. Ezúttal a mieink jó házigazdának bizonyultak, hiszen minden csoportban maguk elé engedték vetélytársaikat. De azért a gratuláció természetesen jár a srácoknak, jól küzdöttek, nagyot harcoltak. Köszönöm az edzőkollegáim áldozatos munkáját is, akik a gyerekeket felkészítették és versenyeztették.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés